De beste laptop onder 400 euro om te kopen in 2022

1162

Je wilt viercijferig bedrag uitgeven aan een nieuwe laptop. Maar je wil dat die toch krachtig genoeg is en je kan helpen bij je taken. Voor de meesten van ons is het belangrijkste dat je met je laptop kan surfen of streamen. Dagelijkse taken en surfen zal geen enkel probleem zijn met een laptop van minder dan 400 euro. De kwaliteit van het streamen kan wel wat minder zijn. Je laptop moet minstens 4 GB RAM-geheugen hebben en een opslagmogelijkheid tussen 256 GB en 1000 GB. In ieder geval wordt een SSD-schijf aanbevolen, omdat deze veel sneller is.

HP 14s-fq0710nd – Laptop - 14 Inch

De eerste indruk

Allereerst biedt het een uitstekende AMD Ryzen 3250U processor. Dit is een dual-core CPU met een geïntegreerde RX Vega 3 grafische chip. We vinden hier  4 Gb RAM, in DDR4. Het is een geheugen dat geklokt wordt op 2400 MHz, een frequentie die we gewend zijn te vinden op laptops in deze categorie.

De belangrijkste eigenschappen

 • Je zult de degelijkheid van dit model op prijs stellen, dankzij een aluminium chassis dat een echt kwaliteitsimago geeft.
 • De luidsprekers, die zich net boven het toetsenbord bevinden, zijn ideaal geplaatst omdat de werking ervan helemaal niet wordt belemmerd, ongeacht hoe de PC is geplaatst.
 • De randen van het scherm zijn dun, waardoor het prachtige 14-inch HD-paneel wordt benadrukt.
 • De resolutie ligt iets onder onze verwachtingen, maar is in lijn met de lage prijs van het product.
 • De aangekondigde autonomie is ongeveer acht uur, en kan variëren afhankelijk van het gebruik en de functies die op de PC zijn geactiveerd. Het is dus een standaardautonomie, die niet te hoog of te laag is.
 • In termen van connectiviteit biedt het in totaal twee USB Type-A-poorten en een USB Type-C-poort. Er is ook een HDMI-poort om hem aan te sluiten op een extern scherm, evenals een jack-aansluiting om een headset aan te sluiten.

Besluit

De HP 14s-fq0710nd – Laptop - 14 Inch is een degelijk en stijlvol toestel in zijn prijsklasse. Het zal voldoen aan de wensen van iedereen die een goedkope computer zoekt om eenvoudige taken uit te voeren en te surfen.

Asus Chromebook - 14 inch

Wat je vooraf moet weten

Het merk Asus biedt een ruime keuze aan goedkope laptops en is een van de meest aanwezige merken in het Chromebook-universum. In tegenstelling tot "klassieke" laptops, draaien Chromebooks geen Windows, maar ChromeOS. Dit is een besturingssysteem ontworpen door Google, en is veel lichter en soepeler dan Windows. Het is vergelijkbaar met Android, en geeft je toegang tot alle applicaties in de PlayStore.

De eerste indruk

De Asus Chromebook is de beste laptop onder 400 euro. Deze uitgerust met een Intel Pentium N4200-processor. Deze eenvoudige Pentium CPU maakt het mogelijk om een vlot toestel te hebben, wat niet het geval zou zijn geweest met Windows.

De belangrijkste eigenschappen op een rij

 • Het toestel wordt ondersteund door 8 GB RAM, wat nuttig zal blijken te zijn bij multitasking.
 • Het ontwerp is vergelijkbaar met wat we vinden op high-end modellen.
 • Deze Asus is dun, licht en gemakkelijk te dragen. Het is daarom uiterst praktisch voor reizen, of voor studenten.
 • Helaas is het scherm een beetje onder onze verwachtingen. Het gebruik wordt echter op geen enkele manier belemmerd. De randen zijn ook een beetje breed, omdat het beeld maar 78% van het scherm beslaat.
 • De opslag wordt verzorgd door 64 GB in EMMC. Dit lijkt misschien weinig, maar het moet bekend zijn dat ChromeOS-toepassingen weinig opslagruimte in beslag nemen. Je kunt echter een USB-stick of een externe harde schijf gebruiken voor meer opslagruimte.
 • Autonomie is ook een van de interessante punten van deze computer. Inderdaad, het kan gemakkelijk meer dan acht uur draaien, en kan zelfs tien tot twaalf uur autonomie bereiken door het uitschakelen van de Wifi en andere energieverslindende functies. Je moet het dus zonder problemen een hele dag kunnen gebruiken zonder het op te laden.

Besluit

Dit toestel is zeker aanbevolen voor mensen die minder dan 400 euro willen uitgeven voor hun laptop. Het is perfect bruikbaar voor alle dagdagelijkse taken die je wil uitvoeren als je geen echte computerfreak bent.

Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten