De 5 Beste Haardrogers die je zeker moet checken

1011

De föhn oftewel de haardroger is in eerste instantie een apparaat om je haren snel mee te drogen. Vandaag de dag hebben haardrogers allerlei extra functies en opzetstukken om je haar te modelleren. Daarbij kan een haardroger bijdragen aan de gezondheid van je haar.

Als je een haardroger wil kopen is het belangrijk om goed te kijken naar de warmte en vermogen. Hij blaast meer warme lucht bij een hoger vermogen waardoor je haar sneller droog is. Maak je gebruik van de juiste warmte stand dan kun je je haar ook nog eens beschermen tegen uitdrogen. Bij dikker haar zet je hem op een hoger vermogen dan bij dun haar. Anders heb je de kans dat je haar snel beschadigd raakt.

Er zijn haardrogers met een ionische en/of keramische functie. De ionische functie voorkomt dat je haar niet statisch wordt waardoor het beter te modelleren is. De keramische functie zorgt voor een constante warmtetoevoer die temperatuurwisselingen voorkomt wat weer beter voor je haar is.

Je hebt drie soorten haardrogers:

 • Reguliere haardrogers
 • Volume diffuser
 • Inklapbare haardrogers


Reguliere haardrogers zijn de normale versies die je kan uitbreiden met een volume diffuser. De volume diffuser geeft je haar extra volume. De inklapbare föhn is vooral handig om mee te nemen op vakantie en is even sterk als een reguliere haardrogers.


Haardrogers kunnen in principe ook nog voor andere doeleinden worden gebruikt. Zo kun je kreukels uit je kleding weg föhnen. De warmte van een föhn kan ook worden gebruikt om bijvoorbeeld stickers los te peuteren, je schoenen droog te blazen of om bevroren eten te ontdooien. Ben je lekker aan het barbecueën en moet die weer wat harder branden? Blaas even met je föhn over de kolen en ze zullen weer gloeien als een lamp.

Philips ThermoProtect HP8232/00

Deze föhn van Philips is voor 27,66 te verkrijgen. Je kunt je haar precies drogen zoals jij wil door de verschillende snelheids- en temperatuurinstellingen. Door de ThermoProtect technologie wordt je haar bij een constante, verzorgende temperatuur gedroogd. Ionic Care zorgt ervoor dat je glanzend haar krijgt zonder dat het statisch en pluizig wordt. Dankzij de coolshot kun je voor je eigen stijl gaan. Een koude luchtroom wordt vaak op professioneel niveau gebruikt. De ThermoProtect geeft je haar krullen, de maximale dikte, volume, of een veerkrachtig model. Houd de diffuser dicht bij je kruin en haarwortels voor een beter resultaat van opverende en gevormde krullen.

Hij beschikt over een ophanglus (waardoor die makkelijk op te hangen is), platte stylingsblaasmond (voor nauwkeurige styling) en netsnoer van 1,8 meter( voor meer vrije bewegingsruimte). Hij heeft een DC-motor met 2200 W vermogen. Door deze motor zal het drogen en stylen eenvoudiger en sneller gaan. Je kunt het kuchstroomfilter makkelijk los klikken om vervolgens schoon te maken. Aan te raden om met regelmaat te doen anders gaat het droogvermogen erop achteruit. Als je dit regelmatig doen kan stof en haar zich niet ophopen.

Voordelen

 • Geeft perfecte stylingsresultaten door de platte stylingblaasmond
 • Heeft ionenconditioner voor pluisvrij en glanzend haar

Nadelen

 • Met zijn DC motor is die minder krachtig dan met een AC motor
 • Het gewicht van de föhn kan als zwaar worden ervaren

Philips Pro Dryer HPS920/00

Deze fohn heeft een motor met maar liefst 2300 watt en beschikt over 6 verschillende snelheids- en temperatuur standen. De Pro Dryer is bedacht voor snel drogen wat minder schade oplevert. De Style&Protect-compressor zal oververhitting van je haar voorkomen en heeft dezelfde stylingprestaties. Bij 180 graden Celsius kan je haar beschadigt raken. De föhn wordt gedwongen het klepje open te doen wanneer je haar te warm wordt. Zo wordt overmatige warmte afgevoerd.

Met een AC motor heeft die een droogsnelheid van 120 km/u. De motor is ontwikkeld voor de professionele markt en heeft verschillende voordelen. De luchtstroom is extra krachtig waardoor je tot wel 55% van de normale droogsnelheid afsnoept. De ionenconditioner geeft je glanzend en pluisvrij haar. Negatieve ionen zorgen ervoor dat je haar niet statisch wordt en je haar nog beter zal glanzen. Door zijn 3 meter lange snoerlengte is hij goedgekeurd voor salons. Als je de Cold Shot-knop indrukt geeft een stroom koude lucht wat onmisbaar is bij de professionele functie. Er zijn 2 dunne stylingcompressors van 6 mm en 8 mm waarmee je perfect kan stijlen. Voor 63,99 euro is die te verkrijgen.Voordelen

 • Deze föhn is te gebruiken voor professionele salons
 • De ionenconditioner voor pluisvrij en glanzend haar
 • ThermoProtect-temperatuurinstelling voor de optimale droogtemperatuur

Nadelen

 • Hij heeft een gewicht van 1,6 kilo wat als zwaar kan worden ervaren

Remington D7777 Air3D

Deze föhn heeft een unieke 3D luchtstroming en kost met 115,99 euro een stuk meer dan andere haardrogers. Een team van experts heeft uitgebreid onderzoek gedaan en met hun ervaring was dit het resultaat. Op drie verschillende manieren komt de lucht in de motor en zo wordt het een krachtige luchtstroming. Je hoeft je geen zorgen meer te maken om goed te kunnen stylen want daarvoor is de Air3D speciaal ontworpen. Hij heeft 2 snelheden en 3 warmtestanden waardoor je snel kan drogen zonder dat het je haar beschadigd. De temperatuur is perfect om je haar in model te krijgen. Door de coolshot kun je het haren fixeren zodat het langer in model blijft zitten. De ionen technologie laat je haar minder pluizen, zorgt ervoor dat je haar niet statisch wordt en het tegelijkertijd een goede glans geeft. Het is een erg lichte föhn met een luchtstroom van 125 °C Celsius en is tegelijkertijd erg stil.

De föhn heeft 1800 watt DC-motor. Door de ionische conditioning geeft die negatieve ionen af wat zorgt voor een zacht glanzende en pluisvrij kapsel. Hij heeft 1800 watt, een vastkliksysteem voor hulpstukken, voor snel drogen een 11 mm blaasmond, een diffuser, een ophanglus, een antisliptmat en een snoer van wel 3 meter.

Voordelen

 • Ionen technologie zorgt voor statisch haar, minder pluis en een betere glans
 • Door de coolshot zal je haar de gedurende dag goed in model blijven zitten
 • Hij is erg stil
 • Unieke 3D luchtstroming

Nadelen

 • De bewegingsvrijheid is minder door het snoer dat niet meedraait


Carmen Smooth Performance 2300 HD2365

Deze föhn van 2300 watt heeft je haar droog binnen een oogwenk. De föhn is uitermate geschikt voor dik haar. Er zit een diffuser bij die zorgt voor extra volume omdat het je krullen beter droogt. Hij beschikt over meerdere temperatuurstanden die ja kan afstellen op je haar. Met gemak kun je je haar fixeren en drogen. De cool shot functie zorgt ervoor dat je kapsel perfect in model blijft. De Carmen Smooth Performance heeft door de smalle blaasmond een extra geconcentreerde luchtstroom.

Kenmerkend zijn de 3 warmtestanden en 2 luchtsnelheden. Het filter van de föhn is uitneembaar zodat je hem makkelijk kan reinigen. Hij heeft een ophangring en 1,8 meter aan snoer. Zowel te gebruiken voor half lang haar en lang haar. Omdat hij niet over een keramische warmteverdeling beschikt wordt je haar minder beschermt tijdens het drogen. Voor maar 21,95 euro is die voor jou te verkrijgen.

Voordelen

 • Coolshot dat ervoor zorgt dat je kapsel goed in model blijft
 • De ontelbare temperatuurstanden maakt hem geschikt voor elk haartype
 • Diffuser meegeleverd

Nadelen

 • Keramische technologie ontbreekt voor de extra bescherming

Remington D5706 Curl & Straight Confidence


Met de Remington D5706 bereik je het resultaat alsof je wegloopt bij de kapper. Deze haardrogers worden op professioneel niveau gebruikt. De föhn heeft 3 opzetstukken in zijn uitrusting. Wil je een veerkrachtige coupe? Of een steile en gladde look? Voor elke wens is er een hulpstuk.
De luchtstroom heeft een kracht van 90 km/u. Door het keramisch rooster presteert die net zoals de föhnen bij de kapper. Het rooster zorgt ervoor dat de lucht en hitte gelijkmatiger wordt verdeeld over je haar. Het is een lichte geluidsarme föhn die comfortabel is in z'n gebruik. Dankzij de ionische functie kun je elke dag genieten van gezond en pluisvrij glanzend haar. Met deze functie kan hij tot wel 90% meer ionen afgeven.


Deze föhn van 2200 watt beschikt over een cool shot (waarmee je het haar kan fixeren), 2 snelheden en 3 warmtestanden. Voor steile looks is er een breed opzetstuk. Je wil een natuurlijke krul benadrukken? Gebruik dan de diffuser. De turboboost-functie zal ervoor zorgen dat je haar in record tijd droog is geföhnt. Geleverd met een 45 mm ronde föhnborstel. Hij heeft een ophangoog en via de achterzijde uitneembaar rooster. Als je product online registreert krijg je een jaar boven op de drie jaar garantie. Hij kost 25,95 euro.

Voordelen

 • Hij is licht van gewicht
 • Krachtige luchtstroom
 • Snel resultaat

Nadelen

 • Mist flexibel roterend koord
Marleen Janssens
Marleen Janssens
Ik ben een 37-jarige spring-in-het-veld die op zelfstandige basis werkt als schoonheidsspecialiste . Naast de dagelijkse huishoudelijke taken speel ik wel eens padel en ga ik regelmatig eens en glaasje drinken met vriendinnen.

Gerelateerde berichten