De 5 Beste Powerline Adapters voor een sterk wi-fi signaal

1621

Het kan vaak voorkomen dat de huidige router niet het hele huis kan voorzien van een sterk wifi signaal. Je denkt al snel aan de problemen die het geeft om een extra internetkabel door het huis te trekken. Vaak is dit praktisch onmogelijk of anders heel duur. Met de uitvinding van powerline adapters is dit echter verleden tijd. Door middel van deze power adapters kun je van ieder stopcontact in je huis een internetaansluiting met draad of wifi maken. Alhoewel je het niet zou denken kun je namelijk over het stopcontact ook data verzenden. Door middel van de koperen leidingen die in ieder huis liggen wordt deze inkomende en uitgaande data zeer snel verstuurd.

Deze techniek werkt door middel van het aansluiten van de powerline adapters vlak bij de router waar deze geplaatst is. Vervolgens kun je het andere deel van de powerline adapter heel gemakkelijk ergens anders in het huis aansluiten. De koperen leiding die deze twee verbind zal zorgen voor een sterk wifi signaal. Wil je op meerdere plekken je wifi verbeteren, zoals boven bij de slaapkamers en achter in de tuin waar je een lounge gedeelte hebt gemaakt? Je hoeft dan op deze plekken alleen een stopcontact te hebben. Plug heel simpel meerdere powerline adapters in het stopcontact en je bent klaar om te gaan. Je kan hierbij kiezen uit verschillende snelheden. met 600, 1000, 1200 en 2000 Mbps zit er veel verschil in de snelheid van het internet. Zo ga je voor het streamen van films en series meer dan 1000 mbps nodig hebben. Kies je voor een lichtere variant dan heb je de kans dat het beeld af en toe vast loopt.

Hoe werkt een powerline adapter?Alhoewel het principe erg makkelijk klikt zit er toch een hoop innovatie technologie achter dit product. Door het verzenden van de informatie over twee draden in plaats van drie met een andere frequentie wordt het mogelijk om deze technologie toe te passen zonder dat het stroomnetwerk hier last van heeft. Toen de powerline adapters nog maar net waren uitgevonden was deze technologie nog niet helemaal goed ontwikkeld. Zo was de kwaliteit erg wisselvallig en viel hij daarom redelijk vaak uit. Zo zat je nog met een wifi signaal waar je niet op kon vertrouwen. Met de komst van de HomePlug AV2-standaard van de Homeplug Alliance is daar verandering in gekomen. Deze standaard zorgt voor stabielere vorm van internet. De fabrikanten hebben dan ook afgesproken om altijd aan deze standaard te voldoen om de kwaliteit en snelheid aan de consument te kunnen garanderen. Door deze invoering zijn de huidige powerline adapters van goede kwaliteit. Toch springen er sommige varianten tussen de rest uit. Wij hebben de vijf populairste en best beoordeelde powerline adapters op een rij gezet.

De installatie van de TP-Link TL-PA4010P Geen WiFi 600 Mbps gaat super snel en eenvoudig. Net zoals bij de andere powerline adapters is het een kwestie van een stopcontact bij je modem inpluggen en verbinden met je modem. Vervolgens stop je op de gewenste plek het andere deel van de TP-Link TL-PA4010P Geen WiFi 600 Mbps in het stopcontact en je hebt verbinding. Deze powerline adapter beschikt helaas niet over een wifi signaal. Dit maakt verbinding met het internet wel erg eenvoudig. Door de internetkabel in je laptop en powerline adapter te steken heb je direct een goede verbinding met het internet. Je hoeft ook geen stopcontact op te offeren als je de TP-Link TL-PA4010P Geen WiFi 600 Mbps gebruikt.

Deze is namelijk voorzien van een geïntegreerd stopcontact. Net zoals de Netgear PL1000 Geen WiFi 1000 Mbps verbruikte deze powerline adapter weinig stroom door zijn automatische energie spaarstand. Helaas is aan het kastje niet veel aandacht besteed bij het design. Hij kan redelijk lomp en groot overkomen, waardoor je deze al snel op een plek zal hangen waar hij niet erg opvalt. Ook is de maximale snelheid van deze TP-Link TL-PA4010P Geen WiFi 600 Mbps erg afhankelijk van het kabelnetwerk in je huis. Het kan namelijk zijn dat sommige stopcontacten en kabels er voor kunnen zorgen dat het signaal iets minder sterk zal zijn.

Netgear PL1000 Geen WiFi 1000 Mbps

Met de Netgear PL1000 Geen WiFi 1000 Mbps kun je ook elk stopcontact in huis omtoveren tot een wifi booster. Door zijn speciale gigabit ethernetpoorten heb je de mogelijkheid om bestanden nog sneller over te zetten. Deze poorten zijn tot tien keer sneller dan fast ethernetpoorten. Deze powerline adapters gebruiken erg weinig ruimte. Met zijn afmeting van 5,9 centimeter valt hij niet op en kun je hem op veel verschillende plekken kwijt. Ondanks dat hij altijd aan staat zal de Netgear PL1000 Geen WiFi 1000 Mbps weinig stroom verbruiken.

Deze powerline adapter heeft namelijk een energie spaarstand die automatisch in werking treed als hij niet wordt gebruikt. Twee kleine nadelen kleven aan deze adapter. Zo maakt deze Netgear geen gebruik van ingebouwde wifi. Je kan je laptop dus niet draadloos verbinden met deze powerline adapter. Ook heeft de Netgear PL1000 Geen WiFi 1000 Mbps geen mogelijkheid om een stopcontact op aan te sluiten. Door het gebruik van deze powerline adapter offer je wel een stroompunt op in je huis. Door deze twee kleine nadelen betekent het wel dat je altijd verzekerd bent van een internet signaal waar je op kunt vertrouwen.

Devolo Magic 2 LAN Starter Kit

Wil je een thuisbioscoop maken boven op zolder, maar heb je daar geen steady internet? De Devolo Magic 2 LAN Starter Kit is dan de oplossing voor jou. Je maakt een supersnelle internet verbinding in een mum van tijd, zonder kabels te hoeven trekken. Door zijn krachtige uitrusting is het kijken van films geen probleem. Ook online gamen met behulp van deze powerline adapter is geen probleem. Aan te raden is wel om gebruik te maken van de kabel als je dit gaat doen. Dit zal een constantere en betere internet verbinding geven. Door gebruik te maken van de Devolo app kun je heel simpel deze powerline adapters aansluiten. Ook de status en instellingen kun je in deze app heel makkelijk regelen.

Door gebruik te maken van een automatische fasekoppeling kun je letterlijk in elke ruimte gebruik maken van deze powerline adapter. Het kan wel zijn dat je ondanks zijn ingebouwde stopcontact toch een stopcontact kwijt raakt. Heb je namelijk een dubbel stopcontact dan zal je er eentje kwijt raken. De bouw van de Devolo Magic 2 is zo gemaakt dat het stopcontact boven of onder de powerline adapter helaas niet meer bruikbaar is. De aangegeven snelheid van 2400 Mbps haalt hij helaas ook niet altijd. Het is en blijft een erg snelle powerline adapter, echter Devolo had beter in kunnen zetten op een lagere snelheid die ze wel constant kunnen behalen.

Devolo dLAN 1200+ WiFi 1200 Mbps

Met zijn 1200 Mbps is de Devolo dLAN 1200+ WiFi één van de zwaarste op de markt verkrijgbaar. Door zijn hoge Mbps kun je letterlijk alles met deze powerline adapter. De snelheid zorgt er voor dat je dus makkelijk kunt streamen, muziek luister en online gamen. Door gebruik van zijn ethernetpoort ben je zelfs verzekerd van een verbinding die tot 10 keer sneller is dan normale fast ethernetpoorten. Je kunt met deze powerline adapter zowel gebruik maken van een wifi verbinding als een bekabelde verbinding. Heb je dus geen zin om je laptop aan te sluiten ga dan voor de wifi. Wil je veel vragen van de Devolo dLAN 1200+ WiFi 1200 Mbps?

Dan kun je het beste ervoor kiezen om hem te bekabelen. Een stopcontact hoef je niet op te offeren hij beschikt namelijk voer een geïntegreerd stopcontact. Gebruik de powerline adapter net zoals de andere varianten niet in een stekkerdoos. Door deze verlening zal de verbinding met het internet een stuk slechter zijn dan dat je hem direct op een stopcontact uit de muur aansluit. Met zijn 22 centimeter is deze variant wel erg groot. Kies dus wel een stopcontact dat niet opvalt. Zo kun je deze powerline adapter het beste achter een bank of kast gebruiken, zodat hij uit het zicht is.

Je creëert simpel en snel een wifi hotspot in je huis met de TP Link TL-WPA7510 WiFi 1000 Mbps. Ook het uitbreiden van deze set gaat super eenvoudig. Heb je bijvoorbeeld al een set of wil je deze uitbreiden? Maak dan gebruik van de unieke wifi Auto-Sync knop. Op deze manier kloont de powerline adapter met één druk op de knop de beveiligingscode en naam van je bestaande verbinding. Een ander groot voordeel van deze powerline adapters is dat deze gebruik maken van twee aparte frequentiebanden. Deze kun je tegelijk gebruiken zonder dat verbindingen inleveren op kwaliteit. Naast de wifi functie kun je bij de TP Link TL-WPA7510 WiFi 1000 Mbps ook gebruik maken van een kabel. Zo kun je bijvoorbeeld je smart tv of spelcomputer standaard voorzien van bekabeld internet. Helaas beschikt deze adapter niet over een geïntegreerd stopcontact. Bij een dubbel stopcontact kan het dus door zijn bouw zijn dat je beide verliest omdat deze geblokkeerd wordt.

Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten