Clickmeeting Review: Voor-en nadelen van deze software

51

Als je een platform zoekt voor online vergaderen, het houden van webinars en videoconferenties? Dan kan Clickmeeting zomaar eens jouw gedroomde partner zijn. De onderneming weet zich al enige jaren staande te houden in een wereld vol concurrentie. En wat doe je als jij je als aanbieder van een dergelijk platform toch op wilt vallen? Juist ja, dan bied je gewoon heel erg veel tools. En dat is wat Clickmeeting dus doet, want het aantal te gebruiken tools liegt er niet om. Dat maakt van deze aanbieder een bijzondere aanbieder. De kwaliteit die geleverd wordt, is uitstekend te noemen vanwege de hoge rapportcijfers die gebruikers geven aan de diensten van de aanbieder. Het kan dus zomaar eens zijn dat Clickmeeting precies is wat je zoekt.

clickmeetingVoor virtuele evenementen, videoconferenties en webinars
Clickmeeting biedt software voor virtuele evenementen als bijvoorbeeld videoconferenties en webinars. Dat doet het voor zowel de kleine als de grote ondernemingen. Het is een platform dat bijzonder geschikt is voor de afdelingen verkoop, onderwijs, marketing en bedrijven die zich toeleggen op e-learning bedrijven. Uiteraard werkt ook Clickmeeting browser gebaseerd. Ondertussen staat het bekend als een functioneel, functierijk en flexibel platform. Het maakt samenwerken en online werken prima mogelijk en werkt bovendien op alle apparaten en besturingssystemen. Clickmeeting werd in 2010 opgericht.Features


Ja, de term functierijk is zeker van toepassing op Clickmeeting. Want de features die geboden worden zij talrijk. Zo goed als alle tools staan je ter beschikking. Discussieforums, realtime bewerken, live streams, aanpasbare branding en evenementenplanning, het is allemaal zeer goed mogelijk bij Clickmeeting. Je kunt gebruik maken van verschillende camera feeds, je kunt modereren en de sessies opnemen. Ook het toegangsbeheer is uitstekend geregeld. Je deelt schermen en maakt schermopnames. De branding is aanpasbaar en houdt enquêtes en opiniepeilingen. Ook een realtime chat is een optie. Ook kun je gebruik maken van elektronisch hand opsteken, je kunt een webinar prima van te voren opnemen en er wordt gebruik gemaakt van tweeweg audio en video. Je kunt met meerdere hosts gaan werken en maakt promotie via de sociale media. En daarmee benoemen we nog slechts het topje van de ijsberg van wat Clickmeeting te bieden heeft.


Voor- en nadelen

Een groot voordeel van deze aanbioeder is wel het groot aantal tools waarover je beschikt. Zo goed als alles lijkt mogelijk. Ook de relatieve eenvoud waarmee je op dit platform werkt geldt als een groot voordeel. Je werkt bovendien veilig en de klantenservice wordt ook al gewaardeerd met een hoog rapportcijfer. De kwaliteit van geluid en beeld mogen er zeker ook zijn. Niets voor niets beveelt bijna 80 procent van de gebruikers dit platform van harte aan. Nadelen? Wellicht dat de proefperiode slechts een week duurt. Soms is dat tekort om een goed oordeel te kunnen vellen.

Techniek


De software vereist geen installatie en werkt op alle apparaten en besturingssystemen. Er is sprake van implementatie met de cloud, SaaS en het web, net als mobiel iOS native en Android native. Bijzonder is dat de software integreert met de analyse en marketingtools. Zo kun je bijvoorbeeld Facebook pixels insluiten op de bestemmingspagina van je webinar of koppel je aan Google Analytics. Je kunt zo alles zelf aanpassen en je merk goed zichtbaar maken. Ook de veiligheid wordt steeds bewaakt. Moeten er bestanden gedeeld worden, dan gaan ze eerst door een screening, onder andere op virussen en malware.

Prijs

Belangrijk in de keuze die je maakt is natuurlijk ook de prijs. Bij deze aanbieder is het afhankelijk van onder meer het aantal deelnemers dat aan een webinar deelneemt. Kies je voor een maximum van 25 deelnemers, dan kost een live abonnement je 30 euro per maand of 300 euro op jaarbasis. De geautomatiseerde versie kost je 45 euro en 480 per jaar als je uitgaat van een maximum van 25 deelnemers. Wil je 100 deelnemers? Dan kost een live abonnement je 79 euro per maand en 720 euro per maand. De automated-versie kost je in dat geval 95 euro per maand en 900 euro per jaar. Je kunt gratis gebruik maken van een proefversie. Dit kan precies voor de duur van een week. Er is nog een Enterprise abonnement beschikbaar. Omdat dit maatwerk is, dien je bij belangstelling contact op te nemen met de aanbieder.


Customer reviews


De mensen die besloten hebben om voor Clickmeeting te kiezen, hebben daar nog nooit een seconde spijt van gehad. Dit blijkt wel als we kijken naar de ervaringen en reviews. De klanten zijn namelijk in hoofdzaak lovend en roemen met name het groot aantal presentatietools waarvan gebruik gemaakt kan worden. Content zijn ze ook met de software die je gemakkelijk kunt integreren en het gemak waarmee je kunt werken met deze leverancier. De interface wordt nog wel eens als ‘too much’ ervaren. Als overweldigend vooral en met teveel info, zeker als je begint met het gebruik maken van de diensten van de specialist in webinar software. Klanten vinden het handig dat ze evenementen via het dashboard in kunnen plannen en dat ze van daaruit ook het adresboek kunnen. Gebruikers voelen zich veilig als ze een webinar organiseren en menen dat ook de privacy gewaarborgd is. Dit gebeurt op een wijze die voldoet aan de geldende AVG regels; gegevens worden versleuteld opgeslagen. En dan weet je zeker dat ze veilig zijn.Conclusie

Zoek je een manier om zonder bij elkaar te komen online te vergaderen om zo optimaal samen te kunnen werken? Dan ben je bij deze specialist precies op de juiste plaats. Het bedrijf is opgericht in 2011 als een onderdeel van GetResponse, een bekend e-mailmarketing platform. Dat ging zo goed, dat het in 2016 verder ging als een zelfstandig bedrijf. Wat de aanbieder wil is helder: ze willen leverancier zijn van flexibele en selfservice webinar oplossingen. Deze moeten je helpen om je publiek te bereiken, te binden, betrekken en op te leiden. Het moge duidelijk zijn dat Clickmeeting over bijzonder veel (handige en praktische)tools beschikt, tools die je echt helpen zowel voor, tijdens en na de webinar. Door gebruik te maken van het gratis proefaccount kun je prima testen of deze aanbieder ook iets is dat jouw onderneming verder kan helpen. Grote kans dat je die vraag positief gaat beantwoorden.

Uiteraard hoef je niets te downloaden als je gebruik wenst te maken van de diensten van Clickmeeting. Dat is wel zo als je gebruik maakt van de mobiele dienst en je even de app downloadt uit de Play Store of de Apple Store. Als je gebruik maakt van de diensten van Clickmeeting dan ervaar je ook al geen merkbare vertraging. Ook de kwaliteit van beeld en geluid zijn uitstekend te noemen. Oh ja, je hebt soms wel eens te maken met deelnemers aan een webinar die lastig, vervelend of zelfs agressief zijn. Die het genot van anderen nadrukkelijk dwarsbomen. Met deze leverancier heb je steeds toegangsbeheer. Dat betekent dat je dergelijke dwarsliggers al met een druk op de knop kunt verwijderen. Ook dat is goed om te weten, want het komt steeds vaker voor dat je te maken hebt met lastige klanten. Je kunt een webinar overigens ook beschermen met een wachtwoord. En als de dwarsligger die niet heeft, kan hij of zij niet deelnemen.

Clickmeeting is een degelijke maar zeker niet de beste webinar software. Wij raden daarom Webinargeek aan als #1 webinar programma

Gerelateerde berichten

bol3daagse 2022bol3daagse 2022