De 5 beste elektrische tandenborstels van 2022 in detail bekeken

731

Wil je jouw tanden zo gezond mogelijk houden dan zal je zeker een elektrische tandenborstel in huis moeten hebben. Met een elektrische tandenborstel is het namelijk mogelijk om jouw tanden op de beste manier te onderhouden. Nu is het alleen wel zo dat er ontzettend veel elektrische tandenborstels zijn om uit te kiezen. Wij begrijpen maar al te goed dat deze verscheidenheid het er niet echt makkelijk op maakt. Om je net even wat beter op weg te helpen hebben we in dit artikel het een en ander op een rijtje gezet wat van belang kan zijn bij het maken van een aankoop. Dit zorgt ervoor dat ook jij binnen no time zal beschikken over een prima elektrische tandenborstel voor het schoonhouden van je gebit.  

Het belang van een elektrische tandenborstel 

Voordat we ingaan op de selectie van de beste elektrische tandenborstels van dit moment is het eerst handig om even te kijken naar de voordelen van een elektrische tandenborstel. Het is nu eenmaal wel handig om te weten wat je precies aan deze aankoop zult hebben. Het grootste voordeel is dat een elektrische tandenborstel je in staat stelt om je tanden veel schoner te krijgen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat een normale handborstel je tanden niet voldoende schoon kan krijgen. Dit kan ervoor zorgen dat er tandplak achter zal blijven, met als gevolg dat er gaatjes ontstaan. Dit wil je natuurlijk voorkomen, dit kan je het beste doen met behulp van een elektrische tandenborstel. Een elektrische tandenborstel zorgt er namelijk voor dat alle vuilresten wel verwijderd kunnen worden. Op die manier worden je tanden tenminste echt schoon.  

Het is ook nog eens zo dat een elektrische tandenborstel je in staat stelt om je gezondheid van je tanden in kaart te brengen. Er zijn verschillende soorten elektrische tandenborstels waarmee je een app kunt gebruiken. Deze app laat je vervolgens zien welke plekken van je gebit er nog vies zijn en welke niet. Ook kan de elektrische tandenborstel aangeven of je te hard aan het poetsen bent. Aan de hand van deze gegevens zal je ervoor kunnen zorgen dat je jouw manier van poetsen kunt optimaliseren. Dit zorgt er vervolgens voor dat je net even wat schonere tanden krijgt dan voorheen.  

Top 5 elektrische tandenborstels – welke moet ik kiezen? 

Je doet er dus verstandig aan om ook een elektrische tandenborstel te kopen. Er zijn ontzettend veel merken en opties om uit te kiezen. Zoals je wel kunt begrijpen brengt dit met zich mee dat het maken van een keuze niet zo eenvoudig is als je in eerste instantie zou denken. Aangezien we jou toch op weg willen helpen hebben we hieronder een selectie gemaakt met de beste elektrische tandenborstels die je op dit moment maar kunt vinden. Kies je voor een van de onderstaande elektrische tandenborstels dan zal je een uitstekende kwaliteit in handen hebben:  

Philips Sonicare Diamond Clean Electric Toothbrush

Vind je het niet erg om wat meer uit te geven voor je tandenborstel dan is de Philips Sonicare Diamond Clean een uitstekende optie om voor te kiezen. Eerlijk gezegd is de Philips Sonicare Diamond Clean tandenborstel eigenlijk over de top. Hij beschikt over ontzettend veel soorten functies en aanvullingen, waaronder vier verschillende soorten opzetborstels (waaronder een voor uw tong), vijf verschillende reinigingsmodi, een uniek oplaadsysteem, een druksensor en een Bluetooth-verbinding. Dit maakt het een tandenborstel die echt exclusief aanvoelt en die je met veel plezier in gebruik kan namen. Na een paar dagen poetsen met de DiamondClean zal je niet zo snel terug willen naar je oude tandenborstel.  

Dat komt voor een groot deel door hoe krachtig de motor van de DiamondClean is. Deze borstel gebruikt dezelfde soort heen-en-weer-beweging als de Burst, Quip en andere Sonicare modellen. Echter lijken de haren van de DiamondClean lijken een stuk sneller te bewegen. Dit merk je meteen als je er voor het eerst mee poetst. Met deze tandenborstel zal je ervoor zogen dat je jouw tanden echt helemaal schoon kunt maken. Ben je klaar met het poetsen dan hoef je jouw tandenborstel alleen maar in het glas te stoppen. Dit is een unieke oplaadfunctie die er iedere keer weer bijzonder uit blijft zien.  

Voordelen 

  • Met deze tandenborstel beschik je over talloze functies voor bij het poetsen 
  • Je kunt jouw tandenborstel opladen in het speciaal meegeleverde glas 

Mocht je nog geen elektrische tandenborstel hebben dan is het handig om hier echt verandering in te brengen. Het gebruik van een elektrische tandenborstel is namelijk de enige manier waarop je ervoor kunt zorgen dat je jouw gebit op de beste manier onderhoudt. Zonder een elektrische tandenborstel loop je een veel groter risico op onder andere gaatjes en ontstoken tandvlees. Onze selectie zorgt ervoor dat je niet meer zelf heel het internet hoeft af te zoeken naar de beste elektrische tandenborstel. Met deze selectie kun je er met een paar klikken voor zorgen dat je een goede elektrische tandenborstel in huis zult krijgen. 

Oral-B Pro 1000

De volgende tandenborstel die prima is om te overwegen is de Oral-B Pro 1000. De Oral-B Pro 1000 maakt gebruik van een andere borstelkopbeweging dan de opties van hierboven. In plaats van heen en weer te trillen, draaien de Oral-B borstelharen snel met de klok mee en tegen de klok in. De effectiviteit van de ene borstelbeweging boven de andere is niet echt bekend, maar het voelt wel anders tijdens het poetsen. Het handigste is dus om te kijken of dit een prettige manier is voor jou om je tanden te poetsen. Als je gevoelige tanden hebt is een roterende tandenborstel een prima optie om te kiezen. Door het mooie design is het een prima optie om te kiezen. Hij ziet er natuurlijk niet zo mooi uit als de opties van hierboven, maar dit kan je ook niet echt verwachten van een dergelijke prijs.  

Een groot voordeel van de Oral-B borstel is dat de motor een beetje luid is. Het is waarschijnlijk niet de beste borstel om te gebruiken als je eerder dan de rest van je gezin wakker bent en je jouw tanden zachtjes wilt poetsen. De Oral-B heeft alle basisfunctionaliteit die je nodig hebt. Ook krijg je bij aankoop van de tandenborstel een aantal vervangende opzetborstels. Dit maakt het net even wat makkelijker om ze om te wisselen als ze toe zijn aan vervanging. Door de voordelige prijs is dit een van de beste elektronische tandenborstels die je maar kunt kopen als je een ietwat lager budget hebt.  

PRO SYS VarioSonic Electric Toothbrush

De kans is klein dat je ooit van de Pro-Sys VarioSonic elektrische tandenborstel hebt gehoord, het is namelijk een vrij nieuw bedrijf. Net als de andere borstels die we in deze selectie hebben benoemd, hebben de Pro-Sys tandenborstels kleine borstels die op en neer trillen. Het grootste voordeel van de Pro-Sys borstel is dat er vijf verschillende soorten opzetborstels meegeleverd worden. Dit is iets wat we over het algemeen alleen zien bij de duurdere borstels zoals de Philips Sonicare Diamond Clean. Deze vijf borstelharen worden steeds zachter, hierdoor heb je wat meer controle over hoe hard je jouw tanden wilt reinigen. Uiteraard is het met iedere borstel mogelijk om eenvoudig al het tandplak van je tanden te halen en om te zorgen voor een geheel schoon resultaat bij het poetsen van je tanden.  

Het vervangen van de Pro-Sys borstelkop is niet zo gemakkelijk of goedkoop als met een van de andere borstels die je op deze lijst kunt vinden. Dit is dus een klein minpuntje, echter is dit het enige nadeel wat we hebben kunnen vinden. Het is namelijk echt zo dat dit een van de elektrische tandenborstel is die je voor een ontzettend lange tijd kunt gebruiken en die enorm veel voordelen met zich mee weet te brengen. Het is dan ook niet zo raar dat we hem hebben opgenomen op dit lijstje. Door het modern design ziet hij er ook nog eens mooi uit om te zien. Wat kun je nog meer wensen van een elektrische tandenborstel? Precies, dit maakt de Pro-Sys tandenborstel dé keuze om te maken 

Voordelen  

  • De Pro-Sys tandenborstel wordt geleverd met diverse opzetstukken 
  • Door de zachte haren is het makkelijk om comfortabel te kunnen poetsen 

Quip Toothrush

Net als bij de Burst is de Quip een ontzettend goede optie om voor te kiezen. Beide borstels hebben de twee minuten timer zodat jeprecies weet hoe lang je aan het poetsen bent. Na 30 seconden krijg je een melding dat het tijd is om je andere kant van je gebit te poetsen. Beide opzetborstels trillen ook bij deze tandenborstel heen en weer. Een voordeel van de Quip is dat deze beschikt over een tongschraper. Deze zit op de achterkant van de opzetborstel. Je gebruikt hem misschien niet echt, maar het is leuk om te weten dat je hem zou kunnen gebruiken. De belangrijkste onderscheidende factor, die meteen opvalt als je de borstel voor het eerst ziet, is het opvallende ontwerp.  

De Quip heeft een strak metalen handvat. Ondanks het feit dat het handvat modern is voelt het erg prettig aan bij het poetsen van je tanden. De Quip maakt gebruik van een afneembare batterij. Deze batterij is bedoeld om elke drie maanden te worden vervangen, het is dus niet de bedoeling dat je hem oplaad. De Quip-borstel is de beste elektrische tandenborstel voor op reis die je op dit moment kunt vinden. Dit komt in de eerste plaats door het feit dat hij zo klein is, maar ook vanwege de Quip's multi-use cover. Die hoes past over de borstelkop. Dit zorgt ervoor da je hem schoon kunt houden tijdens het reizen. Als je op je bestemming bent aangekomen, draai je hem om en kun je hem op elk plat, glanzend oppervlak plakken.  

Voordelen 

  • Deze tandenborstel is ideaal voor iedereen die op reis gaat 
  • Door de Quip's multi-use cover is het makkelijk om je tandenborstel mee te nemen

Barst Sonic Toothrush

De Burst Sonic Toothrush is het eerste product wat we op ons lijstje hebben gezet met beste elektrische tandenborstels. Het is op dit moment een van de beste producten om te kiezen. De oplaadbare borstel heeft een handige handgreep die zeer comfortabel is om vast te houden. Net als bij de andere elektrische tandenborstels van dit merk trillen de borstelharen van de Burst heen en weer. Dit zou tienduizenden keren per minuut zijn, al weet je natuurlijk niet of dit ook echt klopt. Toch voelt het niet alsof je tanden een klap te verduren krijgen, de borstel heeft een zeer zacht oppervlak wat het poetsen van je tanden net even iets comfortabeler maakt dan met enkele nadere opties. Omdat de haren niet zo lang zijn en de borstelkop niet zo dik is, past de borstelkop comfortabel in je mond. 

Als de timer van twee minuten is verstreken zal hij zichzelf uitschakelen, dit is wel zo handig. De levensduur van de batterij zou een paar weken mee moeten gaan. Wanneer het tijd is om hem op te laden, plaats je de tandenborstel in de standaard en sluit je de USB-kabel van de standaard aan op de adapter. Je zou hem zelfs met je computer op kunnen laden nu hij over een USB-A-poort beschikt. Mocht je op reis zijn dan kan dit zeker van pas komen. De hoogwaardige kwaliteit in combinatie met het mooie design maakt dit een van de beste opties om voor te kiezen. Niet voor niets dat er zoveel mensen zijn die uiteindelijk uitkomen bij deze elektrische tandenborstel.  

Voordelen 

  • De tandenborstel kan worden opgeladen met een USB-A-poort 
  • De borstels van de tandenborstel draaien tienduizenden keren per minuut 
Marleen Janssens
Marleen Janssens
Ik ben een 37-jarige spring-in-het-veld die op zelfstandige basis werkt als schoonheidsspecialiste . Naast de dagelijkse huishoudelijke taken speel ik wel eens padel en ga ik regelmatig eens en glaasje drinken met vriendinnen.

Gerelateerde berichten