De 5 beste keyboards van dit 2023

1858

De kans is aanzienlijk groot dat jij op zoek bent naar een keyboard. Als dit niet het geval zou zijn dan was je natuurlijk nooit bij deze website terecht gekomen. Er zijn talloze soorten merken en modellen om voor te kiezen als het aankomt op het kopen van een keyboard. Dit maakt het voor veel mensen erg lastig om een keuze te maken. Aangezien we jou op weg willen helpen om de juiste aankoop te maken hebben we hieronder het belangrijkste op een rijtje gezet wat je zou moeten weten over het kopen van een keyboard. Middels de informatie uit dit artikel zal het ook voor jou mogelijk zijn om binnen no time bij het juiste product uit te komen.

Het belang van een keyboard

Straks hebben we een handige selectie voor je met de beste keyboards die je op dit moment maar kunt vinden. Echter is het eerst handig om even te kijken naar de redenen dat je zou moeten kiezen voor een keyboard ten opzichte van een reguliere piano. Je wilt immers wel weten wat je uit je aankoop kunt halen. Het belangrijkste voordeel is natuurlijk het feit dat een keyboard echt veel voordeliger is dan een normale piano. Deze lagere prijs maakt het voor veel mensen mogelijk om een keyboard te kopen voor het spelen van alle mogelijke soorten nummers. Hoewel de klank van een keyboard natuurlijk anders is dan die van de normale piano is het met een keyboard wel mogelijk om te leren spelen. De toetsen zijn namelijk hetzelfde, dit maakt het mogelijk om dit eerst onder de knie te krijgen voordat je overstapt op de normale piano.

Daar komt bij dat een keyboard je in staat stelt om veel meer verschillende geluidjes te produceren. Zoals je waarschijnlijk wel weet is het met dit instrument bijvoorbeeld ook mogelijk om bepaalde samples af te spelen. Dit is dan ook de reden dat de meeste mensen die beats maken een keyboard in huis hebben. Door de compacte omvang is het veel makkelijker om het instrument op te bergen. Zo kan je hem bijvoorbeeld meenemen als je van plan bent om ergens heen te gaan. Met een normale piano is dit eigenlijk onmogelijk. Dit brengt met zich mee dat een digitale piano echt een prima aankoop is om te maken.

De beste keyboards van dit moment – top 5 opties

Je hebt hierboven wel kunnen lezen dat er genoeg voordelen zitten aan het kopen van een keyboard. Wil je zelf een dergelijke instrument kopen dan zal je er verstandig aan doen om goed te kijken naar de kwaliteit die je in huis haalt. Om het maken van een keuze toch net even wat makkelijker te maken hebben we hieronder de beste opties van dit moment voor je op een rijtje gezet. Wanneer je kiest voor een van de onderstaande modellen is het echt niet meer zo lastig om een goede kwaliteit in handen te hebben.

Yamaha CP88 Keyboard

We hebben weer een keyboard van Yamaha, echter komt dit nu eenmaal door het feit dat dit echt een uitstekend merk is om te kiezen. De Yamaha CP88 is een eersteklas podiumpiano voor artiesten, producenten en songwriters. Ondanks het feit dat hij ongelooflijk krachtig is, is de CP88 zeer eenvoudig te gebruiken dankzij zijn intuïtieve ontwerp. Het toetsenbord is licht in vergelijking. Dit is geweldig voor alle mensen die dit instrument willen gebruiken om op te treden. Je kunt hem dan ook echt overal mee naartoe nemen. Er zijn 3 prachtige vleugels waaronder de Yamaha CFX, Yamaha S700 en de Bösendorfer Imperial 290. Deze drie stemmen zijn alle drie met ongelooflijk veel detail opgenomen. Er zijn 2 rechtopstaande piano's, namelijk de U1 en Yamaha's vlaggenschip rechtopstaande piano, de SU7. Er is daarnaast een grot breed scala aan stemmen beschikbaar. Je kunt zelfs kiezen voor een van de vele elektrische piano's. Yamaha's iconische CP70 en CP80 elektrische vleugels zijn perfect gesampled voor de CP88. Last but not least verbetert Yamaha's VCM (Virtual Circuit Modelling) het geluid door vintage effecten en processors na te bootsen.

Uiteraard wil je zo lang mogelijk met je aankoop kunnen doen. Kies je voor dit instrument dan zal dit geen enkel probleem zijn. Zoals je weet maakt Yamaha namelijk gebruik van de beste kwaliteit materialen die je maar kunt vinden. Dankzij deze goede materialen weet je zeker dat je een aankoop in handen hebt die jarenlang goed zal blijven werken. Hij is ook nog eens vrij voordelig in verhouding tot enkele van de andere opties, dit maakt het een goede optie om te overwegen als je nieuw bent met dit instrument.

Voordelen

  • Door het prettige ontwerp is het mogelijk om jouw apparaat overal mee naartoe te nemen
  • Dit keyboard is voorzien van de nieuwe versie Virtual Circuit Modelling

Door de vele voordelen is het geen verkeerd idee om te kiezen voor het kopen van een keyboard. Dankzij alle informatie uit dit artikel wordt het maken van deze aankoop in ieder geval al een stuk makkelijker dan voorheen. Door middel van onze selectie is het niet meer nodig om heel het internet af te zoeken naar een goed product, je hoeft alleen maar een van deze opties te kiezen. Als je een andere aankoop op de planning hebt staan dan is het handig om zeker even hier op de site te blijven hangen. Er zijn namelijk nog veel meer artikelen te vinden die je alles laten zien over het kopen van de nieuwste producten.

Roland RD-2000

Dit is een merk wat niet zo heel veel mensen kennen. Laat dit je echter niet van de wijs brengen, het is namelijk een van de beste keuzes die je maar kunt maken. De Roland RD-2000 klinkt ongelofelijk dankzij twee klankmotoren aan boord. Dit zijn de SuperNATURAL en V-Piano. De piano- en elektrische pianoklanken zijn ongeëvenaard en de gewogen toetsen worden beschouwd als de beste van alle Roland-piano’s tot nu toe. Zowel op het podium als in de studio is deze klavierpiano ideaal voor professionele muzikanten. Het RD-2000 klavier kan worden opgesplitst in 8 zones met individuele klanken. Je kunt ook kiezen voor 8 geluiden die gelaagd zijn, dit is perfect zijn voor het creëren van unieke melodietjes. Alle stemmen die je maakt kunnen worden opgeslagen in het interne geheugen van de toetsenborden en zijn gemakkelijk toegankelijk wanneer dat nodig is.

Controle is van het grootste belang met dit keyboard. Je kunt de DAW direct vanaf de RD-2000 bedienen, geluiden oproepen of loops en samples triggeren. Je kunt ook verschillende parameters van je stem, effect of DAW in real time bedienen met behulp van 8 snelheidsgevoelige knoppen en 9 toewijsbare schuifregelaars. Alle knoppen en schuifregelaars zijn LED-verlicht. Dit zorgt voor een geweldige visuele feedback op een donker podium. Alle mensen die al weten hoe ze moeten spelen  maar die op zoek zijn naar een goed product doen er echt verstandig aan om dit product te overwegen. Het is niet voor niets een van de beste keyboards die je op dit moment maar kunt vinden.

Voordelen

  • Dit instrument is zowel voorzien van de SuperNATURAL als van de V-Piano
  • Op dit apparaat vind je 8 snelheidsgevoelige knoppen en 9 toewijsbare schuifregelaars

Williams Legato 88-Key Keyboard

Als het gaat om een goede aanwinst dan zal je met de Williams Legato traditionele 88-Key Keyboard niet de fout in kunnen gaan. Dit is een van de minder dure piano's op deze lijst. Dit maakt het dus als beginner mogelijk om voor weinig geld over een goede aanwinst te beschikken. Het is namelijk echt niet nodig om de hoofdprijs te betalen voor een goed instrument. Williams beginnersmodel levert een betaalbare optie met prima functies, vandaar dat we hem hebben opgenomen op dit lijstje. Een volledige 88-toets gewogen toetsenbord en ingebouwde luidsprekers en metronoom maken dit Williams budget model een perfecte optie voor de beginner die graag eerst wilt oefenen voordat hij of zij overstapt op de normale piano. Je kunt met dit instrument alle verschillende soorten klanken, geluiden en deuntjes afspelen. Dit maakt hem dan ook gelijk zo universeel in verhouding met enkele van de andere opties.

Er zitten natuurlijk wel een paar nadelen aan dit product als we hem vergelijken met de duurdere opties. In tegenstelling tot de duurdere modellen, wordt de Williams Legato niet geleverd met bijgeleverde pedalen of batterijbron. Dit is echter niet iets om je zorgen over te maken, deze zijn namelijk wel beschikbaar als add-on in het basispakket. Door voor deze optie te kiezen zal je ze dus nog in handen hebben voor bij het spelen. Hoewel het een instrument is wat voornamelijk bedoeld is voor de beginners kan je hem als gevorderde speler ook zonder problemen in gebruik nemen. Dit maakt het een van de meest toegankelijke opties die je vandaag de dag maar kunt vinden.

Voordelen

  • Dit instrument is voorzien van volledige 88-toets gewogen toetsenbord
  • Door de voordelige prijs is dit een ideaal keyboard voor alle beginners

Yamaha YPG-535 88-Key Portable Grand Piano Keyboard

De Yamaha YPG-535 is een andere optie van dit merk die je zeker zou moeten overwegen. Net als de bovenstaande optie is dit keyboard ook beschikbaar voor een zeer toegankelijke prijs, zonder dat je die traditionele akoestische pianoklank hoeft op te offeren. De pedalen mogen dan niet in de standaard zijn ingebouwd zoals in de bovenstaande optie, maar één ervan is nog steeds inbegrepen in dit product. Het is voor de voordelige prijs echt een uitstekende optie om voor te kiezen. Dankzij de hoge kwaliteit materialen zal je zeker weten dat je een instrument hebt wat voor een lange tijd mee zal gaan. Dit kan natuurlijk ook niet anders met een bekend met als Yamaha.

Deze betrouwbare digitale piano heeft ook een verlicht Lcd-scherm en de gepatenteerde Yamaha Education Suite. Dit helpt je om piano te leren spelen door nummers op te splitsen in individuele componenten. Hierdoor is dit een van de beste instrument voor is die er zijn. Over het geheel genomen is het voor de prijs moeilijk om een betere optie te vinden. Hij heeft iets minder functies dan de optie van hierboven, maar voor de prijs is het niet een product wat we links kunnen laten liggen. Wil je zelf graag piano willen leren spelen dan is dit een van de beste keuzes die je maar kunt maken.

Voordelen

  • Bij aankoop word je voorzien van de speciale Yamaha Education Suite
  • Het verlicht Lcd-scherm maakt het net even wat makkelijker om je instellingen te zien

Yamaha DGX-660

Als het gaat om het vinden van het beste keyboard voor beginners, is Yamaha een merk dat gelijk in het oog zal springen. Dit komt natuurlijk door het feit dat dit merk een uitstekende reputatie heeft weten op te bouwen over de jaren heen, ze zijn dan ook altijd in staat om de best mogelijke kwaliteit te leveren die je op dat moment maar kunt vinden. Ze zijn de grote "naam" in de wereld van de instrumenten, en ze maken enkele van de beste keyboards voor beginners. De Yamaha DGX-660 springt er echt uit.  Dit komt doordat het de levensechte gewogen toets activiteit en de geweldige toon biedt die je van de Yamaha gewend bent.

Naast de uitstekende polyfonie, het prachtige toets gevoel en de verbazingwekkende levensechte akoestische pianoklanken, biedt de DGX-660 nieuwe functies zoals een "Style Recommender" die een stijl aanbeveelt die gebaseerd is op eerdere tempi of stijlen die je hebt gespeeld. Voor een prijs die de bank niet zal breken, is het ook zeer betaalbaar. Al deze functies maken deze Yamaha tot een van de topkandidaten voor de beste klavierpiano voor beginners.

Voordelen

  • Dit apparaat is voorzien van de Style Recommender waardoor het leren nog makkelijker wordt
  • Door de hoge kwaliteit materialen ben je voorzien van een aankoop die ontzettend lang mee zal gaan
Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten