De 5 beste whiteboards voor kantoor

155

Een whiteboard biedt een groot, glad oppervlak waarop gemakkelijk kan worden geschreven met speciale markers en dat vervolgens weer kan worden schoongemaakt. Bovendien zijn ze magnetisch. Hij is daarom bijzonder geschikt voor onderwijs, lezingen en presentaties en voor teamvergaderingen.

Whiteboards zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen met randlengtes tussen 35 en 120 en zelfs 240 cm. Kleinere modellen kunnen ook worden gekocht als mobiele vouwplank met standaard, de grotere modellen moeten met schroeven aan de muur worden bevestigd.

Het oppervlak van de whiteboards is zeer gevoelig en er mag alleen op worden geschreven met speciale boardmarkers. Reinigen gebeurt met een droge spons of een microvezeldoek en moet wanneer mogelijk direct na de presentatie gebeuren, om donkere en hardnekkige strepen te voorkomen.

Als je een lezing geeft of een seminar leidt, kun je het best visuele hulpmiddelen gebruiken die het auditieve gedeelte ondersteunen en de luisteraar bij de hand nemen. Terwijl je ook met rood, blauw en groen, en het klassieke zwart op het bord kunt schrijven. Het opschrift kan daarna gemakkelijk met een droge spons worden verwijderd en het bord staat klaar voor nieuwe projecten. De borden zijn echter niet alleen beschrijfbaar, maar ook magnetisch, dus met een geschikte magneet zullen posters, notities of foto’s ook aan het oppervlak blijven kleven, net als bij een magneetbord.

De aankoop van een whiteboard

Bij de aankoop van een wit bord kun je kiezen tussen staande en hangende modellen. Voor occasioneel gebruik zijn opvouwbare modellen bijzonder geschikt, omdat ze gemakkelijk te vervoeren en op die plek op te zetten zijn. In grote seminariezalen daarentegen, die uitsluitend voor onderwijsdoeleinden worden gebruikt, wordt het bord rechtstreeks aan de muur bevestigd. In principe zijn whiteboards voor klaslokalen groter dan de mobiele modellen. Er zijn echter ook kleinere versies voor wandmontage.

Welke soorten whiteboards zijn er?

Een whiteboard kan dienst doen als magnetisch schrijfbord. Je hebt een marker nodig die gekleurde lijnen op het bord overbrengt. Hier kun je kiezen uit verschillende kleurschakeringen, zodat afbeeldingen aantrekkelijk kunnen worden vormgegeven en afzonderlijke punten kunnen worden benadrukt. Als er een fout is ingeslopen of als het bord al helemaal volgeschreven is, kan een droge spons worden gebruikt om het geschrift te verwijderen. Als het board magnetisch is, kunnen ook posters en andere papieren documenten aan het bord worden bevestigd.

Wat zijn de richtlijnen voor het kopen van een goed whiteboard

Dit soort bord is geschikt voor onderwijs, presentaties en teamvergaderingen. Wie een dergelijk bord wil kopen, kan de aankoop afstemmen op verschillende eisen.

Omvang

Afhankelijk van de gelegenheid en het bedoelde gebruik zijn whiteboards verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Goedkope whiteboards die dienst doen als memobord op kantoor of als boodschappenplanner in de keuken hebben een maximale lengte van ca. 60 cm. Bij grotere modellen kan de langste rand tot 240 cm lang zijn, maar kaders van 90 × 120 cm zijn vaak gebruikelijk. Borden met aluminium frames van dit formaat zijn vooral te vinden in klaslokalen en presentatieruimten van bedrijven.

Montage

Grote whiteboards moeten altijd aan de muur worden bevestigd. Daartoe zijn op minstens twee hoeken van de plank haakjes aangebracht, waardoor een schroef in de muur kan worden geboord. Sommige fabrikanten leveren de bijbehorende montageset rechtstreeks, anders zijn een potlood, een hamer, een schroevendraaier en een meetlint of een waterpas nodig. Om de planken op een bijzonder valbestendige manier te bevestigen, is het ook raadzaam deuvels te gebruiken die bij de schroeven passen.

Materiaaleigenschappen

Terwijl het frame van zo’n bord meestal van aluminium is, kunnen de schrijfoppervlakken van verschillende materialen zijn gemaakt.

Het oppervlak van goedkope whiteboards bestaat uit een plastic coating, die betrekkelijk snel slijt en gevoelig is voor strepen. We bevelen dergelijke whiteboards meer aan voor thuisgebruik als tekenbord voor kinderen of als schrijfbord voor in de keuken.

Voor professionele doeleinden, zoals presentaties op kantoor, raden we minstens modellen in de middelste prijsklasse aan. Hun oppervlak is van gelakt of geëmailleerd staal. Als het staal gelakt is, glanst het en zijn de kleuren bijzonder goed te zien. In tegenstelling tot geëmailleerde platen zijn ze echter niet krasbestendig en zijn ze iets gevoeliger voor verfstrepen. Geëmailleerde borden hebben dezelfde eigenschappen als gelakte en zijn ideaal voor projecties van bijvoorbeeld een documentcamera. Ze zijn iets duurzamer en robuuster dan hun geschilderde tegenhangers.

Acaza whiteboard magnetisch

OP dit bord kun je een to-do-lijstje ophangen, een grafiek tekenen of snel iets schrijven met de whitboardstift. Dit premium magnetische bord van ACAZA is voorzien van een goot voor het plaatsen van de stiften, de magneten en de wissers. Enkele stiften, magneten en installatiemateriaal worden meegeleverd.

De belangrijkste eigenschappen en technische kenmerken

Je kunt dit bord met de meegeleverde haken en klemmen ophangen op kantoor, in je keuken of op kantoor.

Het bord heeft een wit oppervlak met grijze randen. Het is veertig op zestig centimeter groot en weegt twee kg.

Desq magnetisch whiteboard

Dit magnetische whiteboard is te beschrijven met uitwisbare stiften en gemakkelijk droog te vegen. Het heeft een aluminium frame en wordt geleverd met een magnetische marker en een installatiekit.

De belangrijkste eigenschappen en technische kenmerken

Dit bord met aluminium frame is 31 × 40,3 cm groot en weegt 602 gram. Het witte schrijfoppervlak is gemaakt van gelakt staal en is een centimeter dik.

Rexel magnetisch whiteboard

Dit magnetisch werkbord heeft een magnetisch en gemakkelijk uitwisbaar oppervlak. Het is zowel functioneel als stijlvol.

De belangrijkste eigenschappen en technische eigenschappen

Het niet kantelbare magnetische bord wordt geleverd met diverse accessoires en een montagekit. Ook een marker en twee magneten zijn mee inbegrepen in de levering.

Het bord met aluminium frame is 58,3 cm breed en 43 cm breed. Het weegt maar 0,75 kg en heeft een dikte van twee centimeter

Desq magnetisch whiteboard 30 x 40 cm

Dit magnetisch whiteboard met aluminium frame is geschikt voor thuis of op kantoor. Het wordt geleverd inclusief het installatiemateriaal.

De belangrijkste eigenschappen en technische kenmerken

Dit whiteboard heeft een robuuste achterplaat van MDF. De voorkant is magnetisch en goed beschrijfbaar. Het is droog uitwisbaar met de bijgeleverde gum of met een microvezeldoek. Er worden ook een magneetset en een whiteboard marker meegeleverd.

Het magnetisch whiteboard met aluminium frame meet veertig op zestig centimeter en weegt 1.312 kg

Het witte bord is niet kantelbaar en heeft een dikte van een centimeter.

Whiteboard 60x90 cm - Magnetisch

Dit bord heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Het is onder meer geschikt voor wekelijkse of maandelijkse bijeenkomsten en brainstormsessies. Het whiteboard is gemakkelijk in gebruik doordat het droog uitwisbaar is. Het bord is ook magnetisch.

De belangrijkste eigenschappen

Voor het ontwerp van dit magnetische bord is gebruikgemaakt van hoogwaardig gelakt staal. Het is gemakkelijk om met een whiteboardmarker op het schrijfoppervlak te schrijven. Je kunt een speciale gum, een droge microvezeldoek of een wegwerpgum gebruiken om deze aantekeningen te wissen. Deze producten vind je bij de accessoires.

Door het sterk magnetische effect kunnen bijvoorbeeld notities of foto's op het bord worden bevestigd. De whiteboard-pen kan in het uitneembare pennenbakje onder aan het whiteboard worden geplaatst. Het aluminium frame geeft het bord niet alleen een mooie uitstraling; het voorkomt beschadigingen en voorkomt dat er inkt op de muur spat.

Maak het whiteboard regelmatig schoon met een speciale whiteboardreiniger. Hiermee kunnen markeringen en andere vuilresten worden verwijderd zonder het whiteboard te beschadigen. Het oppervlak van het bord blijft mooi en wit, wat de levensduur enorm verlengt. Spuit het reinigingsmiddel niet rechtstreeks op het bord, maar spuit het eerst op de microvezeldoek. Gebruik geen glasreiniger, aceton of andere bijtende middelen! Deze kunnen de coating van het whiteboard beschadigen, zodat het oppervlak steeds moeilijker te wissen is.

Het bord kan horizontaal en verticaal worden gemonteerd. Het aluminium frame heeft vier hoeken waar je de schroeven aan de muur kunt bevestigen. Het voordeel hiervan is dat het gemakkelijker is om op de juiste positie direct gaten in de muur te boren.

Technische kenmerken

  • Dit bord word geleverd inclusief een afneembare pennenhouder
  • Het bord is 45 × 60 cm groot en 1,4 cm dik
  • Het weegt 4,46 kg
  • Het heeft een oppervlak van gelakt staal is is vrij krasbestendig
Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten