De 5 beste 3D pennen van dit moment

1499

Nagenoeg iedereen heeft wel eens een keer gehoord van een 3D pen. Wil je een 3D pen kopen dan is het natuurlijk super belangrijk om te kijken naar de beste producten die je op dit moment kunt kiezen. De aankoop van een 3D pen is echt een leuke keuze om te maken. Met een 3D pen zal je namelijk in staat zijn om eenvoudig alle mogelijke soorten structuren te bouwen. Mocht je wat hulp willen hebben bij het kopen van een 3D pen dan is het handig om dit artikel even goed door te nemen. We hebben namelijk het een en ander op een rijtje gezet wat mogelijk van belang kan zijn bij het kopen van dit product. Dankzij onze selectie zal ook jij in staat zijn om een 3D pen te kopen die volledig aansluit bij wat je zocht. Zo kan ook jij creatief aan de slag gaan! 

Het belang van een 3D pen 

Het kan zijn dat je niet weet wat het voordeel is van een 3D pen. Om dit te zien is het handig om even te kijken naar de 3D pen zelf. Wat is een 3D pen en hoe werkt het eigenlijk? Een 3D-pen is een pen die verwarmd of die warm plastic uit het mondstuk van de pen spuit. Je hebt hiervoor helemaal geen computer of software nodig, alles wat je nodig hebt zit in de 3D pen zelf. De meeste 3D pennen werken doordat de plastic weten te verwarmen. Dit smelt vervolgens voordat het uit een mondstuk aan het eind van de pen komt. We noemen dit ook wel “extrusie“). De pen warmt op tot een andere temperatuur, afhankelijk van het materiaal dat je in de pen stopt. Als het plastic de pen verlaat, is het gesmolten plastic zacht en kneedbaar. Echter zal het binnen een paar seconden stollen en ontstaat er een stevige structuur die je vast kunt houden.  

Met een 3D pen kun je een verhoogde afbeelding tekenen op een stuk papier of een vlak oppervlak. Maar wat een 3D pen echt uniek maakt, is de mogelijkheid om in de lucht te “tekenen”. Hiermee kun je direct 3D- structuren voor je op tafel maken. Deze kun je oppakken en in je hand kunt houden. het leuke aan een 3D pen is dat het je in staat stelt om echt creatief te zijn. Zo kan je een 3D pen bijvoorbeeld gebruiken om een kleine Eifeltoren te maken. Je kunt er ook je naam mee schrijven in mooie letters, de mogelijkheden zijn echt eindeloos. Een 3D pen kan ook door kinderen gebruikt worden, zolang ze een beetje op de hitte letten die vrijkomt bij het verwarmen van het plastic.  

Top 5 3D pennen – welke moet ik kiezen? 

Heb je het bovenstaande stuk gelezen dan sta je waarschijnlijk te popelen om ook een 3D pen te bestellen. Er zijn veel mogelijkheden om voor te kiezen. Deze diverse mogelijkheden maken het er niet bepaald makkelijker op, welke 3D pen zou je namelijk moeten kiezen? Om het net even wat eenvoudig voor jou te maken hebben we hieronder een selectie gemaakt met de top 5 beste 3D pennen die je op dit moment maar kunt vinden. Kies je voor een van de onderstaande 3D pennen dan zal ook jij in bezit zijn van een product wat aan al je eisen zal voldoen: 

Myriwell Wireless Charging 3D Pen 

Deze plastic 3D-pen is zeer vergelijkbaar met gewone pennen omdat hij een rond lichaam heeft. Hij is nogal groot door zijn brede bodem, echter is dit juist handig. Dit zorgt er namelijk voor dat hij comfortabel in je handen past. Door het moderne ontwerp ziet dit eruit als een echte design pen. Beginners vinden het een fijne pen vinden omdat het plastic gemakkelijk opwarmt en vrijwel direct afkoelt tot een stevige vorm, dit maakt het mogelijk om alles in enkele minuten op te bouwen. Maar wat het grootste voordeel is aan deze 3D pen is het feit dat je hem veel prettiger kunt gebruiken doordat hij draadloos is. Dit draadloze karakter maakt het echt een stuk makkelijker om aan de slag te gaan met het maken van alle mogelijke soorten objecten.  

Ook als we kijken naar de functies zien we dat dit een uitstekende 3D pen is om te kiezen. De pen wordt geleverd met een stroomindicatielampje en een werkstatuslampje voor een veiligere printervaring. De verwarmingstemperatuur is instelbaar van 160 tot 230 graden, dit maakt het mogelijk om aan de slag te gaan op een manier die je zelf prettig vindt. Je kunt de snelheid van de 3D pen aanpassen en op je eigen tempo werken. Het LED-scherm geeft de temperatuur en het type gloeidraad weer. Je kunt deze eenvoudig overal mee naartoe nemen of zonder problemen gebruiken omdat hij een draadloze oplaadbasis heeft. Niet voor niets een van de meest populaire 3D pennen die je op dit moment kunt vinden! 

Voordelen 

 • Deze 3D pen is ontzettend praktisch nu hij volledig draadloos werkt 
 • Het LED scherm geeft op een prettige manier de temperatuur en het type weer 
 • Door de brede bodem kan je de 3D pen prettig in de hand houden 

3D Pen OLED Scribble PLA ABS 

Deze 3D-printpen is een van de coolste 3D pennen die je op dit moment op de markt kunt vinden. Zijn stijl en gewicht zorgen ervoor dat je deze pen super eenvoudig in gebruik kunt nemen. Bovendien is het zeer eenvoudig te gebruiken, dit maakt het een zeer gebruiksvriendelijke optie voor alle beginners. Deze 3D-printpen wordt geleverd met een slanke body en een paar knoppen voor een eenvoudig en handig gebruik. Bovendien voelt hij comfortabel aan in je hand. Hij warmt snel op, de gloeidraad is gemakkelijk te laden en te ontladen en hij is zeer soepel te bedienen. Hierdoor is het gehele ontwerp aan te merken als gebruiksvriendelijk. Door deze gebruiksvriendelijkheid zal ook jij in staat zijn om gelijk aan de slag te gaan met het bouwen van de mooiste constructies van plastic. 

Dan is het tijd om even stil te staan bij de functionaliteiten die je op deze 3D pen kunt vinden. Deze pen is voorzien van een enkele draadaanvoer- en ontlaadknop. De 3D-printpen warmt snel op, waardoor je niet meer zo lang hoeft te wachten voordat je kunt beginnen met het tekenen. Dit zorgt er ook nog eens voor dat jouw objecten een stuk sterker zullen worden. Meerdere knoppen passen de temperatuur, de snelheid en de gloeidraad gemakkelijk aan. Hiermee kun je bijvoorbeeld ABS- en PLA-vezels gebruiken. Door deze veelzijdigheid kan je op een manier tekenen die je zelf prettig vindt. De 3D pen is ook nog eens voorzien van een 6-snelheidsregeling voor het aanpassen van de snelheid en de temperatuur. 

Voordelen 

 • Door de 6-snelheidsregeling kan je de snelheid en temperatuur aanpassen 
 • Het is met deze 3D pen ook mogelijk om ABS- en PLA-vezels te gebruiken 

Myriwell DIY 3D print pen 

Myriwell is een echt een ontzettend goed merk als het aankomt op 3D-printpennen, niet voor niets dat we het merk meerdere malen hebben opgenomen in dit artikel. Met deze pen kan je afscheid nemen van de veel te grotere 3D pennen en 3D printers. De Myriwell DIY 3D print pen is namelijk licht en slank waardoor hij zeer eenvoudig te hanteren en gemakkelijk te bedienen is. Het prachtige ontwerp helpt je om je pen net even wat comfortabeler in de hand te houden wanneer je bezig bent met jouw 3D project. Een ander groot voordeel van deze pen is dat hij een keramisch mondstuk. Dit mondstuk is veel veiliger dan het koperen mondstuk dat je in andere 3D pennen aantreft. Hij is daarnaast veiliger omdat de pen automatisch wordt uitgeschakeld wanneer het niet wordt gebruikt na een paar minuten. Dit maakt het een 3D pen die ook door kinderen gebruikt kan worden.  

Wat voor functies vind je op deze 3D pen? Deze pen wordt geleverd met toegankelijke en gemakkelijk in te drukken knoppen voor een eenvoudig gebruik. Ook wordt hij geleverd met twee snelheids- en twee temperatuurinstellingen. Naast deze functies zal het verwarmde plastic direct afkoelen, dit zorgt voor een stabiele structuur bij het tekenen. Zo kun je gemakkelijk in 3D tekenen, zowel uit je vrije hand als van papier. De Myriwell DIY 3D pen is een veelzijdige pen en is ideaal voor alle kleine doe-het-zelf projecten. Het is een prima instapmodel. Mocht je graag zelf willen beginnen met 3D tekenen dan is dit de pen om voor te kiezen.v 

Voordelen 

 • De Myriwell DIY 3D pen is de beste pen voor alle beginners 
 • Dankzij het speciale mondstuk is deze 3D pen veiliger dan andere pennen 

Myriwell 3e Gen 3D Pen  

Myriwell streeft ernaar een betaalbare en concurrerende 3D doodle pen te leveren, dit is dan ook geen ander verhaal met deze handige 3D pen. De 3e generatie 3D pen bied je een betere ervaring dan die van de bovenstaande 3D pennen. De Myriwell 3e generatie 3D pen heeft een unieke vorm en ontwerp, hij heeft namelijk een rechthoekige behuizing. Het ziet er in eerste instantie een beetje vreemd uit, maar het voelt al snel prettig en comfortabel aan in de hand. Het heeft een aantal knoppen voor het laden en lossen van de filamenten en het veranderen van de snelheid. Het ontwerp is zeer eenvoudig en gemakkelijk te bedienen. Deze pen is perfect voor kinderen, volwassenen en beginners die kennis willen maken met de kunst van het 3D-printen. 

Tijd om te kijken naar de specificaties die ze 3D pen met zich mee weet te brengen. Het LED-display toont de verschillende gloeidraadmodi ABS/PLA/PCL en de temperatuur. Dit komt echt van pas, hiermee kun je namelijk precies zien hoe je jouw pen in gebruik neemt voor het tekenen. Deze 3D pen is ook nog eens draagbaar omdat hij gebruik maakt van een USB-kabel. Daarnaast biedt hij je de mogelijkheid om op te laden met behulp van een vermogensbank, ideaal als je even geen stopcontact in de buurt hebt. Deze 3D pen maakt gebruik van hoog temperatuurbestendig materiaal waardoor je geen ernstige brandwonden krijgt. De pen is voorzien van een afneembare hoes. Zodra deze is verwijderd, zie je de gloeidraadinlaat en de voedingsinterface waar je de gloeidraad kunt laden. Een prima optie om voor te kiezen! 

Voordelen  

 • Deze 3D pen maakt gebruik van hoog temperatuurbestendig materiaal voor extra veiligheid 
 • De pen is voorzien van een handige afneembare hoes om hem beter op te bergen 

MYNT3D Professional Printing 3D Pen 

De MYNT3D Professional Printing 3D Pen met OLED Display is een ander geweldig product wat bekend staat om de ontzettend hoge kwaliteit. De MYNT3D 3D pen is efficiënt en betrouwbaar. Dit maakt het een ideale keuze voor professionals die 3D tekenen willen optimaliseren. Het heeft een ergonomische vorm en een ultra-slank ontwerp dat de controle net even wat makkelijker maakt bij het tekenen. Het is uitgerust met indrukwekkende functies om gebruikers te helpen bij het maken van ieder soort object. Het heeft een instelbare voeding om de snelheid en de uitgifte van het plastic te regelen, een instelbare temperatuur en een OLED-display voor een gemakkelijke aflezing en controle van de temperatuur. Voor degenen die een betaalbare en effectieve pen willen, is de MYNT3D Professional 3D Pen een geweldige keuze. 

Eén snelheid is natuurlijk niet genoeg voor een 3-D pen. Daarom kun je met de MYNT3D print pen de extrusie snelheid opvoeren voor grotere objecten en deze naar beneden draaien om een ingewikkeld kunstwerk te maken. Dankzij het traploze ontwerp kunt je gemakkelijk de optimale snelheid kiezen. De temperatuur is instelbaar in stappen van 1 graad, van 130 tot 240C, voor een optimale afstelling. Hiermee kun je de temperatuur van het materiaal in de gaten houden, zodat je tijdens het tekenen van je object de gewenste temperatuur zult behouden.  

Voordelen 

 • De snelheid is volledig aanpasbaar met deze 3D pen 
 • Dankzij het OLED display is het eenvoudig om te zien hoe heet het product staat 

Als je dit artikel goed hebt doorgenomen zal het ook voor jou mogelijk zijn om een 3D pen te kopen om mee te knutselen. Het bestellen van een 3D pen is leuk voor iedereen. Of je nu op zoek bent naar een uniek cadeau voor je kinderen of dat je zelf wilt gaan tekenen met een 3D pen, iedereen zal er plezier aan hebben. Door onze selectie met 3D pennen is het in ieder geval niet meer nodig om zelf op zoek te gaan via het internet. Er zijn overigens nog veel meer soorten producten die je via onze site kunt vinden. Als je een andere luxe aankoop op de planning hebt staan dan zal dit zeker van pas kunnen komen.  

Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten

bol3daagse 2022bol3daagse 2022