De 5 Beste Vouwfietsen van 2022

2639

Fietsen is een erg populaire manier van jezelf vervoeren in Nederland. Veel mensen houden ervan te fietsen. Ten eerste is het gezond, ten tweede kun je met de fiets op efficiënte wijze zonder bijvoorbeeld in de file terecht te komen van A naar B gaan en ten derde is fietsen simpelweg goedkoop. Nederland is dan ook 1 van de landen op de wereld waar het meest gefietst wordt. In sommige gevallen wil men zijn of haar fiets echter meenemen of op compacte wijze ergens opbergen. Dit is niet altijd even makkelijk. Daarom zijn er vouwfietsen. Een vouwfiets is simpelweg een fiets die je kunt inklappen of invouwen waardoor je deze eenvoudig kunt opbergen of bijvoorbeeld in de auto kunt meenemen.

Vouwfietsen Dax Shimano N3

Deze vouwfiets is de tweede vouwfiets van Dax uit dit rijtje vouwfietsen. Deze variant is echter uitgerust met een stalen kader die zorgt voor een extra lage instap. Veel mensen ervaren dit als fijner en zeer comfortabel. Deze vouwfiets heeft echter maar 3 versnellingen. Ondanks het feit dat dit door velen als voldoende wordt beschouwd is het een stuk minder dan andere Dax fietsen. De vouwfiets beschikt net zoals de meeste andere vouwfietsen over een V-brake remsysteem, zowel voor als achter. Het V-brake remsysteem is van aluminium wat de remmen erg krachtig en sterk maakt. Verder heeft ook deze vouwfiets aluminium velgen. Ook is er een pakkingdrager aanwezig. Velen vinden dit erg fijn.

De fiets heeft een handig standaard waarop deze stil gezet kan worden en is net als vrijwel alle andere vouwfietsen uit dit rijtje erg eenvoudig in te vouwen, maar ook weer uit te vouwen. Het zadelpen van de vouwfiets is zwart en van aluminium. De banden zijn reflecterend wat in het donker erg handig en veilig is. In tegenstelling tot veel andere vouwfietsen heeft deze variant een aan de linkerkant een vaste pedaal en aan de rechterkant een inklapbare pedaal. De minimale zithoogte is ongeveer 60 centimeter en de maximale zithoogte licht rond de 85 centimeter. Ook bij deze vouwfiets is het gewicht het enige kleine minpuntje, de fiets weegt namelijk zo'n 15 kilogram wat voor een vouwfiets aan de zware kant is.

De instaphoogte van de fiets is ongeveer 28 centimeter. Op de vouwfiets krijg je net zoals op de meeste andere vouwfietsen een garantie van 2 jaar. De fiets is voor zo'n 95% voorgemonteerd en wordt is opgevouwen toestand als erg compact en handig ervaren. De kwaliteit van de vouwfiets is zeer goed.

France Dax - Vouwfiets - Unisex - Mat Zwart - 20 Inch

Ook deze vouwfiets is een opvallende uit het rijtje vouwfietsen. De vouwfiets is mat zwart van kleur, wat zorgt dat de fiets goed matcht en vrijwel overal bij kan passen. De fiets heeft 6 versnellingen en 3 Shimano Nexus versnellingen. Dit zorgt ervoor dat de fiets eenvoudig heuvels op en af kan rijden zonder dat de bestuurder al te vermoeid raakt. De vouwfiets bevat aluminium velgen en heeft daarnaast ook aluminium remgrepen. De fiets zelf is eenvoudig in te klappen, maar ook de trappers zijn volgens gebruikers makkelijk in en uit te klappen. De fiets heeft standaard een erg goed voorlicht, een erg goed achterlicht, maar ook reflectie zodat deze ook in het donker niet over het hoofd gezien kan worden.

Het gewicht van deze fiets is ten opzichte van andere vouwfietsen wel aan de hoge kant, de fiets weegt namelijk iets meer dan 15 kilogram. De opstaphoogte is iets minder dan 30 centimeter en de maten van de fiets in opgevouwde toestand zijn 80 x 24 x 55 centimeter. Het type rem is zowel voor als achter V-brake. Dit zorgt dat de vouwfietsen erg krachtig en snel kunnen remmen en binnen de kortste keren tot stilstand kunnen komen wanneer nodig. De fiets wordt als handig ervaren tijdens het gebruik, maar voldoet daarnaast ook absoluut aan de verwachtingen. Het enige nadeel is dat het gewicht aan de hoge kant is en dat de fiets hierdoor ook in opgebouwde toestand redelijk zwaar kan zijn.

Vouwfiets 20" Freerider SRAM 9 speed

De Vouwfiets 20" Freerider SRAM 9 speed is uit dit rijtje vouwfietsen 1 van de varianten met de meeste versnellingen. De vouwfiets heeft maar liefst 9 versnellingen, maar is daarmee ook 1 van de duurste uit het rijtje. De vouwfiets is ontworpen om op diverse terreinen te kunnen fietsen zonder moeite. Voor een ideale balans en grip heeft de Vouwfiets 20" Freerider SRAM 9 speed banden van 20 inch, wat ook als erg stabiel wordt ervaren. De fiets weegt in totaal net iets meer dan 10 kilogram en is erg makkelijk op te vouwen. De zadelpen en het voorvork zijn allebei van aluminium. De vouwfiets heeft Promax V-brakes om goed te kunnen remmen. Ook het stuur van de vouwfiets is van aluminium.

De maat van de banden is 20 bij 1.75. De vouwfiets behoort tot de type gravelfietsen. Een voordeel van de fiets is dart hij voor zowel mannen als vrouwen is. Gebruikers ervaren de fiets als soepel en fijn fietsend. De fiets is wit van kleur wat overigens volgens velen zorgt voor een luxe uitstraling.

Formula Alloy Vouwfiets 6 versnellingen Shimano met V-Brakes

Deze fiets uit het rijtje van de beste vouwfietsen is een erg nette variant met een mooie, elegant ogende uitstraling. Sommige mensen vinden het ook bij vouwfietsen belangrijk dat de vouwfiets een goede uitstraling voor het oog heeft. Bij deze variant is dat absoluut het geval. De mat zwarte kleur zorgt hiervoor. De vouwfiets heeft 6 shimano versnellingen waarmee hij op iedere weg zichzelf erg handig kan aanpassen.

Een heuvel af of een heuvel op, de fiets wordt als erg fijn, soepel en comfortabel ervaren. Deze vouwfiets heeft een frame van aluminium en bevat net zoals meerdere vouwfietsen uit dit rijtje zogenaamde V-brakes om optimaal te kunnen remmen. Daarnaast bevat de fiets aluminium een zadelpen en reflecterende banden. Ook is de fiets standaard uitgerust met een voorlicht en achterlicht. De combinatie van het voorlicht, het achterlicht en de reflecterende banden zorgen ervoor dat er op deze fiets ook in de avond erg veilig gefietst kan worden. De fiets ie zeer eenvoudig op te vouwen en ook de trappers zijn in ter klappen.

Het V-brake systeem is bij de vouwfiets zowel voor als achter aanwezig. Gebruikers ervaren dit dan ook als erg fijn. De fiets remt makkelijk en snel af. De framemaat is zo'n 27 centimeter en de fiets. De vouwfiets is van zeer goede kwaliteit.

Vouwfiets 20" Freerider 200 Black Edition single speed

Deze vouwfiets ie een erg populaire vouwfiets die door gebruikers ervan als erg fijn wordt ervaren. De vouwfiets is zeer makkelijk rijdend en trapt erg soepel. Het totale gewicht van deze fiets is net iets meer dan 13 kilogram. Een voordeel van deze vouwfiets is dat hij een dubbele kettingbladbeschermer heeft.

Dit is erg handig bij vouwfietsen, maar ook bij andere fietsen. Een dubbele kettingbladbeschermer zorgt er namelijk voor dat de ketting minder snel uitglijdt, maar ook dat de ketting tegen vuil wordt beschermd. Verder beschikt de vouwfiets 20" Freerider 200 Black Edition single speed over een schepstand en een balansstandaard wanneer deze is opgevouwen. De balansstandaard kan erg handig uitkomen als je de fiets na het opvouwen of inklappen ergens rechtop wilt zetten zonder dat deze bijvoorbeeld ergens tegenaan valt.

De vouwfiets is verder uiteraard uitgerust met een voorlicht en een achterlicht. Daarnaast beschikt de fiets over V-remmen, wat ervoor zorgt dat de fiets zeer effectief kan remmen. Het stuur van de fiets is verstelbaar met een 60 millimeter verhoging en de stuurbreedte is 560 millimeter met de handgrepen samen. De afstand van de zadel tot de stuur is zo'n 540 millimeter. Verder beschikt de vouwfiets over 20 inch wielen. Het materiaal van de frame is aluminium. De vouwfiets wordt over het algemeen als erg gebruiksvriendelijk ervaren en voldoet ruim aan de verwachtingen.

Frank De Zutter
Frank De Zutter
Als leraar biologie heb ik een grote passie voor alles wat met Fauna & Flora te maken heeft. Zo kweek ik mijn eigen groenten in een zelfgemaakte serre en beschouw ik mezelf ook als een hobby tuinman. Bij Techgeek ben ik verantwoordelijk voor het testen en reviewen van de laatste tuin & outdoorproducten. Bij vragen omtrent producten kan je mij steeds contacteren!

Gerelateerde berichten