De 5 Beste Bodygroomers van 2022 gereviewed

994

Bodygroomers zijn elektronische apparaten die voor veel mensen een grote rol spelen in het verzorgen van hun lichaam. Een bodygroomer is een klein apparaatje dat vergelijkbaar is met bijvoorbeeld een tondeuse of een baardtrimmer, maar dan is een bodygroomer bedoeld voor vrijwel het volledige lichaam. Bodygroomers kunnen meestal borsthaar, beenhaar, gezichtshaar en in sommige gevallen zelfs rughaar trimmen. De meeste bodygroomers kunnen zowel gebruikt worden om mee te trimmen als om mee te scheren. Een bodygroomer van goede kwaliteit trimt je lichaam op een huidvriendelijke manier. Over het algemeen zijn bodygroomers apparaten die als erg handig worden beschouwd omdat ze erg veel delen van het menselijk lichaam kunnen ontharen en dus een grote rol kunnen spelen in de verzorging.

Verder zijn de apparaten vaak erg compact. De meeste varianten zijn dan ook erg makkelijk mee te nemen op reis waardoor veel mensen er ook gebruik van maken als ze bijvoorbeeld op vakantie gaan. Zo ongeveer iedere bodygroomer doet hetzelfde, maar er zitten wel verschillen in de specificaties tussen de diverse bodygroomers. Zo heeft de ene variant bepaalde voordelen ten opzichte van de ander en heeft de ene variant een hoger vermogen dan de ander. Hieronder vindt je een lijstje van de 5 beste bodygroomers. Ook worden voordelen, nadelen, bepaalde belangrijke specificaties en ervaringen van gebruikers besproken.

Histic Bodygroomer

Deze bodygroomer is ideaal om ongewenste haren over het volledige lichaam mee te verwijderen. Het apparaat zet veiligheid voorop en zorgt daarnaast ook dat trimmen en scheren beide geen pijn doen. Een van de grote voordelen van het apparaat is volgens gebruikers de optimale grip die je tijdens het trimmen of scheren hebt. Het apparaat is speciaal ontworpen om ook de lastige plekken op het lichaam zorgvuldig aan te pakken en de haartjes daar te verwijderen. Het apparaat is geschikt voor ieder soort haar en ook voor alle huidtypes. Dat dus vrijwel iedereen deze bodygroomer kan gebruiken wordt als erg fijn en gebruiksvriendelijk gezien. In het totale pakketje bevinden zich 3 kammetjes.

Een hiervan is 2 millimeter, de ander 4 millimeter en de laatste kam is 6 millimeter. Verder werkt het apparaat op USB/lichtnet en bestaat het wat betreft de materialen uit ABS en RVS. De kleuren zijn oranje met zwart. Deze kleuren zorgen voor een elegante uitstraling en laten het apparaat er erg mooi en modern uitziet volgens gebruikers ervan. Het apparaat heeft een oplaadtijd van 180 minuten en kan zowel nat als droog worden gebruikt. Mensen die de bodygroomer gebruiken zijn er erg tevreden mee en vinden de prijs/kwaliteit van het product dan ook uitstekend.

Remington BHT2000A

Deze Remington BHT2000A is een bodygroomer die geschikt is voor vrijwel het hele lichaam. Wat betreft de lengte instellingen wordt deze bodygroomer erg voordelig gezien en is het een van de beste bodygroomers. Er zijn namelijk 5 verschillende lengte instellingen en het apparaat maakt gebruik van opzetkammen. Verder is er ook een zoomwieltje voor de juiste lengte-instelling aanwezig. Het apparaat heeft een erg handige oplaadindicator en is daarnaast geschikt voor draadloos gebruik. Dat laatste vinden de meeste mensen erg fijn. Het is bijna onmisbaar geworden bij bodygroomers dat deze ook draadloos gebruikt moeten kunnen worden.

Het apparaat is snoerloos zo'n 40 minuten te gebruiken. Wel moet de trimmer alvorens deze 40 minuten draadloos gebruikt kan worden volledig opladen. Dit kan 16 uur duren en deze lange laadduur wordt dan ook gezien als een van de nadelen van het product. Er bevinden zich in het totale pakket 2 mesjes. Verder is de minimaal verstelbare lengte van de bodygroomer zo'n 3 millimeter en is de maximaal verstelbare lengte 12 millimeter. De snel laden functie ontbreekt. De bodygroomer bestaat wat betreft het materiaal uit ABS en is zwart met zilver van kleur. Deze kleurencombinatie vinden de meeste mensen erg modern ogen. De kwaliteit van deze bodygroomer wordt als erg goed ervaren en men vindt het apparaat voldoen aan de verwachtingen.

Philips BG105/10 1000 serie

De Philips BG105/10 1000 serie is een volledig waterdichte en erg handige bodygroomer. Het apparaat is gemaakt van kunststof en geeft een erg mooie uitstraling met de zwart met rode kleuren waar het uit bestaat. De bodygroomer werkt op batterijen en heeft verstelbare kammen. Daarnaast is de minimaal verstelbare lengte van de BG105/10 1000 serie van Phillips zo'n 0,5 millimeter. De maximaal verstelbare lengte van het apparaat is 3 millimeter. Deze bodygroomer is een erg licht apparaat wat het volgens velen ook erg fijn maakt om mee te nemen, bijvoorbeeld op reis. De bodygroomer weegt namelijk nog geen 170 gram.

Het feit dat de snel laden functie ontbreekt wordt echter nog wel als een nadeel ervaren. Wel is het apparaat in staat haren zowel in voorwaartse als in achterwaartse richting te trimmen. Het feit dat je dus geen rekening hoeft te houden met de richting waar je naartoe trimt vinden veel gebruikers erg fijn. Het apparaat kan nat scheren en wordt dan ook veel gebruikt in de douche. Gebruikers vinden dat de bodygroomer voldoet aan de verwachtingen en erg comfortabel trimt en scheert. Het apparaat kan draadloos worden gebruikt en ook de messen hoeven niet al te vaak worden vervangen. Deze zijn immers van zeer goede kwaliteit, maar ook zijn ze duurzaam. De meebreedte is bij dit apparaat zo'n 3,2 centimeter.

BaBylissMEN Body Trim BG120E

De BaBylissMEN Body Trim BG120E is ook een erg handige bodygroomer uit het rijtje van de 5 beste bodygroomers. Dit apparaat is in staat zijn taak draadloos uit te voeren en is ook geschikt voor nat scheren. Veel gebruikers kiezen er bij dit apparaat zelfs voor het onder de douche te gebruiken. Het apparaat is kwalitatief erg goed en heeft ook een dubbel mes wat zorgt dat het scheren en trimmen nog een stuk beter gaat. De dubbele messen zorgen ervoor dat je sneller klaar bent. Een mesje is ongeveer 31 millimeter breed en volledig van RVS. Bij het apparaat bevinden zich 3 opzegkammen. De eerste kam is 3 millimeter, de tweede 5 en de laatste 7. Verder bevat het apparaat een verwijderbare kop en zit er ook een reinigingsborstel bij. De BaBylissMEN Body Trim BG120E heeft ten opzichten van veel andere bodygroomers uit dit lijstje een erg lange oplaadtijd.

Dit wordt ervaren als een van de weinige, maar wel een van de grootste minpunten van het apparaat. Het volledig opladen van de bodygroomer kan namelijk wel 480 minuten. Met een volledig opgeladen apparaat kun je dan wel 70 minuten lang scheren of trimmen. Het apparaat weegt zelf zo'n 440 gram en is blauw met goud van kleur. De bodygroomer werkt overigens op een accu. Over het algemeen raden gebruikers van het apparaat de bodygroomer aan aan anderen. Het apparaat wordt ervaren als erg compact en handig om mee te nemen. Ook het design vinden veel gebruikers erg mooi en elegant.

Philips BG5020/15 5000 serie

De Philips BG5020/15 5000 serie is een erg huidvriendelijke bodygroomer waarmee borsthaar, buikhaar, beenhaar, okselhaar, haar in de schaamstreek, maar ook rughaar op ideale wijze kan worden verwijderd. Het apparaat wordt door gebruikers ervaren als erg handig en het vangt de haartjes dan ook op. De bodygroomer heeft een uiteinde dat gepatenteerd en afgerond is en het bevat een hypoallergeen scheerblad om de huid gedurende een scheerbeurt te beschermen. Daarnaast bevinden zich in het totale pakketje van de Philips BG5020/15 5000 serie 3 kammetjes voor lichaamshaar van diverse lengtes. De bodygroomer werkt op een accu en is zwart met grijs van kleur.

Verder is een groot voordeel aan de bodygroomer dat deze ook geschikt is voor nat scheren. Veel mensen vinden dit een erg belangrijke eigenschap. De oplaadtijd van het apparaat is ongeveer een uur en nadat het apparaat een uur lang is opgeladen kan deze ook ongeveer een uur worden gebruikt. De minimaal verstelbare lengte is 30 millimeter en de maximaal verstelbare lengte is 2 millimeter. Een nadeel van het apparaat is echter wel dat deze geen zogenaamde snel laden functie heeft. Na afloop van gebruik kan deze bodygroomer simpel worden schoongespoeld. Ook dat dit mogelijk is wordt gezien als een erg handige eigenschap van het apparaat

Marleen Janssens
Marleen Janssens
Ik ben een 37-jarige spring-in-het-veld die op zelfstandige basis werkt als schoonheidsspecialiste . Naast de dagelijkse huishoudelijke taken speel ik wel eens padel en ga ik regelmatig eens en glaasje drinken met vriendinnen.

Gerelateerde berichten