De 5 beste 3D printers van dit moment

193

Er zijn op dit moment steeds meer mensen die thuis een 3D printer hebben staan. Met een 3D printer is het ontzettend leuk om kleine objecten te printen. Wil jij ook graag een 3D printer in huis hebben dan zal je op zoek moeten gaan naar een goede printer. Het is echter wel zo dat er enorm veel opties zijn om voor te kiezen. Je kunt als het ware door de bomen het bos niet meer zien. Om iedereen te helpen bij het kopen van een 3D printer hebben we in dit artikel alles op een rijtje gezet wat je moet weten over deze aankoop. Door onze top selectie van 3D printers is het vinden van de juiste printer een fluitje van een cent. Hierdoor zal ook jij in staat zijn om binnen no time zelf aan de slag te gaan met het 3D printen! 

Het belang van een 3D printer 

3d printer

Straks laten we je een aantal goede 3D printers zien die je op dit moment kunt kopen. Maar voor het zover is moeten we eigenlijk eerst even stilstaan bij de volgende vraag: waarom zou je een 3D printer moeten kopen? Een 3D printer is een super leuke gadget om te hebben nu je veel vrijheid krijgt bij het printen. Het is natuurlijk mogelijk om via internet ontwerpen te vinden die je vervolgens kunt printen met de 3D printer. Echter is het ook mogelijk om jouw 3D printer te gebruiken met ontwerpen die je zelf hebt gemaakt. Mocht je goed zijn met ontwerpen en wil je hier verder mee oefenen dan is het kopen van een 3D printer een van de beste keuzes om te maken. Met een 3D printer zal ook jij in staat zijn om al jouw ontwerpen om te zetten naar een tastbaar object.  

Daar komt bij dat een 3D printer echt ontzettend handig kan zijn. Stel dat je een bepaald onderdeeltje kwijt bent gemaakt waardoor een machine bij jullie in het pand niet meer werkt. Door middel van een 3D printer zal je ervoor kunnen zorgen dat je dit losse onderdeeltje gelijk kunt bijmaken. Het kost natuurlijk wat tijd, echter is het mogelijk om nagenoeg ieder soort object van plastic te maken. De betere 3D printers zijn zelfs in staat om andere materialen en kleuren te verwerken in de objecten. Wil je deze functies zelf kunnen uitvoeren dan is het dus echt super belangrijk om goed stil te staan bij de 3D printer die je koopt voor bij jou in huis.  

Top 5 3D printers – welke moet ik kiezen? 

Het kopen van een 3D printer is dus een prima keuze om te maken als jij het leuk vindt om nieuwe gadgets in huis te halen. De vele ontwerpen zorgen ervoor dat je jezelf niet hoeft te vervelen. Er zijn alleen wel enorm veel soorten 3D printers om voor te kiezen. Welke is nu het beste? Om jouw aankoop net even wat makkelijker te maken hebben we hieronder een selectie gemaakt met de top 5 3D printers die je op dit moment maar kunt vinden. Wanneer je kiest voor de onderstaande opties dan zal je een prima kwaliteit in huis hebben:  

1. Monoprice Voxel 

We trappen onze selectie af met de Monoprice Voxel. Mocht je willen beginnen met 3D-printen dna is de Monoprice Voxel 3D-printer een prima optie om voor te kiezen. Deze 3D printer levert afdrukken van hoge kwaliteit zonder dat je hiervoor de hoofdprijs hoeft te betalen. Beginners zullen vooral de verwarmde printbasis op de Voxel op prijs stellen. Dit geeft je namelijk prachtige prins doordat de 3D printer gebruik maakt van materialen zoals ABS. De bovenkant van het print bed schuift ook nog eens uit, dit maakt het verwijderen van het plastic net even wat makkelijker dan bij de andere 3D printers die je kunt vinden. Daarnaast is het erg prettig dat de Voxel is ingesloten. Mocht je van plan zijn om de 3D-printer in huis of in een klaslokaal te gebruiken dan zal dit zeker van pas komen. Door de uitstekende kwaliteit bij het printen weet je zeker dat jouw objecten prachtig zullen worden ontwikkeld. 

De MP Voxel is snel, veel sneller in verhouding dan de andere 3D printers van dit moment. Op de printjes vindt je nauwkeurig alle details die je mee hebt gegeven aan het object. Ook kan je vloeiende rondingen maken, mocht je een specifieke vorm in gedachten hebben dan hoeft dit met deze 3D printer dus geen probleem te zijn. Je kunt tegen wat kleine problemen aanlopen bij de installatie, maar als het eenmaal werkt is de MP Voxel de beste 3D-printer voor mensen die nieuw zijn op het gebied van 3D printen. Aangezien de prijs vrij voordelig is zal je als beginner niet de fout in kunnen gaan met deze uitstekende 3D printer. 

Voordelen

 • Deze 3D printer is voorzien van een uitstekende prijs kwaliteit verhouding 
 • Met de MP Voxel kan je prachtige kwaliteit prints maken met veel detail 

Cons

 • Niet goedkoop

2. Formlabs Form 3 

Het merk Formlabs staat natuurlijk bekend om de uitstekende kwaliteit die zij weten te leveren als het aankomt op 3D printen. Dit is dan ook niet anders met de nieuwe Form 3 3D-printer. Je krijgt een iets groter printoppervlak dan met de Form 2, maar het grootste voordeel in deze nieuwe versie is de nieuwe Optics-engine. De laser en de optiek zitten in een verzegelde verpakking die de printer betrouwbaarder maakt omdat het stof dat het pad van de laser zou kunnen blokkeren niet meer voor problemen zal zorgen. Dit maakt het nog eenvoudiger om jouw 3D printer op de juiste manier in gebruik te kunnen nemen. Uiteraard beschikt deze 3D printer over alle mogelijke functies die van belang zijn bij het printen van alle soorten objecten. Net als de 3D printer van hierboven is deze 3D printer in staat om vloeiende lijnen te maken en om veel detail terug te laten komen bij het ontwikkelen van de printjes.  

Daar komt ook nog eens bij dat deze 3D printer is voorzien van een Low Force Stereolithografie. Dit betekent dat de Form 3 minder kracht gebruikt bij het werken met de geharde lagen van een afdruk in uitvoering. Dit komt de kwaliteit van de printjes ten goede en zal ervoor zorgen dat je minder stroom verkrijgt bij het printen. Voor een startprijs van ruim €3000 is de Form 3 zeker geen goedkope 3D-printer, echter is het wel een van de beste 3D printers die je op dit moment maar kunt vinden. Voor kunstenaars, ontwerpers en professionals die veel 3D printen is dit de beste 3D printer om te kiezen. Voor de mensen die nog nooit een 3D printer hebben gebruikt is het verstandiger om voor een van de voordelige opties te kiezen.  

Voordelen

 • Door de talloze functies is dit de beste 3D printer voor professionals 
 • Deze 3D printer is voorzien van Low Force Stereolithografie 
 • De nieuwe Optics-engine komt de kwaliteit van de prints ten goede 

Nadelen

 • Geen

3. LulzBot Mini 2 

Op de derde plaats staat de LulzBot Mini 2. Ook dit is een uitstekende 3D printer om te kiezen voor bij jou in huis. Deze bijgewerkte versie van de LulzBot Mini heeft ontzettend veel voordelen te bieden tijdens het printen van alle mogelijke soorten objecten. De LulzBot Mini 2 overtreft zijn voorganger door je een groter printoppervlak te geven om mee te werken en een nieuwe. Daarnaast is de LulzBot Mini 2 voorzien van een flexibele printkop die in staat is om nog meer materialen te verwerken. Uit diverse tests blijkt dat de Mini 2 sneller print dan het origineel en dat de kwaliteit hoog blijft op het eindproduct. Deze hoge kwaliteit brengt met zich mee dat je ontzettend veel detail terug zal zien bij het printen. De LulzBot Mini 2 is aan te merken als een goede 3D printer voor zowel beginners als voor professionals.   

LulzBot maker Aleph Objects mag dan zijn opgeheven in 2019, dit betekent niet dat de LulzBot Mini 2 een ondermaats product is. Fargo Additive Manufacturing Equipment 3D heeft sindsdien namelijk Aleph overgekocht. Hierdoor bleven de LulzBot Mini 2, LulzBot Taz Pro en andere 3D-printers beschikbaar. Het is op dit moment wel zo dat het aanbod van de LulzBot Mini 2 relatief beperkt is. Je zal dus goed moeten kijken waar je de LulzBot Mini 2 en of je wel de juiste prijs betaald. Zolang je hier op let is het kopen van de LulzBot Mini 2 een van de beste keuzes om te maken als ook jij aan de slag wilt gaan met het 3D printen van alle mogelijke soorten objecten.  

Voordelen

 • De LulzBot Mini 2 is zowel geschikt voor professionals als voor beginners 
 • Dankzij de flexibele printknop kan je veel materialen gebruiken voor bij het printen 

Nadelen

 • Geen

4. Polaroid PlaySmart 

Dit is natuurlijk een merk wat voornamelijk bekend is geworden door het maken van camera’s die direct foto’s kunnen produceren. Echter doet Polaroid op dit moment hetzelfde met 3D-printing. De Polaroid PlaySmart is een van de beste 3D-printers die je kunt vinden als je op zoek bent naar een beginnersvriendelijk apparaat dat ook nog eens relatief snel goed uitziende afdrukken produceert. In diverse tests heeft deze Polaroid 3D-printer veel sneller afdrukken gemaakt dan vergelijkbare geprijsde apparaten. De output ziet er ook nog eens goed uit. De details zijn helder en soepel terug te zien op het ontwerp, dit maakt het een prima keuze om mee te printen. 

Daar komt bij dat je met de Polaroid PlaySmart in staat bent om met verschillende soorten materialen te werken. Je bent dus niet beperkt tot het standaard printmateriaal wat door de fabrikant is ingesteld. Je kan minder dure opties vinden als je op zoek bent naar een start in 3D printen, echter bieden deze niet altijd de kwaliteit die de printer van Polaroid weel weet te bieden. Door de voordelige prijs is de 3D printer van Polaroid een van de beste aankopen die je maar kunt maken als je beginner op het gebied van 3D printen. Voor de echte professionals is de Polaroid PlaySmart misschien iets te simpel, zij zouden er verstandig aan doen om te kiezen voor een van de uitgebreidere opties van dit lijstje.  

Voordelen

 • De 3D printer Polaroid PlaySmart is erg voordelig in verhouding tot andere opties 
 • Door de heldere prints zijn alle details goed terug te zien bij het eindresultaat 

Nadelen

 • Geen

5. Peopoly Phenom 

SLA-printers kunnen aan de prijzige kant. Tenminste, dit zou je zeggen, echter is het met de Peopoly mogelijk om veel geld te besparen op je aankoop . Met de Peopoly Phenom kun je  een SLA-printer krijgen die met een grote verscheidenheid aan harsen kan werken voor minder dan 2000 euro. Voor deze prijs hoef je niet in te leveren voor de afdruksnelheid of -kwaliteit. De Phenom produceert uitstekende 3D-prints die je alle details laten zijn. Een klein nadeel is dat de Peopoly Phenom geen Wi-Fi-connectiviteit heeft en dat er voor het maken van een printje een paar handmatige stappen nodig zijn. Los hiervan is het een zeer goede 3D printer om voor te kiezen. Weet wel dat er een vrij sterke geur vanaf kan komen, wij raden je dus aan om hem in je werkplaats te zetten als je deze hebt.  

Voordelen

 • De Peopoly Phenom is een van de meest betaalbare SLA printers van dit moment 
 • Ondanks de lage prijs beschikt de Peopoly Phenom over de hoogste kwaliteit printjes 

Nadelen

 • Geen

Met de informatie uit dit artikel zal het niet meer zo lastig zijn om een 3D printer te vinden die volledig aansluit bij wat jij zoekt. Of je nu op zoek bent naar een grotere 3D printer of naar een compacte 3D printer die je op je bureau kunt zetten. Door de verscheidenheid aan opties is er altijd wel een geschikte 3D printer te vinden. Hier op de site kun je overigens nog veel meer artikelen vinden die je laten zien waar je de beste producten kunt kopen. Zo kan je voortaan voor iedere duurdere aankoop het juiste onderzoekswerk verrichten! 

Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten

bol3daagse 2022bol3daagse 2022