1. Home
  2. review
  3. De 5 beste sous vide apparaten voor de echte top koks

De 5 beste sous vide apparaten voor de echte top koks

5
0

Als jij een echte top kok wil zijn of het koken thuis gewoon erg makkelijk wil maken, dan is een sous vide apparaat wat voor jou. Echter, jij hebt misschien helemaal geen idee wat dit apparaat doet en wat jij er mee kan. Daarom vertellen wij jou eerst over de culinaire magie van de sous vide en bespreken we daarna de beste vijf sous vide apparaten die verkrijgbaar zijn. Tot slot delen wij nog een klein geheim met jou over hoe het beste te koken met een sous vide apparaat.

Wat is een sous vide apparaat?


Een sous vide apparaat is eigenlijk niets anders dan een gereguleerd waterbad. Het apparaat houdt de temperatuur van het water op een zeer exact niveau, bijvoorbeeld 62.5 graden Celsius. Zo lang als nodig zal het water deze temperatuur aanhouden. Sommige apparaten hebben een eigen waterbak, maar er bestaat ook een sous vide apparaat waarbij je een stang in een eigen bak met water steekt. De stang zal dan het water in de bak of bijvoorbeeld in de pan op hetzelfde niveau houden.

Wat kan ik hier dan mee?


Het warme waterbad is een zeer fijn instrument om mee te koken. Je kunt namelijk producten op perfecte wijze garen. Zo kan je een stuk vlees of vis 32 uur of zelfs wel 74 uur op een bepaalde temperatuur garen waardoor het vlees of de vis perfect bereid is. Je hoeft dan alleen het product nog even in de pan te gooien voor een mooi kleurtje of krokant laagje en dan heb je een drie sterren gerecht. Ook kan je natuurlijk groentes of andere producten hierin garen. Het grote voordeel is niet alleen dat het eten erg lekker wordt, maar je kan ook op makkelijke wijze grote hoeveelheden bereiden. Tot slot kan je stukken vlees, die normaal erg moeilijk te bereiden zijn, nu toch lekker klaarmaken.

(5)