De 5 beste thermoflessen voor je warme drank

232

Ben je op zoek naar een goede thermosfles? Dan ben je zeker niet de enige. Het kopen van een thermosfles is namelijk iets wat bij veel mensen op het lijstje staat. Dit komt natuurlijk door het feit dat je een thermosfles echt voor ontzettend veel dingen kunt gebruiken. Door de talloze opties is het alleen wel zo dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Mocht je wel wat hulp kunnen gebruiken bij het kopen van een goede thermosfles dan zouden wij je aanraden om dit artikel even goed door te nemen. We hebben namelijk de belangrijkste informatie over het maken van deze aankoop voor je op een rijtje gezet. Door deze informatie zal ook jij optimaal geholpen kunnen worden bij het kopen van je thermosfles.

Het belang van een thermosfles

Waarom is het eigenlijk handig om een thermosfles te hebben? Om dit in te zien is het van belang om even in te gaan op de werking van een thermosfles. Een thermosfles is handig om elk soort vloeistof op de gewenste temperatuur te houden. Dit maat het een ideale aanwinst om mee te nemen op een reis of naar een picknick. Veel mensen geven er de voorkeur aan om een extra kopje koffie of thee mee te nemen. In feite isoleert een thermosfles een vloeistof thermisch: het verhindert dat de warmte weggaat of binnendringt. Hier komt de naam dan ook vandaan. De vloeistof in de kolf wordt op een constante temperatuur gehouden door de interactie van de wand met de externe omgeving te beperken. Een thermosfles heeft twee wanden met een tussenruimte. De binnenwand is voorzien van een reflecterende laag die de warmtestraling van het inwendige van de fles naar de vloeistof reflecteert. Het gebruik van de vacuümruimte als warmte-isolerende zone is in dit geval een manier om de warmte vast te houden.

Met een thermosfles is het mogelijk om iedere soort vloeistof constant te houden. Dit maakt het dus bijvoorbeeld mogelijk om warme koffie mee te nemen naar je colleges. Ook is het mogelijk om soep warm te houden in een dergelijke kan. Ga je bijvoorbeeld een eind wandelen dan zal dit zeker van pas kunnen komen. Los van het warm houden van dranken is het met een thermosfles ook mogelijk om koude dranken koud te houden. Heb je heerlijke ijsthee gemaakt dan kun je deze voortaan ook meenemen naar die picknick met vrienden.

De top 5 thermosflessen

Zoals we al hebben vermeld zijn er echt ontzettend veel verschillende soorten thermosflessen waar je voor kunt kiezen. Deze talloze opties komen zeker van pas, echter maken de opties het wel lastig om de knoop door te hakken. Gelukkig hoef je niet meer zelf op onderzoek uit. Hieronder hebben we namelijk een selectie voor je gemaakt. Door te kiezen voor een van de thermosflessen van deze selectie zal je voorzien zijn van een aankoop waar je echt ontzettend lang plezier van zult hebben.

Primus Trailbreak EX 1 Liter

De laatste mogelijkheid is om te kiezen voor de Primus Trailbreak EX 1 Liter. Dit is een robuuste en duurzame fles die geschikt is voor zelfs de meest veeleisende omstandigheden. Het wordt geleverd met een anti-slip siliconen huls die de isolerende werking verbetert en de kolf zeer goed bestand maakt tegen krassen en deuken. Je krijgt ook standaard twee stoppers - een gewone stopper voor maximale temperatuurbehoud en een ClickClose-stopper die je in staat stelt om direct uit de fles te drinken. Dit maakt het zeker geen verkeerde thermosfles om te overwegen.

Voordelen

 • Met de ClickClose-stopper kun je direct uit de fles drinken
 • Door de anti-slip siliconen huls wordt de isolatie aanzienlijk verbeterd

Heb je dit artikel goed doorgenomen dan weet je welke thermosflessen je op dit moment echt zou moeten overwegen. Eigenlijk zou iedereen een goede thermosfles in huis moeten hebben. Het hebben van een dergelijke fles maakt het echt een stuk makkelijker om je drankjes mee te nemen. Of het nu gaat om koffie of om thee, met een thermoskan kun je het allemaal meenemen. Voor de mensen die graag nog wat andere producten willen bestellen raden wij aan om de rest van de site ook even goed door te nemen. Er zijn namelijk nog veel meer artikelen te vinden die je alles laten zien over de beste producten die je maar kunt kopen.

Sigg Hot & Cold 1.0L Fles

Aan de naam kun je wel zien dat deze thermosfles geschikt is voor zowel koude als warme dranken. Het is een zeer duurzame kolf met een grote, geïntegreerde beker. Deze beker komt echt van pas als je onderweg bent. Je zit er namelijk niet op te wachten om ook een mok mee te nemen om tijdens een wandeling even een kopje koffie te kunnen drinken. Zowel de kolf als de beker zijn voorzien van een rubberen siliconenbodem om te voorkomen dat ze op een vlakke ondergrond gaan schuiven. Deze fles is ook nog eens voorzien van een zeer effectief warmtebehoud waardoor je drinken altijd weer warm zal blijven. De beker heeft een royale capaciteit, hoewel hij erg warm is om vast te houden. Los van dit minpuntje is het een goede optie.

Voordelen

 • Met de geïntegreerde beker is het mogelijk om overal te drinken
 • Door de hoge kwaliteit ben je voorzien van een lange levensduur

S'well Roamer thermosfles

Ben je op zoek naar een grote thermosfles waar je echt ontzettend veel vloeistof in kwijt kunt dan zal je met deze aanwinst niet de fout in kunnen gaan. Door zijn grootte is dit een fles die het beste geschikt is voor groepskampen en picknicks voor het hele gezin. Hij is echt super goed gemaakt en stijlvol. Door de teakhouten afwerking weet je zeker dat je een zeer luxe product in handen zult hebben. Het houdt de warmte niet extreem goed vast, maar komt goed tot zijn recht als het gebruikt wordt om gekoelde dranken koud te houden. Mocht je thee warm willen houden dan is het dus niet zo handig, maar wil je een koude wijn meenemen dan is hij wel weer ideaal. De mond van de kolf is breed genoeg voor ijsblokjes en maakt ook het schoonmaken gemakkelijk. Als je dus een cocktail wilt maken dan zou dit in principe ook kunnen met deze thermosfles. Het unieke design in combinatie met de stevige behuizing maakt dit een goede optie om te overwegen.

Voordelen

 • Door het grote formaat is het mogelijk om veel vloeistof warm te houden
 • De sterke materialen zorgen ervoor dat deze fles lang mee zal gaan
 • Door de keuze voor de materialen ziet deze fles er erg luxe uit

Klean Kanteen TKPro 1L

Dit is ook echt een ontzettend goede thermosfles om voor te kiezen als je bepaalde drankjes warm of koud wilt houden. Het is een volledig stalen fles zonder kunststof onderdelen, hierdoor voelt hij erg stevig en sterk aan. De geïntegreerde beker is dubbelwandig. De hoge capaciteit zorgt ervoor dat je ook gelijk drinken mee kunt nemen voor de andere mensen die meegaan op je picknick in het bos. Door het unieke schroefdraadontwerp is het warmteverlies tot een minimum beperkt. Maar tegelijkertijd is het gieten een stuk makkelijker geworden dan voorheen. Ondanks zijn dikke uiterlijk is dit de lichtste fles die je kunt vinden in deze selectie. Heb je een thermosfles nodig voor het wandelen dan is dit dus een zeer goede keuze om voor te gaan. Het houdt de warmte ook indrukwekkend goed vast. Dit is echt dé fles om mee te nemen voor langere reizen als je een drankje urenlang warm moet houden. De mond van de fles is relatief smal. Dit helpt om de warmte binnen te houden, al maakt dit het schoonmaken wel wat lastiger.

Voordelen

 • Door het lichte gewicht is het super eenvoudig om deze thermosfles mee te nemen
 • Het warmteverlies wordt tot een minimum beperkt door het speciale ontwerp

Thermosfles Ultimate Series 500ml

Deze roestvrijstalen thermosfles is echt een zeer goede optie om te kiezen. Hij is op de eerste plaats enorm duurzaam. Door de siliconen basis is het mogelijk om je fles te beschermen tegen deuken. De tweedelige stop sluit goed, maar giet gemakkelijk en heeft een geïntegreerde beker. Mocht je dus onderweg zijn dan kan je jouw koffie tenminste wel op een veilige manier inschenken zonder alles over je kleding heen te knoeien. Deze fles heeft een van wel 8 uur lang. Dit maakt de Ultimate Serie echt een van de beste thermosflessen die je op dit moment maar kunt vinden. Het is dan ook de best presterende fles die in het algemeen kunt kopen. Als je bang bent dat de capaciteit van 500 ml te klein zal zijn, is het de moeite waard om na te denken over de Thermos van 900 ml. Dit is dezelfde fles, alleen dan net even iets groter.

Voordelen

 • Door de geïntegreerde beker kan je alles netjes inschenken als je onderweg bent
 • Door de 8 uur warmteopslag weet je zeker dat je drank lang warm zal blijven
Hilde Debie
Hilde Debie
Ik ben een 46-jarige hobbykok en de mama van 2 fantastische pubers. Naast mijn full-time job als sales manager ben ik een fervente hobbykok met een liefde voor de Italiaanse keuken. Als product tester bij Techgeek krijg ik de kans om de laatste nieuwe kookaccessoires uit te testen en te reviewen.

Gerelateerde berichten