De 5 beste microfoons van 2022

366

Vandaag de dag zijn er ontzettend veel mensen die video’s maken en die deze vervolgens online zetten op YouTube. Wil je ervoor zorgen dat jouw kijkers zo goed mogelijk naar je video’s kunnen kijken dan zal je over een goede microfoon moeten beschikken. Door de verscheidenheid aan mogelijkheden is dit nog niet zo eenvoudig als je zou denken. Waar moet je voor kiezen? En wat zijn de voordelen die je zal ondervinden bij het gebruik van een goede microfoon? Om hier achter te komen zal je snel verder moeten lezen. We hebben voor je in dit artikel namelijk alle belangrijke informatie op een rijtje gezet die van belang kan zijn bij het maken van een keuze. Dankzij deze tips haal je alles uit jouw aankoop.

Het belang van een microfoon

Straks hebben we een handige selectie voor je met de beste microfoons die je op dit moment kunt vinden. Echter is het handig om eerst even te kijken naar deze opnameapparaat zelf. Waarom zou je er namelijk een moeten hebben voor het opnemen van geluid voor het streamen of voor het maken van video’s? De belangrijkste reden om een microfoon te kopen is natuurlijk dat dit de enige manier is waarop je jouw audio echt professioneel op kunt nemen. wanneer je geen gebruik maakt van deze opnameapparatuur zal je er achter komen dat er allerlei achtergrond geluiden te horen zullen zijn. daar komt bij dat je stem niet altijd even duidelijk te horen zal zijn voor je kijkers. Dit is natuurlijk niet waar je op zit te wachten, als je namelijk content maakt dan is het wel de bedoeling dat iedereen je kan horen.

Daar komt bij dat een microfoon ideaal is voor alle mensen die met regelmaat gebruik maken van Skype of van Zoom voor het werken. Zonder deze opnameapparatuur zal je moeten vertrouwen op je laptop. Deze bied je niet de volledige geluidkwaliteit. Met een computer heb je niet eens een ingebouwde microfoon, je zal in dit geval dus wel een extern apparaat moeten aanschaffen. De laatste reden is dat het er net even wat professioneler uit ziet. Wil je content maken voor YouTube dan zal je over de juiste game setup moeten beschikken. De microfoon maakt hier onder andere deel vanuit. Dit zijn voordelen die je zal ondervinden wanneer je ervoor kiest om ook een goede microfoon aan te schaffen.

De beste 5 microfoons van dit moment – top 5

Nu je weet wat het belang is van een goede microfoon is het handig om te kijken naar de beste opties die je op dit moment maar kunt kiezen. Zoals we al kort hebben benoemd zijn er echt ontzettend veel opties om voor te gaan. Dit maakt het kiezen niet bepaald eenvoudig. Om je net even wat beter op weg te helpen bij het maken van een aankoop hebben we hieronder een handige selectie voor je gemaakt. Door te kiezen voor een van de onderstaande opties is het echt niet meer zo lastig om alles uit je aankoop te halen.

Trust GXT 258 Fyru

De Trust GXT 258 Fyru is een goed alternatief voor de optie van hierboven, echter is hij een stuk goedkoper dan de Yeti. In tegenstelling tot de Snowball heb je met deze microfoon een groot aantal keuzemogelijkheden. Maak een keuze uit een van de vier opnamepatronen. Dit maakt het mogelijk om op te nemen in interview of groepspodcast formaat. Het huidige formaat wordt duidelijk aangegeven op de bovenkant van de microfoon door de verlichte LED lichtjes. Hij beschikt ook over LED-achtergrondverlichting, dit ziet er natuurlijk cool uit. Gain controls en live 3.5mm monitoring zijn uiteraard ook terug te vinden op dit apparaat De microfoon wordt geleverd met een eenvoudige bureaustandaard voor bij jou op het bureau. Echter kan hij ook worden bevestigd op elke arm met een standaard schroefdraadbevestiging. Door de hoge kwaliteit en de verschillende functies is dit een prima alternatief om voor te kiezen.

Voordelen

 • Door de handige volumeregelaars kan je alles veel sneller instellen
 • Hij is voorzien van de speciale LED surround verlichting voor een moderne uitstraling
 • Dit is een goedkoper alternatief voor de Blue Yeti, ideaal voor beginners dus

We hopen dat je door het lezen van dit artikel beter weet waar je op moet letten bij het kopen van een goede microfoon voor bij het streamen. Door de verscheidenheid aan verschillende producten zal er altijd wel een microfoon te vinden zijn die volledig aansluit bij wat je al die tijd al in gedachten had. Wil je nog meer spullen kopen voor bij jou in huis? Blijf dan zeker even hangen op deze website. We hebben namelijk nog veel meer handige artikelen die je zeker even zou moeten doorlezen voordat je een belangrijke aankoop maakt.

Blue Yeti X

Als het gaat om streaming en podcasting is de Blue Yeti-serie misschien wel de meest populaire microfoon ter wereld. Of hij nu op een bureau wordt neergezet in de standaard of dat hij wordt vastgehouden, de Yeti biedt altijd weer een sterke audiokwaliteit voor een scala aan gebruiksmogelijkheden. Dit wordt voornamelijk mogelijk gemaakt door de vier verschillende opnamepatronen: cardioid, stereo, omnidirectional en bidirectional. Mocht je niet weten wat dit precies inhoudt dan is het handig om je hier eerst even voor in te lezen, zo weet je beter wat je te wachten staat bij het gebruik van dit product. Door de opname van een 3,5 mm koptelefoonaansluiting kun je ook een koptelefoon aansluiten. Dit is echt ontzettend handig voor bij het streamen. Op deze manier ben je namelijk in staat om precies te horen wat je zegt over de microfoon.

De Yeti X is de nieuwste editie en bevat een nieuwe LED-volumemeter en een multifunctionele regelknop aan de voorkant. Dit maakt het super eenvoudig om de gain in te stellen om de perfecte niveaus in te stellen. Door deze extra functie weet je zeker dat je goed te horen zal zijn voor al je luisteraars. Als het aankomt op software bevat de Blue Vo!ce talloze opties. Dankzij deze opties ben je in staat om de toon aan te passen en om vervelende sonische artefacten eenvoudig te verhelpen, denk bijvoorbeeld aan de pre-sets die gebruikt worden bij het streamen. De Yeti X is een goede verbetering ten opzichte van de standaard Yeti, echter is hij wel aan de dure kant.

Voordelen

 • Keuze uit vier opnamepatronen voor een breed scala aan mogelijkheden voor het opnemen
 • Uitstekende audiokwaliteit tijdens het opnemen en het streamen van je opnames
 • Handige LED-volumemeter en uitgebreide softwareopties voor optimaal gemak

Røde NT-USB Mini

De Røde NT-USB Mini is een compacte USB- opnameapparatuur met een korte standaard. Laat je echter niet van de wijs brengen  door de compacte omvang. Deze optie is namelijk voorzien van een uitstekende geluidskwaliteit, al helemaal als we kijken naar de voordelige prijs die je betaalt voor dit product. In plaats van meerdere opnamepatronen aan te bieden, heeft Røde zich gericht op het vastleggen van het beste geluid vlak voor de microfoon. Hierbij zullen de opnames voornamelijk in het midden bereik liggen. Dit maakt het een ideale keuze voor mensen die hem willen gebruiken voor het opnemen van onder andere akoestische instrumenten of voor spraakopnames. Met het streamen zal dit je dus geen enkele problemen moeten opleveren. Dit apparaat is aan te merken als plug-and-play. Dit betekent dus dat je geen gain knop hoeft aan te klikken of dat je polaire patronen hoeft te selecteren, je hoeft hem alleen maar in je computer te stoppen.

Dit product werkt op Windows, Mac, Android en iOS door middel van de USB of USB-C aansluitingen. De NT-USB Mini heeft echter een super handige extra functie. Hij is namelijk voorzien van een anti latecy functie via de 3,5 mm aansluiting. Dit is geweldig voor de mensen die hun opnameapparatuur ook willen gebruiken om belletjes mee te plegen. De bijgeleverde bureaustandaard is vrij kort, dus we raden aan om een bureaubevestiging op te kopen. Dit zorgt ervoor dat het typen op je toetsenbord geen problemen meer zal opleveren voor het achtergrond geluid. Over het algemeen is dit een prima low-profile microfoon die gemakkelijk te gebruiken is. Dit maakt het een goede optie voor de mensen die op zoek zijn naar een voordelig maar toch degelijk product.

Voordelen

 • Door de compacte omvang is het een stuk eenvoudiger om je opnameapparatuur te verplaatsen
 • Door de voordelige prijs en de goede kwaliteit is dit een prima optie voor beginners

HyperX QuadCast

De QuadCast is de op één na beste USB-microfoon die je op dit moment kunt kopen voor jouw streaming. Dit komt voornamelijk door de uitstekende audiokwaliteit en de talloze geïmplementeerde functies. Er zijn vier opnamemodi beschikbaar die je kunt gebruiken voor bij het streamen. Net als de bovenstaande optie beschikt ook dit apparaat over een fysieke gain dial, hierdoor de opnameapparatuur met gemak kan worden aangepast voor één audiobron of meerdere stemmen. De mogelijkheid om je audio snel te dempen is echt handig. Je weet natuurlijk nooit wanneer je dit nodig hebt tijdens het streamen. Door het tap-to-mute systeem zal je dit op een eenvoudige wijze kunnen doen.

Andere handige functies zijn een intern popfilter dat ervoor zorgt dat p- en b-geluiden niet leiden tot een vervelende pop op de achtergrond. Ook is hij voorzien van een professionele schokdemper in de meegeleverde bureaustandaard. Dit zorgt ervoor dat je geen geluiden op de achtergrond hoort wanneer je de microfoon verschuift tijdens het praten. Tevens is hij voorzien van een vertragingsvrije audiobewaking. Het enige echte nadeel is dat de LED verlichting niet optioneel is en dat de standaard een beetje aan de korte kant is. Los hiervan is het echt een geweldige optie om voor te kiezen. Hij werkt niet alleen super goed, maar hij ziet er ook nog eens mooi uit. De uitstraling is zeker niet onbelangrijk als het aankom op het kopen van een goede microfoon voor bij het streamen.

Voordelen

 • Je kunt de microfoon eenvoudig aanpassen door middel van de speciale fysieke gain dial knoppen
 • Dankzij het tap-to-mute systeem is het mogelijk om snel het geluid te dempen

Elgato Wave 3

Dit is op dit moment de beste microfoon die je maar kunt vinden. Door de vele functionaliteiten kan je hem op een manier in gebruik nemen die jij prettig vindt. Dankzij de Wave Link software kun je mix van de microfoon en maximaal acht extra audiokanalen op een super eenvoudige wijze aanpassen. Dit is geweldig voor streaming, want het maakt het super simpel om ervoor te zorgen dat je game-audio goed gebalanceerd klinkt. Dit is ook geïntegreerd in het Elgato Stream Deck, dit stel je in staat om je audio-instellingen te bedienen terwijl je aan het streamen bent. Zelfs als je de mengfuncties niet nodig hebt, presteert de Wave 3 ook goed als een straight-up USB-microfoon. Een van de grote redenen hiervoor is de opname van een "Clipguard"-functie. Deze functie verwisselt het standaard opnamekanaal voor een 20dB lager als de microfoon clipping detecteert. Beide kanalen staan de hele tijd aan. Het wisselen tussen de twee klinkt natuurlijk en zal niet zorgen voor vervelende achtergrond geluiden.

Er zit nog steeds een 3.5mm jack op de achterkant voor nul-latentie monitoring. De standaard uitgang is echter nog altijd de USB-C. Zowel de software als de hardware van dit apparaat voldoet aan alle eisen die je er maar aan kan stellen. Een enkele draaiknop op de voorkant kan worden ingedrukt om te schakelen tussen het aanpassen van het volume van de hoofdtelefoon en de mic/PC mix. De capacitieve sensor aan de bovenkant zorgt voor een eenvoudige demping (aangegeven met een heldere rode LED). Er zijn geen verschillende opnamepatronen, echter zal je dit ook niet echt nodig hebben. Door de talloze functies is dit een van de beste opties om voor te kiezen.

Voordelen

 • Een uitstekende software en integratie voor een optimale geluidkwaliteit bij het opnemen
 • Geïntegreerde acht kanaal mixer om het opnemen met even wat makkelijker te maken
 • Hoge kwaliteit materialen die zorgen voor een ontzettend lange levensduur
Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten