De 5 beste weerstations in detail bekeken

1547

Nederland staat niet bepaald bekend om het mooie weer. Hoewel het vaak zonnig is wil het ook nog wel eens regenen, en dat is zeker geen understatement. Wil je graag in de gaten houden hoe het er eigenlijk voor staat met het weer dan zou je ervoor kunnen kiezen om een weerstation te kopen. door middel van een weerstation ben je in staat om precies te zien hoe hard het heeft geregend en hoe warm het buiten is. Voor iedereen die ook wel een weerstation zou willen kopen hebben we in dit artikel de belangrijkste informatie voor je op een rijtje gezet. Door dit goed door te nemen zal ook jij binnen no time uitkomen bij de best mogelijke aanwinst.

Het belang van een weerstation

We laten je straks meer zien over de beste weerstations die je kunt kopen voor bij jou in de tuin. Maar voor het zover is doen we er verstandig aan om even te kijken naar de voordelen die je zal ondervinden wanneer je kiest voor een goed weerstation.

Wanneer je de weersvoorspellingen in de krant bekijkt dan zal je niet echt een nauwkeurig beeld hebben over wat er je te wachten staat voor die dag. Dat komt omdat het weer in die regio misschien niet hetzelfde is als waar je woont. Dit is dan ook de reden dat een weerstation zo handig is om te hebben. Deze gadgets geven de exacte details over de temperatuur van waar je woont. Dat komt omdat de metingen precies zijn afgesteld voor jouw woning. Dit is waarschijnlijk de reden waarom de meeste mensen kiezen voor het weerstation voor in huis. De mogelijkheid om real-time informatie te krijgen maakt dit apparaat dan ook gelijk zo handig. Vroeger vertrouwden mensen op weerberichten op het nieuws voor voorspellingen of rapporten van de meteorologische afdelingen. Met een weerstation hoef je niet langer afhankelijk te zijn van deze bronnen. Je beschikt voortaan over je eigen bronnen om af te lezen.

Het weer verandert elke keer en het kan een onverwachte wending nemen. Dit is natuurlijk niet altijd even handig, al helemaal niet als je de kussens bijvoorbeeld nog buiten hebt liggen. Het kopen van een weerstation kan ervoor zorgen dat je sneller kunt ingrijpen als het begint met regenen. Met real-time gegevens en waarschuwingen zal je altijd op de hoogte worden gehouden van het weer, zo kom je niet meer onverwachts in een bui terecht. Daar komt bij dat je jouw huis smart kan maken. Deze smart huizen zijn vandaag de dag echt ontzettend populair. Het installeren van een weerstation voor thuis is zeker een geweldige manier om je huis efficiënter te maken. De apparaten zijn ontworpen met de behoeften van mensen die informatie over het weer nodig hebben in het achterhoofd.

Top 5 weerstations van dit moment

Het is dus zeker geen verkeerd idee om ook een weerstation te kopen voor in huis. Dankzij een dergelijk station kan je namelijk in de gaten houden wat het weer eigenlijk zal gaan doen. Nu is het alleen wel zo dat er echt ontzettend veel soorten weerstations te vinden zijn om dit moment. Deze verscheidenheid aan opties maakt het voor veel mensen lastig om een keuze te maken. Om je te helpen bij deze aankoop hebben we hieronder een selectie gemaakt met de beste weerstations die je op dit moment kunt vinden. Door deze selectie zal je nooit meer een foute aankoop maken:

Alecto WS-2300

Als laatste kan je kiezen voor een ander model van het merk Alecto. Het merk is al eens benoemd, echter is het nu eenmaal een zeer goede keuze om voor te gaan. Met het Alecto WS-2300 Weerstation ben je in staat om alles af te lezen wat je maar moet weten over het weer voor de komende dagen voor bij jou in de regio. Nadat je de draadloze sensor buiten hebt opgehangen zal je direct toegang hebben diverse meetwaarden. De belangrijkste zijn natuurlijk de temperatuur en de luchtvochtigheid. Je kunt het hoofdtoestel installeren op een locatie naar keuze. Van de woonkamer tot aan de slaapkamer, de mogelijkheden zijn eindeloos. Dankzij het extra grote display kun je gelijk zien wat het weer zal gaan doen. Dit maakt het een stuk makkelijker om te zien hoe je je moet kleden.

Voordelen

  • De draadloze buitensensor werkt op batterijen en gaat erg lang mee
  • Alles is eenvoudig af te lezen dankzij de geanimeerde weersverwachtingen

Wij raden je echt aan om te kiezen voor een van de weerstations die we in dit artikel hebben benoemd als jij graag meer te weten wilt komen over het weer bij jou in de omgeving. Ook stelt het hebben van een weerstation je in staat om veel beter de nodige aanpassingen in huis te maken om over de juiste kwaliteit lucht te beschikken. Het is ook geen verkeerd idee om even een kijkje te nemen bij de andere producten die er op deze site te vinden zijn. Dit zijn namelijk allemaal artikelen die je meer laten zien over het kopen van de beste producten die er op dat moment te vinden zijn

TFA Spectro

Tijd om door te gaan naar het volgende model. De TFA Spectro is ook een zeer goed weerstation voor bij jou in de tuin als je alles in de gaten wilt houden. Het digitale weerstation stel je in staat om ontzettend veel data af te lezen. Hier kan je denken aan de temperatuur (binnen en buiten) en de weersverwachting voor die dag of voor de komende dagen. Het meet de luchtdruk om je een weersvoorspelling voor de volgende dag te geven. Daarnaast is hij voorzien van een buitensensor. Deze meet de buitentemperatuur en stuurt deze informatie via de frequentie naar het weerstation in huis zelf. Dit zorgt ervoor dat je dus van binnen kunt zien wat er buiten eigenlijk allemaal gebeurd. Zo hoef je in ieder geval niet meer naar buiten toe wanneer het regent.

Voordelen

  • De digitale cijfers op het display geven de verschillende aflezingen nauwkeurig weer

De externe thermometer meet ook gelijk de buitentemperatuur nauwkeurig

Cresta DTX370

Ook met dit apparaat heb je een erg goede aanwinst in handen. Het is met dit weerstation mogelijk om onder andere de temperatuur, luchtdruk en luchtvochtigheid te controleren bij jou in huis of in de tuin. Het digitale display maakt het ook nog eens makkelijk om andere informatie op te zoeken. Hier kan je denken aan de tijd van zonsopgang en zonsondergang, de stand van de maan en de weersvoorspelling. Je kunt de temperatuur aflezen in graden Celsius. Ook is het mogelijk om een speciale temperatuurwaarschuwing in te stellen. Dit maakt het mogelijk om je te waarschuwen wanneer de temperatuur daalt of stijgt. Mocht je speciale planten in de tuin hebben die niet zo goed tegen de kou kunnen dan komt dit goed van pas. Het weerstation werkt op 2 AA- en LR06-batterijen. Een groot voordeel is dat je hem overal neer kunt hangen.

Voordelen

  • De draadloze buitensensor werkt op batterijen
  • Door de wekkerfunctie weet je zeker dat je op tijd bent voor het werk

Alecto WS-5500

Dit is een merk wat veel mensen wel kennen. Dit is niet zo raar, het is namelijk een merk wat een goede prijs kwaliteit weet te leveren voor bij jou in huis. Met de Alecto WS-5500 zal je dan ook echt niets te klagen hebben voor in huis. Dit station wordt geleverd met de Weather underground app, hierdoor kan je nog makkelijker bepaalde analyses uitvoeren over het weer bij jou in de omgeving. Dit weerstation zal je ontzettend  snel inzicht geven in je uw. Het is uitgerust met sensoren voor de registratie van UV- en zonnestraling, vochtigheid, windsnelheid en -richting, luchtdruk, binnen- en buitentemperatuur, neerslag en ijswaarschuwing. Dankzij de iOS- of Android-app kan je hem zelfs bedienen vanaf je mobiele telefoon. De WS-5500 is eenvoudig te installeren en heeft dankzij de geïntegreerde zonnecel een eigen energievoorziening. Niet voor niets dat het zo’n bekende optie is.

Voordelen

  • De draadloze buitensensor werkt op batterijen
  • Dankzij het verlichte display kan je ook alles in het donker zien

Netatmo Smart Weerstation

Dit is echt een ontzettend goede optie om voor te kiezen voor bij jou in huis. Dankzij het Netatmo Smart Weerstation is het mogelijk om op een super eenvoudige wijze de temperatuur van zowel binnen als buiten te kunnen meten. Met behulp van de bijbehorende app ben je in staat om alle basisinformatie op te zoeken over het weer. Hier kan je denken aan de temperatuur, maar ook aan de luchtvochtigheid, het omgevingsgeluid of aan het CO2-niveau. Dit maakt het een stuk eenvoudiger om in kaart te brengen of de kwaliteit van de lucht bij jou in huis aanzienlijk te verbeteren. Je bent bijvoorbeeld in staat om te zien hoe warm het is in de woonkamer is en hoe zuiver de kwaliteit van de lucht is. Dit maakt het echt een goede aanwinst voor in huis.

Voordelen

  • Met de 2 modules heb je informatie van zowel binnen als buiten verzameld
  • De app en het online dashboard maken het mogelijk om een goede analyse te krijgen
Marleen Janssens
Marleen Janssens
Ik ben een 37-jarige spring-in-het-veld die op zelfstandige basis werkt als schoonheidsspecialiste . Naast de dagelijkse huishoudelijke taken speel ik wel eens padel en ga ik regelmatig eens en glaasje drinken met vriendinnen.

Gerelateerde berichten