De 5 beste krulsets voor vrouwen

1434

Ons haar is een belangrijk schoonheidsonderdeel en we besteden er dan ook veel tijd aan. We wassen het regelmatig met heerlijk geurende shampoos, gebruiken haarmaskers, mousse en gel om het in model te krijgen en ook het krullen of stijlen van ons haar wordt steeds populairder. Nu kun je hiervoor en krulset aanschaffen om jouw lokken op de juiste manier in model te brengen en een leuke draai aan jouw coupe te geven.

Krulsets worden al heel lang gebruikt, maar zijn zeker niet ouderwets om krullend haar mee te creëren. De krullen door deze krulsets kunnen een hele avond blijven zitten, waarbij de verwarmde krullers voor de vorm zorgen. Door het langere contact met je haar blijft het allemaal beter zitten en zullen de krullen de hele avond of dag mooi blijven. Wat voor soort krulsets zijn er allemaal en welke vijf soorten zijn het beste voor iedere haarstijl?

Een krulset; hoe en wat?

Het idee dat alleen oude vrouwen met krulspelden te werk gaan en er een hele avond mee op hun hoofd op de bank zitten, is zeer achterhaald. De krulspelden zorgen voor een natuurlijk resultaat dat voor een langere tijd blijft zitten. Er zijn uiteraard diverse soorten krulsets op de markt gebracht, welke echter wel allemaal hetzelfde principe volgen.

In een krulset zitten veelal krullers in drie verschillende maten. Er worden vaak zes grote krullers geleverd, acht middelgrote en zes kleintjes. Dit kan uiteraard per set verschillen, maar in de basis bestaat iedere set uit deze onderdelen. Naast de krullers bieden de sets je ook metalen clips, voor het vastpinnen van de krullers, en plastic houders voor een extra goede bevestiging van de krullers in je haar. Om de spullen allemaal bij elkaar te houden, wordt het geleverd in een grote bak.

Het gebruik van een krulset

Voor het plaatsen van de krullers in je haar is het belangrijk deze eerst op te laten warmen, wat een klein momentje kan duren. Dit gebeurt in de bak waarin de onderdelen worden geleverd, waar een snoer aan bevestigd is dat in het stopcontact kan. Een rood lampje zal gaan branden wanneer de bak is aangesloten op een voedingsbron. Wanneer de krullers op de juiste temperatuur zijn, zal het lampje groen branden.

Om ervoor te zorgen dat de krullen nog beter in je haar blijven zitten, kun je van tevoren haarlak of styling mousse in je haar aanbrengen. Rol vervolgens de krullers in je haar en let er hierbij goed op dat de uiteinden van je haar eveneens om de krullers heen zijn gewikkeld. Dit voorkomt plukken die niet in lijn zijn met de vorm van de rest van je haar. Rol bij het aanbrengen altijd naar binnen toe en zet de krullers daarna met een clip of klem vast.

Spray na afloop nog wat haarlak over de geplaatste krullers heen en laat dit geheel ongeveer een half uur afkoelen om ze er vervolgens voorzichtig uit te rollen. Tot slot kun je je haar nog kammen met een zachte borstel.

De 5 beste krulsets

Een krulset is dus een handige tool voor het in vorm brengen van je haar voor een leuke avond. De volgende vijf soorten zijn de beste krulsets voor jou.

BaByliss Krulset 3021E

Op de vijfde en laatste plaats staat deze krulset van BaByliss, met een prijs van ongeveer 60 euro. De keramische set kan zorgen voor golven, krullen en volume in ieder type haar. Ook kunnen stijlen gemixt worden voor het optimale resultaat. Er worden krullers in drie verschillende diameters gegeven en de krullers zijn voorzien van een binnenzijde van keramiek en een fluwelen bekleding.

Het keramiek zorgt voor een langer behoud van temperatuur en het beter in model blijven zitten van het haar. Het fluweel geeft een extra glans aan je haar en zorgt voor het makkelijk inrollen van de krullers. Er worden in totaal twintig rollers geleverd, waarvan acht grote, zes middelgrote en zes kleine krullers. Daarnaast zijn er twintig vlinderklemmen en haarpinnen om de rollers mee vast te zetten. Binnen vijf minuten zijn de rollers al warm en hierbij wordt het indicatielampje gebrand.

Voor- en nadelen

Deze eerste krulset is makkelijk in gebruik en de krullers worden snel opgewarmd. Echter, een nadeel is dat niet alle krullers even warm worden, waardoor krullen er soms sneller uit kunnen zakken.

Carmen Elegance Pro - C5040

Deze krulset van Carmen heeft 24 rollers in drie verschillende formaten voor het aanbrengen van krullen in je haar. Ook hierbij is gebruik gemaakt van keramische verwarmingselementen voor extra volume. De rollers beschikken over bekleding van klittenband, waardoor ze goed op hun plaats blijven zitten en het indicatorlampje geeft nauwkeurig aan wanneer de rollers goed warm zijn. Na gebruik kan de set weer eenvoudig worden opgeruimd, waarbij de clips en rollers in de vakjes kunnen worden geplaatst en het snoer opgerold kan worden.

Er zijn acht jumbo rollers beschikbaar van 27 millimeter, acht medium rollers van 23 millimeter en acht kleintjes van 20 millimeter. Ook worden er vlinderklemmen en clips in diverse maten en kleuren meegeleverd. Deze set heeft eveneens een prijs van rond de 60 euro.

Voor- en nadelen

Vanwege de uitvoering kunnen deze rollers goed in je haar gerold worden en blijven ze ook goed zitten, wat de voordelen betreffen en wat zorgt voor een stevige krul. Minpunten zijn echter dat de rollers wel erg warm kunnen worden, waar je dus mee op moet passen, en dat het niet geschikt is voor lang haar.

Remington KF40E - Krulset

In de middenmoot staat de krulset van Remington, welke ongeveer 40 euro kost en gebruik maakt van een ionentechnologie. Deze ionische conditionering zorgt voor een glanzende styling van je haar en hierdoor glijden de krullers makkelijker door je lokken. Daarnaast zijn de rollers met fluweel bekleed en kunnen clips gebruikt worden voor het makkelijk inbrengen van de krullers.

Er zijn drie maten beschikbaar, namelijk vier kleine, tien medium en zes grote krullers. De exclusieve kern van wax zorgt voor het vasthouden van een hoge temperatuur en een snelle opwarming. Daarnaast wordt er een indicator gegeven voor de opwarming om het jou makkelijker te maken. Het koude uiteinde is daarnaast handig voor het vastpakken met je handen.

Voor- en nadelen

Voordelen zijn het makkelijke gebruik, waarbij je je vingers niet zult branden, en de goede prijs-kwaliteitsverhouding, waardoor het voor iedereen beschikbaar is. Aan de andere kant zijn de krullers wat kwetsbaar en kan er een branderige lucht ontstaan.

BaByliss ® Thermo-Ceramic Rollers RS035E

Op de tweede plaats staat dit model van BaByliss, wat keramische, salonwaardige rollers zijn en waarbij de temperatuur te variëren is tussen 90 en 140 graden Celcius. Ook hierbij wordt gebruik gemaakt van een ionentechnologie en de coating is zacht en glad, waardoor je haar beschermd wordt tegen de hitte. Het keramiek zorgt hierbij ook voor een gelijke verdeling van de warmte, zodat je haar goed in model blijft.

Er worden twintig rollers geleverd, waaronder acht van 32 millimeter, zes van 26 millimeter en zes van 19 millimeter. Hierdoor kunnen ook kleine, korte plukjes de juiste vorm krijgen. Tevens worden er tien grote klemmen en twintig metalen pinnen geleverd voor het vastzetten van de krullers. Het snoer is twee meter lang voor een grotere bewegingsvrijheid en de opwarmtijd bedraagt slechts vijf minuten. De prijs ligt tussen de 40 en 45 euro.

Voor- en nadelen

Naast het mooie design worden de krullers goed warm, waarbij mooie krullen worden gevormd. Nadelen zijn echter dat de kleine krullers niet fijn zijn om mee te werken en dat het aantal klemmen wat beperkt is.

Carmen C2010 - Krulset

Op de eerste plaats is de set van Carmen geëindigd, welke een prijs heeft van slechts 25 euro. De set is uitgerust met tien rollers, waarvan vijf grote van 28 millimeter en vijf medium rollers van 23 millimeter. Door het dual voltage kan het apparaat overal gebruikt worden en ook wordt de set geleverd in de vorm van een reisetui. De vlinderklemmen en clips geven daarnaast een bepaalde kleurindicatie af wanneer de producten klaar zijn voor gebruik.

De rollers kunnen na korte tijd van opwarmen al worden ingezet dankzij het geavanceerde verwarmingssysteem en worden geleverd in thermoplastisch rubber, waardoor je je vingers niet zult branden. Daarnaast kan het snoer eenvoudig worden opgeborgen door middel van het snoeropbergsysteem. Dit maakt het niet alleen geschikt voor thuisgebruik, maar ook voor het meenemen op reis.

Voor- en nadelen

De lage prijs staat hierbij niet gelijk aan een lage kwaliteit, aangezien deze krulset voor goed warme krullers zorgt en makkelijk in gebruik is. Echter, een nadeel van deze set is het enigszins weinige aantal krullers.

Hilde Debie
Hilde Debie
Ik ben een 46-jarige hobbykok en de mama van 2 fantastische pubers. Naast mijn full-time job als sales manager ben ik een fervente hobbykok met een liefde voor de Italiaanse keuken. Als product tester bij Techgeek krijg ik de kans om de laatste nieuwe kookaccessoires uit te testen en te reviewen.

Gerelateerde berichten