De 5 Beste waterstofzuigers om te kopen

103

Stofzuigers komen in vrijwel iedere woning voor. Het is nodig om eens in de zoveel tijd de stofzuiger erbij te pakken en even je huis langs te gaan. In sommige gevallen krijg je hierbij echter te maken met situaties waarbij er ook water bij kijken komt. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarbij er in huis een plasje water op de grond ligt door een gevallen glas of een omver gestoten bloempot. In dit geval ie het handig als de stofzuiger waarover je beschikt een waterstofzuiger is.

Een waterstofzuiger kan zoals de naam al aangeeft ook water stofzuigen. Waterstofzuigers zijn over het algemeen relatief groot, een stuk groter dan normale stofzuigers. Er zijn dan ook verschillende varianten. Iedere variant heeft natuurlijk zijn eigen voordelen en nadelen. Hieronder vindt je de 5 beste waterstofzuigers.

Kärcher WD 5 Alleszuiger - Blaasfunctie - 25 liter

De Kärcher WD 5 Alleszuiger is de derde alleszuiger van Kärcher uit het rijtje van de 5 beste waterstofzuigers. Deze variant onderscheidt zich onder andere doordat hij een van de grootste reservoirs heeft, namelijk 25 liter. Verder heeft ook deze alleszuiger een blaasfunctie voor de delen die niet gestofzuigd moeten worden. Ook heeft de allesuiger een erg handige afvoerschroef waarmee je het reservoir wanneer je dat wilt erg eenvoudig leeg kunt laten lopen. De Kärcher WD 5 Alleszuiger kan redelijk wat nat vuil wegzuigen en wordt dan ook als een kwalitatief erg goed apparaat ervaren. De meeste mensen zijn er erg tevreden mee en de prijs/kwaliteit van het product is dan ook erg goed. Ook deze alleszuiger kan binnen, maar ook buiten worden gebruikt.

Het vermogen is 1100 Watt en wat betreft het gewicht is het een relatief zware alleszuiger. Hij weegt in totaal meer dan 11 kilogram en het apparaat heeft verder dan ook een ergonomische draagbeugel en een parkeerfunctie. Het verplaatsen van de alleszuiger is hierdoor erg eenvoudig en je zult ook niet snel last van je rug krijgen door het apparaat. De mondstukken zijn verwisselbaar en ook dit i erg eenvoudig om te doen bij de alleszuiger. Ook vinden veel mensen het handig dat je bij deze stofzuiger een afneembare handgreep hebt. Dit wordt als gebruiksvriendelijk en erg handig ervaren. Uiteraard is deze ook zeer goed beveiligd en elektrostatisch. De stofzuiger is geschikt voor in de bouw en ook zaken zoals zaagsel kunnen er goed mee worden weggezogen. De zuigkracht die aanwezig is bij het apparaat is in totaal 220 Volt. Ook dit is volgen gebruikers een groot voordeel van de alleszuiger.

Kärcher WD 4 Premium Alleszuiger - RVS reservoir - 20 liter

Deze stofzuiger is in staat allerlei delen stof en vuil op te zuigen. Dit kunnen grote delen, maar ook kleine delen zijn. De waterstofzuiger kan uiteraard ook water wegzuigen. De Kärcher WD 4 Premium Alleszuiger kan zelfs een behoorlijk groot oppervlak aan water in 1x verwijderen. Deze variant is een waterstofzuiger uit dit rijtje dat misschien wel in staat is het meeste water tegelijkertijd stof te zuigen. Verder heeft de stofzuiger een vakfilter voor zowel nat als droog. Een nadeel van deze variant is echter dat deze geen blaasfunctie heeft.

De meeste andere waterstofzuigers uit dit rijtje van de 5 beste varianten beschikken wel over een blaasfunctie. Deze alleszuiger biedt tevens de mogelijkheid de mondstukken te veranderen wanneer je dat zelf wilt. Ook is de allesuiger ergonomisch. Dit houdt in dat deze zodanig is gemaakt dat je hem makkelijk kunt dragen zonder lichaamsklachten te veroorzaken. Het vermogen van dit apparaat is in totaal 100 Watt. Ook de automatisch uitschakelen functie ontbreekt en het apparaat het een reservoir met een inhoud van in totaal 20 liter. Het gewicht van deze variant is in totaal bijna 10 kilogram. Ook dit wordt in sommige gevallen wel als een nadeel ervaren. Dit komt vooral doordat de meeste mensen het fijn vinden om makkelijk en licht rond te kunnen in huis tijdens het stofzuigen. De zuigkracht van de Kärcher WD 4 Premium Alleszuiger is 220 Volt.

Einhell Nat/Droogzuiger 1250 W – 20 L

Met deze waterstofzuiger kun je allerlei soorten vuil restjes eenvoudig schoonmaken. De stofzuiger kan zoals de naam al zegt nat vuil stofzuigen, maar ook droog vuil. Daarnaast kunnen er zowel grote delen vuil als kleine stukjes worden stofgezoen. Het apparaat beschikt over een relatief unieke veiligheidsvlotterschakelaar. Daarnaast heeft ook deze waterstofzuiger een blaasfunctie ingebouwd voor bij de stukken waarbij het niet nodig is te stofzuigen. Er is sprake van een ruimtebesparende accesoireshouder en de stofzuiger heeft 4 goede wielen. Je kunt hem binnen in huis gebruiken, maar ook buiten in bijvoorbeeld je voortuin of achtertuin. Het vermogen van de motor is bij deze variant 1250 Watt.

De maximale zuigkracht die het apparaat heeft is 180 mBar. De inhoud van het reservoir van de Einhell waterstofzuiger is 20 liter en het geluidsniveau is 78 dB. Over het algemeen wordt het geluid dat de waterstofzuiger produceert dan ook niet als erg storend ervaren. Het totale gewicht van de stofzuiger is iets meer dan 5,5 kilogram. Over het algemeen raden gebruikers de stofzuiger aan en vertellen zij het apparaat als erg prettig en gebruiksvriendelijk te ervaren. Wel wordt echter ook bij deze stofzuiger als een nadeel genoemd dat er sprake is van een korte snoer. Wel is een ander uniek voordeel dat het apparaat onderscheidt dat deze vaak wordt ervaren als behoorlijk duurzaam

Nilfisk Buddy II 12L - nat- en droogzuiger

De Nilfisk Buddy II 12L is een stofzuiger die bedoeld is voor zowel nat vuil als voor droog vuil. In allebei de situaties wordt de stofzuiger alas erg prettig ervaren en gebruikers zijn er over het algemeen dan ook erg tevreden over. De waterstofzuiger is licht wat betreft het gewicht, waardoor hij al gelijk erg gebruiksvriendelijk wordt. Het containervolume is in totaal 12 liter en er is sprake van en filter dat de motor beschermt. De handgreep die zich op de waterstofzuiger bevindt zorgt ervoor dat deze makkelijk te dragen is en dat men geen rugklachten krijgt van het apparaat.

Het apparaat heeft zowel achter als voor 2 wielen en het beschikt tevens over een blaasfunctie. Deze kan erg handig uitkomen in situaties waarbij er geen stof gezogen hoeft te worden, maar wel ergens even weggeblazen moet worden. De motor heeft een vermogen van 1200 Watt. Ook bij deze waterstofzuiger wordt als een van de weinige nadelen de korte lengte van de snoer genoemd. Verder vinden gebruikers dat het apparaat erg krachtig maar ook erg goed zijn werk doet.

Kärcher WD 3 Alleszuiger - Blaasfunctie - 17 liter

De Kärcher WD 3 Alleszuiger is zoals uit de naam al valt af te leiden een alleszuiger. Dit behoort dus ook tot rijtje waterstofzuigers. De Kärcher WD 3 Alleszuiger onderscheidt zich onder andere doordat hij een schokbestendig reserveer heeft dat van kunststof gemaakt is. De totale capaciteit van de waterstofzuiger is maar liefst 17 liter. Daarnaast is het apparaat geschikt voor vrijwel ieder soort vuil, droog vuil en nat vuil vallen hier beide onder. Gebruikers ervaren vooral het principe dat je deze waterstofzuiger zowel in je huis, als buiten je huis in bijvoorbeeld je tuin kunt gebruiken als een groot voordeel. Verder heeft het apparaat ook een blaasfunctie die zit ingebouwd en en zijn de mondstukken verwisselbaar.

Veel nadelen heeft de stofzuiger niet, maar een nadeel dat wel af en toe speelt onder gebruikers is dat het snoertje van de waterstofzuiger ietwat aan de korte kant is. De Kärcher WD 3 Alleszuiger heeft een ergonomische draagbeugel waardoor deze makkelijk van het ene naar het andere punt te brengen is en daarnaast beschikt de waterstofzuiger ook over een parkeerfunctie. De alleszuiger heeft een totaalvermogen van 1000 Watt en is daarnaast ook geschikt voor in de bouw. Een functie om automatisch uit te schakelen heeft de alleszuiger niet. Het product heeft een goede prijs/kwaliteit en doet dan ook niet ten onder aan de verwachtingen.

Gerelateerde berichten