De 5 beste hakselaars van 2023 doorgelicht

1318

Heel veel mensen hebben bomen en planten in de tuin. Logisch, je wilt natuurlijk wel een beetje een groene tuin hebben. Nu is het wel zo dat je vaak te maken krijgt met ontzettend veel restafval wanneer je klaar bent met snoeien. Het is niet altijd handig om dit in de groenbak te stoppen, deze zit namelijk al erg snel vol. Gelukkig is er een manier waarop je in staat bent om eenvoudig van al jouw ongewenste hout af te komen. Dit is door een hakselaar aan te schaffen. Met dit handige product kun je zorgen voor een optimale versnippering van jouw hout. Benieuwd wat de voordelen zijn van een hakselaar en wat de beste modellen zijn die je op dit moment kunt vinden? Lees dit artikel dan zeker even door, hier kan je namelijk de meest belangrijke info vinden.

Het belang van een hakselaar

Lang niet iedereen weet wat de voordelen zijn van het kopen van een hakselaar. Het is dan ook handig om hier eerst even bij stil te staan voordat we gaan kijken naar de beste producten die er op dit moment te vinden zijn. Mocht je net een boom hebben gekapt of bepaalde heggen hebben gesnoeid dan kan een hakselaar het afval snel verwijderen zonder dat je met allerlei groot restafval zit te kijken. De hakselaar maakt het opruimen veel sneller. Dit maakt het mogelijk om erg veel tijd  te besparen Nadat het hout is gemalen en er een hoop is gemaakt weet je zeker dat alles weer is opgeruimd en dat jouw tuin er ook nog eens netjes uit zal zien. Een ander voordeel is dat je niet meer iedere keer naar de stortplaats hoeft te rijden om de takken weg te gooien. De hakselaars zijn ook nog eens makkelijk te gebruiken. Hierdoor is het mogelijk om je hout weg te werken zonder dat je hier heel veel voor hoeft te doen.

Andere methoden om je te ontdoen van bomen en takken zijn schadelijk voor het milieu. Zo is verbranding echt een stuk slechter dan veel mensen denken. De giftige dampen stijgen op en dragen bij aan de opwarming van de aarde. Daarnaast is het een onaangename geur en kan het als hinderlijk worden beschouwd. De hakselaar zet de grote stukken hout veilig om in kleinere stukken zonder dat iemand er last van heeft of het milieu schade ondervindt. Daar komt bij dat je ook nog eens zorgt voor een goed eindproduct. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de hakselaar te gebruiken voor het maken van mulch. Dit zijn eigenlijk kleine houtsnippers die je kunt gebruiken voor in de tuin. De houtsnippers houden het vocht in de bodem vast en verrijken het, dragen bij aan de groei van de plant, regelen de bodemtemperatuur en nemen water op. Dit maakt het een prima aanvulling voor jouw gazon.

Top 5 hakselaars

Met een hakselaar weet je dus zeker dat je jouw hout op een makkelijke manier weg kunt werken in de tuin. Mocht je al een kijkje hebben genomen op het internet dan weet je dat er echt super veel modellen zijn om voor te kiezen. Deze verscheidenheid aan opties kan het lastig maken om de knoop door te hakken. Voor welk product zou je namelijk moeten kiezen? hieronder hebben we het wat makkelijker voor je gemaakt door een selectie te maken met de beste hakselaars die er op dit moment te vinden zijn. Kies je voor een van deze hakselaars dan zal je echt ontzettend lang plezier kunnen hebben van jouw aankoop.

Wolf Garten SDE 2800 EVO

De laatste mogelijkheid is om te kiezen voor deze hakselaar van het merk. Met de Wolf Garten SDE 2800 AVO Shredder zal je een duurzame aanwinst hebben. Deze elektrische, 2.800-watt shredder is voorzien van 2 omkeerbare messen en is geschikt voor het versnipperen van messen tot 40 millimeter dik. Dit maakt het ook mogelijk om de dikkere takken te versnipperen als je dit wilt. Het stalen frame en de robuuste wielen maken het ook nog eens makkelijk om de hakselaar ergens neer te zetten. Hij heeft een veiligheidsschakelaar en een overbelasting schakelaar om hem wat veiliger te maken. Zeker een goede keuze om te kiezen.

Voordelen

  • De hakselaar maakt gebruik van messen die het tuinafval naar binnen trekken
  • Door de veiligheidsschakelaar zal je altijd weer veilig aan de slag kunnen

Met een hakselaar is het niet zo lastig om van al jouw houtafval af te komen. Door de handige selectie uit dit artikel heb je in ieder geval een beter beeld gekregen over welke soorten hakselaars er te vinden zijn en waar je eigenlijk voor kunt kiezen. Dit maakt het al een stuk makkelijker om een keuze te make en om echt de best mogelijke kwaliteit in huis te halen die je momenteel maar kunt vinden. Als je nog meer gereedschap voor in de tuin wilt hebben dan zou je er zeker verstandig aan doen om ook de rest van de site door te nemen. Hier kan je namelijk nog veel meer vinden over de beste producten die je momenteel kunt kopen.

Makita UD2500

Makita is een ander bekend met om te kiezen als het aankomt op tuingereedschap. De Makita UD2500 is een 2.500-watt hakselaar met een ruime 67-liter container. Door het gebruik van hakselmessen zal je ervoor zorgen dat het afval op de best mogelijke manier wordt versnipperd. Dit product is uitgerust met een eenvoudig te bedienen bedieningspaneel. Hierop zit een automatisch antiblokkeersysteem en een omkeerschakelaar om hem net even wat veiliger te maken tijdens het gebruiken De handgrepen aan beide zijden zorgen voor een stevige grip. De UD2500 is ook nog eens makkelijk te verplaatsen dankzij de grote wielen. Door de afneembare trechter neemt hij weinig ruimte in beslag.

Voordelen

  • Door de afneembare trechter neemt hij weinig ruimte in beslag
  • Takken tot wel 45 millimeter dik zijn geen probleem tijdens het versnipperen

Bosch AXT 25 TC

Tijd om even terug te gaan naar een merk wat we al hebben genoemd, het is nu eenmaal een van de beste merken die er op dit moment maar te vinden is. Met de Bosch AXT 25 TC zal het ook voor jou super eenvoudig zijn om van al je afval in de tuin af te komen. Deze hakselaar van 2.500 watt werkt met een plaat en een rolmolen die je tuinafval comprimeren tot een dikte van 45 millimeter en vervolgens versnipperen. Het is ook nog eens zo dat al het afval in de zak terecht komt. Dit zorgt ervoor dat je het makkelijk kunt gebruiken of juist kunt legen als je dit liever wilt. Wat bijzonder is aan dit apparaat is dat het in staat is om het tuinafval naar binnen te trekken. Dat maakt het mogelijk om 230 kilo per uur te verwerken. Met deze handige aanwinst weet je dan ook echt zeker dat je in staat bent om al het afval bij jou in de tuin op een eenvoudige manier te verwijderen.

Voordelen

  • De hakselaar werkt met een plaat en een molen die het hout comprimeren
  • Door de sterke kwaliteit materialen weet je zeker dat je aankoop lang mee zal gaan

Stiga Bio Silent 2500

Met de Stiga Bio Silent 2500 heb je ook weer kwaliteit in handen. Hoewel dit merk iets minder bekend is weet je zeker dat je voorzien ben van een ontzettend goede kwaliteit materialen. Dit zorgt ervoor dat je lang plezier zult hebben van je aankoop. Deze hakselaar heeft een borstelloze 2.500-watt motor die tot 2.850 omwentelingen per minuut kan draaien. Hierdoor is het echt zo dat het versnipperen snel klaar zal zijn, je hoeft dan ook niet zo lang te wachten. Takken tot 40 millimeter worden gemakkelijk vermalen en versnipperd door de 8-messenwals. De houtsnippers die je hebt gemaakt met deze handige hakselaar komen in de 60-liter container terecht. Hoewel hij wat groot is staat hij erg stabiel op de grond. Dit komt natuurlijk door de grote wielen die er onder staan. Een prima aanwinst voor bij jou in de tuin.

Voordelen

  • Door de 8-messenwals weet je zeker dat je alle soorten takken kunt versnipperen
  • Al het versnipperde tuinafval komt automatisch in de 60-liter container terecht

Bosch AXT Rapid 2200

Het beste merk wat hakselaar wat je op dit moment kunt vinden is waarschijnlijk toch Bosch. Kies je voor de Bosch AXT Rapid 2200 dan is het mogelijk om takken te snijden die tot wel 40 millimeter dik zijn. Dankzij de 2.200 Watt Highspeed Bosch Powerdrive motor en de draaisnelheid van 3.650 omwentelingen per minuut weet je zeker dat jouw hout op een snelle manier kan worden geknipt. De speciale precisiemessen voorzien je van een maaikracht. Ook is hij voorzien van een prettige vultrechter die je makkelijk kunt gebruiken voor het vullen Door de sterke wielen zal jouw apparaat altijd goed blijven staan maar kan je hem wel verplaatsen als je dit wilt. Met dit product van Bosch zal je dan ook echt niets tekort komen bij het wegwerken van al jouw oude hout.

Voordelen

  • De hakselaar werkt met messen die het tuinafval naar binnen trekken en versnipperen
  • Het is welmogelijk om takken van wel 40 millimeter dik te versnipperen
Frank De Zutter
Frank De Zutter
Als leraar biologie heb ik een grote passie voor alles wat met Fauna & Flora te maken heeft. Zo kweek ik mijn eigen groenten in een zelfgemaakte serre en beschouw ik mezelf ook als een hobby tuinman. Bij Techgeek ben ik verantwoordelijk voor het testen en reviewen van de laatste tuin & outdoorproducten. Bij vragen omtrent producten kan je mij steeds contacteren!

Gerelateerde berichten