De beste terrasverwarmers voor koude dagen

560


Zodra de dagen korter worden en de zon minder krachtig schijnt vluchten we snel naar binnen om deze koude dagen te ontwijken. Wie wil er immers op een koud terras vertoeven? Met de opkomst van de terrasverwarmer is hier een einde aan gekomen. Een terras verwarmer zorgt ervoor dat je langer kunt genieten van de buitenlucht. Zeker in combinatie met een overdekte veranda kun je lang blijven na zomeren op je eigen terras.

Terrasverwarmers zijn er in vele soorten en maten. Van een compacte variant die gemakkelijk aan je gevel te monteren is tot aan een grote staande verwarmer, waarmee je een groot terras kan voorzien van warmte. Welke keuzes zijn er op de markt beschikbaar? Wij stellen graag de vijf beste terrasverwarmers aan je voor.

Heatstrip THD2400EU

Een vreemde eend in de bijt is de Heatstrip THD2400EU. Deze wordt aan het plafond vast gemaakt, waardoor een ruimte gelijkmatig verwarmd wordt. Het grote voordeel hiervan is dat iedereen op het terras even veel warmte krijgt. Het kan namelijk nog wel eens voorkomen dat je achterop het terras de warmte niet voelt, daar waar je vooraan het misschien wel te heet hebt. De Heatstrip THD2400EU is daarnaast ook nog eens zo gemaakt dat hij sproeiwaterdicht is. Je kan hem dus gemakkelijk buiten laten hangen op moment als het regent. Dit voorkomt dat je iedere keer naar buiten moet rennen op het moment als al er kleine druppeltjes beginnen te vallen.

Een logisch nadeel van deze terrasverwarmer is dat hij niet draaibaar is. Dit houdt in dat je altijd vast zit aan de plek waar je hem monteert. Ook is de afstandsbediening bij de Heatstrip THD2400EU niet standaard meegeleverd. Dit is wel een toevoeging die je wilt hebben, aangezien je niet steeds op wilt staan om het vermogen aan te passen. Toch zal dit de kwaliteit van deze terrasverwarmer niet vaak nodig zijn. Hij is namelijk bestand tegen terrassen waar veel wind staat, waardoor hij een constante warmte af zal geven.

Eurom Q-time 1800S Golden

De Eurom Q-time 1800S Golden kenmerkt zich door de makkelijk instap om er een te gebruiken. Allereest is de prijs van deze terrasverwarmer erg aantrekkelijk. Het is één van de goedkoopste varianten waarmee je nog steeds kwaliteit kan verwachten. Ook het in gebruik stellen van deze is erg simpel. Hij hoeft niet aan een muur of plafond vast gemaakt te worden en je hebt hier geen losse gasfles voor nodig. Om deze in gebruik te stellen heb je alleen een stopcontact nodig. Houdt hierbij wel altijd rekening met het feit dat hij veel vermogen vraagt. Hij kan dus niet op dezelfde groep worden geplaatst, waar ook bijvoorbeeld de vaatwasser of wasmachine op aangesloten zit. Qua verbruik zit de Eurom Q-time 1800S Golden ook bij de lagere verbruikers. Alhoewel terrasverwarmers altijd relatief veel stroom zullen verbruiken, zit je met deze variant aan de goede kant.

Het instellen van verschillende standen voor ditr product is wel mogelijk. Helaas gaat het bij deze niet zo gemakkelijk als bij andere alternatieven. Om het vermogen aan te passen moet je namelijk naar de Eurom Q-time 1800S Golden toe lopen. Dit kan vervelend worden als je net lekker zit en het toch te koud of t warm hebt. Voordeel is wel weer dat je gelijk de Eurom Q-time 1800S Golden gelijk 360 graden kan draaien. Je bent dus niet afhankelijk van de plek waar deze wordt gezet.

Eurom Golden 2000 Slim

Als je een terrasverwarmer zoekt die geen grote ecologische voetafdruk achterlaat is de Eurom Golden 2000 Slim de beste keuze. Bij deze is er alles op gericht om zo min mogelijk warmte onbenut te laten. Het verwarmingselement wat in de Eurom Golden 2000 Slim zit is zo gemaakt dat het minimale last heeft van eventuele invloeden door bijvoorbeeld wind. In combinatie met de zes standen waarmee deze verwarmer in te stellen is maakt het hem een groene keuze. Heb je weinig warmte nodig dan kun je hem makkelijk gebruiken op één van zijn laagste standen. Hiermee bespaar je een hoop energie en belast je het milieu minder. Denk echter niet door zijn lagere standen dat dit een zwakke terrasverwarmer is. Zet je hem op zijn maximale stand dan produceert de Eurom Golden 2000 Slim in totaal 2000 watt. Dit is ruim voldoende voor een bovengemiddeld terras. `

Met de bijgeleverde afstandsbediening kun je de Eurom Golden 2000 Slim heel gemakkelijk bedienen vanuit je luie stoel. Houd er alleen wel rekening mee dat je hem alleen op standby kan zetten met de afstandsbediening. Wil je hem helemaal uitzetten dan zul je dit bij de terrasverwarmer zelf moeten doen. Ook is hij helaas fysiek niet makkelijk aan te passen. De plaats waar je deze terrasverwarmer ophangt is om die reden dan ook cruciaal.

Een ander groot voordeel van de Eurom Golden 2000 Slim is zijn ingebouwde vertraging. Daar waar veel terrasverwarmers een losse softstarter nodig hebben is dit bij deze variant niet nodig. Door deze functie zal het piekvermogen van de terrasverwarmer een stuk lager liggen, waardoor de kans vele malen kleiner is dat de stoppen doorslaan.

Eurom Flameheater

Daar waar de meeste terrasverwarmers tegenwoordig elektrisch zijn is de Eurom Flameheater een uitzondering op de regel. Met deze verwarmer haal je een heuse blikvanger in huis. Je terras wordt namelijk verarmd door middel van een grote vlam die heen en weer danst. Deze vlam verarmt op zijn beurt weer het stralingsmechanisme wat in de Eurom Flameheater zit ingebouwd. Zowel met het gebruik van butaan als propaangas kun je aan de slag, om zo je terras heerlijk te verarmen. Door middel van zijn ingebouwde gascontrole is hij ook nog eens super eenvoudig te bedienen en kun je deze in een handomdraai afstellen vanaf 5000 helemaal tot aan 9000 watt. Dit is ruim genoeg voor de meeste terrassen in Nederland.

De reden dat de terrasverwarmers op gas minder populair zijn bij het grote publiek, komt door het verbruik. Met de meeste elektrische varianten ben je met 50 cent per uur een heel eind. Een terrasverwarmer op gas kan hier niet bij in de buurt komen. De Eurom Flameheater zal al snel meer dan twee euro per uur kosten. Zo kunnen die avondjes na zomeren flink duur uitpakken. Een ander klein nadeel van deze verwarmer is dat hij fragieler is dan een elektrische variant. Om ervoor te zorgen dat het gasbuisje niet verstopt raakt moet je hem stofvrij opbergen. Dit kan het best gedaan worden met een hoes die helaas niet standaard is meegeleverd. Zo kan het ook zijn dat hij na een lange tijd niet gebruik te zijn wat moeilijker op kan starten.

Buiten deze punten is de Eurom Flameheater toch razend populair. Veel mensen hebben dit er graag voor over om die extra sfeer in huis te halen. De Eurom Flameheater is daarnaast super handig in gebruik. Met de wieltjes die zich onder de verwarmer bevinden kan je deze zo uit de schuur naar je terras rollen. Je hoeft ook niet bang te zijn voor ongelukken met deze gasverwarmer. Door middel van zijn omvalbeveiliging zal hij direct uitschakelen op het moment als deze omvalt. Zo ben je er van verzekerd dat hij geen grote ongelukken kan veroorzaken.

Eurom Ambiance 2500 Shadow


Misschien wel de meest bekende terrasverwarmers op dit moment verkrijgbaar is de Eurom Ambiance 2500 Shadow. Deze variant wordt aan de gevel bevestigd door middel van een muursteun en bevestigingsbeugel. Het specifieke kenmerk van deze verwarmer is dat hij geen rode gloed geeft, zoals dat bij vele andere varianten wel het geval is. Veel mensen vinden deze rode gloed dan ook storend en zoeken naar een alternatief. De Eurom Ambiance 2500 Shadow is hierbij de perfecte keuze en daardoor waarschijnlijk erg populair bij het grote publiek.

Naast deze fijne optie beschikt deze verwarmer over nog veel meer handige functionaliteiten. Met gebruik van de meegeleverde afstandsbediening hoef je niet meer op te staan als je hem aan wilt zetten. Ook het aanpassen van het vermogen is met een paar klikken makkelijk voor elkaar te krijgen. Ook is de Eurom Ambiance 2500 Shadow op drie fysiek verschillende standen in te stellen. Erg handig op het moment als je een ander deel van je terras moet verwarmen.

De Eurom Ambiance Shadow is in drie verschillende uitvoeringen te krijgen. Naast de 2500 is hij ook te verkrijgen in 2000 en 1500. Deze getallen staan voor het maximale vermogen waarmee hij jouw terras kan verwarmen. De Eurom Ambiance 2500 Shadow levert met zijn maximale stand dan ook 2500 watt aan verwarming. Dit is genoeg om de grotere terrassen te verwarmen. Aangeraden wordt dan ook om deze variant pas bij terrassen in te zetten die groter dan 15 vierkante meter zijn, of bij een terras waar veel wind staat. Zijn grote vermogen kan ook weer een nadeel zijn voor sommige mensen. Door dit hoge vermogen is de Eurom Ambiance 2500 Shadow niet bepaald zuinig te noemen. Met meer dan vijftig cent per uur kan dit op jaarbasis een redelijke energievreter zijn. Uiteraard krijg je voor de gebruikte energie een heerlijk avondje op je eigen terras terug.

Frank De Zutter
Frank De Zutter
Als leraar biologie heb ik een grote passie voor alles wat met Fauna & Flora te maken heeft. Zo kweek ik mijn eigen groenten in een zelfgemaakte serre en beschouw ik mezelf ook als een hobby tuinman. Bij Techgeek ben ik verantwoordelijk voor het testen en reviewen van de laatste tuin & outdoorproducten. Bij vragen omtrent producten kan je mij steeds contacteren!

Gerelateerde berichten