De 5 Beste Elektrische dekens om te kopen

428

Elektrische dekens komen steeds meer voor en worden met name richting en in de zomer veel gebruikt. Een elektrische deken is in principe een deken dat door middel van elektriciteit, zoals de naam al aangeeft, zorgt dat het bed warmer wordt. Een elektrische deken wordt gelegd op het matras onder de onderdeken en het onderlaken. Er zijn diverse varianten van elektrische dekens. Bepaalde varianten hebben tevens de mogelijkheid aangesloten te worden op het lichtnet. Andere varianten maken gebruik van een transformator om het bed te verwarmen. Elektrische dekens worden in koude nacht als erg fijn ervaren. Veel mensen hebben er bijvoorbeeld last van dat ze in hun slaap hun normale deken van zich af duwen waardoor ze het een stuk kouder krijgen.

Ook in dit geval kan een elektrische deken uitstekend van pas komen, want die zorgt dat je bed warm blijft. Hierdoor wordt je zelf dan ook logischerwijs warm en zal het een stuk minder snel voorkomen dat je het alsnog koud krijgt. De soorten en maten van elektrische dekens kunnen erg verschillen. In de specificaties kunnen diverse verschillen zitten. Zo kan de ene variant een hoger vermogen hebben dan de ander, kan de ene variant meer functies hebben dan de ander, werkt de ene simpelweg anders dan de ander en is de ene een stuk groter dan de ander.

Hieronder bespreken we in een top 5 lijstje de 5 beste elektrische dekens. Ook wordt er gekeken naar enkele voordelen en nadelen van iedere variant en wordt de ervaring van gebruikers besproken.

Inventum HL197V

De Inventum HL197V is het duurste deken uit het rijtje van de 5 beste elektrische dekens. Het artikel zorgt voor een ideaal voorverwarmd bed en heeft een elektrisch geïntegreerd hoeslaken. Dit zorgt ervoor dat het product goed blijft liggen, wat mensen erg fijn en handig vinden. Dit product is overigens ook de grootste elektrische deken uit het rijtje, Het heeft namelijk een breedte van wel 92 centimeter en een lengte van 200 centimeter. Daarmee is dit product ook de grootste uit het rijtje. Er zijn in totaal 9 warmtestanden. veel mensen vinden deze grote hoeveelheid erg fijn. Het deken wordt ervaren als gebruiksvriendelijk en van uitstekende kwaliteit. Ook bij dit deken kun je het verbruik aflezen met dank aan de eco-control. Het product bestaat wat betreft het materiaal uit micro fleece en heeft een antibacteriële coating. Gebruikers van dit deken vinden dat het erg comfortabel is en absoluut voldoet aan de verwachtingen. Het deken is aan de dure kant, maar zou de prijs in verband met de vele handige functies en de hoge kwaliteit absoluut waard zijn.

Cresta KTS101 1P

De Cresta KTS101 1P is een elektrische deken dat gebruikers erg comfortabel vinden. Het deken is erg veilig en doet kwalitatief niet ten onder aan de verwachtingen die mensen ervan hebben. Het deken heeft in totaal 3 warmtestanden. Dit wordt ervaren als voldoende, maar niet erg uitgebreid. Voor een goede verwarming is de deken echter ideaal en hij is ook erg eenvoudig in te stellen en te gebruiken. Een groot voordeel van het product is het feit dat deze energiebesparend is. Ook dit deken heeft een totaal vermogen van 60 Watt. Het materiaal waaruit het elektrische deken bestaat is fleece polyester en het product heeft een TÜV SUD GS-keurmerk. Een ander voordeel is dat ook dit deken te wassen is in de wasmachine. Verder is de kleur van het elektrische deken wit en is er sprake van een dubbele veiligheidssysteem, oververhittingsbeveiliging en thermobeveiliging. Het deken is 150 bij 80 centimeter en weegt in totaal iets meer dan 1 kilogram, wat ook als redelijk licht wordt ervaren. Gebruikers van dit deken zijn erg tevreden over de gebruiksvriendelijkheid, maar ook over de prijs/kwaliteit van het product

Inventum HN197V

De Inventum HN197V is het tweede deken uit dit rijtje van Inventum. Deze variant is net iets groter dan de vorige variant uit het rijtje van de 5 beste elektrische dekens. De Inventum HN197V heeft immers een lengte van 160 centimeter en een breedte van 80 centimeter. Dit deken heeft maar liefst 9 warmtestanden waaruit je kunt kiezen. Het deken is verdeeld in 2 zones, namelijk een lichaamsgedeelte en een voetengedeelte. Deze verdeling wordt door gebruikers als erg fijn ervaren en het deken zou zich hiermee onderscheiden van veel andere elektrische dekens. Je hebt de mogelijkheid om per zone een bepaalde warmtestand uit te kiezen. Ook is er een eco-control aanwezig die zorgt dat je zeer eenvoudig het gebruik van het product kunt aflezen. Het materiaal waaruit dit elektrische deken bestaat is fleece en de kleur van het product is wit. Daarnaast is het product wasbaar. Dit vinden veel mensen erg belangrijk. het vermogen is net zoals de voorafgaande dekens uit dit rijtje 60 Watt en ook dit deken heeft een afstandsbediening. verder ontbreken ook de functies antibacteriele coating en automatische uitschakeling niet bij dit product. uiteraard is er ook een overhittingsbeveiliging en een handige schakelaar.

Medisana HU A63

De Medisana HU A63 is een van de goedkoopste elektrische dekens uit het rijtje van de 5 beste elektrische dekens. Dit deken heeft een regelaar dat ervoor zorgt dat je erg eenvoudig je warmtestanden kunt uitkiezen. De hoeveelheid warmtestanden is 2. Dit wordt nog wel als een minpunt ervaren omdat het redelijk aan de lage kant is. Wel is ook dit deken wasbaar en is er een afstandbediening aanwezig. Enkele functies die ontbreken en als nadelen worden ervaren zijn de antibacteriele coating, de automatisch uitschakelen functie en de apart instelbare voetenwarmte. Ondanks de afwezigheid van deze functies wordt dit deken alsnog als een erg fijn en kwalitatief goed deken ervaren.

De prijs/kwaliteit zou erg goed zijn. Het deken is ideaal voor de mensen die niet perse veel extra functies willen, maar gewoon een elektrisch deken op hun bed willen die het bed goed kan verwarmen. De lengte van het product is 150 centimeter en de totale breedte bedraagt 80 centimeter. De kleur van het deken is net zoals velen anderen wit. Het vermogen is 60 Watt. Daarnaast bevat het product een overhittingsbeveiliging. Een overhittingsbeveiliging wordt als een erg belangrijke en handige functie ervaren, omdat dit ervoor kan zorgen dat brand wordt voorkomen. Het minimaliseert de gevaren van het product tot de max.

Inventum HN1312V

De Inventum HN1312V is een populaire elektrische deken. Deze variant zorgt dat je zonder zorgen in een voorverwarmd bed kunt gaan liggen wanneer je gaat slapen. Je hoeft niet in je bed nog even te wachten tot het bed warm is, dit is voordat je erin gaat liggen immers het geval al. Verder heb je bij deze variant ook de mogelijkheid om de warmte in het voorgedeelte apart in te stellen. Er zijn in totaal 4 warmtestanden en het product is volledig afgestemd voor een optimaal gebruik in de nacht. Er is een schakelaar aanwezig met een sluiterlicht dat door gebruikers als erg fijn wordt ervaren.

De schakelaar is overigens afneembaar. Dit is erg handig als je de elektrische deken bijvoorbeeld wilt wassen. De totale breedte van het product is 80 centimeter en de lengte ervan is zo'n 150 centimeter. verder bestaat het product wat betreft het materiaal uit katoen/fleece en is de kleur wit met blauw. In totaal weegt de deken zo'n 1,3 kilogram en er is een apart instelbare voetenwarmte. Deze instelbare voetenwarmte vinden gebruikers over het algemeen een erg fijne functie aan het product. Hiermee onderscheid dit deken zich dan ook van velen anderen.

Er is een afstandbediening aanwezig en ook de zelf uitschakelen functie ontbreekt niet bij het product. Voor de veiligheid heeft het deken ook een verhittingsbeveiliging. De opwarmtijd is gemiddeld 30 minuten. Wel ontbreekt de timer om het deken, wat dan ook als een van de weinige echte nadelen wordt ervaren. Het vermogen van de deken is 60 Watt.

Marleen Janssens
Marleen Janssens
Ik ben een 37-jarige spring-in-het-veld die op zelfstandige basis werkt als schoonheidsspecialiste . Naast de dagelijkse huishoudelijke taken speel ik wel eens padel en ga ik regelmatig eens en glaasje drinken met vriendinnen.

Gerelateerde berichten