De 3 beste webinar software van 2022

217

Soms is het kiezen van een product gemakkelijk. Dit om het simpele feit dat het slechts door een beperkt aantal aanbieders aangeboden wordt. Hoe anders is dat in de wereld van de webinarsoftware. De aanbieders lijken wel als de bekende paddenstoelen uit de grond te schieten. En toegegeven; een uitzondering daargelaten bieden ze allemaal prima software waarmee je gemakkelijk een webinar of andere meeting kunt organiseren en hosten. Zie dan maar eens de voor jouw onderneming beste software te ontdekken. Daarom helpen we je alvast een handje.

De software bespaart professionals vooral veel tijd


Het wordt steeds gewilder, webinar software. Met de software kun je webinars, videoconferenties en andere meetings organiseren en hosten. Het is bovendien een manier om professionals op afstand met elkaar te laten vergaderen. Het kan de professional dus kostbare tijd schelen. En ondertussen worden de features steeds beter en de software steeds uitgebreider. Wat betreft deze software kan echt maatwerk geleverd worden en als je goed je best doet kun je van een webinar een marketingtool maken dat een garantie lijkt op succes. De software is eveneens geschikt voor presentaties, productinformatie en rechtstreeks contact met klanten, om maar eens wat voorbeelden te noemen. We bespreken hier drie aanbieders van dergelijke software.


1. Webinargeek

Binnen de aanbieders van software voor webinars is ook Webinargeek een voorname speler geworden. Met de software van deze aanbieder ben je in staat om gemakkelijk je publiek te bereiken. De aanbieder wordt als zeer gebruiksvriendelijk ervaren en ook de term betrouwbaarheid komt vaak voorbij als het gaat om deze specialist in webinar software. Webinargeek kan slim integreren met allerlei marketingtools en is volledig AVG proof. Handig is ook dat alle data gewoon in het Nederlands is en je ook Nederlandstalige support krijgt bij de functie live chat.

webinargeek

De aanbieder geniet bekendheid als de eerste die all-in-one oplossingen bood voor webinar marketing. Behalve de al eerder genoemde functies, ben je bij deze specialist verzekerd van Replay. Dat wil zeggen dat alle live webinars automatisch opgenomen worden. Met Webinargeek werk je gewoon vanuit elke browser en bouw je echt relaties op met leads, prospects en klanten.

Probeer Webinargeek 14 dagen gratis

2. Demio

Voor het realiseren van leads maar ook voor educatieve doeleinden
Neem nou Demio. Het biedt een web based platform voor zowel het ontwerp als de uitvoering van webinars. Demio doet dat al vanaf 2014. Ook voor het gebruik van de diensten van deze aannemer hoef je geen software te installeren. De software is perfect voor marketing en vooral het realiseren van leads, maar aan de andere kant ook voor presentaties en voor de meer educatieve doelen.

demio

Demio kenmerkt zich door gebruiksvriendelijkheid en de configuratie is bij deze aanbieder een fluitje van een cent. Omdat het een web based oplossing is, hoef je geen bestanden te downloaden of te installeren.

Het is aan de andere kant wel mogelijk om bestanden als download aan te bieden. De aangeboden software is eenvoudig van opzet. Daarom is het ideaal voor de beginners op dit gebied. Toch kunnen ook de ervaren mensen prima met deze aanbieder uit de voeten. Net als alle andere aanbieders biedt deze aanbieder zeer geavanceerde features. Wat dat betreft kun je best stellen dat de meeste aanbieders van webinar software heel veel dezelfde opties bieden.

3. Clickmeeting


Een andere bekendere aanbieder van software voor webinars is Clickmeeting. Deze aanbieder kan zowel de kleinere en de grotere bedrijven prima bedienen. Ook verkoopafdelingen, marketingafdelingen, het onderwijs en HR-afdelingen hebben baat bij de software. Clickmeeting werkt browser gebaseerd en het systeem is zowel functioneel als flexibel. Met de software van deze aanbieder kun je elkaar als collega’s of als ondernemer de klant ontmoeten. Het biedt de mogelijkheid samen te werken en om online te werken.

Laat de professionals overleg plegen met behulp van de software. De software vereist geen installatie en is toepasbaar op alle apparaten en besturingssystemen. Voordeel van deze aanbieder is ongetwijfeld ook de gratis proefversie die aangeboden wordt. Zo kun je er zelf achter komen wat de software je precies kan bieden.


Webinars zijn meer en mee populair geworden en zijn een interessant alternatief geworden voor offline seminars. Ook kan het als een marketingtool ingezet worden. Het opvallende aan de software voor webinars is dat het over tal van verschillende features beschikt. Zo maken de meeste aanbieders mogelijk om een live chat functie toe te voegen, kun je polls en opiniepeilingen toevoegen en is integratie met allerlei andere apps mogelijk. Je kunt wat betreft webinars kiezen voor een live show, je kunt echter ook kiezen voor een automated uitvoering en voor hybride uitvoeringen. Verder is er nog een on-demand variant.

On demand is een opname van een webinar die je 24/7 kunt gebruiken. Kies je voor een automated versie, dan neem je een webinar van te voren op maar lijkt het alsof het een live webinar is. Hybrid staat voor een live webinar waarin je opgenomen video’s kunt laten zien. Ook het delen van het scherm is iets typisch aan de wereld van webinars en software. De concurrentie op de markt is overigens moordend.


Conclusie


Alle drie genoemde aanbieders van webinar software bieden interessante features. Juist die maken het werken met de software zo interessant. Je kunt bijvoorbeeld je contacten importeren en werken met een agenda om de webinars in te plannen. Je integreert ook je eigen tools gemakkelijk in de software van de aanbieders van webinars. Een veelgebruikte tool bij webinarsoftware is wel schermdeling. Je kunt dan dus het volledige scherm delen of een enkel venster. Deze functie is ideaal als je een live demonstratie wilt of iets wilt laten zien. Videosharing- het laten zien van opgenomen video’s tijdens een live webinar- is ook een tool die je bij de meeste aanbieders wel terugziet. Belangrijk is dat door gebruik te maken van de tools er interactie ontstaat.

Je kunt ook nog eens gaan werken met co-presentatoren, met een live chat, polls en je kunt modereren. Het is zelfs mogelijk om een vooraf opgenomen webinar er als een live show uit te laten zien. Dit kan bijvoorbeeld met het gebruiken van een live chat simulator en door het inzetten van bots. Met bots lijkt een ruimte vol met mensen, ook al is dat in werkelijkheid niet zo. En zo is ontzettend veel mogelijk met de webinarsoftware.

Let op de prijs en het maximum aantal bezoekers per meeting

Het grootste verschil tussen de aanbieders zit vaak in de prijs. Het is dus best goed om als je ook webinar software wilt gebruiken, je eerst de aanbieders met elkaar gaat vergelijken. Ook kan vaak maatwerk geleverd worden en bereid jij je software uit met precies die modules die jij voor jouw specifieke werkzaamheden nodig acht. Let ook vooral op het aantal deelnemers per pakket, want ook daar zit nogal eens verschil in. Ga dus na welke groepsgrootte je minimaal zou moeten hebben, iets dat afhankelijk is van de omvang van je onderneming.

Gerelateerde berichten

bol3daagse 2022bol3daagse 2022