De 5 beste draagbare compressors van 2023 met elkaar vergeleken

1207

Een draagbare compressor is handig om bij je te hebben in de auto. Vooral bij lange ritten. Autobanden kunnen namelijk lucht verliezen, waardoor de bandenspanning te laag wordt. De oplossing? Een draagbare compressor. Maar draagbare compressors kun je ook gebruiken voor het oppompen van je fietsband, luchtbed, strandbal, etc. Draagbare compressors zijn handig om mee te nemen en daardoor handig in gebruik onderweg.

In dit artikel geven we je de 5 beste draagbare compressors aan de hand van de specificaties, voordelen en nadelen.

Black + Decker ASI300

Last but not least, de Black + Decker ASI300 compressor. Het is een simpele 12 volt compressor, die geschikt is voor gebruik onderweg en thuis. Je kunt deze compressor namelijk ook aansluiten op de aansteker voor sigaretten in de auto, welke beschikt over 12 volt. Of gewoon thuis, waar je hem aansluit op stroom. Het opblazen van (fiets)banden, voetballen en luchtbedden was nog nooit zo makkelijk. Je kunt zelf de luchtdruk instellen met behulp van de Easy Air draaischijf en wanneer deze de luchtdruk heeft bereikt, stopt de compressor met pompen. Bovendien is de draaischijf verlicht, waardoor hij ook eenvoudig te gebruiken is in het donker. Ideaal in en om huis en op de camping.

Deze compressor wordt standaard geleverd met accessoires voor sportbenodigdheden en een luchtslang met autobandaccessoires.

Wat kost deze compressor?
De Black + Decker ASI300 kost €94,99.

Voordelen

 • De draagbare compressor is geschikt voor lichte klusjes.
 • Je neemt deze compressor eenvoudig mee door zijn kleine formaat
 • De compressor wordt compleet geleverd met benodigdheden, zoals een slang en luchtset, waardoor je direct aan de slag kan.

Nadelen

 • De compressor heeft geen ketel en is daardoor alleen geschikt voor hele lichte werkzaamheden

Powerplus POWX1705

De goedkoopste draagbare compressor in het rijtje; de Powerplus POWX1705. Een kleine handzame compressor voor eenvoudige klusjes in en om huis. Het is een tankloze 8 bar compressor, welke met de juiste luchtgereedschappen geschikt is voor het opblazen van een band, luchtbed of voetbal. Maar je kunt hem ook goed gebruiken voor het schoonblazen van je gereedschappen of werkplek. Het handvat en lichte gewicht van dit koffermodel compressor maken dat je hem makkelijk meeneemt op reis. De draagbare compressor wordt geleverd met opblaasmondstukken, opblaaspistool en een 3 meter rubberen slang.

Wat kost de compressor?
De Powerplus POWX1705 compressor kost €84,99.

Voordelen

 • De compressor is geschikt voor lichte klussen
 • Hij is gemakkelijk mee te nemen door zijn kleine omvang

Nadelen

 • Ondanks het kleine formaat, maakt deze compressor toch aardig wat geluid (97 decibel op 4 meter afstand)

Airpress H 215/6

De Airpress H 215/6 is een wat meer uitgebreide compressor in de collectie draagbare compressors. Hij is enerzijds geschikt voor gebruik in kleinere ruimtes. Het gaat om een 8 bar compressor met 6 liter ketel en netto luchtopbrengst van 130 liter per minuut. Hierdoor is de draagbare compressor niet alleen geschikt voor kleine werkzaamheden, zoals banden oppompen of het schoonblazen van je werkplek. Je kunt er ook lichte boorklussen mee uitvoeren, nagels vastschieten of een slagmoersleutel op aansluiten voor het vastdraaien van moeren. Het is een compact uitgevoerde compressor die je door zijn lichte gewicht eenvoudig meeneemt, maar die ook ten allen tijde stevig staat door de rubberen voeten.

Wat kost de compressor?
Bij aanschaf van de Airpress H 215/6 heb je meerdere opties: met of zonder accessoires en daardoor ook diverse prijzen.

€119,99 zonder accesoires.
€168,87 met blaasaccessoires (15 meter luchtslang en blaaspistool).
€174,57 met bandenvulaccessoires (15 meter luchtslang en bandenvulpistool).

Voordelen

 • De compressor is niet alleen geschikt voor lichte blaaswerkzaamheden, maar ook in combinatie met zwaarder pneumatisch gereedschap
 • Hij vereist weinig onderhoud doordat hij olievrij is
 • Gemakkelijk mee te nemen door de kleine omvang en het handvat

Nadelen

 • De compressor is niet krachtig genoeg voor hele zware werkzaamheden

Black + Decker BDCINF18N-QS

Een andere fijne draagbare compressor voor lichte opblaaswerkzaamheden, is de Black & Decker BDCINF18N-QS compressor. Je gebruikt deze compressor eenvoudig via de stekker in het stopcontact, via de 12 volt ingang in je auto of via een 18 volt accu. Zo kun je op iedere plek eenvoudig je fietsband, luchtbed of strandbal opblazen. Het is een kleine compressor die je eenvoudig kunt meenemen in de auto of caravan. Bovendien is de draagbare compressor voorzien van een digitale display, waar je eenvoudig kunt zien met hoeveel druk er lucht aangevoerd wordt. Ook stopt de compressor automatisch als het gewenste resultaat bereikt is.

Wat kost de compressor?
De Black + Decker BDCINF18N-QS compressor kost €94,99.

Voordelen

 • -Ideaal voor lichte werkzaamheden zoals opblazen.
 • De compressor is eenvoudig mee te nemen door de kleine omvang.

Nadelen

 • -Ondanks het kleine formaat, maakt de compressor toch aardig wat geluid. (80 decibel op 4 meter afstand.)

Airpress L 6-95 Silent

De Airpress L 6-95 Silent is een van de draagbare compressors die speciaal is ontwikkeld om extra stil te zijn. Hij heeft een geluidsniveau van slechts 53 decibel (op 4 meter afstand) en doet daarmee zijn naam eer aan. De Airpress L 6-95 Silent heeft een ketelmaat van 6 liter, maximale werkdruk van 8 bar en een netto luchtopbrengst van 60 liter per minuut. Hij is voorzien van een oliewaterafscheider waardoor de perslucht minder condens bevat.

De compressor heeft een compact formaat en is relatief licht: 10 kilogram. En bovendien is hij voorzien van een draagbeugel, waardoor je de Airpress L 6-95 gemakkelijk meeneemt.

Je kunt de compressor ook extra laten uitrusten met blaasaccessoires of bandenvulaccessoires, wat deze compressor tot een van de meer uitgebreide draagbare compressors maakt.

Wat kost de compressor?
Bij aanschaf van de Airpress L 6-95 Silent heb je meerdere opties: met of zonder accessoires en daardoor ook diverse prijzen.

€179,99 zonder accessoires.
€228,87 met blaasaccessoires (15 meter luchtslang en blaaspistool).
€234,57 met bandenvulaccessoires (15 meter luchtslang en bandenvulpistool).

Voordelen

 • Geschikt voor lichte werkzaamheden zoals opblazen en tacken
 • Maakt weinig geluid met een geluidsniveau van 53 decibel
 • Vereist weinig onderhoud doordat hij olievrij is

Nadelen

 • De compressor is niet geschikt voor zware werkzaamheden door de kleine ketel
Frank De Zutter
Frank De Zutter
Als leraar biologie heb ik een grote passie voor alles wat met Fauna & Flora te maken heeft. Zo kweek ik mijn eigen groenten in een zelfgemaakte serre en beschouw ik mezelf ook als een hobby tuinman. Bij Techgeek ben ik verantwoordelijk voor het testen en reviewen van de laatste tuin & outdoorproducten. Bij vragen omtrent producten kan je mij steeds contacteren!

Gerelateerde berichten