De 5 Beste 4K Dashcams om te kopen voor je auto

1881

Dashcams zijn camera’s die vlak boven of op het dashboard van een auto geplaatst kunnen worden. Een dashcam kan worden aangeschaft om bijvoorbeeld bij een ongeval of in een andere situatie waarin de verzekering bij kijken komt extra bewijs te hebben. Dit kan in bepaalde gevallen erg goed uitkomen. Ook worden er met dashcams wel eens cruciale beelden gemaakt die nodig zijn gedurende bijvoorbeeld een politieonderzoek. Het voornaamste doel van een dashcam is in principe het voorkomen van fraude in het verkeer. Er zijn verschillende varianten van 4K dashcams en allemaal hebben ze verschillende specificaties. De een is beter dan de ander en de een heeft andere voordelen dan de ander. Hieronder lees je meer over de 5 beste 4K dashcams.

BlackVue DR900S-1CH Premium

De BlackVue DR900S-1CH Premium is de duurste dashcam uit dit rijtje 4K dashcams. De dashcam beschikt uiteraard over een scherpe 4K beeldresolutie, maar daarnaast wordt het beschouwd als de beste 4K dashcam die er is. Er is sprake van maar liefst 8 MPx, een zeer goede microfoon en een looprecording. Ook kan de camera haarscherpe en perfecte beelden maken in het donker en dus ook in de nacht. De parkeerfunctie en de G-sensor ontbreken ook niet. Een nadeel is echter volgens sommige gebruikers wel dat de dashcam niet beschikt over een fotofunctie.

De raamhouder zit samen met de dashcam in het totale pakketje, net als de MicroSD kaart, MicroSD kaartlezer, 12V voedingskabel, de kabel clips en het gereedschap. De dashcam heeft een garantie van 2 jaar en beschikt niet over bluetooth. De dashcam zou erg handig zijn in het gebruik. Beelden zijn zeer eenvoudig terug te kijken via bijvoorbeeld een tablet of mobiele telefoon, maar de dashcam is ook zeer eenvoudig in te stellen. De BlackVue DR900S-1CH Premium. zou voldoen aan de verwachtingen, maar is absoluut geen goedkope dashcam.

AZDome M06P True 4K Wifi GPS dashcam

In het rijtje van de 5 beste 4K dashcams heeft AZDome er niet maar eentje staan. De AZDome M06P True behoort namelijk ook tot de absolute top 5. Ook deze dashcam beschikt over een uitstekende en haarfijne 4K kwaliteit. Het is de eerste dashcam met een echte 4K resolutie. Ook deze dashcam beschikt net zoals de voorafgaande dashcams over een WiFi systeem wat ervoor zorgt dat je ten alle tijden draadloos, waar je ook bent je beelden terug kunt kijken in een aantal klikt. Ook een GPS systeem is aanwezig bij de AZDome M06P True. Door middel van het GPS systeem kan er altijd terug worden gekeken om welk tijdstip de auto op welke weg reed, maar ook de snelheid van de auto kan worden bekeken.

De AZDome M06P True wordt standaard geleverd met een menu dat Nederlands-talig is en ook dit wordt door de gebruikers als erg fijn ervaren. Door middel van de laatste H.265 HEVC slaat de dashcam beelden veilig op op een SD kaartje. Net als de andere variant van de AZDome 4K dashcams kan ook deze variant worden uitgebreid met een camera voor op de achterruit, of bijvoorbeeld voor op de bumper. Er is sprake van 30 frames per second (fps) en de dashcam ondersteunt MicroSD kaarten tot 128gb. Verder beschikt de dashcam over een fotofunctie en een beeldstabilisatie. Ook een G-sensor is aanwezig. Volgens gebruikers voldoet de dashcam aan de verwachtingen.

KENWOOD DRV-A301W 16gb

De volgende dashcam uit het rijtje van de 5 beste 4K dashcams is de KENWOOD DRV-A301W. De KENWOOD DRV-A301W is een van de ideale 4K dashcams en deze wordt dan ook met een zeer compleet pakketje verkocht. Deze dashcam beschikt over een zeer helder 2.7 inch LCD scherm en heeft daarnaast net als de vorige 4K dashcams WiFi, maar ook een GPS uitrusting. Ook bij de KENWOOD DRV-A301W dashcam heb je de mogelijkheid na het parkeren verder te filmen terwijl de motor niet draait. De camera filmt haarscherpe 4K beelden en er is sprake van 30 frames per second (fps).

De dashcam is extra gebruiksvriendelijk omdat deze zowel voor IOS als voor Android bruikbaar is. Gebruikers ervaren dit dan ook als erg handig. Je hebt de mogelijkheid de beelden die de dashcam gemaakt heeft via je telefoon, laptop of tablet te bekijken. Niet enkel in de middag, maar ook in de nacht zijn de beelden die de dashcam maakt van topkwaliteit. Ook bevat de dashcam een zogenaamde screensaver. Deze screensaver zorgt ervoor dat het scherm na een bepaald tijd, die je overigens zelf kunt instellen, wordt uitgeschakeld. Verder kun je je snelheid en de locaties waar je gereden hebt zeer eenvoudig terugkijken met de KENWOOD DRV-A301W. De dashcam wordt in de auto bevestigd door middel van een sticker of een zuignap. Ook is de dashcam zeer eenvoudig weer uit de auto te verwijderen.

Een ander groot voordeel van de dashcam is dat deze een super capacitor batterij heeft. De super capacitor batterij zorgt ervoor dat als de stroom opraakt, de dashcam zich op de juiste manier afsluit zonder dat deze beschadigd kan raken. De dashcam bevat verder ook een G-sensor, een fotofunctie, een microfoon en een garantie van 2 jaar. Gebruikers vinden de dashcam over het algemeen erg handig, Gebruiksvriendelijk en zeggen dat deze voldoet aan de verwachtingen.

AZDome M10 Pro 4K Touch

In het rijtje van de beste 4K dashcams bevindt zich ook deze AZDome Dashcam. Ook deze is een opvallende uit de 4K dashcams top 5. De dashcam is namelijk het nieuwste topmodel van nieuwste topmodel van AZDome. Ook deze dashcam filmt uiteraard haarscherpe 4K beelden, maar daar blijft het niet bij. De AZDome M10 Pro Dashcam beschikt namelijk ook over WiFi, maar daarnaast ook over een GPS systeem. Verder is het scherm van deze dashcam een scherm met touchscreen, wat door velen als zeer gebruiksvriendelijk en fijn wordt ervaren.

Het instellen van de dashcam is volgens de gebruikers zeer eenvoudig en daarnaast kunnen de gemaakte beelden ook erg snel en makkelijk worden teruggekeken. Verder heeft de dashcam een automatische parkeerstand. Er is sprake van 24 frames per second (fps) en de dashcam heeft ook in de nacht een uitstekende beeldkwaliteit. De omgeving en de wegen blijven ook in het donker erg goed zichtbaar. Het aantal fps kan overigens ook gewijzigd worden tot 60 fps, maar 24 wordt als ideaal beschouwd. De dashcam heeft ook een fotofunctie, waarmee het foto's kan maken in 18M pixels. De dashcam kan worden uitgebreid op dusdanige wijze dat er sprake is van een FullHD waterdichte camera. Deze camera kan vervolgens geplaatst worden op bijvoorbeeld de achterruit. De dashcam beschikt tevens over een microfoon, een G-sensor, een QLED scherm en een garantie van 2 jaar. Gebruikers ervaren de beeldkwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid van de dashcam als zeer goed en erg fijn.

VIOFO A119 V3 met GPS

Deze dashcam houd de gebruikers erg tevreden en is een 4K dashcam die uitstekende en haarscherpe beelden oplevert. De 4K kwaliteit zorgt ervoor dat je al rijdend de dingen die op de weg gebeuren op een perfecte manier vastlegt en kunt terugkijken in topkwaliteit. Deze dashcam is een complete set. Zo bevat hij bijvoorbeeld een GPS module, die ervoor zorgt dat je wanneer je maar wilt terug kunt kijken naar de plekken waar je hebt gereden, maar ook naar de exacte snelheden waarmee je reed. Verder heeft de dashcam een zogenaamd CPL filter, die zorgt dat de weerspiegeling van de voorruit zo veel mogelijk wordt geminimaliseerd. Daarnaast zit er ook een Hardwire Kit bij deze VIOFO dashcam.

Met de Hardwire Kit kun je de parkeermodus inschakelen. Op deze manier kun je zelfs in de nacht filmen met de dashcam, wanneer je auto dus geparkeerd staat. Naast dat de dashcam filmt in 4K kwaliteit filmt hij ook met 30 frames per second (fps). De gebruikers zijn over het algemeen zeer tevreden met de dashcam en vinden dat deze voldoet aan de verwachtingen. Op een schaal van 1 tot en met 5 krijgt de dashcam een beoordeling van een 4,8. Er wordt door gebruikers wel bij vermeldt dat het van belang is dat de SD kaart die zich in de dashcam bevindt ook van goed kwaliteit is. Op deze manier kun je het maximale uit de dashcam halen.

Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten