De 3 beste koksmessen bekeken

101

Koksmessen zijn er in alle soorten en maten. Sommige zijn groot en zwaar, terwijl andere kleiner en fijner zijn. Er zijn vele soorten koksmessen met verschillende functies. Elk soort koksmes en messenset heeft zijn eigen unieke eigenschappen.

Gemakkelijk en comfortabele koksmessen

De meeste koksmessen zijn gemaakt van roestvrij staal. Dit maakt ze makkelijk schoon te maken en ze zijn heel hygiënisch. Koksmessen zijn vaak voorzien van een ergonomische handgreep. Dit maakt het gemakkelijker en comfortabeler om mee te werken. Koksmessen zijn onmisbaar in de keuken en ze bieden vele voordelen.

Het juiste koksmes gebruiken

Koksmessen zijn een belangrijk onderdeel van elke keuken. Het is dan ook belangrijk dat je weet welke koksmessen je nodig hebt en hoe je ze het best kunt gebruiken. De meest voorkomende koksmessen zijn de Santoku messen, het koksmes, het broodmes en het aardappelschilmesje.

Of je nu een beginner of een professionele kok bent, deze koksmessen zijn onmisbaar in elke keuken. Elk mes heeft zijn eigen unieke functies en eigenschappen, dus kies degene die het beste bij je past.

Santoku-messen

Santoku-messen zijn allround koksmessen die geschikt zijn voor het snijden van vlees, groente en fruit. Het zijn lange, dunne messen met een afgeronde punt. Deze messen zijn ideaal voor het fijnsnijden van ingrediënten.

Koksmessen

Koksmessen zijn erg veelzijdig. Ze zijn geschikt voor het snijden van vlees, groente en fruit. Ze zijn langer dan Santoku-messen en ze hebben meestal een vlakke, rechte rand. Deze messen zijn ideaal voor het snijden van grote stukken vlees en het hakken van groenten.

Een koksmes is een groter mes met een dik en robuust blad. Het is het meest veelzijdige mes in de keuken en perfect voor het snijden van grotere stukken vlees, groenten en fruit. Als je maar één mes in je keuken wilt, maak dan van een koksmes je beste keuze.

Broodmessen

Een broodmes is een lang en scherp mes met gezoomd blad. Het is ideaal voor het snijden van brood en andere harde en krokante producten. Een broodmes zal je helpen om perfecte, evenwichtige sneden te maken, zonder dat het brood uit elkaar valt.

Aardappelschilmesjes

Aardappelschilmesjes zijn kleine messen met een dun, scherp blad. Ze zijn ideaal voor het fijnsnijden van kleine ingrediënten, het schillen van fruit en het snijden van kleine stukjes vlees en groente. Als je op zoek bent naar een alles-in-één mes dat je voor verschillende taken kunt gebruiken, is een schilmesje een uitstekende keuze.

Koksmessen zijn er in vele soorten en maten, maar een paar messen zijn onmisbaar in elke keuken. Of je nu een amateur- of professionele kok bent, dit zijn de essentiële koksmessen die je in je keuken moet hebben.

De beste messensets

Een messenset is een verzameling van verschillende soorten messen die gebruikt worden voor het bereiden van maaltijden. Messensets komen in een verscheidenheid aan maten en stijlen voor, afhankelijk van wat voor soort maaltijden je gaat bereiden. Sommige messensets bevatten alleen de meest essentiële soorten messen, terwijl andere messensets een uitgebreider assortiment aan messen bevatten die je misschien nodig hebt voor het bereiden van bepaalde gerechten.

Essentiële soorten messen

In een messenset vind je de meest essentiële soorten messen. Zo vind je er een chefmes, een algemeen mes dat gebruikt kan worden voor het snijden van vlees, het hakken van groenten, het fileren van vis, en het maken van julienne-schnitzels. Een santoku-mes is een Japans mes dat vaak gebruikt wordt om rijst en noedels te snijden, maar ook geschikt is voor het snijden van vlees en groenten. Een hulpmes is een kleiner mes dat gebruikt kan worden voor het snijden van kleine stukjes vlees en het schillen van groenten en fruit. Buiten deze messen bestaan er nog vele andere messen die je kan vinden in een messenset. Messen die je in messensets terugvindt, zijn altijd gemakkelijk te gebruiken. Meestal zijn deze messen erg scherp, waardoor snijden zeer gemakkelijk is.

Zwilling Five Star Plus Koksmes

Dit is een soort koksmes dat is ontworpen voor precies en soepel snijden. Het is gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal dat is gehard en het is ook erg duurzaam. Het mes is ook makkelijk te reinigen. Met dit mes kan je alles snijden, waaronder ook dikke stukken vlees, maar ook kan je er gewoon kruiden mee fijn snijden.

Voordelen

 • Dit koksmes is in 2 maten beschikbaar, een lengte van 18 centimeter en een lengte van 20 centimeter
 • Een tijdloos koksmes dat in elke keuken past
 • Zeer scherp mes dat erg goed snijdt

Brabantia Tasty+ Koksmes - Dark Grey

Brabantia Tasty+ Koksmes - Dark Grey is een koksmes met een lemmet van ijsgehard staal. De handgreep is voorzien van vingerbescherming terwijl je het mes gebruikt. Het mes biedt vele handige functies, waaronder het gemak van het snijden van ingrediënten met precisie. Deze koksmes is een uitstekende aanvulling op elke keuken.

Het mes biedt je verschillende functies die je tijdens het koken kunt gebruiken, zoals het snijden van groenten, fruit, vlees, kruiden en vis. Dankzij de Dark Grey-kleur is het koksmes ook makkelijk te vinden in je keuken. Dit koksmes van Brabantia is het ideale mes voor iedereen die graag kookt.

Voordelen

 • Dit koksmes ligt goed in de hand en is gemakkelijk te gebruiken
 • Het is een mooi koksmes dat je elke dag kan gebruiken
 • De kwaliteit is uitstekend

Nadeel

 • Er zijn messen die scherper zijn

NAZROM® Professioneel Koksmes 20 CM

Het NAZROM® Professioneel Koksmes is een hoogwaardig mes voor professionals. Het mes is gemaakt van hoogwaardig staal en is zeer scherp. Ook is het erg duurzaam en kan het veel gebruikt worden.

Dit professioneel koksmes is een veelzijdig en praktisch keukenmes dat perfect is voor dagelijks gebruik. Het mes is voorzien van een roestvrijstalen lemmet van 20 cm dat vlijmscherp is en eenvoudig te slijpen. Het lemmet is tijdloos en elegant vormgegeven en heeft een constructie voor extra sterkte en duurzaamheid. Het mes wordt geleverd met een handige messenslijper, mes- en vingerbeschermer.

Het professionele koksmes van NAZROM® is de perfecte keuze voor alle soorten kookwerkzaamheden. Het koksmes is gemaakt van roestvrij staal en heeft een scherpe, 20 cm lange punt. Het handvat is van hout en heeft een optimale grip, zodat je altijd veilig kan snijden en zodat je je nooit hoeft te bezeren tijdens het snijden.

Voordelen

 • Het mes is vlijmscherp dat alles hiermee te snijden is
 • Een zeer mooi mes met een bijzonder goede kwaliteit
 • De messenslijper die meegeleverd wordt is erg handig

Nadeel

 • Je moet zeer voorzichtig omspringen met het mes, aangezien het ontzettend scherp is
Marleen Janssens
Marleen Janssens
Ik ben een 37-jarige spring-in-het-veld die op zelfstandige basis werkt als schoonheidsspecialiste . Naast de dagelijkse huishoudelijke taken speel ik wel eens padel en ga ik regelmatig eens en glaasje drinken met vriendinnen.

Gerelateerde berichten