De 5 Beste Ventilators van 2022 vergeleken

98

Ventilators zijn wereldwijd erg populaire producten. Met name in en richting de zomer komen ventilators op diverse plekken ongelofelijk veel voor. Steeds meer mensen nemen ventilators in huis, steeds meer bedrijven voorzien hun bedrijfspanden en kantoorpanden van ventilators en bijvoorbeeld scholen plaatsen ventilators in klaslokalen. Dit heeft te maken met het feit dat men in de warmte naar verkoeling zoekt. Ventilators hebben het voordeel dat ze direct verkoelen. Je hoeft na het aanzetten van een ventilator niet ook nog eens te wachten tot de ruimte frisser is. Er ontstaat direct een windje, die ervoor zorgt dat het benauwde gevoel al snel wordt weggenomen. Ventilators kunnen verder nog talloze voordelen hebben. Ook zitten er grote verschillen tussen de diverse varianten. Hieronder vindt je daarom de 5 beste ventilators.

Bestron ASV45ZR

Deze ventilator is ideaal voor in ruimtes zoals de woonkamer, werkkamer of op kantoor. Deze ventilator is mooi zwart van kleur, wat zorgt dat hij in vrijwel iedere ruimte wel past zonder storend te zijn voor het oog. Het apparaat is robuust en stabiel en het statief is verstelbaar tussen de 102 centimeter en de 122 centimeter. De ventilator beschikt verder over 2 verschillende modus, namelijk de sleep breeze modus of natural breeze modus. Ook heeft de ventilator een timer. Dit wordt als erg fijn ervaren, want hiermee kun je zelf instellen wanneer de ventilator automatisch stopt met draaien. Het vermogen van het apparaat is in totaal 45 Watt en er is een geluidsniveau van ongeveer 50 Decibel. De geluiden van de ventilator worden over het algemeen niet als storend ervaren. Wat wel als een negatief punt ervaren wordt is de lengte van de snoer van de ventilator. Deze is namelijk 1,5 meter, wat relatief kort is.

De diameter van de ventilator zelf is zo'n 45 centimeter. De ventilator is op diverse manieren verstelbaar wat als erg prettig en fijn wordt ervaren, maar daarnaast is het apparaat ook verrijdbaar en is er een afstandbediening. Een afstandbediening vinden veel gebruikers erg fijn, omdat ze dan als ze het apparaat net wat harder of zachter willen laten waaien niet helemaal hoeven op te staan. Standjes kunnen al zittend worden aangepast en het apparaat kan ook vanaf de bank worden uitgeschakeld.

Bestron DFS45SCO - Statiefventilator

Deze ventilator is een opvallende uit het rijtje van de 5 beste ventilators. Met een bronzen kleur bestaat de ventilator uit roestvrij staal dat zeer hoogwaardig is. De ventilator kan verder ook behoorlijk in hoogte worden versteld, namelijk van zo'n 90 centimeter tot wel 127 centimeter. De ventilator is zeer krachtig en beschikt over aerodynamische ventilatorbladen. Ook heeft de ventilator voeten die goed anti-slip zijn wat zorgt voor een optimale grip in iedere ruimte.

De ventilator wordt als erg modern, fijn, prettig en gebruiksvriendelijk ervaren door gebruikers. De ventilator is 1 van de duurdere uit het rijtje, maar zou volgens de meesten het geld wel waard zijn. Het vermogen van het apparaat is 50 Watt en er is sprake van een geluidsniveau van 59 Decibel. Het apparaat weegt wel wat meer dan een gemiddelde ventilator, namelijk zo'n 7,2 kilogram. De diameter is ongeveer 45 centimeter lang. Deze ventilator is verder verrijdbaar, kantelbaar en en verstelbaar. De ventilator wordt als kwalitatief erg goed, maar daarnaast ook behoorlijk duurzaam ervaren.

Bestron DT48C Plafondventilator

Deze ventilator is net een andere soort dan de andere ventilators uit dit rijtje. Deze ventilator dient immers aan het plafond bevestigd te worden. Vandaar ook de naam plafondventilator. Het feit dat de ventilator niet even ergens snel neergezet of gemonteerd kan worden, maar wel eerst relatief wat werk vereist wordt als een van de weinige nadelen van het apparaat ervaren. Wanneer de plafondventilator eenmaal aan het plafond is bevestigd neemt deze diverse voordelen met zich mee. De plafondventilator zorgt namelijk voor een geruisloze luchtcirculatie waarmee de ruimte binnen de kortste keren al een stuk frisser voelt.

De plafondventilator heeft in totaal 3 bladen in chroom die ronddraaien. Verder wordt de installatie als erg eenvoudig ervaren, wat veel mensen als een voordeel beschouwen in tegenstelling tot de montage van het apparaat. Het vermogen van de plafondventilator is 60 watt en het maximale geluidsniveau is 46,9 Decibel. De diameter van de ventilator is zo'n 1,2 meter. Daarnaast is er met deze ventilator niet alleen een plafondmontage, maar ook een wandmontage mogelijk. Een nadeel is echter wel dat de ventilator niet automatisch draait. Ook is er geen sprake van een indicatielampje, in tegenstelling tot andere ventilators uit dit rijtje. Ook de afstandbediening ontbreekt, maar ondanks een aantal lichte minpunten wordt de ventilator wel als kwalitatief zeer goed ervaren.

Aero® Toren Ventilator 80CM

Ook deze ventilator van Aero behoort tot de beste ventilators. Deze variant is relatief goedkoop en neemt ook niet veel ruimte in beslag. De ventilator is zoals uit de naam al valt af te leiden gevormd als een toren en heeft de naam Toren ventilator hier dan ook aan te danken. De ventilator is zo'n 80 centimeter hoog en zorgt voor een fijne stroom aan frisse lucht. Ook deze ventilator beschikt over een afstandbediening wat een grote rol speelt in de fijne gebruiksvriendelijkheid van het apparaat. Een ander groot voordeel van deze ventilator is de timmerfunctie.

Door middel van deze functie kan de ventilator namelijk automatisch worden uitgeschakeld na de ingestelde tijd. Een behoorlijk grote luxe dus voor een behoorlijk lage prijs. Verder kan de ventilator zich ook roteren. Op deze manier wordt de verkoeling verdeelt over de ruimte. Het vermogen van de ventilator is zo'n 40 Watt en het geluidsniveau ligt rond de 45 Decibel. De snoerlengte is 3 meter. Ook dit wordt als een waar voordeel gezien, omdat op deze manier de ventilator makkelijk een aantal meter verderop bij het stopcontact kan staan en er niet vlak naast hoeft te blijven. Deze ventilator weegt zo'n 4 kilogram en is daardoor ook eenvoudig te verplaatsen. Ook is er sprake van een indicatielampje. Het feit dat de ventilator niet in hoogte te verstellen is wordt in principe als het enige nadeel ervaren, bij een apparaat dat verder maximaal gebruiksvriendelijk is en zeer goede en luxe functies heeft voor een relatief lage prijs.

Malatec - Mobiele Luchtkoeler met Afstandsbediening

Deze mobiele ventilator is een erg handig en erg moderne variant. Zoals al uit de naam valt af te leiden is deze bestuurbaar door middel van een afstandbediening. Erg handig dus voor als je bijvoorbeeld op de bank zit en niet wilt opstaan om de ventilator harder te laten waaien of bijvoorbeeld uit te zetten. Deze complete luchtkoeler beschikt over een ventilator met 3 snelheden. Het apparaat is in staat een ruimte te koelen, ventileren, maar ook bevochtigen. De ventilator is erg zuinig en verbruikt dus weinig energie. Dit is ook een groot voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld een airco, die wel relatief veel energie gebruikt. Het feit dat dit apparaat ook de lucht bevochtigd zorgt voor een frissere ruimte.

Deze ventilator beschikt over een behoorlijk groot uitvoerbereik en heeft daarnaast een draaiend luchtrooster. Bij de ventilator worden er in het complete pakketje overigens ook wielen meegeleverd. Wanneer deze aan het apparaat gemonteerd worden is het apparaat uiteraard ook een stuk makkelijker te verplaatsen in de ruimte. De ventilator bevat een ijsreservoir van 2 liter en is erg makkelijk schoon te maken. Dat laatste heeft vooral te maken met het feit dat de watertank afneembaar is. Het normale vermogen van het apparaat is 80 watt en het maximale geluidsniveau dat het apparaat produceert ligt rond de 60 Decibel. De lengte van de snoer is 1 meter. Dit wordt dan ook als 1 van de weinige minpunten van het apparaat beschouwd. Buiten de korte snoer ervaart men de ventilator als erg prettig en zeer verfrissend binnen een korte tijd. Ook de afstandbediening zorgt er volgens veel gebruikers voor dat de ventilator erg gebruiksvriendelijk is.

Marleen Janssens
Marleen Janssens
Ik ben een 37-jarige spring-in-het-veld die op zelfstandige basis werkt als schoonheidsspecialiste . Naast de dagelijkse huishoudelijke taken speel ik wel eens padel en ga ik regelmatig eens en glaasje drinken met vriendinnen.

Gerelateerde berichten