Buffered VPN review: Voor-en nadelen van deze VPN

17

Het feit dat je te maken hebt met een provider die in een land als Hongarije gevestigd is, wil niet altijd automatisch zeggen dat er geen logs bijgehouden worden. Doorgaans is dat wel het geval, in het geval van Buffered VPN niet helemaal. Want in tegenstelling tot andere aanbieders worden er door deze provider wel op beperkte schaal logs bijgehouden. Die hebben echter betrekking op de data van de sessie alleen. Zo wordt het IP-adres vastgelegd, net als het tijdstip waarop je verbinding hebt gemaakt. Van je internetactiviteiten echter wordt niets vastgelegd. Over Buffered VPN is genoeg te zeggen en te schrijven.

buffered logo blue landscape 1

Aan de ene kant biedt het leuke opties als een port-scan functie en gebruikt het eveneens dynamic shared IP. Aan de andere kant kun je de encryptie iets verouderd noemen en ontbreekt ook iets ‘vanzelfsprekends’ als een kill switch. De professional die volstrekte veiligheid en anonimiteit wenst, zal dan ook een deurtje verder kijken. Voor de gemiddelde gebruiker echter, is Buffered VPN een uitstekende provider. Buffered VPN is, kortom, gevestigd in Hongarije en de provider van VPN diensten valt op door een aantal heel sterke en een aantal minder sterke punten. In alle eerlijkheid is er op diverse vlakken wel het een en ander aan te merken op de aanbieder.

Voor- en nadelen

Voordeel van Buffered VPN is dat je meteen na aanschaf meteen aan de slag kunt. Voordeel is ook dat je de aanbieder dertig dagen kunt testen, want er geldt een dertig dagen niet goed geld terug garantie. Ook een voordeel is dat je tegelkijk met vijf verbindingen kunt werken en dat het werkt op verschillende en de bekende besturingssystemen (Windows, Mac, iOS, Android en Linux). Buffered VPN werkt met het meest veilige protocol, OpenVPN. Je kunt echter ook uit de voeten met L2TP/IPSec en PPTP. Uniek is wel de zogenaamde no-port functie en een dynamic shared IP. Nadeel zou je kunnen noemen dat er beperkt logs bijgehouden worden. Mensen die veiligheid voorop hebben staan, willen dat liever niet en opteren voor een no-logs aanbieder. De encryptie kan beter. Buffered VPN maakt in dat kader gebruik van een 128-bit AES SSL algoritme en dat terwijl 256-bit encryptie ondertussen toch wel de standaard is.

Privacy en security

Buffered VPN is gevestigd in Hongarije en dat betekent dat er geen plicht geldt om logs bij te houden en evenmin om informatie over te dragen aan derden. Wat dat betreft zit je dus veilig. De verbindingen van deze provider zijn stabiel te noemen. Zoals gesteld is de encryptie wat verouderd, maar daarom biedt het overigens nog wel veiligheid. Met de 128-bit AES SSL encryptie geniet je overigens wel weer meer snelheid. De anonimiteit wordt extra gewaarborgd met dynamic shared IP. Dat betekent dat regelmatig gewisseld wordt van IP-adres. Het adres dat jij gebruikt wordt dan weer door een ander in gebruik genomen.

Het geeft extra anonimiteit. Nadeel wat betreft de veiligheid is het ontbreken van een kill switch. Bij het eventueel verbreken van een VPN verbinding, kan het dus zijn dat je actief bent onder je eigen IP. En dat is niet de bedoeling, want je wilt immers anonimiteit bij de online activiteiten die je uitvoert. Dan de logs of beter; de sessiedata logs. Zo worden bijvoorbeeld logs bijgehouden met bijvoorbeeld het IP-adres, het tijdstip van connectie en de totale duur van de sessie. Internetactiviteiten worden overigens niet vastgelegd. Het zal voor de professionals reden zijn een andere provider te kiezen. Het feit dat er al logs bijgehouden worden, geeft al teveel argwaan.

Snelheid en prestaties

Je hebt bij Buffered VPN geen maximale bandbreedte en hebt als abonnementshouder de mogelijkheid om vijf verbindingen tegelijk op te zetten. De snelheid van de provider is prima. Door de wijze van encryptie die toegepast wordt, kan extra snelheid geboden worden. De stabiele servers, verdeeld over veertig landen, leveren prima snelheid. Het bekijken van films en het spelen van games kan prima zonder vertraging waar te nemen. Zeker voor het huis-tuin-en-keuken-gebruik biedt Buffered VPN eigenlijk alles en zeker voldoende snelheid. De up- en downloadsnelheden die de provider je kan bieden zijn gewoon goed te noemen.

Entertainment

Als we denken aan het spelen van games, dan kun je 2D games zonder enige vertraging spelen en ook het binnenhalen van films is geen probleem. Een probleem is wel het kijken naar de Amerikaanse versie van Netflix, maar dat geldt niet alleen voor Buffered VPN. Netflix heeft nadrukkelijk de oorlog verklaard aan VPN’s. Elke IP-adres waarvan het vermoeden bestaat dat het een VPN adres is, wordt meteen geblokkeerd. En zo kunnen steeds minder mensen met een VPN de Amerikaanse versie van Netflix bekijken. Ook Buffered VPN is ondertussen door Netflix geblokkeerd. Daar waar andere aanbieders zich daar echter bij neerleggen, doet deze aanbieder er alles aan om de blokkade te omzeilen. Gelukt is dat nog niet, er wordt achter de schermen echter hard aan gewerkt. Of het Buffered VPN lukt om straks toch weer Netflix Amerika aan te bieden is de vraag. Je kunt er echter zeker van zijn dat alle mogelijke moeite gedaan wordt je deze service toch te bieden.

Customer review

De gebruikers van de provider zijn tevreden met hun provider en lijken te beseffen waarin deze aanbieder uitblinkt en waar de tekortkomingen liggen. Gebruikers houden daar rekening mee. Extra tevreden zijn ze met bijvoorbeeld de port-scan functie. Stuit je op een netwerk met restricties, dan is het met deze provider mogelijk te zoeken naar poorten die het gebruik van OpenVPN alsnog mogelijk maken. Wat je ook kunt doen is eerst een poort te kiezen voor je daadwerkelijk een verbinding op gaat zetten. Gebruikers zijn eveneens content met het feit dat er geen beperkingen gelden wat betreft het P2P verkeer. Tevredenheid is er ook over de interface, waarop de term overzichtelijk van toepassing is. Je hebt in elk geval geen last van een heel druk en verwarrend scherm. Op het scherm zie je meteen de servers en de geldende ping, de vertraging die op de lijn zit. Je ziet eveneens het aan jou toegewezen IP-adres. Je ziet ook de snelheid van up- en downloaden en de hoeveelheid data die je gebruikt. Ook de totale duur van de verbinding is steeds zichtbaar, net als actuele informatie over de ping, over de vertraging die ontstaat dus.

Prijs

Buffered VPN doet niet moeilijk en biedt overzichtelijke abonnementsvormen. Neem je een abonnement voor een maand, dan betaal je 12,99 dollar. Voor een jaarabonnement betaal je 99 dollar en een half jaar kost je 59,95 dollar. Net als bij andere aanbieders is het zo dat hoe langer je een verbintenis aangaat, hoe lager de prijs per maand wordt. Wat dat betreft blijkt het in de praktijk dat het sluiten van een jaarabonnement het meest voordelig is. Je komt dan uit op een maandbedrag van 7,62 euro. Je kunt zoals gesteld ook gebruik maken van de dertig dagen niet goed geld terug garantie. Overigens betaal je dan wel voor die maand. Je hebt echter de mogelijkheid om na die maand dus afscheid te nemen en een andere provider te kiezen.

Conclusie

De gemiddelde gebruiker die het doet met films en games, die kan uitstekend uit de voeten met deze provider. Voor de meer professionele gebruiker zal het feit dat er toch logs bijgehouden worden een nadeel zijn. Alleen al het feit dat er logs bijgehouden worden, zal voor die groep een teken zijn om een andere provider te zoeken. De encryptie is bovendien wat verouderd. Aan de andere kant hoef jij je over de anonimiteit geen zorgen te maken, zeker niet met dynamic shared IP. De prijs is normaal, er wordt gewerkt aan een oplossing voor Netflix en de behaalde snelheden zijn prima, zeker dus voor de gemiddelde gebruiker. Al met al biedt deze provider meer voor- dan nadelen. Een prima provider voor mensen die een VPN hebben en die vooral willen games en streamen.

Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten

bol3daagse 2022bol3daagse 2022