De 3 Beste Monowheels van onder de loep genomen

65

Ben je op zoek naar een alternatief voor een fiets? Dan is een monowheel een goede optie. Dit leuke voertuig zorgt ervoor dat je snel op je bestemming bent, want het werkt elektrisch. Daarnaast neem je het makkelijk overal met je mee. Maar wat is nu de beste monowheel van dit moment? Daar kom je achter in dit artikel!

Een elektrische eenwieler rijden: is dat moeilijk?

Vaak wordt gedacht dat een onewheel besturen moeilijk is. Maar eigenlijk is het makkelijker dan je denkt. In het begin vergt het wel een beetje oefening, maar eens je het onder de knie krijgt, gaat het vlot.

De eerste keren dat je op pad gaat met je onewheel is het vooral belangrijk om te oefenen op een vlak en ruim terrein. Op die manier kan je veilig zoeken naar die perfecte balans. Want dat is waar het allemaal om draait. Als je dagelijks een half uurtje oefent, kan je het al na een weekje onder de knie krijgen. Het is die moeite zeker waard, want rijden op een unicycle is ontzettend leuk!

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een monowheel?

Om de juiste keuze te kunnen maken, is het van belang dat je rekening houdt met enkele zaken. We sommen de belangrijkste aandachtspuntjes hieronder voor je op!

Bereik

Monowheels kunnen niet allemaal evenveel afstand afleggen zonder dat je de batterij moet opladen. Bij sommigen is dit 40 kilometer, bij andere 70 of meer. Om de beste monowheel uit te kiezen, dien je dus te kijken naar waarvoor je het voornamelijk gaat gebruiken. Ben je van plan om er slechts korte afstanden mee te overbruggen? Dan hoef je niet te kiezen voor een onewheel met een groot bereik. Het zal je alleen maar meer geld kosten, terwijl dat eigenlijk voor niets nodig is. In andere gevallen is het wel aangeraden.

Snelheid

Elektrische eenwielers zijn tevens verkrijgbaar in verschillende snelheden. Sommige gaan voornamelijk stapvoets, terwijl andere hoge snelheden bereiken. Vind jij het belangrijk om zo snel mogelijk op je bestemming te raken? Dan kies je het best voor een monowheel met een hogere snelheid. Indien je het eerder in je vrije tijd gaat gebruiken, is een tragere variant wellicht beter. Zo kan je optimaal van de omgeving genieten terwijl je het gebruikt. .

Extra’s

Niet elke eenwieler is gelijk. Sommige modellen hebben namelijk enkele extra’s. Zo kan je kiezen voor een monowheel met een trainingswiel. Dat komt van pas als je er nog niet zo goed mee overweg kan. Als expert is dit voor jou natuurlijk overbodig. Er zijn daarnaast nog enkele andere extra’s die bij de monowheel kunnen inbegrepen zijn, zoals RGB-verlichting. Bekijk welke extra’s er voor jou echt nodig zijn en welke je kan missen.

Vind je het nog steeds moeilijk om een beslissing te maken? Neem dan onze interessante top 3 door. Deze hebben wij voor jou geselecteerd op basis van klanttevredenheid, kwaliteit en nog enkele andere belangrijke puntjes. Het resultaat vind je hieronder!

INMOTION Elektrische Gyro wheel V10F Actieradius 75 km 2000W

De INMOTION Elektrische Gyro wheel V10F monowheel heeft een krachtig vermogen van 2.000 watt. Het kan maximaal 120 kilo ondersteunen en rijdt aan zo'n 25 kilometer per uur. Soms kan het zelfs een snelheid van 40 kilometer per uur halen.

De elektrische eenwieler blinkt vooral uit op vlak van duurzaamheid, want het is gemaakt uit kwalitatieve materialen. Het toestel weegt zo'n 20 kilo.

Deze elektrische eenwieler biedt je ook het nodige comfort zodat je kan genieten van extra lange ritjes. Een ander goed pluspunt is dat het er erg fraai uitziet. Ook niet onbelangrijk!

Voordelen

 • + Rijd tot 40 kilometer per uur
 • + Erg kwalitatief waardoor het lang meegaat
 • + Heeft een fraai design

Nadelen

 • -Niet het goedkoopste model

Ninebot by Segway Kickscooter One S2

De Ninebot Kickscooter One S2 is de perfecte keuze als je op zoek bent naar een elektrische eenwieler die je makkelijk met je mee kan dragen. Het weegt namelijk slechts 11 kilo.

Daarnaast is het voorzien van licht waardoor je altijd veilig kan rijden. Het wordt ook geleverd met diverse gekleurde shells. Daarmee kan je de monowheel personaliseren zodat het helemaal bij jou smaak past. Via de Ninedroid app op je telefoon is het ook mogelijk om speciale lichteffecten toepassen. Deze optie maakt de monowheel nog bijzonderder.

Het toestel haalt 25 kilometer per uur. Zo raak je vlug genoeg op je bestemming, maar rijd je toch ook traag genoeg om de omgeving te kunnen bewonderen.

Voordelen

 • + Weegt weinig waardoor je het makkelijk met je meeneemt
 • + Heeft een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding
 • + Komt met shells in verschillende kleurtjes

Nadelen

Haalt slechts 25 kilometer per uur

Ninebot by Segway KickScooter Z10

De Ninebot KickScooter Z10 elektrische eenwieler behaalt een hoge snelheid van 45 kilometer per uur. Dat betekent dat je razendsnel op je bestemming raakt. Opladen moet je het ook niet veel, want het heeft een bereik van maar liefst 90 kilometer.

De extra grote 18-inch band met 4,1-inch dikke luchtband zorgt voor een optimaal rijcomfort, ook op hobbelige wegen. De eenwieler is daarnaast erg duurzaam dankzij de aluminium behuizing. Je kan er dus heel lang van genieten.
De draagkracht van deze monowheel is 150 kilo en het heeft een duidelijk omgevingslicht en een stoplicht op de achterzijde. Rijden doe je dus in alle veiligheid.

Voordelen

 • + Dankzij het groot bereik moet je het niet veel opladen
 • + Gemaakt uit aluminium waardoor het lang meegaat
 • + Biedt je veel rijcomfort

Nadelen

 • - Weegt redelijk veel waardoor je het niet eenvoudig meeneemt

Gerelateerde berichten