De 5 beste wifi adapters voor betere wifi

564

Draadloze adapters zijn elektronische apparaten die computers in staat stellen verbinding te maken met het internet en met andere computers zonder draden te gebruiken. Ze verzenden gegevens via radiogolven naar routers die ze doorgeven aan breedbandmodems of interne netwerken. De meeste laptops en tabletcomputers hebben ingebouwde draadloze adapters, maar op desktopcomputers moet je ze vaak nog installeren. Voordat je ze aan bureaucomputers toevoegt en een draadloos netwerk in je kantoor opzet, moet het soort adapter dat je aanschaft aan je behoeften voldoen.

Soorten adapters

Een draadloze adapter moet signalen uit het binnenste van de computer ontvangen, deze in radiogolven omzetten en ze via een antenne uitzenden. Bij een desktopcomputer wordt de elektronische kaart ofwel aangesloten op een PCI-sleuf in de computerkast, ofwel op een USB-poort van buitenaf, ofwel op een Ethernet-poort via een Ethernet-netwerkkabel.

Voor laptops die geen ingebouwde adapter hebben, kan de elektronische kaart in een PCMCIA-sleuf of een mini PCI-sleuf aan de zijkant van de laptop passen. Voor tablets of notebooks die geen adapter hebben, kan de elektronische kaart in een geheugenkaartsleuf passen. De PCI-kaarten voor desktops hebben een antenne die uit de achterkant van de computer steekt, terwijl bij de andere kaarten de antennes in de behuizing van de kaart zitten.

Je kunt de internetsnelheid van je PC of laptop verhogen door een extra adapter aan te sluiten in de vorm van een stick of een adapter met een of meerdere antennes. De snelheid via de nieuwste adapters kan oplopen tot 1300 Mbps.

Deze snelle adapter zal je laptop of pc zo goed mogelijk laten profiteren van snel en draadloos internet.. De Archer T4U haalt draadloze snelheden tot 1300 Mbps op de 5 GHz Wifi-band en 600 Mbps op de 2,4 GHz-band, waardoor het een uitstekende keuze is voor naadloze HD-streaming, online gaming en andere bandbreedte-intensieve taken.

Het is een dual-band adapter die zowel geschikt is voor 2,4 GHZ-wifi als voor 5 GHZ. De adapter ondersteunt Linux, Windows en Mac. Je router moet de Wireless AC Wifi-standaard ondersteunen om volledig te kunnen profiteren van deze Wifi-adapter

De vier high-gain antennes zorgen voor een stabiele verbinding. Je router mag zelfs op een andere verdieping in je huis staan.

Technische kenmerken

 • Deze USB wifi-adapter is geschikt voor de USB 3.0 en ondersteunt zowel Windows, Mac als Linux.
 • Met een wifi snelheid van 2,4 GHZ haal je een overdrachtsnelheid van 600 MBS, met 5 GHZ zal zit oplopen tot 1300 MBps
 • Het netwerk is beveiligd via WEP en WPA-PSK
 • De zwarte adapter meet 1,4 x 3,7 x 10,1 cm en weegt 440 gram

Met deze wifi adapter rust je je computer uit met een nieuwe generatie Wifi-technologie die zorgt voor uiterst hoge snelheden. Bovendien zorgt de adapter voor lage latentie en ononderbroken verbinding. Het is de ideale wifi-adapter voor gamers. Zonder extra kabel kun je je gameplay volledig verbeteren en nieuwe delen in je game ontdekken.

De belangrijkste eigenschappen

Met een snelheid die drie maal hoger is dan die van de standaard AC Wifi levert je pc of laptop geweldige prestatie. De adapter zorgt ervoor dat de vertragingen tijdens het gamen zo kort mogelijk zijn. Met deze technologie kan de vertraging met 75 % verminderen. Je zult genieten van de snel responstijd tijdens het gamen.

Je kunt de elektromagnetische antennebasis op je bureau plaatsen en de beste positie kiezen voor de beste ontvangst. Twee krachtige multidirectionele antennes met magnetische voet breiden je bestaande Wi-Fi-ontvangstmogelijkheden uit, zodat je altijd en overal games kunt spelen. Dankzij de OFDMA-technologiewordt de frequentieband in kleinere delen verdeeld terwijl MU-MIMO ervoor zorgt dat meer apparaten tegelijkertijd kunnen communiceren zonder vertraging.

De adapter is compatibel met de nieuwste Bluetooth 5.0-technologie, dus de snelheid is twee keer sneller dan Bluetooth 4.2 en het bereik is vier keer groter dan Bluetooth 4.2. Je kunt zoveel apparaten aansluiten als je nodig hebt, inclusief gamecontrollers, headsets en toetsenborden voor een ongekend soepele ervaring. De nieuwste beveiligingsverbeteringen WPA3 biedt betrouwbaardere en onafhankelijkere persoonlijke wachtwoordcodering, die het netwerk kan beschermen tegen aanvallen van hackers. Zo blijft je netwerk veilig tijdens het online spelen.

De adapter is uitgerust met een speciaal koelsysteem dat de stabiliteit en de betrouwbaarheid verbetert, zelfs in een warmere omgeving. Elk detail van het ontwerp is goed doordacht, inclusief de vergulde contacten met een anti-oxidatielaag.

Technische kenmerken

 • Deze wifi adapter ondersteunt alleen Windows 10 en is gemakkelijk te installeren met de meegeleverde software
 • Bij een wifi-snelheid van 2,4 GHz is de overdrachtsnelheid 800 MBS, bij 5 GHz loopt dit op tot 2167 Mbps
 • >WPA2, WPA en WE P zorgen voor de cyberveveiligheid
 • Het totale gewicht van de adapter, inclusief de twee antennes is 488 gram.

De TP-link wifi adapter heeft verbindingstechnieken. Hij kan draadloos, via USB of WLAN verbinding maken. Zijn maximale overdrachtssnelheid is 867 Mbit per seconde.

De belangrijkste eigenschappen en technische kenmerken

De USB wifi adapter kan gebruiken van 2,4 GHz en 5 GHz wifi. Hij wordt aangesloten op een USB 3.0 poort en ondersteunt Windows.

Hij biedt een maximale gegevensoverdracht van 1350 Mbps en is met zijn 5,8 cm breedte en 17,3 cm antennehoogte vrij compact.

De zwarte wifi adapter weegt maar 159 gram en wordt geleverd met een Nederlandstalig handleiding

Deze draadloze wifi adapter is ontworpen om je desktop of laptop te verbinden met een snel draadloos netwerk.

Eigenschappen van de adapter

Door zijn compact formaat is de adapter gemakkelijk overal mee te nemen., Dankzij de SoftAP-modus, kan met één klik eenvoudige configuratiesoftware worden gebruikt om de beveiliging van de TL-WN823N in te stellen. Het is een uitstekende keuze voor snelle verbinding met draadloze netwerken.

In combinatie met een Wireless N router bied deze wifi adapter maximale snelheden tot 300 Mbps.

Technische kenmerken

 • Deze USB wifi adapter is geschikt woor Linux, Windows en Mac OS
 • Deze adapter geen ondersteuning voor Wifi en een snelheid van 5 GB
 • Met 2,4 Wifi haalt hij draadloos internet tot 300 MBps
 • Met afmetingen van 3,9 x 1,8 x 7,9 cm en een gewicht van 104 gram is hij zeer compact

Deze adapter is uitgerust met de Wireless AC wifi-standaard die drie maal snel is dan de Wireless N wifi-standaard. Je kunt de adapter eenvoudig aansluiten via een usb-poort en direct genieten van een snellere internetverbinding op je laptop of desktop.

De belangrijkste eigenschappen

Deze draadloze wifi adapter levert snelheden tot 867 Mbps op de 5 GHZ frequentie en tot 400 MBPS bij een frequentie van 2,4 GHZ. Het is de perfecte adapter voor HD-streaming, gamen en andere taken die snelheid van het internet vereisen. Deze adapter is compact en aansluitbaar op elke USB-poort. Hij is gebruikt voor besturingssystemen van Windows 7 of hoger.

In combinatie met een MU-MIMO router zorgt deze wifi adapter voor een snellere en stabielere verbinding. MU-MIMO zorgt ervoor dat de router met meerdere MU-MIMO-compatibele apparaten tegelijk kan communiceren, waardoor de latentie wordt verminderd.

Technische kenmerken

 • Deze USB wifi adapter is geschikt voor Windows 7 of hoger en voor Mac OS
 • Hij is aansluitbaar een USB 3.0 poorten
 • Hij biedt snelheden tussen 400 en 867 MBps afhankelijk van de Wifi snelheid
 • De adapter is compact en weegt maar 81 gram

Hij kan zelfstandig verbinden met het internet

Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten