De 5 Beste Zelfbruiners Voor een mooie kleur

65

Het hele jaar door een heerlijke zongebruinde teint hebben is in ons landje letterlijk onmogelijk. Als we daar dan toch de voorkeur aan geven, dan moeten we de natuur een handje helpen. Dat kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van een zonnebank, maar je kunt in plaats daarvan ook voor een cosmetische oplossing kiezen in de vorm van een zelfbruiner. Wat dat betreft zijn er allerlei verschillende producten te kopen. Ze doen echter lang niet allemaal even goed wat op de verpakking aan je beloofd wordt. Daarnaast wordt de geur van bepaalde zelfbruiningsproducten niet bepaald als aangenaam ervaren. Reden temeer om het onderstaande overzicht voor je op te stellen waarin we de vijf allerbeste zelfbruiners graag aan je voorstellen.

L'Oréal Paris Sublime Bronze Face Spray

Deze bruiningsspray van L'Oréal Paris is speciaal bedoeld voor je gezicht. Door de spray gelijkmatig aan te brengen word je streeploos bruin. Om dat effect zo goed mogelijk te bereiken maakt de fabrikant gebruik van haar uitgekiende 360° micro-verstuiftechnologie. Het fijne van deze zelfbruiner is dat de bruiningsspray ook nog eens lekker fris ruikt. Het duurt een paar uur voordat je echt een goed resultaat van het aanbrengen van de spray ziet. L'Oréal Paris raadt je overigens af om gedurende de dag 'bij te sprayen'. Het is de bedoeling dat je dit Sublime Bronze product slechts maximaal één keer per 24 uur aanbrengt. Vanwege de goede resultaten die veel gebruikers met de L'Oréal Paris Sublime Bronze Face Spray bereiken is deze zelfbruiner in België en Nederland een van de populairste producten in z'n klasse.

Voordelen van de L'Oréal Paris Sublime Bronze Face Spray

Deze bruiningsspray levert je een natuurlijk bruin resultaat op. In tegenstelling tot andere zelfbruiners ontstaan er na het gebruik geen vlekken op je textiel. Het bruiningsresultaat wordt in verhouding tot andere bruiningsproducten relatief snel bereikt en houdt aangenaam lang aan.

Nadelen van de L'Oréal Paris Sublime Bronze Face Spray

Het belangrijkste minpunt dat gebruikers van dit product opvoeren, is dat de sprayfles bij regelmatig gebruik snel leeg is, waardoor er een nieuwe gekocht moet worden.

Bondi Sands Self Tanning

Als je de verpakking van deze zelfbruiner ziet, dan krijg je misschien de indruk dat het hier om een bruiningsspray gaat. Druk je op het pompje, dan spuit er in plaats van een bruiningsspray echter een speciale foam uit. Deze foam bevat niet alleen alle noodzakelijke ingrediënten om je huid lekker bruin te kleuren, maar is ook voorzien van aloë vera, dat extra huidverzorging oplevert. Nadat je de foam gelijkmatig op je huid hebt aangebracht ruikt deze heerlijk naar kokosnoot. Door van dit natuurlijke product gebruik te maken wordt je huid mooi olijfbruin. Het prettige van dit cosmetische product van Bondi Sands is dat het volledig veganistisch is en dat bij de ontwikkeling ervan geen dierproeven hebben plaatsgevonden. Kortom, het perfecte product dat je niet alleen maar een mooie bruine teint, maar ook een goed gevoel oplevert.

Voordelen van Bondi Sands Self Tanning

Deze zelfbruiner bezorgt je volgens de gebruikers een zeer natuurlijk uitziende bruine teint. Dankzij de zorgvuldig gekozen ingrediënten hoef je dus niet bang te zijn dat je huid na het aanbrengen oranje zal worden.

Nadelen van de Bondi Sands Self Tanning

De kokosgeur van deze zelfbruiner wordt door sommige gebruikers als te overheersend gevonden. Dat dit vooral een kwestie van persoonlijke smaak is blijkt uit het feit dat veel gebruikers van deze Bondi Sands Self Tanning foam deze kokosgeur juist als aangenaam omschrijven.

Collistar Magic Drops Selftanning Concentrate

Wil je niet dagen achtereen smeren om met een zongebruinde huid te kunnen pronken, dan kunnen deze Magic Drops van Collistar goed van pas komen. Door van dit product gebruik te maken krijgt je huid al binnen een uur de gewenste bruine teint. Om dat effect zo snel te kunnen bereiken maakt deze zelfbruiner van Collistar gebruik van een exclusieve formule, die bestaat uit walnootdopextract en het innovatieve Rapid DHA. Laatstgenoemde is een zelfbruinend molecuul dat slechts de helft van de gebruikelijke tijd bij zelfbruiners nodig heeft om een teint te ontwikkelen. De Magic Drops bevatten ook nog eens vitamine E en een biotechnologisch derivaat van maïs. Deze twee componenten hydrateren de huid en voorkomen snelle veroudering. Het beste resultaat bereik je door je huid eerst goed te scrubben voordat je de druppels van deze zelfbruiner aanbrengt.

Voordelen van de Collistar Magic Drops Selftanning Concentrate

Je kunt de druppels desgewenst vermengen met een dag- of nachtcrème of een after-sun product. Een bijkomend voordeel van de Collistar Magic Drops is dat er geen vlekken op je textiel door ontstaan. Daarnaast doe je - zelfs bij dagelijks gebruik - lekker lang met een flesje van 50ml.

Nadelen van de Collistar Magic Drops Selftanning Concentrate

Dit product is in wezen alleen bedoeld voor het bruinen van je gezicht, hals en decolleté. Sommige gebruikers melden dat ze na verloop van tijd last van acné kregen nadat ze de Magic Drops hadden gebruikt

NIVEA Bronze Effect

NIVEA belooft je een natuurlijke bruine teint als je vijf achtereenvolgende dagen van deze bodylotion gebruikmaakt. Het dagelijks aanbrengen van dit product zorgt ook meteen voor een goede hydratatie van je huid, die een volledig etmaal aanhoudt. Daarnaast levert het regelmatige gebruik van NIVEA Bronze Effect je een heerlijk zacht aanvoelende huid op. De fabrikant van deze zelfbruiner raadt je sowieso aan om eerst goed te douchen, zodat je lichaam ook echt helemaal schoon is. Na het drogen van je lijf breng je deze royaal aan op de plekken die bruin moeten worden. Neem vervolgens goed de tijd om de zelfbruiner in te laten trekken zodat vlekken op je textiel voorkomen worden. Het prettige van deze lotion is dat je hem het hele jaar door dagelijks kunt gebruiken, zodat je er altijd lekker zongebruind bij kunt lopen.

Voordelen van NIVEA Bronze Effect

Veel gebruikers van deze zelfbruiner zijn zeer te spreken over de goede prijs/kwaliteitverhouding ervan. Daarnaast ruikt de lotion lekker en verloopt het bruiningsproces over meerdere dagen op een natuurlijk ogende manier. Met andere woorden: je wordt steeds een stukje bruiner, totdat het maximale effect van dit product is bereikt.

Nadelen van NIVEA Bronze Effect

Het goed in de huid intrekken van de lotion kan enige tijd duren. Het is dus niet verstandig om van dit product gebruik te maken als je veel haast hebt. Dat kan ook nog eens bruine vlekken in je textiel veroorzaken. Het is daarnaast aan te raden om voor het aanbrengen van NIVEA Bronze Effect een speciale zelfbruinerhandschoen te gebruiken, anders loop je kans dat ook je nagels bruin worden.

Biodermal Sun Kissed

Dit product van Biodermal is een lotion dat je zowel voor je gezicht als de rest van je lichaam kunt gebruiken. Door het elke dag te gebruiken wordt je huid steeds een beetje bruiner. Naast een zichtbare zomerse gloed zorgt de lotion ook meteen voor een intensieve hydratatie, die tot diep in de huid indringt en tot wel 24 uur effectief blijft. Dit noemt Biodermal zelf het Triple Moist Complex. De lotion is gemakkelijk aan te brengen, trekt snel in en heeft een aangenaam frisse geur. Biodermal Sun Kissed is met name geschikt voor lichte tot medium huidtypen. Let op! Deze zelfbruiner van Biodermal bevat geen UV-filters en biedt je daarom ook geen aanvullende bescherming tegen de zon.

Voordelen van Biodermal Sun Kissed

Je kunt deze lotion desgewenst het hele jaar door elke dag benutten, zodat je er altijd zongebruind uitziet. Gebruikers van deze zelfbruiner zijn vooral positief gestemd over de natuurlijke bruine kleur die na een aantal gebruiksdagen ontstaat.

Nadelen van Biodermal Sun Kissed

Net als bij veel andere zelfbruiners kan de lotion vlekken op je textiel veroorzaken als je niet even goed de tijd neemt om de lotion in te laten trekken. Er kunnen daarnaast ook donkerdere vlekken op je huid ontstaan als je de lotion niet goed en gelijkmatig over je huid uitsmeert.

Marleen Janssens
Marleen Janssens
Ik ben een 37-jarige spring-in-het-veld die op zelfstandige basis werkt als schoonheidsspecialiste . Naast de dagelijkse huishoudelijke taken speel ik wel eens padel en ga ik regelmatig eens en glaasje drinken met vriendinnen.

Gerelateerde berichten