De 5 beste was- en droog combinaties toegelicht

7

Was- en droogcombinaties zijn wasmachines die je wasgoed meteen drogen na het wassen. Hierdoor hoef je je wasgoed niet meer in de wasdroger te stoppen, waardoor je tijd en energie bespaart. Er zijn verschillende soorten was- en droogcombinaties, dus kies een model dat het beste bij je wensen past.

Wassen en drogen in één

Was- en droogcombinaties zijn machines die zowel kunnen wassen als drogen. Dit maakt het gemakkelijker om kleding schoon te krijgen en ze vervolgens direct te drogen. Er zijn verschillende soorten en maten in was- en droogcombinaties beschikbaar, afhankelijk van hoeveel kleding je wilt wassen en drogen in één keer. Sommige combinaties bieden ook functies zoals een automatische droogknop of een kortere droogtijd.

Welke functies moet een goede was-droog combinatie hebben?

Een goede was-droog combinatie moet een automatisch wasprogramma hebben, maar moet ook nog andere functies bieden. Zo moet de wasdroger luchtgedreven zijn en een condensdroger zijn. De wasdroger moet een automatische uitschakeling hebben en een droogprogramma voor verschillende soorten wasgoed. Bovendien is het goed om te kijken naar een wasdroger met een laag energieverbruik en een laag geluidsniveau. Wat ook handig is, is dat een goede was-droog combinatie een resterende tijdindicatie heeft, alsook een vergrendelingssysteem.

De voordelen van een was- en droogcombinatie

Was- en droogcombinaties bieden een aantal voordelen, zoals het gemak van een enkele aansluiting voor water en stroom, het gemak van een enkele machine voor het wassen en drogen van kleding en het voordeel van een kleiner formaat machine. Was- en droogcombinaties zijn erg handig als je weinig tijd hebt of als je niet genoeg ruimte hebt voor een aparte wasmachine en droger. Ze zijn bovendien ook beschikbaar in verschillende afmetingen.

Een was- en droogcombinatie neemt minder ruimte in beslag dan een wasmachine en een droger apart. Ze zijn eenvoudig te bedienen en ze drogen kleding sneller en beter dan een wasdroger alleen. Een ander, heel groot voordeel, is dat was- en droogcombinaties tijd en energie besparen. Als je op zoek bent naar een wasmachine en droger die je tijd en geld zal besparen, is een was- en droogcombinatie de perfecte keuze!

De nadelen van een was- en droogcombinatie

Een was-droogcombinatie is niet ideaal voor het wassen van kwetsbare kledingstukken, zoals wollen truien of kanten blouses. De trommel van de was en droogcombinatie kan kleinere kledingstukken ook beschadigen door ze tijdens het wassen en drogen te schudden.

Was-droogcombinaties zijn ook duurder in aanschaf dan gewone wasmachines en drogers. Een goedkope was-droogcombinatie kan al snel € 700 kosten. Dit is ongeveer € 200 duurder dan een normale wasmachine en € 100 duurder dan een droger. Als je een was-droogcombinatie koopt, moet je ook rekening houden met de extra kosten voor het aansluiten ervan op het elektriciteitsnet en het water. Was- en droogcombinaties zijn niet ideaal voor alle soorten huishoudens. Sommige consumenten vinden dat ze niet voldoen aan hun verwachtingen op gebied van wasresultaten. Bovendien droogt het wasgoed soms niet goed in deze machines. Dit kan problematisch zijn, vooral als het gaat om dingen die je snel nodig hebt, zoals handdoeken of beddengoed.

Haier HWD80-B14979 - I-Pro Series 7 - Was-droogcombinatie

De Haier HWD80-B14979 is een was-droogcombinatie waarmee je kleding in een keer kunt wassen en drogen. De machine heeft een Direct Motion-motor die een gelijkmatige trommeldraaiing garandeert en de kleding beschermt tegen beschadiging. De trommelverlichting zorgt ervoor dat je kledingstukken gemakkelijk kunt zien, zodat je weet wanneer ze klaar zijn. De I-Refresh zorgt ervoor dat je de kleding opnieuw kan verfrissen zonder ze te wassen, en automatische gewichtsdetectie zorgt ervoor dat de machine precies weet hoeveel wasgoed erin zit. De stoomverspreiding zorgt ervoor dat kreuken sneller uit de kleding worden gehaald, en de ABT antibacteriële behandeling houdt de kleding hygiënisch schoon. Het automatisch schoonmaaksysteem van de machine zorgt ervoor dat het apparaat schoon blijft, zodat je altijd optimale prestaties kunt leveren.

Voordelen

 • Het toestel maakt weinig lawaai
 • Je krijgt een levenslange garantie op de direct motion motor
 • Het waterverbruik en de duur worden automatische aangepast aan de hoeveelheid was

LG GD3M108N3 - Was-droogcombinatie

Als je op zoek bent naar een was-droogcombinatie die zowel praktisch als stijlvol is, is de LG GD3M108N3 een uitstekende keuze. De machine is voorzien op een trommel was van 8 kg en een droger met een inhoud van 5 kg, zodat je zelfs grote hoeveelheden wasgoed in één keer kunt verwerken. De LG GD3M108N3-wasdroogcombinatie is een krachtige machine die is uitgerust met allerlei handige functies.

De LG GD3M108N3 is een was-droogcombinatie die je 6.5 kg wasgoed hygiënisch proper wast. Het toestel draait 1200 toeren per minuut. De inhoud van de trommel is 58 liter groot. Er zijn 10 wasprogramma’s om uit te kiezen en 3 droogprogramma’s. Ook kan je de LG ThinQ-app gebruiken om het gewenste wasprogramma te downloaden.

Voordelen

 • De was- en droogcombinatie is erg stil
 • Het toestel bevat een 6 motion functie om alle soorten was op de juiste manier te kunnen behandelen
 • De kleding ruikt fris na een was- en droogprogramma

Sharp ESNDH9144WDBX - Was-droogcombinatie

De Sharp was-droogcombinatie ESNDH9144WDBX is een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een krachtige en energiezuinige machine die toch zorgt voor een goede verzorging van je kleding. Met een mooi nieuw ontwerp, een grote deuropening en een overzichtelijke LED display, is deze machine geschikt voor een groot gezin. Bovendien is hij vriendelijk voor je rekening en het milieu, hardnekkig voor vlekken en voorzien van energielabel D voor wassen en energielabel E voor drogen.

Als je haast hebt en op het laatste moment nog een was wilt draaien, kies je voor het Rapid Wash programma. Dit handige programma van slechts 15 minuten op 30 graden, is ideaal voor de snelle korte was.

Veiligheid is belangrijk. Jouw was- en droogcombinatie is standaard voorzien van een waterbeveiliging en is dus beschermd tegen overstromingen. Je kan erop vertrouwen dat de Sharp was-droogcombinatie ESNDH9144WDBX jou goed van dienst zal zijn.

De Sharp ESNDH9144WDBX was-droogcombinatie is een uitstekende keuze voor een aantal redenen. Allereerst heeft het een hoog vermogen van 1400 watt, wat betekent dat het veel wasgoed in een keer kan verwerken. Het heeft ook een klein formaat, waardoor het niet veel ruimte in beslag neemt. Daarnaast heeft het apparaat een automatisch systeem waardoor het wasgoed niet klam aanvoelt na het drogen. De Sharp ESNDH9144WDBX was-droogcombinatie is een klein en handig apparaat dat perfect is voor kleine huishoudens.

Voordelen

 • De machine heeft goede wasresultaten
 • De was- en droogcombinatie is gemakkelijk om te bedienen
 • De machine is groot genoeg om een dekbed in te wassen

Beko HTV7732XA01 - Was-droogcombinatie - Antraciet

De Beko HTV7732XA01 was-droogcombinatie is een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een apparaat dat beide taken in één keer kan uitvoeren. Dankzij de delay-functie kan je de wascyclus instellen op een tijdstip dat het jou uitkomt, zodat je niet hoeft te wachten tot het apparaat klaar is. De was-droog functie maakt het mogelijk om je wasgoed in één keer te wassen en te drogen, waardoor je tijd en energie bespaart.

De Beko HTV7732XA01 heeft verschillende functies die het gebruiksgemak vergroten. De was-droogcombinatie beschikt over een unieke expressdroogfunctie, waardoor gebruikers sneller de was kunnen drogen. Daarnaast is er een automatische uitschakelfunctie voor wanneer er geen wasgoed meer in het apparaat aanwezig is. Op die manier wordt er geen energie verspild. Tot slot is er ook een resterende tijd indicator, waardoor gebruikers altijd kunnen zien hoe lang het apparaat nog bezig zal zijn. Beko's HTV7732XA01 was-droogcombinatie is een effectieve en veelzijdige machine die geschikt is voor verschillende soorten wasgoed. Het apparaat biedt een aantal handige functies, waaronder een automatische wascyclus, een droogprogramma en een tijdmeting. De was-droogcombinatie is ook uitgerust met een LED-aanduiding die de status van de machine aangeeft.

Voordelen

 • Je was droogt sneller met de turbo-droogfunctie
 • De anti-vlekken-functie is ideaal voor moeilijk te verwijderen vlekken
 • De autoaanpassing van de wascyclus zorgt voor een optimale behandeling van je wasgoed

Nadeel

 • Het toestel kan lawaaierig zijn

Samsung WD80TA049BE - EcoBubble - 5000 serie - Was-droogcombinatie

De Samsung WD80TA049BE - EcoBubble - 5000 serie is een was-droogcombinatie die energiezuinig is en een goede prestatie levert. De machine is voorzien van een lcd-display en een aantal automatische programma's. De Smart Check maakt het mogelijk om de machine te diagnosticeren als er problemen zijn. Als je problemen ondervindt met de machine, gebruik dan zeker deze Smart Check om problemen met de machine op te sporen en op te lossen. Dit bespaart je tijd en reparatiekosten.

De Samsung's WD80TA049BE wasdroger is ontworpen met energiezuinigheid in gedachten. De machine is voorzien van een EcoBubble-functie die water en zeep in kleine belletjes verwerkt om kleding schoon te maken zonder dat het veel energie kost. De Bubble Soak-functie maakt het gemakkelijk om lastige vlekken te verwijderen, terwijl de AirWash-functie ervoor zorgt dat kleding fris ruikt.

Voordelen

 • De was-droogcombinatie bespaart ruimte
 • Dit toestel is gemakkelijk om te bedienen
 • Het toestel is stil tijdens de werking ervan

Nadeel

 • De was is soms niet helemaal droog
Marleen Janssens
Marleen Janssens
Ik ben een 37-jarige spring-in-het-veld die op zelfstandige basis werkt als schoonheidsspecialiste . Naast de dagelijkse huishoudelijke taken speel ik wel eens padel en ga ik regelmatig eens en glaasje drinken met vriendinnen.

Gerelateerde berichten