De 5 beste bluetooth speakers van 2023

454

Waar we een goede tien a twintig jaar geleden nog een grote installatie nodig hadden om degelijk muziek af te kunnen spelen is dit met de komt van de bluetooth speaker totaal veranderd. De afgelopen jaren is de markt voor deze vorm van speakers totaal geëxplodeerd. Met bluetooth kan je op het strand, op de camping en zelfs op het water genieten van kraakheldere muziek. Door het gebruik van je smartphone, tablet of laptop kun je draadloos verbinding maken met de box. De verbinding die de box met je apparaat maakt is daarnaast ook nog eens erg energie zuinig. Dit houdt in dat beide apparaten niet zwaar belast worden en dus lang mee kunnen gaan. Toch zitten er een hoop verschillen tussen de bluetooth speakers. Wij leggen graag onze top vijf aan je voor en gaan dieper in op hun positieve en eventueel ook negatieve punten. Op die manier maken we hopelijk de keuze in het oerwoud van de bluetooth speakers iets makkelijker voor je.

Welke bluetooth speaker past het beste bij mij?


In jouw zoektocht naar bluetooth speakers moet je goed kijken welke wensen en eisen je hebt aan een box. Ga je voor batterijduur, design, formaat of toch het geluid. Allemaal punten om rekening mee te houden bij bluetooth speakers. Het is dan ook slim om een lijst te maken met de minimale eisen die je stelt aan de bluetooth speakers. Begin bij de punten die je het belangrijkst vindt en werk je weg zo naar beneden. Uiteraard zal prijs ook een rol spelen in de beslissing voor welke speaker je gaat. Op dit moment zijn er modellen in alle prijsklasse te verkrijgen. Je hebt al een speaker voor een paar tientjes en mocht je het echt gek willen maken dan kun je ook bijna 1000 euro kwijt zijn.

Harman Kardon ONYX STUDIO 6

Als het op muziek aankomt is de Harman Kardon ONYX STUDIO 6 misschien wel de beste keuze voor zijn prijsklasse. In deze box zitten zowel goede subwoofers als speakers verwerkt, waarmee het geluid uit de Harman Kardon ONYX STUDIO 6 puur en helder overkomt. Met zijn handige handgreep kun je hem overal mee naartoe nemen. Zeker omdat hij ook waterdicht is kan er bijna overal van muziek genoten worden. Ook heeft deze bluetooth speaker de mogelijkheid om andere speakers, soundbars of subwoofers aan zich te koppelen. De wireless dual sound functie op de Harman Kardon ONYX STUDIO 6 zorgt ervoor dat je meerdere speakers kan koppelen aan deze speaker. Was het geluid met één ONYX al indrukwekkend, zodra er meerdere aan elkaar gekoppeld zijn is het geluid fenomenaal. Hij is vrij groot van formaat en weegt dan ook bijna drie kilo wat vrij zwaar is. Het minpunt bij d ONYX blijft helaas toch zijn accuduur. Zijn voorgangers hadden hier ook al last van en met de nieuwere variant heeft Harman Kardon dit helaas niet opgelost. Een volle accu levert je maar 8 uur speeltijd op. Zet je de box harder dan vliegt de batterij er doorheen en kan het al gedaan zijn binnen enkele uren.

Beats Pill +

Oorspronkelijk is het merk Beats begonnen bij koptelefoons. Met deze onderliggende kennis zijn ze nu ook actief op de bluetooth speakers markt. Met de Beats Pill + ben je verzekerd van een heerlijke diepe bass. Deze bluetooth speaker is voorzien van een dubbele subwoofer waar hij zijn kracht van krijgt. Naast de twee subwoofers zitten speakers ingebouwd die het geheel tot een zeer nette uitvoering maken. Word je gebeld tijdens het luisteren van muziek? Met zijn ingebouwde handsfree mogelijkheid is dit geen probleem. Je hoeft de speaker dus niet los te koppelen of uit te zetten. De Beats Pill + is vrij lang en dun, hierdoor valt het uiteindelijke gewicht met 750 gram ook erg mee. Wel kun je dit merken aan de accuduur van de machine. Net zoals de Bose Soundlink Revolve heeft de Beats Pill + een accuduur van 12 uur bij normaal gebruik. Ook heeft de Beats Pill + geen usb ingang om je telefoon op te laten wat erg jammer is.

Bose staat bekend als één van de meer kwalitatief goede producten van bluetooth speakers. Voordat ze bluetooth speakers maakte heeft Bose zijn naam ook al gemaakt in de normale geluidsinstallaties. Met de Bose SoundLink Revolve bewijst Bose wederom waarom ze zo gezien worden. Dit zijn vrij kleine bluetooth speakers en hij weegt nog geen kilo. Laat je echter niet afleiden door zijn omvang en gewicht. Door de speakers op een bepaalde manier in te richten speelt deze box muziek af in 360 graden. Dit geeft een verrassend diep en helder geluid. Waar je bij andere boxen de speaker richting het luisterende publiek moet richten, bedient de Bose SoundLink Revolve iedereen in zijn omgeving. Daarnaast is deze box ook nog eens spatwaterdicht.

Hij kan dus prima mee naar een borrel of feestje. Indien er een glas overheen valt is dit geen probleem. De Bose SoundLink Revolve blijft vrolijk verder spelen. Een andere innovatieve uitvinden van de Bose SoundLink Revolve is de SimpleSync. Door middel van deze functie kun je een andere speaker of soundbar aan deze bluetooth speaker koppelen. Dit kan voor een nog intensere geluidservaring zorgen. Ook kan dit erg handig zijn als je bijvoorbeeld in meerdere ruimtes muziek aan het luisteren bent. De liedjes worden op elkaar af gestemd en zo ben je in elke ruimte voorzien van goede muziek. Het lagere gewicht heeft wel enigszins effect op de accuduur van de machine. Een volle accu gaat ongeveer 12 uur mee bij gemiddeld volume. Een ander klein nadeel is het ontbreken van een usb poort. Is je telefoon op? Helaas kun je deze dan niet opladen aan de speaker en moet je het dus doen zonder muziek.

Marshall Stockwell II

Misschien wel de meest in het oog springende van de vijf. De Marshall Stockwell II lijkt op een box zoals ze die alleen vroeger konden maken in de tijd van Rock & Roll. Hij lijkt dan ook bijna direct klaar om je elektrische gitaar op aan te sluiten. De knoppen aan de bovenkant benadrukken zijn klassieke uiterlijk nog duidelijker. Deze knoppen er niet voor niets. Door te draaien aan deze knoppen bedien je in een handomdraai het volume, de bass en de treble. Zo kun je elk nummer precies zo luisteren als jij dat wilt. Hoewel hij wat kleiner oogt is het geluid er niet minder om. Met zijn ingebouwde subwoofer zul je versteld staan van het geluid wat uit de Marshall Stockwell II komt.

De kwaliteit is zelfs te merken aan de gewicht van deze speaker. Met zijn 3,5 kilo is hij vrij zwaar voor het formaat van de bluetooth speaker. Dit zal deels ook komen door de accu die hier in verwerkt zit. Een volle accu levert je namelijk 20 uur muziek plezier op. Erg lang voor zijn formaat. Mocht er een nadeel genoemd moeten worden van deze speaker dan zal dit waarschijnlijk het ontbreken van een microfoon zijn. Omdat deze niet ingebouwd zit kun je niet bellen met de speaker. Als je gebeld wordt zul je dus de speaker uit moeten zetten of de bluetooth los moeten koppelen.

JBL Boombox

JBL is één van de grootste producten van bluetooth speakers. Begonnen met normale geluidsinstallaties en koptelefoons zijn ze in de loop der tijd ook ingesprongen op de bluetooth speakers markt. Met de JBL boombox hebben ze dan ook wederom doel getroffen. Deze speaker blinkt uit op verscheidene vlakken, waarvan de geluidskwaliteit misschien wel bovenaan staat. Door het gebruik van vier transducers en twee bass radiatoren zorgt deze box voor een ultiem bass geluid. De box is zo ontworpen dat hij overal mee naartoe meegenomen kan worden door het gebruik van het handvat. Het handvat geeft hem daarnaast een stevig en stoer uiterlijk die ook nog eens waterdicht is.

Gaat hij mee op de boot of wil je hem naast het zwembad zetten. Geen probleem, deze box kan tegen water en een stootje. Houd wel rekening met het formaat van deze box. Het is namelijk geen kleine jongen. Met zijn 25 centimeter en iets meer dan vijf kilo is het één van de grootste varianten op de markt. Ook handig is de mogelijkheid om twee telefoons te gelijk te koppelen aan de box. Op die manier kun je makkelijk omwisselen van telefoon als je bijvoorbeeld geen inspiratie voor een muziekkeuze meer hebt. Je kan dan heel simpel iemand anders een nummertje laten draaien. Op het gebied van accuduur scoort de JBL Boombox erg goed. Als je de box niet te hard zet kan hij in totaal 24 uur mee gaan.

Als je dit vergelijkt met zijn concurrenten is dit vrij lang. Zo lang zelfs dat hij vaak de batterij van je telefoon overleeft. Mocht dat het geval zijn, dan kan de JBL Boombox je nog een dienst bewijzen. Door middel van zijn usb aansluiting kun je zelfs je telefoon opladen aan deze bluetooth speaker.

Marleen Janssens
Marleen Janssens
Ik ben een 37-jarige spring-in-het-veld die op zelfstandige basis werkt als schoonheidsspecialiste . Naast de dagelijkse huishoudelijke taken speel ik wel eens padel en ga ik regelmatig eens en glaasje drinken met vriendinnen.

Gerelateerde berichten