De 5 beste automatten om in de auto te leggen

19

Als je je auto tegen vuil wilt beschermen, moet je bij elke zitplaats een mat leggen. Want aarde, zand, bladeren, takken en in het ergste geval hondenpoep kunnen zich onder de schoenen ophopen. En om te voorkomen dat deze voorwerpen vlekken maken op de vloer van de auto, moeten automatten worden gebruikt.

In de winter vangen deze sneeuw, ijs en vocht op, waardoor het tapijt van de auto gespaard blijft van lelijke vlekken. Als deze niet verwijderd kunnen worden, kan dit namelijk de waarde van de auto verminderen. De vloermat moet regelmatig worden schoongemaakt.

Waarop moet je letten bij de aanschaf?

Om de juiste vloermat voor je auto te vinden, moet je rekening houden met de volgende punten.

Het uitzicht

Net als alle andere onderdelen moet ook de mat visueel bij het ontwerp van de auto passen. De meeste modellen zijn in effen zwart gehouden en vallen dus nauwelijks op. Houd je daarentegen van wat meer kleur, dan vind je zeker automatten met veel motieven.

De nauwkeurigheid van de pasvorm

De nauwkeurigheid van de pasvorm is veel belangrijker dan het uiterlijk. Een automat moet perfect in de auto passen. Anders bestaat het risico dat ze wegglijdt bij het instappen in de auto of zelfs tijdens het rijden. Bij bijna alle fabrikanten kan op basis van het desbetreffende voertuigmodel naar de juiste modellen worden gezocht. Er zijn echter ook merkloze producten die precies opgemeten moeten worden om te zien of ze passen. Het is niet ongewoon dat deze voor verschillende voertuigen worden gebruikt

De bevestiging

De meeste vloermatten voor auto’s kunnen met speciale schroeven of clips aan de onderkant of het tapijt worden bevestigd. Dit voorkomt dat ze wegglijden en houdt ze op hun plaats. Voordat je een nieuwe vloermat koopt, moet je controleren of de schroef of clip bij de levering is inbegrepen. Wanneer dit niet het geval is, moet het afzonderlijk worden besteld.

Als een vloermat niet goed past, moet ze worden vervangen door een nieuwe. Om te voorkomen dat je een verkeerde aankoop doet, moet je goed opletten voor welke voertuigen het gewenste model geschikt is.

Het materiaal Iedereen die tegenwoordig een nieuwe auto koopt, krijgt hoogstwaarschijnlijk rubberen vloermatten. Dit komt omdat ze bijzonder gemakkelijk te onderhouden zijn en geschikt zijn voor alle seizoenen. Er zijn echter ook automobilisten die de voorkeur geven aan vloermatten van een iets hogere kwaliteit om het uiterlijk van het voertuig te verfraaien. Deze kunnen bijvoorbeeld van velours zijn gemaakt en de voetenruimte verfraaien

Frank De Zutter
Frank De Zutter
Als leraar biologie heb ik een grote passie voor alles wat met Fauna & Flora te maken heeft. Zo kweek ik mijn eigen groenten in een zelfgemaakte serre en beschouw ik mezelf ook als een hobby tuinman. Bij Techgeek ben ik verantwoordelijk voor het testen en reviewen van de laatste tuin & outdoorproducten. Bij vragen omtrent producten kan je mij steeds contacteren!

Gerelateerde berichten

bol3daagse 2022bol3daagse 2022