Demio Review: Voor-en nadelen van deze software

33

Wanneer marketing- en klanteneducatieteams al hun inspanningen effectief willen schalen, dan kunnen ze dat doen door Demio te gebruiken. Sterker nog, nooit eerder kon dit sneller. Demio is daarmee perfect voor SaaS-ondernemingen. Het is een perfecte manier om meer leads en klanten te genereren of als je die wilt kwalificeren. Je kunt bovendien gebruikers activeren. Het feit dat een aantal toonaangevende SaaS-bedrijven van over de hele wereld tegenwoordig een beroep doen op deze provider, spreekt boekdelen. Overigens is het bedrijf nog relatief jong (2014).

demio

Weet je wat Demio eigenlijk is? Het is een zeer slim webinarplatform, een platform dat het mogelijk maakt relaties aan te gaan, te communiceren en helpt het klantcontact te verbeteren. Demio werkt eenvoudig en heeft het voordeel dat er geen app gedownload hoeft te worden. Wil jij als SaaS-bedrijf de marketing schalen via live video? Dan kan Demio zomaar eens je ideale partner zijn. Het helpt je leads te genereren en die meteen ook te kwalificeren.

Features

Het webinarplatform heeft tal van verschillende functies, evenementenbeheer is daar een van. Bovendien is er een live chat functie en kun je werken met verschillende hosts. Behalve live kun je met deze provider ook prima on-demand webinars maken en voeg je er heel gemakkelijk opiniepeilingen en stemmen aan toe. Er is promotie van social media mogelijk en je kunt elk webinar nadien analyseren en ontvangt daar een rapport voor. Schermdeling is prima mogelijk, net als het geven van waarschuwingen en meldingen. De live presentaties die je geeft zijn in HD kwaliteit. Je kunt tijdens een presentatie MP4 video’s afspelen, zonder dat je gebruik hoeft te maken van YouTube. Alles wat je maakt wordt bovendien opgenomen in de cloud.

Voor- en nadelen

Vooropgesteld, het aantal voordelen dat aan de aanbieder kleeft is vele malen groter dan de nadelen, als die er al zijn. Grootste voordeel is wellicht het gemak waarmee je werkt. Zo kun je met slechts een klik deelnemen aan een webinar. Je hoeft dus niets te downloaden. Ander punt is dat de realtime streaming zonder vertraging is en dat de deelnemers niet eerst een account hoeven te maken. De interface is bovendien eenvoudig, ondanks het groot aantal mogelijkheden dat je met deze provider hebt. Werken met deze aanbieder gaat als vanzelf eigenlijk. Ook de veelzijdigheid is een voordeel van Demio.

Zo zet je het ook in als een top-of-funnel strategie om nieuwe leads voor je producten te genereren en vergroot je de klantbetrokkenheid door gewoon in realtime met de klant te communiceren. Met Demio vergroot je de naamsbekendheid en kun je werken met co-presentatoren. Voordeel is ook de enorme kennisbank die de provider op de website deelt. Zo blijft geen vraag onbeantwoord voor de gebruikers. Je merkt aan alles dat de provider is ontworpen om als ondernemer door te kunnen groeien. Voordeel is ook dat je niets hoeft te downloaden als je mee wilt doen, dat doe je namelijk al na een enkele muisklik. Dat levert, zo is onderzocht, meer deelnemers op. Met het weglaten van een download plicht wordt de drempel een stuk lager voor mensen. Ze doen dan sneller mee en dat is natuurlijk voor elke ondernemer een uitstekende zaak.

Technisch

Technisch gezien zit deze provider ook al meer dan goed in elkaar. De techniek echter zorgt niet voor een complex gebruik, want het gebruik is en blijft steeds erg gebruiksvriendelijk. De live streaming is steeds van HD kwaliteit en door de integratie van Marketo heb je unieke joinkoppel links. Deze aanbieder is geschikt voor het werken met Cloud, SaaS, web en iOS-native en Android-native. Uiteraard werkt deze provider ook met de gangbare programma’s als Google Chrome, Apple Safari en Microsoft Edge.

Prijs

Je hebt bij Demio de keuze uit drie verschillende pakketten: Starter, Groei en Business. De ter kost je 34 dollar per maand en is ideaal voor de wat kleinere bedrijven, ondernemers die beginnen met webinars. Het pakket Groei is meteen ook het meest populaire pakket. Het beschikt over meer tools en over aangepaste branding. Heb je bij Starter plaats voor 50 mensen in een kamer, bij Groei bied je 150 mensen plaats. Voor het Groei pakket betaal je 69 euro per maand. Business is het meest uitgebreide pakket dat beschikbaar is. Het is daarmee ook het meest geschikt voor de wat grotere bedrijven. Je hebt ruimte voor 500 deelnemers, en dan begint het al ergens op te lijken. Het pakket kost je 169 euro per maand. Maar dan heb je ook wat.

Customer reviews

Men zegt wel eens dat deze provider bij uitstek een uitstekend platform is voor de starter in de wereld van de webinars. Daarmee doe je getuige de reviews en ervaringen echter een hele groep mensen ernst tekort, want ook de ervaren ondernemer kan zonder enige twijfel ook prima uit de voeten met deze provider, zo blijkt. De prijs wordt nogal eens genoemd als gevraagd wordt naar de nadelen van Demio. De vele toepassingsmogelijkheden gelden als het grote voordeel van zaken doen met deze aanbieder. Gebruikers noemen de aanbieder schoon en eenvoudig. De gebruikers zijn tevreden met het feit dat ze een live chat aan een webinar toe kunnen voegen. Ook het gebruiksgemak krijgt een hoog rapportcijfer en het installeren van Demio is ook allesbehalve moeilijk.

De extra mogelijkheden die via Marketo aangeboden worden, zien de meeste gebruikers ook nadrukkelijk als iets van toegevoegde waarde. Verder is er lof voor de klantenservice en de grote hoeveelheid informatie die via de website geleverd wordt. De voordelen zijn legio volgens de tevreden gebruikers die dan ook een hoog rapportcijfer over hebben voor deze provider. Ook het feit dat je tijdens elke presentatie jouw merk of product centraal kunt stellen door heel simpel de pagina’s aan te passen en daardoor is jouw logo mooi en goed zichtbaar in de ruimte waar de webinar gehouden wordt. Ook merken gebruikers dat door toepassing van de diensten van Demio de betrokkenheid met de klant sterk verbeterd. Dat kan ook prima als je gebruik maakt van de mogelijkheden van de chat en rechtstreeks met de klant communiceert, peilingen plaatst of hand-outs uitdeelt aan de klant. Je start bovendien gemakkelijk een call to action.

Conclusie

Vooropgesteld; hoewel beginners in de wereld van webinars inderdaad uitstekend kunnen werken met Demio, geldt dat zeker ook voor ervaren rotten in het vak. Om daarmee het misverstand weg te nemen dat alleen starters baat hebben bij de diensten van deze aanbieder. De rapportcijfers spreken nadrukkelijk in het voordeel van de provider, die dan ook best veel te bieden heeft. In vergelijking met de concurrentie zou je de prijs wat aan de hoge kant kunnen noemen. Je krijgt dan echter ook echt iets. De techniek is goed, het aantal tools dat je tot je beschikking hebt is groot, het is allemaal erg gebruiksvriendelijk en je kunt verschillende doelen nastreven als je gebruikt maakt van Demio. Daarmee is het een volwaardige speler op de markt. En dat dus voor zowel de starter als de ervaren ondernemer in de wereld van webinars.

Demio is een degelijke maar zeker niet de beste webinar software. Wij raden daarom Webinargeek aan als #1 webinar programma

Gerelateerde berichten

bol3daagse 2022bol3daagse 2022