De 5 beste wiebelkussens waar je op kan balanceren

323

Een wiebelkussen, dat eigenlijk helemaal geen kussen is, wordt ook wel een balanskussen genoemd. Het is een kussen waarop je moet balanceren en je kan leren steeds meer je balans te houden. Dit kun je bijvoorbeeld staand of zittend doen. De bovenkant van zo’n kussen is bolvormig waardoor het balanceren je lastig wordt gemaakt. Hierdoor wordt het balanceren op een wiebelkussen een uitdaging en train je veel spiergroepen zoals je core en je beenspieren. Ook is het goed voor je conditie en trainen van je uithoudingsvermogen.

Wiebelkussen worden steeds populairder en hierdoor zijn er enorm veel van te vinden op de markt. In essentie doen alle wiebelkussens hetzelfde, maar door alle opties kan het soms lastig zijn om een goede keuze te maken over welke wiebelkussens goed zijn en welke bij je situatie passen. We hopen je hiermee te helpen met dit artikel. In dit artikel geven we enkele tips over het kopen van wiebelkussen of balanskussens en daarnaast leggen we je vijf goede opties voor van wiebelkussen die je helpen balanceren. Het is een erg leuke manier van sporten en je kunt jezelf steeds blijven uitdagen door verschillende poses aan te nemen en in balans te blijven. Ook is het makkelijk in het comfort van je eigen huis te doen.

Wat is een wiebelkussen?

Een wiebelkussen wordt ook wel balanskussen genoemd en dit is in principe waar het voor bedoeld is. Het is in essentie geen kussen, maar juist een bord waarop je probeert in balans te blijven. Dit word je lastiger gemaakt door bolvormige bovenkanten van wiebelkussen of bijvoorbeeld als het kussen gekanteld is. Met een wiebelkussen leer je balans te houden en hier heb je ook inspanning bij nodig. Je traint niet alleen je conditie, maar ook veel spieren in je benen en in je core. Je moet deze namelijk goed aangespannen houden om in balans te blijven.

 Tips voor bij het kopen van een wiebelkussen

Er zijn veel verschillende wiebelkussen op de markt en dit kan de keuze lastiger maken. Misschien zie je even door bomen het bos niet meer en vind je het lastig om een keuze te maken voor een goed wiebelkussen. Bedenk je een aantal dingen voor je gaat zoeken naar een goed wiebelkussen zodat je keuze iets makkelijker wordt door een kleiner aanbod.

  • Bedenk je bijvoorbeeld wat de afmetingen van het wiebelkussen kunnen zijn. Je hebt vast een bepaalde plek in je huis waar je het wiebelkussen wilt gaan gebruiken. Meet deze plek op en op basis daarvan kun je zien welke afmetingen en dus welke maat wiebelkussen er tussen zal passen.
  • Bedenk je ook of je eventuele extra’s wilt. Zo zijn er bijvoorbeeld ook wiebelkussens met extra weerstandbanden eraan. Hier kun je dan ook oefeningen mee doen. Er zijn bijvoorbeeld ook kussens die verstelbaar zijn. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld steeds verder wilt gaan met balanceren.
  • Daarnaast zijn er over het algemeen twee soorten wiebelkussen. Kussens met een glad oppervlak en kussens met een oppervlak met nopjes. De nopjes kunnen prettig zijn omdat ze zorgen voor meer grip, maar ze kunnen ook vervelend aanvullen voor je. Dan kun je beter gaan voor een kussen met glad oppervlak.
  • Een ander belangrijk punt is om na te gaan wat je wilt betalen voor een wiebelkussen. Als je je budget weet heb je een idee van je prijsbereik en kun je hierbinnen een wiebelkussen uitzoeken.

 Top vijf van de beste wiebelkussen

Voor dit artikel hebben we onderzoek gedaan naar de beste wiebelkussens. Hier is vooral ook gefocust op de ervaringen van andere gebruikers. Dit zegt namelijk veel over het wiebelkussen en als andere mensen tevreden zijn, dan is het hoogstwaarschijnlijk een erg goed product. Alle producten in de lijst hebben daarom ook goede beoordelingen. Daarnaast is er gekeken naar kwaliteit, functionaliteit en prijs. Ook is er gekeken naar kussens met leuke extra’s. Hieruit is een top vijf gekomen van de beste wiebelkussens van dit moment.

Balkussen met nopjes van Togu

Voor de laatste plek hebben we gekozen voor nog een kussen van het merk Togu. Deze keer heeft het kussen wel nopjes. Ook hier weer is het beste wiebelkussen voor volwassenen en staande oefeningen het kussen met een diameter van 36 centimeter. Dit kussen is verkrijgbaar in meerdere kleuren, namelijk donkergroen en blauw. Bij dit kussen wordt helaas geen pomp geleverd, dus je moet zelf er eentje bijkopen als je lucht in het kussen wilt pompen. Op dit kussenoppervlak zitten wel nopjes. Dit kan helpen met grip tijdens de oefeningen, maar kan ook een stuk comfortabeler staan dan de kussens zonder nopjes

Het Dynair balkussen van Togu

Op de vierde plek staat een kussen zonder nopjes. Dit kussen van Togu is een simpel zwart kussen waarop je oefeningen kunt doen om te leren balanceren. Het kussen is belastbaar tot wel 200 kilogram. Het kussen is ook in verschillende maten verkrijgbaar: een diameter van 30 centimeter voor kleuters, een diameter van 33 centimeter voor kinderen of kleine volwassenen en een met een diameter van 36 centimeter voor volwassen. Alleen op het kussen van 36 centimeter kunnen staande oefeningen worden gedaan. Het kan ook helpen om op dit kussen te gaan zitten om rugklachten te verminderen. Het kussen is gevuld met lucht en is erg sterk door de stof waarvan het gemaakt is

Wiebelkussen met weerstandsbanden van RS Sports

Zoals beloofd: een wiebelkussen met een fijne en leuke extra. Dit wiebelkussen van RS Sports wordt namelijk geleverd, en zit zelfs vast aan, een paar weerstandsbanden. Zo kun je tijdens het leren balanceren op het kussen ook nog eens je weerstand en je armen trainen door oefeningen te doen met de banden met handvatten. Dit product heeft een glad oppervlakte en is daardoor lastiger om op te balanceren. Dit kussen kan worden opgepompt met een bijgeleverde voetpomp. Dan gaat het eruit zien als een halve fitnessbal. Hierop kun je dan bijvoorbeeld gaan staan en balanceren op een voet. Vervolgens kun je dan dubbel trainen door de weerstandbanden te gebruiken

Blauw wiebelkussen van DuoBakkersport

Op een mooie tweede plek staat dit blauwe wiebelkussen van DuoBakkersport. Het is een wiebelkussen met een diameter van 34 centimeter en ook dit kussen wordt geleverd met een pomp. Ook op dit kussen zitten nopjes. Volgens de verkoper kan dit wiebelkussen helpen bij rugklachten, op een ergonomische manier zitten en op een comfortabele manier leren balanceren. Dit kussen is voornamelijk geschikt voor zitoefeningen en kan bijvoorbeeld op de grond of op een stoel worden neergelegd. Vanuit die zitplek doe je dan makkelijke balansoefeningen en door de nopjes zit het kussen comfortabel

De Air Stepper Pad van Tunturi

Op een welverdiende eerste plek hebben we een wiebelkussen van Tunturi neergezet. Tunturi is een merk dat veel sport gerelateerde producten verkoopt en altijd producten van goede kwaliteit levert. Dit wiebelkussen hoort daar ook bij. Het wiebelkussen van Tunturi heeft een diameter van 33 centimeter. Ook wordt dit kussen geleverd met een handige en compacte pomp. Het kussen kan worden gekocht in de kleuren zwart, groen en blauw. Het kussen kan worden gebruikt voor zitoefeningen, maar ook voor staande oefeningen. Door de nopjes op dit kussen leer je goed te balanceren en heb je hier veel grip bij.

Gerelateerde berichten