De 5 Beste Sporthorloges van 2022

2082

Er zijn op dit moment steeds meer mensen op zoek naar een sporthorloge. Dit is natuurlijk niet zo raar, het hebben van een sporthorloge is namelijk ontzettend handig. Je kunt er van alles mee doen, van het controleren van je hartslag tot aan het afspelen van muziek. Nu is het alleen wel zo dat er heel veel soorten sporthorloges zijn waar je voor kunt kiezen. Dit maakt het niet bepaald eenvoudig om een keuze te maken. Welk sporthorloge zou jij namelijk moeten kiezen? Om je op de beste manier te helpen bij je aankoop hebben we in dit artikel de belangrijkste informatie over het kopen van een sporthorloge voor je op een rijtje gezet. Met behulp van deze informatie zal het ook voor jou mogelijk zijn om een sporthorloge te vinden wat perfect bij je past!

Het belang van een sporthorloge

Voordat we gaan kijken naar de beste sporthorloges die je op dit moment kunt kopen is het handig om eerst eens stil te staan bij de vraag waarom je eigenlijk een sporthorloge zou moeten hebben. Het is nu eenmaal een relatief dure aankoop, je wilt dan ook wel weten wat je er eigenlijk aan hebt. Het kopen van een sporthorloge brengt ontzettend veel voordelen met zich mee. Het grootste voordeel van een sporthorloge is natuurlijk dat je jouw prestaties bij het sporten veel beter kan analyseren. Met een goede sporthorloge is het bijvoorbeeld mogelijk om je hartslag bij te houden en om te zien hoeveel calorieën je al hebt verbrand. Dankzij deze data weet je of je goed bezig bent en om het tijd is om de lat een stukje hoger te leggen.

Daar komt bij dat een sporthorloge je ook in staat stelt om allerlei andere dingen bij te houden. Zo kan je vaak met een sporthorloge de kwaliteit van je slaap meten. Uiteraard kun je een sporthorloge ook dragen als normaal horloge, dit maakt het een universeel sieraad wat eigenlijk iedereen om zijn pols zou moeten hebben. Het touchscreen maakt het mogelijk om eenvoudig alle mogelijke meldingen binnen te krijgen vanaf je mobiele telefoon. Door middel van een sporthorloge blijf je op de hoogte van alles, zonder dat je jouw telefoon uit je zak hoeft te halen. Ben je gek van gadgets dan is het kopen van een sporthorloge een prima optie om voor te kiezen. Niet voor niets dat er zoveel mensen met een nieuw sporthorloge om de pols!

Top 5 beste sporthorloges – welke moet ik kiezen?

Je weet nu wat het belang is van het hebben van een sporthorloge. Het is tijd om te kijken naar de beste sporthorloges die je op dit moment kunt vinden. We hebben het een stuk eenvoudiger gemaakt door hieronder een selectie te maken met de top 5 sporthorloges die je op dit moment kunt vinden. Wanneer je kiest voor een van de onderstaande opties weet je zeker dat je een uitstekende kwaliteit in handen zult hebben!

We hopen dat je door het lezen van dit artikel een volledig beeld hebt gekregen van de beste sporthorloges die je maar kunt vinden. Door de verscheidenheid aan opties zal er altijd wel een sporthorloge te vinden zijn wat volledig aansluit bij wat je al die tijd al zocht. Door de vele voordelen is het een van de meest handige aanwinsten die je maar in handen kunt hebben. Met een goed sporthorloge is het een stuk eenvoudiger om jouw voortgang bij het sporten bij te houden. Zo weet je precies of je wel op de juiste manier bezig bent.

Garmin Fenix 6

De Garmin Fenix 6 is het ultieme buitensporthorloge. Dit horloge is ontworpen om je overal te volgen en om het sporten net even iets prettiger te maken dan voorheen. Het nadeel is wel dat je voor dit horloge aardig diep in je zakken zal moeten graaien. De Fenix 6-serie begint bij ruim €500 en loopt nog verder op voor de Fenix 6X Solar. Deze speciale editie heeft een zonnepaneel ingebouwd in het display, dit helpt om de levensduur van de batterij te verlengen. De Fenix 6-serie is verkrijgbaar in drie verschillende maten: 42mm, 47mm en een grote 51mm. Dit is echter één zwaar horloge met een gewicht van 58 gram, niet zo handig voor bij het lopen. De kleinere opties zijn natuurlijk wel weer ideaal voor bij het hardlopen of bij andere sporten.

Als we kijken naar de functies dan zien we dat de Fenix 6 alles heeft wat je maar nodig hebt. De Fenix 6 is waterbestendig tot 10 ATM en wordt geleverd met alle mogelijke sensoren die je maar nodig hebt. Dit zijn onder andere een GPS, GLONASS, Galileo, een hartslagmeter, hoogtemeter, barometer, kompas, gyroscoop en thermometer. Hij kan dus zowat alles meten wat je maar wilt meten. Het heeft ook sport-specifieke functies voor hardlopen, fietsen, zwemmen, wandelen, klimmen, roeien, kajakken en nog veel meer sporten. Het meest indrukwekkend is de levensduur van de batterij van de Fenix 6. Als de GPS aan staat kan deze namelijk 25 uur lang mee gaan. In de Expeditie-modus, waar het niet zo vaak wordt bijgewerkt, kunt je het horloge wel 20 dagen gebruiken zonder hem op te hoeven laden.

Voordelen

 • De Fenix 6 heeft een uitstekende batterij besparingsmodus
 • Met de Fenix 6 heb je alle mogelijke functies die je maar nodig kunt hebben
 • Je kunt de Fenix gebruiken voor een grote verscheidenheid aan verschillende sporten

Amazfit T-Rex

Laat je niet misleiden door de kinderlijke naam, de Amazfit T-Rex is namelijk een uitstekend sporthorloge om voor te kiezen. Met een groot display, on-board GPS, een ingebouwd kompas en genoeg functies voor bij het sporten is de Amazfit T-Rex een van de beste sporthorloges die je kunt krijgen zonder dat je een kapitaal hoeft uit te geven. Hij is minder duur dan alle andere modellen, zo is hij de helft van de prijs van de Garmin Instinct en andere populaire GPS smartwatches. Dit maakt het een populair alternatief voor de mensen die een iets lager budget in gedachten hadden voor het maken van hun aankoop. De T-Rex biedt een indrukwekkende batterij die ontzettend lang mee zal gaan. Net als de bovenstaande optie zal je met de Amazfit T-Rex voor een lange tijd kunnen sporten of wandelen zonder dat je bang hoeft te zijn dat hij leeg zal raken.

Op de Amazfit T-Rex vind je een verscheidenheid aan sportmodi en sleep tracking functies. Deze functies zorgen ervoor dat je in staat bent om jouw levensstijl te optimaliseren en om je sportprestaties aanzienlijk te verbeteren. De T-Rex is niet voor niets een van de meest populaire opties van dit moment. Dankzij de sterke behuizing weet je zeker dat je jouw sporthorloge voor een ontzettend lange tijd in gebruik zal kunnen nemen. De voordelige prijs maakt dit een goede optie voor alle mensen die wat minder te besteden hebben voor hun aankoop.

Voordelen

 • Dit sporthorloge is veel voordeliger dan de andere opties
 • De Amazfit T-Rex is voorzien van een uitstekende batterij
 • Door de sterke behuizing zal de Amazfit T-Rex lang meegaan

Garmin Approach S62

We hebben op de derde plek weer een sporthorloge van het merk Garmin. De Garmin Approach S62 heeft een prachtige straling, een groter scherm en een langere levensduur van de batterij dan de Garmin Approach S60. Dit was de bekende voorganger van dit sporthorloge. Bovendien ondersteunt hij een Virtual Caddie-functie. Deze bieden je de mogelijkheid om jouw sportprestaties op de beste manier bij te houden bij het spelen van een potje golf. Hoewel het niet gegarandeerd is dat je jouw golfspel zult verbeteren zal de Virtual Caddie zeker van pas komen. Uiteraard kan je de Garmin Approach S62 ook gebruiken voor alle andere soorten sporten. Dit maakt het dan ook gelijk zo’n toegankelijke optie om voor te kiezen..

De Garmin Approach S62 kan ongeveer 20 uur meegaan op een enkele batterij als je hem in de GPS-modus hebt staan. Als de GPS functie uitstaat kan de Garmin Approach S62 zelfs twee weken mee. Doordat de batterij zo goed is zal je hem prima mee kunnen nemen als je van plan bent om een eind te gaan wandelen. Het is een van de beste sporthorloges die je op dit moment maar kunt vinden. Hij ziet er misschien wat minder mooi uit dan het sporthorloge van Apple, het is wel een van de betere modellen van dit moment.

Voordelen

 • De Garmin Approach S62 is voorzien van een uitstekende batterij
 • Door de talloze functies kan je de Garmin ook gebruiken voor andere sporten

Apple Watch Series 3 (GPS)

Tijd om door te gaan met het tweede sporthorloge, dit is de Apple Watch Series 3. Als je een iPhone hebt, is de Apple Watch Series 3 een uitstekende optie om te kiezen. Hoewel hij niet zo geavanceerd is als de Apple Watch Series 5 hoef je niet meer te betalen voor de uitstekende gezondheids- en fitnessfuncties die beschikbaar zijn op Apple’s smartwatches. Dit komt natuurlijk door de invoering van watchOS 6 in de herfst van vorig jaar. Hoewel de Series 3 een paar jaar oud is, beschikt hij nog steeds over een ingebouwde hartslagsensor, de mogelijkheid om hem onderwater te houden, smartphone-meldingen (inclusief de mogelijkheid om te reageren op sms-berichten), ingebouwde muziekopslag, Apple Pay-functionaliteit en nog veel meer.

Daar komt bij dat de Apple Watch Series 3 natuurlijk is voorzien van een prachtig design. Als we kijken naar de uitstraling van dit product dan is dit waarschijnlijk het mooiste sporthorloge wat je op dit moment maar kunt vinden. Een leuk kenmerk van Apple is dat je speciale bandjes kunt kopen waar je jouw Apple Watch Series 3 aan vast kunt maken. Dit maakt het mogelijk om jouw sporthorloge te voorzien van een persoonlijke uitstraling. Ben je iemand die zich veel bezighoudt met de uitstraling van zijn of haar horloge dan is dit echt de optie om voor te kiezen. Wij raden je wel aan om een comfortabele band te gebruiken, al helemaal als je echt van plan bent om hem te gebruiken voor bij het sporten.

Voordelen

 • De Apple Watch Series 3 is voorzien van talloze handige functies
 • Met de Apple Watch Series 3 is het mogelijk om jouw sporthorloge te personaliseren
 • Het sporthorloge van Apple beschikt over een prachtige vormgeving

Garmin Forerunner 245 Music

Dit is een merk wat bij veel mensen wel bekend in de oren zal klinken. Hoewel Garmin voornamelijk bekend is geworden door navigatiesystemen hebben zij op dit moment ook een aantal uitstekende sporthorloges in het assortiment. Garmin heeft op dit moment een van de beste sporthorloges die je maar kunt kiezen. Dit is de Forerunner 245 Music. Dit sporthorloge is voorzien van geavanceerde run-tracking-functies, een solide batterijlevensduur en offline Spotify ondersteuning. Je moet je abonneren op Spotify Premium om deze functie te kunnen gebruiken, maar niet-abonnees kunnen ook muziek op de Forerunner 245 zetten om te luisteren voor bij het sporten. Uiteraard zijn al deze functies terug te vinden in een product wat er ook nog eens aantrekkelijk uitziet.

Het grote en kleurrijke anti-schittering display van de Forerunner 245 maakt hem gemakkelijk te lezen. ook als je in de zon aan het lopen bent zal de Forerunner 245 Music  je alles laten zien wat je maar moet weten voor bij het rennen. De scherpe 240 x 240 pixels maken hem tot een perfecte metgezel voor buitenshuis. Hoewel de Forerunner 245 Music bijna net zo duur is als een nieuwe Apple Watch, is hij door de diverse GPS functies en de betere batterijduur - tot zes uur bij gebruik van GPS - de beste keuze voor serieuze hardlopers. Niet voor niets dat we hem bovenaan ons lijstje hebben gezet!

Voordelen

 • De Forerunner 245 Music kan alle soorten muziek afspelen
 • Met de Forerunner 245 Music ben je voorzien van talloze GPS functies
 • De Forerunner 245 Music is voorzien van een uitstekende batterij
Frank De Zutter
Frank De Zutter
Als leraar biologie heb ik een grote passie voor alles wat met Fauna & Flora te maken heeft. Zo kweek ik mijn eigen groenten in een zelfgemaakte serre en beschouw ik mezelf ook als een hobby tuinman. Bij Techgeek ben ik verantwoordelijk voor het testen en reviewen van de laatste tuin & outdoorproducten. Bij vragen omtrent producten kan je mij steeds contacteren!

Gerelateerde berichten