De 5 beste waterkokers van 2023 besproken

919

Waterkokers zijn apparaten die al jarenlang worden gebruikt door de mensheid. Inmiddels zijn de apparaten uitgegroeid tot vrijwel onmisbare onderdelen van ons dagelijks leven. Voor diverse zaken worden waterkokers gebruikt. Het meest worden de apparaten ingezet wanneer er water gekookt moet worden tijdens bijvoorbeeld het koken of voor het zetten van een kopje thee of koffie. Een waterkoker is in principe niets meer dan een apparaat dat op elektriciteit werkt en een reservoir heeft waarin water wordt gedaan.

Door middel van de elektriciteit verwarmt de waterkoker het water dat zich in het reservoir bevindt. Dit water bereikt uiteindelijk het kookpunt. Waterkokers komen meestal in de keuken voor, maar ook steeds vaker hebben bedrijven bijvoorbeeld waterkokers op kantoor. Hieronder vindt je de 5 beste waterkokers, enkele voordelen en nadelen ervan en de tevredenheid van de mensen die de waterkoker al hebben.

KitchenBrothers Retro Waterkoker

Ook deze waterkoker is 1 van de duurdere uit het rijtje van de beste waterkokers. Het apparaat houdt de consument zeer tevreden en heeft een relatief hoog vermogen van zo'n 1500 Watt. Het water wordt in deze waterkoker extra snel opgewarmd met dank aan de RVS binnenkant van deze dubbelwandige waterkoker. Het apparaat is BPA-vrij en beschikt over een kwalitatief erg goede droogkookbeveiliging. Deze voordelen zijn voor de meeste mensen erg belangrijk en ook en grote reden dat deze waterkoker als erg handig wordt ervaren. De inhoud van het reservoir is 1,7 liter. Dat de waterkoker eenvoudig is te onderhouden en schoonmaken vinden gebruikers zeer fijn. Waterkokers zijn immers niet altijd makkelijk te reinigen, maar bij deze variant is dat wel het geval. Dit voordeel springt er volgens veel gebruiker dan ook bovenuit.

Er is sprake van een LED indicator lampje en de waterkoker heeft een goede antislipvoet waardoor deze erg stabiel en gripvol blijft staan. Hete spetters komen absoluut niet bij kijken en de waterkoker heeft ook een extra grote tuit. Het apparaat is 360 graden draaibaar wat een grote rol zou spelen in de gebruiksvriendelijkheid ervan en daarnaast is het gewicht net iets meer dan 1,2 kilogram. Dat laatste wordt als relatief zwaar gezien en wordt dan ook beschouwd als een van de weinige nadelen van het apparaat. O)ok is er geen uitneembaar kalkfilter bij de waterkoker. Wel zijn klanten over het algemeen erg tevreden met deze aankoop.

Severin WK-3644

Deze Severin WK-3644 is een erg lux ogende wit waterkoker uit het rijtje van de beste waterkokers. Het apparaat is wat betreft de kwaliteit erg goed, maar wordt gezien als een waterkoker die met name goed is tijdens het reizen. De waterkoker is immers erg compact, maar dat brengt ook met zich mee dat de inhoud van het reservoir behoorlijk klein is. Deze is namelijk 0,5 liter. Ook is het vermogen wat de waterkoker een stuk lager dan gemiddeld, namelijk 650 Watt. Het voordeel is dus wel dat deze makkelijk mee te nemen is op reis en ook behoorlijk licht is.

De waterkoker weegt net iets meer dan 710 gram en Ius overigens van kunststof. De maximum temperatuur is 100 graden Celsius. De waterkoker heeft een handig indicatielampje en ook een proces-klaar-lampje. Ook is er sprake van een automatische uitschakeling wat als behoorlijk handig wordt gezien en heeft de waterkoker een goede droogkookbeveiliging. De snoepopbergruimte ontbreekt echter wel. Verder beschikt de waterkoker over een geïsoleerde handgreep, een antikalkfilter, antislipvoetjes en is deze BPA-vrij. Het apparaat bevat een verborgen verwarmingselement.

Braun PurEase WK3000BK Waterkoker

De Braun PurEase is 1 van de duurdere uit het rijtje van de beste waterkokers. De Braun PurEase heeft volgens de meesten een erg mooi design wat ervoor zorgt dat deze een zeer mooie en moderne uitstraling geeft in bijvoorbeeld de keuken. De waterkoker kookt het water zeer snel en heeft dan ook een hoog vermogen van 2200 Watt. Deze Braun PurEase wordt beschouwd als een zeer compacter waterkoker. Dat hij compact is wordt dan ook als een groot voordeel ervaren, maar hierbij komt wel bij kijken dat de inhoud van het reservoir slechts 1 liter is. Dit wordt als 1 van de weinige minpunten van de waterkoker gezien. De waterkoker kookt het water al in zo'n 45 seconden. Daarnaast is er sprake van een behoorlijk brede schenktuit.

Dit zorgt voor extra gemak en het gebruiken van de waterkoker worden hierdoor dan ook erg comfortabel. De deksel heeft een zeer goed veiligheidssysteem en de waterkoker bevat een verborgen verwarmingselement. Een nadeel is volgens gebruikers wel dat er geen sprake is van een deksel met een kijkvenster, maar er is wel een indicatielampje en een proces-klaar-lampje. Verder wordt de automatische kookpuntuitschakeling als een voordeel gezien, net zoals de automatische uitschakeling die de waterkoker heeft.

De waterkoker bevat verder een handige snoepopbergruimte voor de snoer die zo'n 80 centimeter lang is. Het apparaat beschikt echter niet over een warmhoudfunctie, wat met zich meeneemt dat het water als het te lang in het reservoir wordt gelaten na het koken wel opnieuw gekookt moet worden, omdat het inmiddels afgekoeld kan zijn. De waterkoker is van kunststof en weegt zo'n 1346 gram. Het maximum temperatuur is 100 graden Celsius.

Princess Waterkoker 1.7L 2200W zwart

Deze Princess Waterkoker uit het rijtje van de 5 beste waterkokers is 1 van de goedkopere, maar zeker geen minder goede. Ook deze waterkoker heeft een inhoud van 1,7 liter en een vermogen van 2200 Watt. De waterkoker heeft een elegante uitstraling en oogt in de keuken erg modern volgens gebruikers. De waterkoker heeft een verborgen verwarmingselement en een hoogwaardige zogenaamde Strix controller. De waterkoker wordt mede door het feit dat hij op de basis 360 graden te draaien valt als erg gebruiksvriendelijk ervaren, ook voor bijvoorbeeld mensen die linkshandig zijn. De waterkoker heeft verder ook een droogkookbeveiliging om droog koken te voorkomen en een brede waterniveaumeter.

Op deze manier valt makkelijk af te lezen of het reservoir al tot aan de max gevuld is. De Princess Waterkoker heeft anti-slip voetjes zodat deze tijdens het koken met het hoge vermogen netjes en stabiel blijft staan. De handgreep van de waterkoker is uitstekend geïsoleerd en het apparaat is BPA-vrij. Verder is er sprake van een automatische afslag en een automatische kookpuntuitschakeling. De waterkoker beschikt zowel over een indicatielampje als over een proces-klaar-lampje. De lengte van de snoer is zo'n 80 centimeter en de waterkoker weegt zelf net iets minder dan 1 kilogram. Ook het feit dat de waterkoker een automatische uitschakeling bevat wordt als zeer fijn ervaren door gebruikers. De waterkoker zou een uitstekende prijs/kwaliteit hebben volgens de consument en zeker voldoen aan de verwachtingen.

Inventum HW817D

De Inventum HW817D is een van de waterkokers die er volgens de consument bovenuit springt. Deze waterkoker heeft een inhoud van zo'n 1,7 liter en een behoorlijk hoog vermogen van 2200 Watt. De waterkoker kookt het water binnen zeer korte tijd en heeft ook het voordeel dat deze het water warm kan houden tot wel een half uur. De waterkoker is verder voorzien van een digitale bediening. Dit leidt ertoe dat je als gebruiker eenvoudig de warmte zelf kunt instellen. Het temperatuur kun je vervolgens aflezen. Verder heeft de waterkoker een zeer duidelijke indicator die uitgerust is met een gekleurde verlichting van LED. Op deze manier zie je eenvoudig hoeveel water zich momenteel in het reservoir bevindt. Daarnaast is de Inventum HW817D ook voorzien van een anti-kalkfilter en een automatische uitschakeling.

Dat laatste zorgt ervoor dat de waterkoker behoorlijk zuinig is. Ook is er sprake van een droogkookbeveiliging. De waterkoker heeft anti-slip voetjes, waardoor deze zeer stabiel blijft staan op de plek waar hij wordt neergezet. Ook de opbergruimte voor de snoer wordt door gebruikers als erg handig ervaren. Deze zeer gebruiksvriendelijke waterkoker is van RVS en heeft een erg goed geïsoleerde handgreep. Al met al zijn kopers zeer tevreden met de waterkoker die voldoet aan de verwachtingen.

Hilde Debie
Hilde Debie
Ik ben een 46-jarige hobbykok en de mama van 2 fantastische pubers. Naast mijn full-time job als sales manager ben ik een fervente hobbykok met een liefde voor de Italiaanse keuken. Als product tester bij Techgeek krijg ik de kans om de laatste nieuwe kookaccessoires uit te testen en te reviewen.

Gerelateerde berichten