De 5 beste bladblazers doorgelicht

129

Als de dagen weer korter worden, wil je goed gebruik maken van de weinige tijd die je buiten hebt. Helaas zetten sommige taken dan een domper op je plannen. Alle bladeren die van de bomen vallen moeten op de een of andere manier worden verzameld en weggegooid. Met een beetje technische hulp kun je je bladeren sneller en gemakkelijker verzamelen met bladblazers. Je kunt kiezen uit drie verschillende soorten aandrijvingen: batterij- en benzinemotoren en elektrische bladblazers.

Is een elektrische bladblazer ook de moeite waard voor jou

Dat is goed mogelijk, want de handige “wervelwinden” hebben veel voordelen. Elektrische bladblazers worden aangedreven door een krachtige elektromotor. Enkele honderden watt vermogen doen een turbinewiel draaien. Dit wiel is dan verantwoordelijk voor de productie van lucht. Ook bladblazers met een batterij hebben een hoog rendement, waardoor het hoge wattage zijn vruchten afwerpt: topproducten kunnen luchtsnelheden van 300 km/u en meer bereiken en doen in dit opzicht in geen enkel opzicht onder voor benzinemodellen. Dit betekent dat deze bladblazers ook geschikt zijn voor moeilijke situaties zoals natte of vastzittende bladeren.

Als je niet alleen bladeren wilt blazen, maar ook geïnteresseerd bent in een zuigfunctie, dan is dit bij de meeste elektrische bladblazers geen enkel probleem. Want bijna allemaal zijn het combinaties die in een paar eenvoudige stappen kunnen worden omgezet in bladzuigers.

Opdat je de juiste bladblazer kunt vinden die aan jouw specifieke eisen voldoet zetten wij hier de vijf beste bladblazers op een rijtje. Je kunt ze nader bekijken en vergelijken en ze gemakkelijke online bestellen.

Gardena ErgoJet 3000

De bladblazers Ergojet 300 van Gardena zijn populair. Ze worden aangedreven door een 3000 Watt motor, die de bladeren zo door de lucht laat wervelen dat het een genot is om te gebruiken!

De blaaskracht van de ErgoJet is indrukwekkend: het powerpack bereikt tot 310 km/u, een meer dan bevredigende waarde. Maar zelfs als je niet meteen het volle vermogen wilt geven, is het werken met de machine een plezier, want hij is traploos instelbaar en kan precies op de blaaskracht worden ingesteld die je op dat moment nodig hebt..

De ErgoJet heeft ook een hoogwaardige afwerking, bijvoorbeeld voor de aandrijving heeft hij geen kunststof maar een robuuste en duurzame metalen turbine. Met ongeveer 4,8 kilogram is het geen lichtgewicht, maar dankzij de bijgeleverde draagriem is het bedieningscomfort nog steeds vrij goed.

Voordelen

 • uitstekende afwerking
 • traploze regeling
 • goede blaasprestatie

Nadelen

 • Enigszins zwaar

Conclusie

Als je een bladblazer wilt kopen met bewezen kwaliteit die zelfs in moeilijke omstandigheden bruikbaar is, dan is de Gardena ErgoJet 3000 een goede keuze.

Makita DUB 362

Dit model is een krachtige en ruimtebesparende blower met onafhankelijke batterijaandrijving. De Makita DUB 362 Z is een zuivere bladblazer en is niet uitgerust met een zuigfunctie.

De krachtige blazer is niet alleen geschikt voor fijne en lichte bladeren. Het blaast ook kleine takken en lichte sneeuw zonder complicaties weg en het relatief lage geluidsniveau van iets minder dan 96 dB is bijzonder praktisch. Dit betekent dat de Makita-batterijblower ook zonder problemen kan worden gebruikt in scholen, ziekenhuizen of zelfs bejaardentehuizen voor emissiearm en rustig werk.

Met maar 190 km/u ligt de blaassnelheid duidelijk in het lagere bereik, waardoor deze blazer vooral geschikt is voor het wegblazen van droge bladeren.

Een voordeel is de praktische telescopische blaasbuis, die eenvoudig kan worden aangepast aan de individuele grootte van de gebruiker en aan het terrein. De bladblazer weegt 3,9 kg en is zelfs handig zonder geleidewieltjes.

Voordelen

 • lange looptijd met de juiste batterijen
 • zeer krachtig
 • geschikt voor een breed scala aan toepassingen
 • ergonomische vorm

Nadelen

 • verbruikt relatief veel elektriciteit
 • relatief hoog gewicht

Conclusie

Het model Makita DUB 362 Z is een eenvoudig te gebruiken accu-luchtventilator bladblazer voor gebruik in de tuin of op het erf. Het is ook perfect geschikt voor middelgrote asfalt of verharde gebieden.

Black+Decker GW3030

Dit model combineert drie functies: bladblazen, hakken en zuigen . Dit allemaal in een krachtig tuingereedschap.

De GW3030 bladblazer van Black+Decker heeft zijn waarde al duizenden keren bewezen en krijgt overwegend lovende feedback van zijn gebruikers.
Verwijder bladeren snel en eenvoudig met een bladzuiger en bladblazer van de marktleider. Vervang simpelweg de smalle blaaspijp door de brede zuigpijp en de bladeren kunnen direct uit het gazon worden gezogen. Ze worden door de krachtige hakselaar verwerkt tot een recyclebare en gemakkelijk composteerbare massa.

Het volume wordt verminderd in een verhouding van 16:1, en de opvangzak heeft een inhoud van vijftig liter. Dit is bovengemiddeld en zorgt voor langere werktijden zonder onnodige onderbrekingen.

De blaassnelheid van een ongelofelijke 418 km/u helpt om zelfs doorweekte bladeren, vochtig gazonmaaisel en takken te mobiliseren. De luchtstroom kan naar wens flexibel worden aangepast.

Voordelen

 • Combinatie van bladblazer en bladzuiger met hakselaar
 • Traploos instelbare blaassnelheid en zuigkracht
 • Krachtige bladblazer tot 418 km/u
 • Ergonomisch ontworpen en eenvoudig te bedienen

Nadelen

 • Iets zwaarder dan de meeste toestellen
 • Maakt iets meer lawaai
 • De rits van de opvangzak blijft soms haperen

Conclusie

De bladblazer en stofzuiger Black+Decker GW3030 is een echte krachtpatser onder de machines in deze categorie. Deze elektrische blazer wordt aanbevolen voor iedereen die grote oppervlakten snel en grondig moet reinigen van tuinafval.

Bosch draadloze bladblazer ALB

Met de ALB 18 LI-blower richt de fabrikant zich op mobiliteit en tegelijkertijd op een slanke lijn. De bladblazers van Bosch met accu-aandrijving scoren met een behoorlijke prestatie en zijn een betrouwbare tuinhulp.

De bladblazers produceren een luchtstroom die de bladeren en kleine takken met een gematigde 210 km/u in beweging brengt. Zelfs vochtige bladeren kunnen nog steeds met succes worden gemobiliseerd bij deze blaassnelheid.

Na ongeveer een uur laadtijd blaast de Bosch ALB 18 LI de gevallen bladeren tot 20 minuten in de gewenste richting. Daarna moet het systeem worden opgeladen. Het is daarom raadzaam om twee batterijen bij de hand te hebben.

Voordelen

 • Het is een compacte blower
 • Hij weeg maar 1,8 kg
 • Zuigt ook natte bladeren op

Nadelen

 • Er zijn geen echte nadelen

Conclusie

De Bosch ALB 18 LI bladblazer is het favoriete tuingereedschap iemand die het zonder zuigfunctie kan stellen en die vooral geïnteresseerd is in het opruimen van bladeren en het vormen van milieuvriendelijke stapels met bladeren.

Einhell GE-CL 18 LI

Dit tuingereedschap is een van de favorieten onder de bladblazers en wordt in hoge mate geprezen. De GE-CL 18 LI bladblazer van marktleider Einhell is eenvoudig te bedienen en ergonomisch ontworpen

Hij heeft een onafhankelijke batterijaandrijving voor een grotere mobiliteit en een gematigde blaassnelheid. Overal waar geen netvoeding aanwezig is, is een bladblazer op batterijen een praktische oplossing. Dit apparaat blaast de gevallen bladeren weg van de tuinpaden en het gazon met 210 km/u. Zijn kracht is voldoende om zelfs vochtige bladeren en kleine takken te verplaatsen.

Met een nettogewicht van slechts 1,3 kg is deze bladblazer licht en dus gemakkelijk te bedienen. De Einhell bladblazer is voorzien van een anti-slipzachte handgreep voor meer gebruiksgemak. Het motortoerental en daarmee de blaassnelheid kan met een draaiknop worden aangepast aan de specifieke eisen.

Voordelen

 • Klein, licht en handig met een gewicht van slechts 1,3 kg
 • Lithium-ionenbatterij en -lader inbegrepen
 • Een comfortabele Softgrip-handgreep maakt het werk gemakkelijker

Nadelen

 • een comfortabele Softgrip-handgreep maakt het werk gemakkelijker
 • Het toestel is iets te licht voor grote oppervlakken en grote hoeveelheden vochtige bladeren

Conclusie

De Einhell draadloze bladblazers GE-CL 18 bieden solide prestaties voor weinig geld. Ze zijn het meest geschikt voor kleine tot middelgrote tuinen en kan goed overweg met alle standaard tuinwerk. Omdat het apparaat klein, licht, handig en snoerloos is, is het ook ideaal voor alle kleinere klussen zoals het vegen/uitblazen van de schuur of garage en het schoonmaken van de stoepen.

Frank De Zutter
Frank De Zutter
Als leraar biologie heb ik een grote passie voor alles wat met Fauna & Flora te maken heeft. Zo kweek ik mijn eigen groenten in een zelfgemaakte serre en beschouw ik mezelf ook als een hobby tuinman. Bij Techgeek ben ik verantwoordelijk voor het testen en reviewen van de laatste tuin & outdoorproducten. Bij vragen omtrent producten kan je mij steeds contacteren!

Gerelateerde berichten