De 5 Beste Bloeddrukmeters doorgelicht

434

Bloeddrukmeters komen veel voor in het hedendaagse leven en spelen dan ook een belangrijke en grote rol in de zorg. Bloeddrukmeters worden zoals het woord eigenlijk al aangeeft gebruikt om iemand zijn of haar bloeddruk te meten. In bepaalde situaties kan dit van cruciaal belang zijn. Bloeddrukmeters worden met enige regelmaat thuis gebruikt door mensen met bloeddruk problemen, maar ook door anderen die gewoon simpelweg af en toe hun bloeddruk willen controleren. Daarnaast zijn bloeddrukmeters ook onmisbaar in onder anderen ziekenhuizen, zorghuizen en bejaardentehuizen. De eerste arts die een erg grote rol speelde in de ontwikkeling van een soort bloeddrukmeter was de Italiaan Riva-Rocci. De afkorting RR die dan ook veel wordt gebruikt bij bloeddruk staat voor Riva-Rocci.

Verschillende bloeddrukmeters kunnen verschillende manieren hebben van werken, maar over het algemeen doen ze allemaal uiteindelijk het zelfde. Enkel kan het zo zijn dat de ene het met net een andere methode doet dan de ander. De bloeddrukmeter heeft diverse varianten met allemaal hun eigen eigenschappen, voordelen en nadelen. De ene heeft bijvoorbeeld meer funties dan de ander en de ene is een stuk uitgebreider dan de ander. De versies met meer functies die ook uitgebreider zijn, zijn meestal ook de varianten die een stuk duurder zijn in de prijs. Hieronder vindt je een lijstje van de 5 beste bloeddrukmeters met daarbij ook de belangrijke specificaties van de apparaten en enkele voordelen en nadelen van ze.

Inventum BDA432 - Bovenarm bloeddrukmeter

De Inventum BDA432 is de goedkoopste bloeddrukmeter uit het rijtje, maar zeker geen slechte. Ook deze bloeddrukmeter bevindt zich immers binnen de top 5 van de beste bloeddrukmeters. Gebruikers zijn onder anderen erg tevreden over het feit dat het apparaat een functie biedt terug te kijken in de geschiedenis ervan. Daarnaast wordt de bloeddrukmeter als erg gebruiksvriendelijk ervaren. Ook deze bloeddrukmeter wordt gebruikt door om de bovenarm vast te maken. De bloeddrukmeter heeft een manchet dat werkt met een draad en het is in staat onregelmatige hartslagen te meten en ook hartslagen per minuut. Verder deelt de bloeddrukmeter de gemiddelde bloeddruk.

De afwezigheid van de ochtendhypertensie en van de bewegingssensor worden echter wel als kleine nadelen ervaren. Het apparaat werkt op AAA batterijen en is daarnaast ook universeel. Er zijn geen verbindingen mogelijk met apps. Wel kan de bloeddrukmeter behoorlijk wat personen onthouden. Het maximum hiervan is namelijk 60, wat aardig wat is. Ook dit wordt ervaren als een van de unieke voordelen van het apparaat

Beurer BM44 - Bloeddrukmeter bovenarm

Ook deze bloeddrukmeter is bedoeld om vanaf de bovenarm de bloeddruk te meten. Het apparaat is van het merk Beurer en is volautomatisch. Ook het feit dat het apparaat een functie heeft om zichzelf na een bepaalde tijd uit te schakelen wordt als erg fijn en handig ervaren. Daarnaast bevat de bloeddrukmeter ook een batterij vervangings indicator. Het apparaat is net zoals de andere bloeddrukmeters uit dit lijstje in staat om een onregelmatige hartslag te meten. Wel bevat de bloeddrukmeter een verlichte knop. Dit is slechts een klein detail, maar wordt door gebruikers wel als erg handig gezien en ervaren.

Het apparaat is verder ook in staat de gebruiker te waarschuwen voor eventuele hartritmestoornissen. Daarnaast kan het apparaat een onjuist aangebracht manchet detecteren. Dit vinden veel gebruikers erg belangrijk aan een bloeddrukmeter en deze functie ontbreekt dan ook niet. De bloeddrukmeter kan ook de gemiddelde bloeddruk meten en tonen en het meet hartslagen per minuut. Wel wordt het als een klein nadeel gezien dat de bloeddrukmeter geen ochtendhypertensie kan meten. Het maximale meetbereik van de bloeddrukmeter is 180 hartslagen per minuut. Over het algemeen vinden gebruikers het apparaat fijn en zijn zij erg tevreden over de hoeveelheid functies die de bloeddrukmeter heeft voor een relatief lage prijs. Verder wordt de bloeddrukmeter ervaren als makkelijk in gebruik.

Omron M2 - Bloeddrukmeter

Deze bloeddrukmeter is de tweede bloeddrukmeter uit het rijtje van de 5 beste bloeddrukmeters die van het merk Omron is. Deze variant wordt als een minder uitgebreide variant gezien dan de M6 comfort van Omron. De M2 wordt ook wel een basis-apparaat genoemd. De bloeddrukmeter is in staat een accurate bloeddrukmelding te geven en is volautomatisch. Het apparaat wordt beschouwd als een apparaat dat erg simpel is om te gebruiken. Dit maakt het volgens gebruikers dan ook erg handig en zeer gebruiksvriendelijk. Het apparaat wordt net als de voorafgaande bloeddrukmeters bevestigd aan de bovenarm.

Bij deze bloeddrukmeter is er in tegenstelling tot de M6 comfort van Omron geen bewegingssensor aanwezig wat meteen al wordt gezien als een minpunt ten opzichte van de M6 comfort. Wel is ook deze bloeddrukmeter in staat om onregelmatige hartslagen te meten. Het apparaat deelt echter geen gemiddelde bloeddruk en kan ook geen ochtendhypertensie meten. Ook is er geen enkele vorm van verbinding mogelijk met een telefoon, tablet en dus een app. Het batterijtype dat gebruikt wordt voor de bloeddrukmeter is AAA en het apparaat zelf is gemaakt van kunststof. Een internet of bluetooth verbinding is afwezig. Gebruikers ervaren het apparaat als eenvoudig in gebruik, maar niet zo uitgebreid als de andere varianten. Desondanks voldoet het apparaat wel zeker aan de verwachtingen, simpelweg ook omdat het apparaat zijn taken prima uitvoert.

Wellue Bloeddrukmeter Met App En Saturatiemeter Met Hartslagmeter

Ook deze bloeddrukmeter krijgt een plekje in de top 5 van de beste bloeddrukmeters. Dit apparaat wordt ook door veel artsen van de Nederlandse Hartstichting aangeraden om te gebruiken. De bloeddrukmeter heeft een zogenaamd innovatief ontwerp en bevat geen losse draadjes wat veel mensen erg fijn vinden. Daarnaast is het apparaat zelf erg licht van gewicht. Er is een ingebouwde batterij aanwezig die oplaadbaar is. Wanneer deze batterij volledig is opgeladen kun je hiermee tot wel 120 keer je bloeddruk meten, wat behoorlijk veel is.

Gebruikers vinden deze batterij een erg groot voordeel aan het apparaat. Verder bevat deze bloeddrukmeter een app. Wanneer je de resultaten van je meting wilt aflezen kun je dat doen op het apparaat zelf, maar je hebt ook de mogelijkheid om je resultaten af te lezen door middel van de app. Het apparaat doet zijn metingen via de bovenarm. In het totale pakketje bevinden zich de oplaadkabel, het apparaat zelf uiteraard, een vingerklem en natuurlijk de gebruiksaanwijzingen. Een nadeel van deze bloeddrukmeter is echter wel dat er geen bewegingssensor aanwezig is.

Wel is het apparaat in staat ook een onregelmatige hartslag te meten en kan de bloeddrukmeter draadloos orden gebruikt. Het grootste voordeel van deze variant is volgens gebruikers het feit dat deze ook erg eenvoudig te gebruiken is in combinatie met een mobiele telefoon of tablet en dus de app

Omron M6 Comfort - Bovenarm bloeddrukmeter

De Omron M6 Comfort bloeddrukmeter heeft veel grote voordelen volgens de gebruikers ervan. Om te beginnen wordt deze bloeddrukmeter als een erg fijne en comfortabele bloeddrukmeter ervaren. Dat comfort bij dit apparaat belangrijk is is dan ook uit de naam af te leiden. Deze bloeddrukmeter is in staat om onregelmatige hartslag te meten en detecteert ook een niet juist aangebracht manchet.

Het manchet, da overigens bij het apparaat wordt meegegeven, heeft 2 verschillende maten, namelijk L en M. Het apparaat pompt dusdanig dat er een optimale meting kan plaatsvinden en dat er zo goed mogelijke resultaten kunnen worden laten zien. Gebruikers van de bloeddrukmeter zijn dan ook erg tevreden met de mate waarin de bloeddrukmeter pompt, niet te veel en niet te weinig, erg comfortabel dus. Het resultaat van de meting kun je aflezen op het aanwezige LED-schermpje.

Deze bloeddrukmeter wordt overigens ook aangeraden door de Nederlandse hartstichting, wat het apparaat nog vertrouwder maakt voor consumenten. De bloeddrukmeter is niet te koppelen met een ander apparaat. het manchet van dit apparaat werkt met een draad. Bij de bloeddrukmeter is een bewegingssensor aanwezig. Ook dit wordt beschouwd als een waar voordeel aan het apparaat. Het maximale meetbereik van dit apparaat als het gaat om hartslagen per minuut is 180 per minuut. Het maximale meetbereik van de bloeddruk is 299 mm HG en het maximum aantal personen dat het apparaat kan onthouden is 2. Gebruikers vinden dat deze bloeddrukmeter voldoet aan de verwachtingen en ook een erg goed en duidelijk displat bevat.

Marleen Janssens
Marleen Janssens
Ik ben een 37-jarige spring-in-het-veld die op zelfstandige basis werkt als schoonheidsspecialiste . Naast de dagelijkse huishoudelijke taken speel ik wel eens padel en ga ik regelmatig eens en glaasje drinken met vriendinnen.

Gerelateerde berichten