Boleh VPN review: Voor-en nadelen besproken

18

Met Boleh VPN zorg je ervoor dat je jouw online veiligheid maximaliseert. Zo zorgt een VPN verbinding ervoor dat je bijvoorbeeld ook websites kunt bezoeken die normaal niet beschikbaar zijn vanuit Nederland en dat jouw internetactiviteiten worden afgeschermd voor anderen. De website die je bezoekt kan alleen het IP-adres zien van de server waarmee jij verbinding hebt gemaakt via de VPN verbinding, zodat er niet te traceren valt wie jij bent.

boleh vpn

Boleh VPN is een kleine aanbieder gevestigd in Maleisië. Het bedrijf richt zich voornamelijk op de Aziatische markt, maar heeft wereldwijd servers geïnstalleerd. Hierdoor is het ook mogelijk om vanuit Nederland verbinding te maken met een relatief nabijgelegen server. Serverafstand wordt hierdoor geen belemmerende factor voor je internetsnelheid. Je kunt kiezen uit verschillende gradaties in internetveiligheid. Kies bijvoorbeeld voor een gedeeltelijke encryptie, een top encryptie of een server die zo is ingericht dat jij profiteert van een zo hoog mogelijke snelheid. Meer weten over Boleh VPN? Lees snel verder.

Voordelen

Boleh VPN richt zich vooral op gebruikers die op zoek zijn naar een maximale online privacy. Dit zie je terug op verschillende vlakken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om met Bitcoin te betalen voor je VPN abonnement en zijn er TOR verbindingen beschikbaar op de VPN.

Ook kun je met Boleh een dedicated IP adres aanvragen. Dit kan belangrijk voor je zijn, bijvoorbeeld omdat je een veilig IP adres op moet geven voor sommige online services om in te kunnen loggen. Net als bij je eigen internetprovider kun je in dit geval een eigen IP adres vastleggen. Hierdoor is het mogelijk om je persoonlijke IP adres op een whitelist te zetten en bepaalde diensten te kunnen blijven gebruiken.

Wij raden Boleh VPN niet aan omwille van de twijfelachtige security & privacy. Wij bevelen daarom NordVPN aan als #1 VPN service

BolehVPN is voornamelijk geschikt voor Windows en Mac OS x. Voor deze besturingssystemen heeft de aanbieder een eigen VPN cliënt geschreven die je kunt gebruiken op het netwerk van de VPN Servers. De software is eenvoudig te downloaden en te installeren. BolehVPN heeft een duidelijk stappenplan om de software op je computer te installeren.

  • Hoge downloadsnelheid
  • Werkt met Netflix
  • Veel privacy
  • Dedicated IP adres

Nadelen

In vergelijking met andere VPN aanbieders heeft Boleh VPN niet heel veel beschikbare servers. Ook is het aantal locaties klein in vergelijking met een aantal andere services. De servers zijn te vinden in totaal 12 landen: Canada, Frankrijk, Japan, Luxemburg, Maleisië, Nederland, Singapore, Zweden, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk, Verenigde staten en Duitsland. Als je veel reist is dit een nadeel, omdat de dekking niet wereldwijd is. Aan de andere kant zijn dit over het algemeen wel de landen waar de meeste mensen verbinding mee willen maken. Vaak kiezen mensen er namelijk voor een VPN server te kiezen die dichtbij hun eigen locatie ligt om zo de maximale snelheid te behalen.

Voor iOS gebruikers is BolehVPN minder geschikt want er is geen dedicated app voor iOS. Je maakt verbinding met de OpenVPN Connect app. De instellingen die je zelf kunt doorvoeren zijn wat beperkt in deze app. Zo is er bijvoorbeeld geen kill switch functie.

  • Weinig beschikbare servers
  • Geen dedicated iOS app
  • Geen live chat

Privacy & Security

Qua privacy zit je met Boleh VPN wel goed. BolehVPN gebruikt de nieuwste SHA-2-codering, een 256-bit AES-optie van militaire kwaliteit.SHA-2 is een hash-algoritme dat oorspronkelijk is gemaakt door de National Security Agency van de Verenigde Staten, dit staat beter bekend als de NSA. Deze 256-bits optie is vrijwel brute-force-proof. Dat betekent dat het in principe niet te hacken valt. Ze gebruiken ook een OpenVPN-protocol, dat wordt beschouwd als het beste VPN-protocol dat momenteel op de markt beschikbaar is. Wanneer je op een ouder apparaat werkt, ondersteunt Boleh VPN ook L2TP. Dit is minder veilig dus gebruik dit alleen als het echt moet en security niet je grootste prioriteit is.

Daarnaast valt BolehVPN onder de jurisdictie van een offshore locatie op de Seychellen, dus niet in Maleisië. Dit lijkt een beetje dodgy maar zorgt er wel voor dat de VPN provider geen logs op hoeft te slaan van de gebruikers. Dit wil zeggen dat niemand kan opzoeken wat jij in het verleden online hebt gedaan.

Dat is er nog de xCloak functionaliteit die nog meer privacy en veiligheid garandeert. Het internetverkeer wordt nog wat extra door elkaar gehusseld als je deze optie inschakelt. Hierdoor wordt het voor de internetprovider nog moeilijker om te zien dat je gebruik maakt van een VPN verbinding. Ten slotte is het belangrijk om te vermelden dat het mogelijk is om het TOR netwerk te gebruiken met deze VPN verbinding. TOR is in de basis al een mooi anoniem online netwerk, maar door ook een VPN verbinding te gebruiken ben je verzekerd van anonimiteit online.

Snelheid en prestatie

Op het gebied van privacy en veiligheid zit je met BolehVPN dus wel goed. Een tweede zeer belangrijk punt is de snelheid van de verbinding. Je wilt natuurlijk razendsnel door verschillende websites bladeren of genieten van een serie die je streamt op de Amerikaanse Netflix. Ook op dit onderdeel maakt Boleh VPN de beloftes waar. We hebben de snelheid en prestaties getest op verschillende servers.

We hebben eerst de snelheid getest met een server in Nederland. Van de oorspronkelijke snelheid van 100 Mbit/s bleef een indrukwekkende 88 Mbit/s over. De downloadsnelheid is iets achteruit gegaan, maar dit is standaard als je gebruikmaakt van een VPN verbinding. Vergeleken met een groot aantal andere VPN aanbieders die ongeveer hetzelfde kosten, is deze snelheid meer dan acceptabel. Ook lijken de verbindingen zeer stabiel te zijn bij een test met servers in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Ook bij verbinding met een server in bijvoorbeeld Amerika blijft de downloadsnelheid uitstekend, waardoor je bijvoorbeeld gemakkelijk je favoriete series kunt streamen. Hierover vertellen we je hieronder meer.

Entertainment

VPN-software kan uiteraard helpen om Netflix en andere geografische beperkingen te deblokkeren. Je kunt thuis verbinding maken met een server in het buitenland om zo toegang te krijgen tot de content. Het probleem is dat Netflix de laatste tijd steeds beter wordt in het identificeren van VPN-services. Bijna elke VPN-service beweert dat ze met Netflix werken. Maar vaker wel dan niet is dat niet het geval. Met Boleh VPN kun je wel naar de Amerikaanse Netflix kijken. Wel hebben ze maar één server waarmee het lukt om toegang te krijgen tot de anders geblokkeerde content.

Customer reviews

De klanten van Boleh VPN zijn haast allemaal zeer te spreken over de service. Veel gebruikers geven aan dat ze al jaren gebruikmaken van de VPN en blij zijn met de snelheid en kwaliteit van de verbinding. Ook wordt de klantenservice van Boleh geprezen omdat deze in het geval van problemen snel met een oplossing komen en goed meedenken. De gebruikers hebben nog geen problemen ondervonden op het gebied van veiligheid en geven aan ook goed content uit andere landen te kunnen streamen.

De prijs

Ben jij enthousiast geworden over Boleh VPN? Dan wil je waarschijnlijk weten wat een abonnement op de VPN dienst je gaat kosten. Omdat er veel verschillende pakketten zijn waar je uit kunt kiezen, zijn er ook veel verschillende prijzen. Kies bijvoorbeeld eerst voor een abonnement van 7 dagen zodat je de dienst uit kunt proberen, of ga voor 30, 60 of 180 dagen. Natuurlijk kun je ook een jaarabonnement afsluiten. In dit geval zijn de kosten het laagst wanneer je deze omrekent naar de kosten per dag. Je betaald zo’n 80 dollar voor een jaarabonnement.

Vergeleken met andere VPN aanbieders liggen de prijzen wat hoger dan gemiddeld. Afgaande op onze eigen resultaten en het enthousiasme van huidige gebruikers geloven we wel dat Boleh VPN deze wat hogere prijs waard is. Wist je dat Boleh een gratis testdag aanbiedt? Hierdoor kun je al een goed beeld krijgen van de service, waardoor je er zelf achter komt of deze dienst aansluit bij jouw wensen.

Boleh VPN is een degelijke maar zeker niet de beste VPN Provider. Wij raden daarom NordVPN aan als #1 VPN service

Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten

bol3daagse 2022bol3daagse 2022