De 5 Beste Krultangen van 2022 toegelicht

123

Heb je stijl haar of een klein beetje slag erin en wil je graag meer krullen? Dan kun je een beroep doen op de krultang. Deze zorgt ervoor dat je grote, grove of kleine krullen creëert, waardoor je net even anders voor de dag kunt komen dan normaal. Maar waar moet je op letten bij het kopen van een krultang?

Materiaal behuizing


Er zijn diverse soorten krultangen op de markt gebracht. Alvorens je een keuze maakt, is het van belang naar het materiaal te kijken waar de krultangen van zijn gemaakt. Zo heb je de krultangen van keramische, toermalijn en titanium behuizing. De meest voorkomende krultang is de keramische. Hij is geschikt voor mensen met dun haar die met voorzichtigheid behandeld moet worden. Door de keramische behuizing, wordt warmte gelijkwaardig verdeeld tijdens gebruik. Dit geeft een glad effect op het haar en zorgt ervoor dat met niet al te hoge temperaturen toch een mooie krul kan worden gegeven.

De toermalijnze behuizing is gemaakt van steen en is geschikt voor mensen met droog, pluizig en dof haar wat erg dik is. Als laatste heb je de titanium variant. Hij wordt vaak gebruikt door professionals en is ideaal voor mensen met dik haar. Het type krultang houdt tijdens gebruik de temperatuur goed en lang vast en zorgt ervoor dat het haar niet afbreekt en er geen klitten ontstaan.

Type krultangen


Als je weet wat voor behuizing de krultang moet hebben, kun je op zoek naar het soort krul dat je wilt behalen met jouw haar. Zo heb je de krultang met klem. Deze houden het haar op de juiste plaats terwijl je het haar om de buis draait. Hiermee kun je mooie gladde krullen creëren die geschikt is voor alle haarlengtypes. Je hebt er ook één zonder klem. Hierbij moet je zelf stukken haar om de buis draaien zonder dat er haar wordt klemgezet. Dit type krultang wordt voornamelijk gebruikt door de ervaren zetter en is geschikt voor haar dat aan het uiteinde beschadigd is. Doordat dit type het haar niet blootstelt aan hoge temperaturen is het ideaal om mooie krullen te zetten. Dan heb je nog de wafel krultang.

Hierbij pers jij jouw haar tussen twee platen. Doordat deze krultang tussen de platen uit ribbels bestaat, krijg je zogehete ‘wafel’ krullen, kleine krullen met veel slag erin. Een andere variant is de golven krultang. Hiermee kun je golfjes in het haar creëren doordat de krultang bestaat uit cilindervormige platen. Dan heb je nog de spirale krultang die elke haarlok in de dezelfde vorm kan krijgen als de rest van de haarlokken. Je kunt hiermee niet qua krullen variëren maar krijgt wel mooi dezelfde stijl. Met de kegelvormige krultang creëer je meer natuurlijke golven in het haar dat resulteert in grove krullen en wil je afwisseling in het soort krul, dan kun je nog de krultang kopen die meerdere krulijzers heeft.

BaByliss Krultang Waves C260E

Als laatste nog een BaByliss krultang die goed wordt beoordeeld en geliefd is onder gebruikers. Deze favoriet maakt kleine golven in het haar. Doordat de tang is uitgerust met een keramieke behuizing, maakt dit het haar zacht en glad, waardoor de golven nog mooier tot zijn recht komen. De tang is geschikt voor gebruik van ieder haartype. Dit komt doordat je zelf de temperatuur kunt instellen op de gewenste temperatuur. Dun, normaal en dik haar wordt hierdoor niet snel beschadigd. De krultang is binnen 60 seconden klaar voor gebruik en op de juiste temperatuur. Wil je even pauzeren, dan kun je de tang op een bijgeleverd matje leggen, zonder dat hier brandplekken in komen. Ook schakelt de tang zichzelf uit. Als nadeel kan benoemd worden dat je maar één soort krul kunt creëerden en dat de beloofde kleine golven in het haar iets anders kunnen uitpakken door het soort haartype.

Kortom, bovengenoemde krultangen worden als beste beoordeeld en zijn zeker de moeite waard in de aanschaf.

Philips StyleCare Prestige BHB878/00

Deze krultang beschikt over een bepaald krulsysteem. De haarlokken die je wilt krullen, worden op een professionele manier gekruld. Ook geeft het je een signaal wanneer je krul perfect is en je over kunt gaan op weer een andere haarlok. Dit wordt aangegeven met een piepsignaal. Daarnaast is hij geavanceerd met temperatuur-, tijd en krulinstellingen. Zo kun je de perfecte krul creëren. Ook past de tang de temperatuur aan om de glans van je haar te verbeteren en de vochtbalans te behouden. Zo wordt verhitting van het haar voorkomen omdat de temperatuur erop afgestemd is. De behuizing van de tang is van keramiek. Genoeg voordelen genoemd om deze krultang aan te schaffen. Het enige minpuntje kan zijn dat het niet beschikt over een ionische functie die ervoor zorgt dat statisch haar en pluis wordt voorkomen. Mocht je hier geen last van hebben, dan is deze krultang perfect om aan te schaffen.

Carmen 3-in-1 Pro Curler CT6350

De titel zegt het al, dit soort krultangen hebben drie verschillende opzetstukken met diameters van 19 mm, 25 mm en 32 mm. Zo kun je diverse soorten krullen creëren. Wil je kleine krullen, dan heb je het opzetstuk van 19 mm nodig, voor grotere krullen zijn de andere opzetstukken ideaal. Het type krultang bestaat uit een keramische toermalijnze behuizing. Dit zorgt ervoor dat je glanzende krullen krijgt. Ook zit er een timer op de krultang. Hiermee kun je een tijd instellen die je helpt herinneren dat je de volgende pluk kunt krullen. Ideaal als je het zelf moeilijk vindt te zien hoelang je de tang in het haar moet houden om een gewenste krul te maken.


De krultangen bestaan uit een rechte uitvoering die in de kleuren zwart en parelmoer wit verkrijgbaar zijn. Het heeft een opwarmtijd van 60 seconden wat relatief gezien wat lang is vergeleken andere krultangen. Als je kijkt naar de voordelen van het gebruik van deze tang dan is het timen van een pluk haar om tot een gewenste krul te komen, ideaal voor de gebruiker! Daarnaast heb je keuze uit drie soorten opzetstukken dus elke dag kun je hiermee een ander uiterlijk verkrijgen en je haar op diverse manieren eruit laten zien.

BaByliss PRO BAB2274TTE

Deze krultangen hebben een rechte vorm dat in de kleuren zilver of zwart verkrijgbaar zijn. Je kunt zelf een keuze maken uit de temperatuurstand, waardoor hij geschikt is voor diverse soorten haar, of je nu beschadigd haar hebt, dof of gekleurd. De temperatuur is via een display te zien. Dit type krultang creëert grove krullen. Mocht je tussen het krullen van je haar even weg moeten om iets anders te doen, dan kun je de tang op een standaard leggen, zonder dat je het gevaar oploopt van brandplekken. De behuizing is van titanium, waardoor de tang snel op temperatuur kan komen en de warmte geleidelijk over het haar wordt verdeeld.

Het voordeel van deze behuizing is dat hij het haar beschermd tegen beschadigingen en gaat de krultang langer mee. Doordat de tang is uitgerust met een ionische technologie krijg je een pluisvrij resultaat. Ideaal als je last hebt van pluizig haar. Doordat de tang 15 temperatuurstanden heeft, is deze geschikt voor gebruik van alle haartypes en dus een pluspunt. Daarbij moet wel gezegd worden dat de krultang niet gebruikt kan worden voor langer haar dan dat over de schouders loopt. Dit heeft te maken met de kleine diameter (32 millimeter). Ook duurt het lang, wel 60 seconden, voordat de tang is opgewarmd. Desondanks mag deze krultang niet ontbreken in de top 5 en zijn de vele gebruikers er enthousiast over.

De Max Pro Twist 25 mm krultangen

Deze krultang staat in de top 5 van beste verkocht en beoordeeld product. Het gaat hierbij om een zwart uitziende, rechte krultang met keramische behuizing, waarbij je zelf de temperatuur kunt regelen hoe warm je de krultang wilt hebben. Deze temperatuur wordt op een display weergeven en heeft ongeveer 6 seconden opwarmtijd nodig.

Deze krultang is geschikt voor zowel een fijne alsmede dikke haarbos waarmee je grove krullen creëert. Het handvat van de tang bestaat is voorzien van een rubberen coating, waardoor hij fijn in de hand ligt. Ook wordt een handschoen meegeleverd die je aan kunt trekken tijdens het zetten van de krullen en je beschermt tegen de warmte van de tang. De krultang schakelt zichzelf automatisch uit.


De voordelen van het gebruik van dit soort krultangen, is dat ze snel warm worden, binnen 6 seconden wordt de gewenste warmte bereikt waardoor je kunt beginnen met het zetten van krullen. Je kunt zelf de gewenste temperatuur instellen, maar daarom is hij juist goed te gebruiken voor alle haartypes. Ook beschikt het uit een automatische uitschakeling na 60 minuten. Zo ben je ervan verzekerd dat het niet mis kan gaan als je dit zelf vergeten bent. Doordat de behuizing keramisch is, biedt dit je haar goede bescherming tijdens het krullen. Hierbij kom je ook direct op een nadeel. Doordat de behuizing bestaat uit keramiek, slijt dit veel sneller als je het product veel gebruikt. De Max Pro Twist 25 mm krultangen bestaan maar uit 1 opzetstuk. Hierdoor kun je niet variëren in het soort krullen dat je wilt hebben.

Marleen Janssens
Marleen Janssens
Ik ben een 37-jarige spring-in-het-veld die op zelfstandige basis werkt als schoonheidsspecialiste . Naast de dagelijkse huishoudelijke taken speel ik wel eens padel en ga ik regelmatig eens en glaasje drinken met vriendinnen.

Gerelateerde berichten