De 8 beste slowjuicers om te kopen in 2023

2690

Niets heerlijker dan ‘s morgens op te staan en een glaasje heerlijk vers vruchtensap voorgeschoteld te krijgen. Op deze manier heeft de ochtendstond echt goud in de mond. Een glas vol vitaminen zodat je weer gezwind voor en door de dag kunt komen. Ik weet nog goed hoe het vroeger vaak een stevige klus was om appelsienen of andere vruchten met een manuele pers helemaal uit te persen. Niet echt iets om naar uit te kijken als je net uit bed bent gesprongen.

De tijd van het manuele persen is echter voorgoed verleden tijd en met de blender, de sapcentrifuge en nu ook de slowjuicer heb je tal van manieren om het wonderlijke sap snel en eenvoudig uit je groenten, fruit en ja zelfs je noten te persen. Vandaag nemen wij de newbee onder de sappersers onder de loep; namelijk de slowjuicer. We vertellen je eerst waarin deze verschilt van de blender en de sapcentrifuge en vervolgens tonen we je graag welke slowjuicers volgens onze bescheiden mening en deze van de consumenten thuishoren in het lijstje van de 5 beste slowjuicers. Vers van de pers!

Het verschil tussen een slowjuicer, een sapcentrifuge en een blender

Voor het persen van sap kom je automatisch bij 3 mogelijke apparaten uit: een slowjuicer, een sapcentrifuge en een blender. Alle drie zijn ze inderdaad in staat om je groenten en fruit in een handomdraai in een drinkbare massa om te toveren. Toch bestaan er grote verschillen tussen deze toestellen en tussen de technieken die deze toestellen toepassen om je sap voor te schotelen.

 • De blender: het hoofddoel van een blender is om je voeding te pureren. Je gooit er alle ingrediënten gewoon in. (soms iets eenvoudiger bij grote stukken) en je laat de machine vervolgens pureren. Er gaat op deze manier niets verloren, maar je krijgt wel een troebele en iets stevigere massa. Ideaal om bijvoorbeeld soep, dikkere sauzen of smoothies mee te maken. Sommige van de beste blenders beschikken ook over een functie om ijs te crushen. In combinatie met de mogelijkheid om te pureren, is deze machine dan ook uitermate geschikt voor de bereiding van sommige cocktails.
 • De sapcentrifuge: Bij de sapcentrifuge is het als het ware een rasp die je groenten en fruit tegen een hoge snelheid gaat raspen en waarbij vervolgens het sap uit de geraspte stukjes wordt gefilterd. Bij een sapcentrifuge gaat het maken van je sapje vliegensvlug. Je krijgt hierdoor ook het helderste sap met het minste pulp. Door de methode van sap ‘persen’ is dit minder geschikt voor voeding die arm aan vocht is zoals noten en bananen.
 • Bij de slowjuicer tot slot gaat het een beetje langzamer… what’s in a name. Je basisproduct wordt langzaam gekneusd zodat er geen sap verloren gaat. Deze methode levert zonder twijfel meer sap dan de sapcentrifuge op. Het overgebleven pulp bevat immers geen druppeltje vocht meer. Door het kneuzen ziet het sap er wel iets troebeler uit en kan er nog wat vruchtvlees in voorkomen. De slowjuicer is niet alleen voor de meeste groenten en fruit, maar ook voor het ‘persen’ van noten, bananen en bladgroenten te gebruiken.

Er wordt weleens gezegd dat een slowjuicer gezonder sap zou opleveren dan een sapcentrifuge, maar daar is momenteel nog geen wetenschappelijk bewijs voor.

Waar op letten bij het kopen van een slowjuicer

Voor we naar onze 5 beste slowjuicers gaan, overlopen we graag nog even waar je op moet letten bij het kopen van een slowjuicer:

 • Een horizontale of een verticale slowjuicer: Het gaat hierbij om de persschroef die verticaal of horizontaal haar werk doet. Horizontaal neemt het wat meer plaats in beslag, maar je kunt er meer mee persen en het is voordeliger als je veel vezelrijke producten gaat persen. De verticale slowjuicer neemt dan weer minder ruimte in en is beter bij zacht fruit. Over het algemeen zijn de verschillen echter verwaarloosbaar.
 • Toeren per minuut: Wij zouden kiezen voor een slowjuicer die minimaal 40 toeren per minuut draait.
 • Het opvangbakje voor de pulp: een geïntegreerd opvangbakje is vaak moeilijker in onderhoud. Een opvangbakje naast de slowjuicer kan makkelijk gereinigd worden.
 • Veiligheid: Met kleine kinderen in de buurt speelt de veiligheid van je slowjuicer ook een rol. Door de grote opening van sommige slowjuicers zou een kinderhand er zomaar spontaan in kunnen verdwijnen. Slowjuicers met een veiligheid gaan alleen maar beginnen met persen als alle onderdelen netjes geïnstalleerd zijn.
 • Onderhoud: Het persen van groenten of fruit kan heel wat afval met zich meebrengen en ook veel plakkerige pulp opleveren. Kies daarom voor een toestel waarvan de onderdelen eenvoudig uit elkaar te halen zijn en die bij voorkeur ook in de vaatwasser kunnen gereinigd worden.

De beste slowjuicers 2020

Zo dan is het nu tijd om je mee te nemen doorheen de wonderlijke wereld van de slowjuicers en jullie onze favoriete modellen voor te stellen. Onze 8 beste slowjuicers!

Hurom H-AA DBE17

De Hurom H-AA DBE17 is een veelzijdig apparaat. Met deze slowjuicer is het namelijk mogelijk om heldere sappen, sappen met vruchtvlees, smoothies en sorbets te bereiden. Dit model beschikt over een gepatenteerde functie, de pulpdensiteitsregelaar, die de knijpkracht en helderheid van het sap kan beïnvloeden.

Deze slowjuicer draait met 43 toeren per minuut en simuleert hiermee het persen met de hand. Het resultaat is een grote sapopbrengst die heerlijk smaakt! Overigens kunt u naast groenten en fruit ook melk en tofu maken van noten en sojabonen.

Een groot voordeel is de zelfreinigende functie. U hoeft enkel water toe te voegen aan de slowjuicer. De ingebouwde schoonmaakborstels doen de rest! Daarnaast is het ook mogelijk om alle onderdelen uit elkaar te halen om deze afzonderlijk te wassen.

Helaas komt deze slowjuicer ook met een stevig prijskaartje. Anderzijds is het apparaat zijn geld ook meer dan waard!

Sana Omega Slowjuicer EUJ707

De Sana Omega Slowjuicer EUJ707 is een horizontale slowjuicer met één persschroef. Daardoor is het apparaat vooral geschikt voor bladgroenten, hoewel het zeker en vast mogelijk is om ook andere soorten groenten en fruit te verwerken tot sap. Het apparaat kan het beste gebruikt worden voor groenten als bleekselderij en spinazie.

De Omega Slowjuicer is een uiterst krachtig en efficiënt apparaat. Daarenboven heeft het sap minder pulpresten in vergelijking met verticale slowjuicers. Een ander voordeel is het design - dit model is zowel opvallend als elegant. Het verdient zeker en vast een plekje op uw aanrecht.

Helaas zijn de onderdelen van dit model niet vaatwasserbestendig. U dient deze schoon te maken met water en de meegeleverde borstels.

Taylor Swoden Joy 9000

De Taylor Swoden Joy 9000 is een zeer kwalitatieve slowjuicer. Dit model haalt maar liefst 80 % meer sap uit vruchten dan een sapcentrifuge! Voor wie in de zomer graag ijs eet, beschikt het apparaat over een belangrijke troef. U kunt er namelijk ook (gezond) ijs mee maken! Daarnaast is het toestel ook in staat om milshakes, smoothies en jam te bereiden.

De Swoden Joy is eenvoudig te reinigen (de onderdelen zijn namelijk vaatwasserbestendig) en is ontworpen om druppen te voorkomen. Daarbovenop is het erg compact. Het apparaat is dus erg gebruiksvriendelijk.

Een nadeel is de kleine vulopening. Dat kan soms onhandig zijn. Ook beschikt het apparaat helaas niet over een schuimscheider.

Philips Avance HR1922

Wat je met de Philips Avance HR1922 krijgt voor je geld, krijg je maar bij weinig andere modellen. We hadden eerst onze twijfels toen we de prijs van dit apparaat bekeken en vergeleken met andere toestellen. Maar deze twijfels werden meteen weggenomen. Wat een toestel! Grote stukken fruit en groenten gaan er vlot in en worden netjes uitgeperst. De pulp verdwijnt kurkdroog in de opvangbak en op 1-2-3 is deze leeggemaakt. Het reinigen van de hele machine neemt wel wat tijd in beslag, maar het is allemaal heel vanzelfsprekend en uit ervaring weten we dat dit bij andere slowjuicers niet anders is. Voor sommige mensen mag het design wel wat strakker, maar wij konden er wel mee leven en vonden het zelfs fascinerend om het hele snij-, maal- en persspel aan het werk te kunnen zien. Al bij al een echte klepper!

Voordelen

 • Grote opening bovenaan wat je snijwerk bespaart
 • Handige pulpcontainer die je meteen leeg kunt maken
 • Pulpcontainer en sapreservoir zijn ook te reinigen in de vaatwasser
 • Schoonmaakborstel voor het poetsen van de filter/zeef
 • Schenkstop waardoor er niet wordt verder gedruppeld na het persen
 • Scherpe prijs
 • Makkelijk in gebruik
 • Transparant; wat wel fascinerend is om het hele persproces te aanschouwen

Nadelen

 • Het onderhoud neemt tijd in beslag, maar bij welke slowjuicer is dit niet zo?
 • Geen schuimafscheider om het schuim af je sapjes te halen

Specificaties

 • Inhoud: 0,9 liter sapreservoir
 • 200 Watt
 • Verticale slowjuicer
 • 60 rpm
 • Druktoetsen
 • Afneembare pulpcontainer
 • Schoonmaakborstel
 • Schenkstop
 • Sapreservoir en pulpcontainer te reinigen in de vaatwasser

Versapers Emotion 3G Slowjuicer

Bij de Versapers Emotion 3G Slowjuicer hoeft het niet allemaal innovatief en trendy te zijn. Dat betekent echter niet dat deze slowjuicer niet mooi oogt in je keuken. Want dat is net wel een van zijn troeven. We missen dan wel een schuimafscheider en een druppelstop, maar voor de rest valt er maar weinig te klagen over deze oerdegelijke machine. Dankzij de hendel kan er maar weinig misgaan en is het meteen duidelijk hoe deze slowjuicer moet gebruikt worden. We vonden het, door de grote opening, ook leuk dat we onze groenten en fruit niet aan veel snijwerk moesten onderwerpen. Het reinigen van alle onderdelen kost wel wat tijd, maar dat is bij vele andere slowjuicers ook het geval. De pulp en de vliesjes laten zich nu eenmaal niet zo makkelijk verwijderen.

Voordelen

 • Grote opening bovenaan dus perfect voor grotere stukken
 • Meegeleverd borsteltje helpt bij het onderhoud
 • Pulpcontainer en sapreservoir zijn uitneembaar en kunnen dus ook apart opgeborgen worden.
 • Pulpcontainer en sapreservoir mogen in de vaatwasser geplaatst worden.
 • Ziet er mooi uit.
 • Verticale slowjuicer neemt minder ruimte in dan een horizontale versie

Nadelen

 • Geen schuimafscheider om het schuim op je sapjes weg te nemen
 • Geen druppelstop dus hou je aanrecht na het persen in het oog
 • Ondanks dat de onderdelen in de vaatwasser te reinigen zijn, vraagt het toestel toch nog wat onderhoud. Er durven namelijk nog regelmatig vliezen aan de onderdelen te blijven hangen.
 • Niet ideaal voor soepen

Specificaties

 • Inhoud: 0,8 liter sapreservoir met maataanduiding
 • 150 Watt
 • Verticale slowjuicer
 • 45 rpm
 • Hendel
 • Afneembare pulpcontainer
 • Schoonmaakborstel

Kenwood JMP600WH

Prijs-kwaliteit gezien, is de Kenwood JMP600WH echt wel het neusje van de slowjuicezalm. Deze machine beschikt over zowat alles wat je in een slowjuicer zoekt en verdient daarom een plek in de 5 beste slowjuicers: een schuimafscheider, een druppelstop, een receptenboekje, uitneembare onderdelen die in de vaatwasser kunnen geplaatst worden, een pulpreservoir en ga zo maar. Dit apparaat heeft ons aangenaam verrast en zal dat ook bij jou doen. Waren er dan geen minpuntjes? Wel, het proper maken van deze slowjuicer nam wel wat tijd in beslag. Maar ik vermoed dat je er na verloop van tijd wel wat handiger in wordt en dat het dan een stuk sneller gaat.

Voordelen

 • Uitneembaar pulpreservoir
 • Zowel het pulpreservoir als het sapreservoir zijn uitneembaar en kan je daardoor apart opbergen
 • De uitneembare onderdelen zijn in de vaatwasser te reinigen.
 • De slowjuicer wordt met een borsteltje geleverd om het schoonmaken eenvoudiger te maken
 • Geleverd met een leuk receptenboekje
 • Schuimfilter die je sap zonder schuim serveert
 • Verticale slowjuicer neemt wat minder ruimte in beslag dan zijn horizontale broertjes en zusjes
 • Een druppelstop voorkomt dat de machine blijft nadruppelen na het persen

Nadelen

 • Ondanks dat je de losse onderdelen in de vaatwasser kunt plaatsen en er een schoonmaakborstel wordt meegeleverd, kost het reinigen van het toestel wel een beetje tijd en aandacht.
 • Het pulpreservoir is zeker niet het grootste op de markt. Heb je veel te persen dan zal je van tijd tot stond het bakje moeten leegmaken.

Specificaties

 • Inhoud: 0,7 liter sapreservoir met maataanduiding
 • 150 Watt
 • Verticale slowjuicer
 • 60 rpm
 • Druktoetsen
 • Afneembare pulpcontainer
 • Schuimafscheider
 • Schoonmaakborstel
 • Schenk/druppelstop

Omega CNC82SG

De Omega CNC82SG is het toptoestel van Omega dat er meteen uitspringt omwille van de 6 verschillende opzetstukken. Al deze opzetstukken zorgen voor een verschillende hoeveelheid pulp en als je het gebruik onder de knie hebt, wat trouwens vanzelfsprekend is, levert het sensationele sapjes op. Wij zijn hier echte voorstanders van. Ook de schuimafscheider is een pluspunt wat je niet bij elke concurrent vindt en dat het sap toch weer die extra touch en extra look geeft. Pas wel even op bij dit apparaat want er is geen druppelstop aanwezig dus het toestel kan wel even nadruppelen.

Voordelen

 • Schuimafscheider die het schuim tijdens het persen gaat verwijderen zodat je drankje er vers en fruity uitziet.
 • 6 opzetstukken die je zelf laten kiezen hoeveel pulp je in je sapje wilt. De grote mondstukken zijn perfect voor hardere ingrediënten terwijl de kleinere mondstukken het beste hun werk doen bij zachtere ingrediënten.
 • Makkelijk in onderhoud en geleverd met een schoonmaakborstel.
 • Afneembare pulpcontainer
 • Sapreservoir met maataanduiding

Nadelen

 • Het sapreservoir is niet bijzonder groot. Je kunt het sapreservoir er natuurlijk ook gewoon uithalen en een glas gebruiken. Zo hoef je niet altijd het reservoir te gebruiken.
 • Geen schenkstop of druppelstop aanwezig waardoor er soms wat sap kan nadruppelen.

Specificaties

 • Inhoud: 0,9 liter sapreservoir
 • 200 Watt
 • Horizontale slowjuicer
 • 80 rpm
 • Druktoetsen
 • Afneembare pulpcontainer
 • Schuimafscheider
 • Schoonmaakborstel

Philips Avance Masticating Juicer HR1946/70

Mochten wij er eentje uit mogen kiezen dan zou de kans groot zijn dat we voor de Philips Avance Masticating Juicer HR1946/70 gaan. We hebben deze slowjuicer zelf een paar keer kunnen testen en het resultaat was fantastisch. De meeste groenten en fruit leverden geen problemen op. Alleen met selderij heeft deze slowjuicer het om een of andere reden wat moeilijker en durft de afvoer weleens verstopt te raken. Het apparaat is krachtig genoeg en produceert maar liefst 120 toeren per minuut. Bij een slowjuicer willen we ook een apparaat dat makkelijk in onderhoud is en dat was met alle verwijderbare onderdelen bij de Philips Avance Masticating Juicer HR1946/70 zeker het geval. Het bijgeleverde receptenboek leverde ons trouwens enkele leuke ideetjes op.

Voordelen

 • De losse onderdelen zijn makkelijk te verwijderen en kunnen nadien in de vaatwasser gereinigd worden.
 • Schenkstop/druppelstop
 • Geleverd met een mooi receptenboek
 • Voorzien van een pulpreservoir dat je er makkelijk uit kunt nemen
 • Vezelfilter

Nadelen

 • Groenten snijd je best heel klein anders kunnen ze voor een verstopping zorgen
 • Verschillende mensen meldden minder goede prestaties bij het slowjuicen van selderij
 • Het toestel heeft geen schuimafscheider om het schuim van je versgeperste sap te halen

Specificaties

 • Inhoud: 1 liter sapreservoir
 • 200 Watt
 • Horizontale slowjuicer
 • 120 rpm
 • Timer
 • Druktoetsen
 • Afneembare pulpcontainer

Hilde Debie
Hilde Debie
Ik ben een 46-jarige hobbykok en de mama van 2 fantastische pubers. Naast mijn full-time job als sales manager ben ik een fervente hobbykok met een liefde voor de Italiaanse keuken. Als product tester bij Techgeek krijg ik de kans om de laatste nieuwe kookaccessoires uit te testen en te reviewen.

Gerelateerde berichten