Bluejeans Review: is deze webinar software uw geld waard?

21

Met Bluejeans heb je een ultiem vergaderplatform, uitermate geschikt voor de moderne werkplek. Het maakt dat teams en collega’s zonder elkaar te ontmoeten tussen vloeiend kunnen communiceren. De aanbieder is uitermate geschikt voor middelgrote en grote bedrijven. Bluejeans is in staat om combinaties van video eindpunten, video vergaderen hosten te verbinden. Geroemd wordt de video- en audiokwaliteit, zoals gebruikers toch al erg tevreden zijn over de dienstverlening van deze aanbieder. Ondertussen kan geconcludeerd worden dat met Bluejeans een van de beste spelers op de markt is als het gaat om het aanbieden van webinars en vergaderingen.

bluejeans

De voordelen overtreffen de nadelen op alle fronten en eigenlijk is de beperkte groepsgrootte (tot honderd deelnemers) nog wel eens een punt van kritiek. Aan de andere kant biedt deze aanbieder ook eenmalige webinardiensten aan, waardoor wel honderden mensen tegelijk deel kunnen nemen. In alles namelijk is deze aanbieder zeer geschikt voor de middelgrote en grotere bedrijven. Dan zou je toch wat meer plaats moeten bieden dan aan slechts honderd deelnemers. Op dat vlak is er dus nog wel wat werk te verrichten. Voor het overige: niets dan lof voor dit platform. De mogelijkheden zijn onbeperkt zo lijkt het wel en je vergadert zelfs in de auto, uiteraard welk in de veilige rijmodus.

Features

Het vergaderplatform van Bluejeans heeft heel erg veel te bieden. Zo kun je werken met aanpasbare branding, met doelgroepen analyse en doelgroepenbetrokkenheid. Voorts kun je gebruik maken met evenementenplanning en kun je prima werken met gesplitst scherm en met meerdere schermen. Je kunt gebruik maken van meerdere camerafeeds, modereren is een optie en de prestaties worden steeds bewaakt. Je kunt sessies opnemen en het toegangsbeheer is ook al prima geregeld. Bij de aanbieder maken ze gebruik van kunstmatige intelligentie die een aantal tools mogelijk maken die een andere aanbieder niet heeft. Zo kun je de hoogtepunten vastleggen en kunnen tijdens de vergadering taken toegewezen worden. Bluejeans biedt ook videopinning. Hiermee kun je een specifieke videofeed in te stellen als hoofdspreker. Zelfs aan het gebruik in de auto is gedacht. Er is een veilige rijmodus beschikbaar die de vergadering schakelt naar audio zodat er sprake is van minder afleiding. Ook kan automatisch gedetecteerd worden als de netwerkverbinding verzwakt en worden je meteen andere verbindingsopties aangeboden. Zo kun je zelfs onderweg probleemloos vergaderen als je in de auto onderweg bent.

Voor- en nadelen

Aan het gebruik van deze aanbieder kleven een groot aantal voorbeelden. Zo is er steeds sprake van Dolby Voice geluid van de beste kwaliteit. Ook belangrijk is dat de videoconferenties steeds perfect beveiligd zijn en dat je kunt rekenen op 24/7 ondersteuning. Ook de live chat die je kunt gebruiken is een voordeel en biedt toegevoegde waarde. Kom je er niet helemaal uit? Bluejeans heeft een zeer groot self service ondersteuningssysteem. Ander voordeel is dat je met deze aanbieder onbeperkt kunt vergaderen. Er gelden evenmin vergaderlimieten en houdt dus onbeperkt groepsvergaderingen. Een ander nadeel is overigens toch wel de groepsgrootte waarmee je kunt vergaderen. Zelfs als je het meest uitgebreide pakket kiest staat de limiet op 100 deelnemers. Dat is voor een aanbieder als deze toch wat karig. Dat is het zeker als je ziet dat de aanbieder zelf ook aangeeft perfect geschikt te zijn voor de middelgrote en grote bedrijven. Daar past het getal 100 niet echt bij.

Technisch

Ook over de techniek van deze aanbieder hoeft helemaal niemand zich echt zorgen te maken. Je werkt met Mac, iOS native, Android, SaaS en web, zoals het dat ook doet met Android native en Windows. De beveiliging is een belangrijk aspect voor de aanbieder. Om de veiligheid te waarborgen wordt gebruik gemaakt van een AES 256 bits versleuteling. Bij elk pakket dat je kiest ben je verzekerd van H.323/SIP interoperationaliteit.

Prijs

Bluejeans biedt drie verschillende pakketten aan, de Standaard, Pro en Enterprise. Kies je voor Standaard dan heb je de ruimte voor vergaderingen tot vijftig mensen. Je kunt onbeperkt een op een vergaderen en hebt de mogelijkheid om vijf uur op te nemen. Dit pakket kost je 9,99 euro per maand. Kies je voor Pro dan kun je werken met 75 mensen en beschik je over een commando center analyse en kun je 25 uur opnemen. Kies je voor de pro, dan betaal je 13,99 euro per maand. Het meest uitgebreide pakket is Enterprise, dat ruimte biedt aan 100 deelnemers. H 323/SIP interoperabiliteit is inbegrepen en je kunt nu onbeperkt opnames maken. Bijna alle pakketten hebben slimme functies voor HD videoconferentie, break-out sessies en zijn optimaal beveiligd. Over de prijs kun je overigens stellen dat ongeacht welk pakket je kiest je steeds heel erg veel krijgt voor de prijs die je betaalt.

Klantenservice

De klantenservice is uitstekend van deze aanbieder. Elke gebruiker kan 24/7 gebruik maken van de live chat en de telefonische ondersteuning die geboden wordt. Wel zo prettig natuurlijk om te weten dat er altijd iemand is die je verder kan helpen. Op de website heb je daarnaast meer dan voldoende bronnen beschikbaar die je helpen. Zo bieden videotutorials uitkomst en zijn er voldoende administratieve tools voor handen. De meeste problemen kun je op die manier al prima zelf oplossen.

Customer reviews

Niets dan lof van de gebruikers van Bluejeans die ondertussen zweren bij het vergaderplatform. In de ogen van gebruikers voldoet de aanbieder aan alle criteria. Zo zijn ze erg tevreden over de functie scherm delen, het opnemen van vergaderingen en de mobiele integratie die mogelijk is. Ze roemen het gebruiksgemak van het platform en de talloze tools die je tot de beschikking hebt. Kritiek? Die is er amper. Zo kan een beetje vertraging tijdens scherm delen sessies ontstaan, zoals dat ook merkbaar is in de whiteboard functies. Gebruikers loven de veiligheid en ook de betrouwbaarheid van Bluejeans, en zijn onder de indruk van het heldere geluid en de uitstekende software. De gebruikers van deze aanbieder geven een hoog rapportcijfer en 86 procent van de gebruikers raadt het andere ondernemers aan ook voor Bluejeans te kiezen. Dat zegt niet alles maar wel heel veel.

Conclusie

Met Bluejeans kies je een zeer flexibele oplossing voor videoconferenties. Het is de helderheid van video en geluid die mensen echt aanspreken. Bewezen is ondertussen dat werken met deze aanbieder de productiviteit ten goede komt. Vloeiend communiceren is prima mogelijk met deze aanbieder. Dat maakt dat je tegenwoordig niet per se naar het kantoor hoeft te komen om te overleggen om te vergaderen. Dat kan ook als de mensen thuis zijn, zodat ze vervolgens direct aan de slag kunnen. Dat is productiever dan eerst in de file staan voor je kantoor bereikt.

Zo verspil je allemaal kostbare tijd. En dat is met Bluejeans helemaal niet meer noodzakelijk. Niet voor niets beveelt liefst 86 procent van de gebruikers het gebruik van dit product zeer aan. Dat doen ze vanwege de geweldige audio- en videokwaliteit en de uitstekende webconferentie omgeving. Ze noemen het eveneens een zeer solide platform. Bluejeans is simpelweg dé videoconferentie service die alles in zich heeft om perfecte online vergaderingen te organiseren.

Bluejeans is een degelijke maar zeker niet de beste webinar software. Wij raden daarom Webinargeek aan als #1 webinar programma

Gerelateerde berichten

bol3daagse 2022bol3daagse 2022