De 5 Beste luchtbevochtigers van 2022 vergeleken

483

Een luchtbevochtiger is een apparaat dat zoals het woord al aangeeft de lucht extra bevochtigd. Het apparaat zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid in een bepaalde ruimte stijgt. Luchtbevochtigers werken in vrijwel alle gevallen op elektriciteit. Het hebben van een stopcontact binnen het bereik van de snoer is dus van cruciaal belang. Er zijn bijvoorbeeld medische ventilatoren die ook een luchtbevochtiger bevatten, maar daarnaast kun je ook losse luchtbevochtigers aanschaffen. Hieronder vindt je de 5 beste luchtbevochtigers met bepaalde belangrijke specificaties ervan, de voordelen, de nadelen en de dingen waar de consument tevreden of juist ontevreden over is met betrekking tot het product. Over het algemeen is het zo dat de lucht een luchtvochtigheid heeft van zo’n 40% tot 60%. Wanneer dit te laag wordt is men gevoeliger voor bepaalde bacteriën. Onder anderen om dit te voorkomen worden er luchtbevochtigers gebruikt.


Philips AC3829/10

Dit apparaat is met afstand de duurste uit dit rijtje van de 5 beste luchtbevochtigers. Dit apparaat houdt de luchtkwaliteit ten alle tijden hoog en helpt maximaal tegen diverse klachten zoals hooikoorts, griep, loopneuzen, rode ogen en een droge keel. Dit apparaat is naast een bevochtiger ook een luchtzuiveraar wat hert apparaat multifunctioneel maakt. Er is sprake van een te downloaden app die het apparaat erg makkelijk bedient. Zo kun je bijvoorbeeld zorgen voor persoonlijke aanwijzingen. Dit apparaat heeft een zeer hoog vermogen van zo'n 50 Watt. Daarnaast kan het ruimtes bevochtigen tot wel 80 vierkante meter en is er een CADR-waarde van wel 300 m³h.

Deze variant van de luchtbevochtigers is zeer groot, namelijk 29,5 centimeter bij 42,4 centimeter bij 69,3 centimeter. Naast dat het de grootste en duurste is uit het rijtje is het apparaat logischerwijs ook de zwaarste uit dit rijtje. Deze bevochtiger weegt namelijk ruim 13 kilogram. Het apparaat heeft een zeer goed filter, een timer en ook een handig scherm. gebruikers ervaren het apparaat als erg fijn en ook zeer gebruiksvriendelijk.

Homefy H2O Draadloze Luchtbevochtigers Hervulbaar 750ML

Deze variant van de luchtbevochtigers valt in het rijtje van de 5 beste varianten meteen op omdat deze zoals al in de naam staat draadloos is. Dit is erg handig in huis als het bijvoorbeeld lastig is het apparaat vlakbij een stopcontact te plaatsen. Het draadloze apparaat is ideaal en is het nieuwste model dat hiervan beschikbaar is. Er is een waterreservoir met een inhoud van zo'n 780 milliliter. Dit waterreservoir kan continu nagevuld worden en is ook afneembaar. Het apparaat heeft in tegenstelling tot de meeste andere apparaten uit dit rijtje van de beste luchtbevochtigers geen instelbare vochtigheidsgraad, maar dit apparaat is wel verrijdbaar.

Het apparaat heeft een relatief laag vermogen van 7,4 Watt maar wordt ondanks dit als een goed, fijn en kwalitatief uitstekend apparaat ervaren. Het feit dat deze zeer compact is vinden de meeste mensen 1 van de grootste voordelen eraan. Het maximale geluidsniveau dat dit apparaat produceert is zo'n 25 Decibel. Overigens kan het apparaat ondanks het feit dat het vermogen in vergelijking met veel andere apparaten uit dit rijtje niet zo geroot is een relayeer grote ruimte bevochtigen. He3t bevochtigd namelijk ruimtes tot 25 vierkante meter.

Philips HU4706/11

De Philips HU4706/11 is ook een van de beste luchtbevochtigers. Hij is zeker niet de goedkoopste uit het rijtje, maar brengt wel diverse voordelen met zich mee. Om te beginnen is deze luchtbevochtiger volgens velen gebruikers erg goed tegen diverse klachten zoals rode en brandende ogen, maar ook griep en hooikoortsklachten. het apparaat beschikt over een zogenaamde NanoCloud-technologie waardoor er wel 99% minder bacteriën in een ruimte verspreid worden. Je kunt kiezen bij het apparaat uit stille of normale bevochtiging. Het apparaat bevat wel een filter dat om de 3 maanden vervangen zou moeten worden, maar verder wordt het apparaat wel door gebruikers als kwalitatief zeer goed ervaren.

De Philips HU4706/11 heeft een koudwaterverdamper en een waterreservoir met een inhoud van zo'n 1300 milliliter. Dit reservoir is afneembaar, maar daarnaast ook continu navulbaar wat ook erg handig is. Het vermogen van de luchtbevochtiger is 14 Watt. Deze variant is uit dit rijtje de gene die een van de kleinste ruimtes kan bevochtigen, namelijk ruimtes tot 20 vierkante meter, maar de ruimte die hij bevochtig bevochtigd het apparaat volgens de gebruikers dan ook zeer goed. Het apparaat heeft een instelbare vochtigheidsgraad en is wit van kleur wat overigens voor een moderne uitstraling zorgt. Het maximale geluidsniveau van het apparaat is 27 Decibel.

Progenion PR108 Luchtbevochtiger met luchtreinigingsfunctie

Dit apparaat wordt gezien als de beste Progenion variant die er is. Het apparaat is erg handig in slaapkamers waarin de lucht te weinig vocht heeft, maar ook in bijvoorbeeld de woonkamer of in een andere kamer. De luchtbevochtiger wordt ook met enige regelmaat gebruikt in kantoorpanden van bedrijven, waar het volgens velen zorgt voor een betere focus. Het apparaat helpt volgens de consumenten die er gebruik van maken goed tegen griep, hooikoorts, een droge keel, maar ook tegen bijvoorbeeld last van de neus of een droge huid.

De luchtbevochtiger is in staat een ruimte tot wel 55 vierkante meter te bevochtigen. Dit wordt gezien als een relatief groot voordeel omdat het een aardig gerote ruimte is. Verder bevat het apparaat een luchtzuiverende ionisator die bijdraagt aan het verschonen van de lucht. De inhoud van het waterreservoir is relatief groot, namelijk zo'n 3000 milliliter. Het waterreservoir is afneembaar, maar daarnaast ook continu navulbaar. Verder heeft de luchtbevochtiger ene vermogen van 25 Watt en is er een maximum geluidsniveau dat geproduceerd wordt van ongeveer 20 Decibel. Ook het feit dat het apparaat beschikt over een instelbare vochtigheidsgraad wordt door de meeste mensen als een waar voordeel ervaren. Het apparaat heeft ook enkele nadelen. Ondanks het feit dat dit er volgens de meeste gebruikers niet veel zijn, zijn het er wel wat. Zo heeft de luchtbevochtiger bijvoorbeeld geen hygrometer en is er ook geen nachtmodus. Een ander klein nadeel is het feit dat er geen afstandbediening bij het apparaat zit. Wel is het apparaat kind veilig en wordt de stoom zelf ook als zeer fijn ervaren.

Medisana UHW

De Medisana UHW is een relatief veel voorkomende variant. Dit apparaat wordt als erg fijn en kwalitatief zeer goed beschouwd. De prijs/kwaliteit is volgens velen uitstekend. Het apparaat beschikt over een waterreservoir met een inhoud van maar liefst 4500 milliliter en het heeft een vermogen van zo'n 32 Watt. Deze variant uit het rijtje van de luchtbevochtigers is geschikt om de lucht in een ruimte te bevochtigen tot zo'n 30 vierkante meter. Daarnaast is er sprake van een instelbare vochtigheidsgraad. Dit wordt door gebruikers van het apparaat als erg fijn en handig beschouwd. Je hebt een zeer belangrijk onderdeel volgens velen zelf in de hand met deze functie en dat is erg fijn.

Het maximale geluidsniveau dat dit apparaat veroorzaakt is 30 Decibel. Het waterreservoir dat aanwezig is is afneembaar en brengt tevens het voordeel met zich mee dat deze continu navulbaar is. Het apparaat bevat verder een handig indicatielampje. Een nadeel is echter wel dat deze luchtbevochtiger niet kind veilig is. Ook heeft het apparaat geen afstandbediening waardoor deze dus niet vanaf bijvoorbeeld de bank bediend kan worden. Ook dit wordt als en nadeel beschouwd, maar buiten deze dingen is men erg tevreden met de luchtbevochtiger. Er is sprake van een digitaal display en het apparaat weegt zelf net iets minder dan 2 kilogram. Gebruikers vertellen klachten zoals een droge keel of neus snel te verliezen door dit apparaat in de ruimte te plaatsen. Het apparaat is kwaliteit erg goed en voldoet aan de verwachtingen van de gemiddelde consument.

Marleen Janssens
Marleen Janssens
Ik ben een 37-jarige spring-in-het-veld die op zelfstandige basis werkt als schoonheidsspecialiste . Naast de dagelijkse huishoudelijke taken speel ik wel eens padel en ga ik regelmatig eens en glaasje drinken met vriendinnen.

Gerelateerde berichten