De 5 beste zwart wit printers van 2023

3244

Nagenoeg iedereen moet wel eens iets printen. Mocht jij tot de mensen behoren die eigenlijk nooit echt behoefte heeft aan gekleurde printjes is het mogelijk om te kiezen voor een zwart wit printer. Door de voordelige prijzen stelt deze aankoop je in staat om een hoop geld te besparen. Daar komt bij dat ze vaak compact zijn waardoor je ze optimaal in de studeerkamer neer kunt zetten. Als je zelf ook een zwart wit printer wilt kopen maar als je niet weet waar je op moet letten dan is het handig om dit artikel even goed door te nemen. We hebben we het namelijk wat makkelijker voor je gemaakt door de belangrijkste informatie omtrent deze aankoop voor je op een rijtje te zetten!

Het belang van een zwart wit printer

Voordat we gaan kijken naar de beste zwart wit printers die er op dit moment te vinden zijn is het handig om toch even te kijken naar de voordelen die je kunt ondervinden van deze handige aankoop. Een zwart wit printer staat ook wel bekend als een monochrome printer. Logisch, het is namelijk een printer die alleen in staat is om in zwart wit te printen. Een monochrome printer is geschikt voor kantoren die zich niet bezighouden met zoveel mogelijk grafische vormgeving of creatieve projecten. Deze printers helpen ook kosten te besparen door dure kleureninkt en toner te elimineren. Net als de meeste andere printers zijn er single-functionele en all-in-one modellen om uit te kiezen.

Sommige modellen bieden draadloze connectiviteit, terwijl andere een vaste USB-verbinding vereisen en ideaal zijn voor kantoren met slechts één of twee computers in gebruik. Monochrome laserprinters zijn vaak voorzien van automatisch dubbelzijdig printen, zodat de pagina in één keer aan beide zijden wordt geprint om zo op papier te besparen. Veel van de beschikbare monochrome printers zijn ook compatibel met Windows, Mac en Linux-gebaseerde besturingssystemen en netwerken. Dit maakt het een prima aanvulling voor in huis of voor op kantoor.

Top 5 beste zwart wit printers

Mocht je jouw documenten goed willen printen voor je werk of voor je studie dan is een zwart wit printer dus zeker geen verkeerde aanwinst om te maken voor bij jou in huis. Door middel van een goede printer ben je namelijk in staat om al jouw documenten op een eenvoudige manier te printen. Het zal je niet verbazen dat er veel zwart wit printers te vinden zijn op dit moment. Deze verscheidenheid maakt het voor veel mensen erg lastig om een aanwinst te maken. Gelukkig zijn wij er om je op weg te helpen. Hieronder hebben we een selectie voor je gemaakt met de beste zwart wit printers die er op dit moment te vinden zijn.

Brother HL-L2310D

De laatste optie is om te kiezen voor deze printer van het merk Brother. Dit is ook echt een super goede optie om te kiezen als je op zoek bent naar een goede zwart wit printer voor bij jou in huis. De Brother HL-L2310D laserprinter is aan te merken als een zeer snelle printer. Door de afdruksnelheid van 30 pagina's per minuut weet je zeker dat je niet lang hoeft te wachten tijdens het wachten. Het bespaart u ook papier omdat het automatisch in dubbelzijdig papier wordt afgedrukt. Dankzij het relatief compacte formaat zal je deze printer kwijt kunnen op je bureau. Ook is hij erg voordelig in verhouding tot andere modellen zwart wit printers, dit maakt het zeker geen verkeerde optie om voor te gaan.

Voordelen

  • Je kunt erg veel geld besparen doordat deze printer dubbelzijdig print
  • De invoercapaciteit is met 250 vellen erg hoog waardoor je hem niet vaak hoeft te vullen

We hopen dat je dankzij de handige informatie uit dit artikel ook in staat bent om een goede zwart wit printer te kiezen voor bij jou in huis. Door middel van een goede printer is het echt een stuk eenvoudiger om alle soorten tekst te printen. Hoewel je de zwart wit printer niet kunt gebruiken voor kleur is het wel een handige aanwinst voor in huis. Als je bijvoorbeeld een samenvatting voor je studie wilt printen dan heb je ook echt geen kleur nodig. Hier op de site kan je nog veel meer artikelen vinden die je zeker even door kunt nemen. Hier laten wij je namelijk meer zien over het kopen van de beste producten voor bij jou in huis. Hierdoor heb je veel minder snel een miskoop gemaakt!

Lexmark B2236dw

Dit merk is een stuk minder bekend, echter is het wel degelijk een zeer goede optie om te kiezen voor bij jou op het kantoor. De Lexmark B2236dw is aan te merken als een zwart wit printer met ene hoge afdruksnelheid. Dit maakt het mogelijk om het printen echt een stuk sneller te doen. Met een snelheid van 34 pagina's per minuut zal je dan ook niet zo lang hoeven te wachten. Met deze zwart wit printer is het mogelijk om jouw opdrachten te versturen vanaf ieder mogelijk Wifi-netwerk. Dit maakt het mogelijk om te printen met behulp van je smartphone, tablet, PC of laptop. De B2236dw ondersteunt ook Wifi direct. Dit maakt het mogelijk om zonder modem te printen. Je bespaart ook nog eens veel geld doordat de printer automatisch dubbelzijdig print. De toners die u gebruikt hebben een geschatte capaciteit van 6.000 pagina's. Hierdoor weet je zeker dat je echt wel even vooruit kunt.

Voordelen

  • De invoercapaciteit van 250 vellen is erg veel waardoor je lang vooruit kunt
  • Door het compacte design kan je deze zwart wit printer makkelijk een plek geven

HP LaserJet Pro M404dw

Als je veel documenten moet printen dan zal je met de HP LaserJet Pro M404dw eigenlijk niet de fout in kunnen gaan. Deze handige zwart wint printer print met een hoge snelheid van 38 pagina's per minuut. Het is ook weer mogelijk om te printen met behulp van Wifi met je laptop, tablet of smartphone. Dankzij de ingebouwde beveiligingsfuncties zal je je geen zorgen meer hoeven te maken over hackers. Zo kan je gebruik maken van een pincode om je printer nog beter te beschermen. De M404dw heeft 2 papierladen met een gecombineerde capaciteit van 350 pagina's. Dit zorgt ervoor dat je hem niet zo vaak hoeft te vullen maar dat je lang door kunt gaan met printen. Deze printer gaat automatisch in stand-by als je hem even niet gebruikt. Dit zorgt ervoor dat je geen onnodige stroom gebruikt, hierdoor kan je op een erg duurzame manier printen.

Voordelen

  • De verbruikskosten per pagina zijn laag waardoor je weinig geld kwijt bent voor de inkt
  • Je kunt gebruik maken van een pincode om je printer nog beter te beschermen

Brother HL-L2375DW

Een ander goed merk op het gebied van de zwart wit printer is het merk Brother. De Brother HL-L2375DW is een snelle zwart wit printer die echt aan al jouw eisen voldoet. Dankzij de afdruksnelheid van 34 pagina's per minuut is deze printer geschikt voor grote kantoren. Een groot voordeel van deze zwart wit printer is het feit dat hij in stat is om automatisch dubbelzijdig te printen. Dit zorgt ervoor dat je minder papiertjes nodig hebt en dat je zo aanzienlijk wat geld kunt besparen. Door de geïntegreerde Wifi aansluiting is het mogelijk om te printen van alle soorten mobiele apparaten of computers. Door het feit dat deze printer aan te merken is als compact weet je zeker dat je hem echt overal neer kunt zetten bij jou in huis. Bovendien is het mogelijk om snel informatie in te zien over je printopdracht door een kijkje te nemen op het speciale geïntegreerde display.

Voordelen

  • De printer heeft een klein formaat waardoor je hem overal neer kunt zetten
  • Door het speciale geïntegreerde display kan je alle instellingen eenvoudig bekijken

HP LaserJet Pro M118dw

Als het aankomt op printers dan is HP echt een merk wat bovenaan staat. Dit merk weet keer op keer een goede kwaliteit te leveren, hierdoor weet je zeker dat je niet zo snel een miskoop zult maken. De HP LaserJet Pro M118dw is aan te merken als een zwart-witte laserprinter. Hoewel hij voornamelijk bedoeld is voor kleine tot middelgrote kantoren kan je hem ook gewoon thuis neer zetten Dankzij de hoge capaciteit van 28 pagina's per minuut (ISO) en een papiercapaciteit van 250 vel is deze printer in staat om gelijk een hoop te printen. Bovendien maakt de laserprinter gebruik van een toner. Dit is echt een stuk goedkoper, hierdoor bespaar je op de lange termijn geld. Het is mogelijk om draadloos opdracht te versturen vanaf je PC, smartphone of tablet via Wifi direct, Google Cloud Print of Apple AirPrint. Dit maakt het echt een stuk makkelijker om even snel een printje te maken als je dit graag wilt.

Voordelen

  • Je kunt draadloos printen op deze printer via Apple AirPrint, Google Cloud Print en e-mail.
  • De printsnelheid van de printer in zwart-wit is 28 pagina's per minuut en dus erg snel
Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten