Dit zijn de 3 beste warmhoudbakken om eten te bewaren

128

amazon.nl

Beste kwaliteit: met deze chafing dish kun je dankzij de hoogwaardige kwaliteit ideaal je verwarmde of koude gerechten bereiden. Voor vele gelegenheden: de chafing dishs zijn ideaal voor feesten, catering, gastronomie en nog veel meer. Gestandaardiseerd | De inzetstukken...

amazon.nl

Productafmetingen (L x B x H): 265 x 325 x 100 mm 6,5 liter capaciteit bij een diepte van 100 mm. De afmetingen van de GN bakken en deksels zijn precies op elkaar afgestemd en sluiten afhankelijk van de toepassing de rvs bak volledig af. Zeer robuuste roestvrijstalen...

Tristar

Met de Tristar BP6283 Multifunctionele Buffet Serveerder hou jij je eten lekker warm. De Buffet Serveerder kan worden gebruikt als buffet verwarmer, maar ook als een warmteplaat om je eten op warm te houden. Zo kan jij je borden en pannen op de plaat zetten om deze op de juiste temperatuur te...

Uitgebreid thuis met je familie en/of vrienden dineren is natuurlijk heel erg gezellig. Jammer alleen dat degene die alle lekkernijen klaarmaakt steeds naar de keuken moet lopen om te ervoor te zorgen dat alles dat geserveerd wordt ook lekker warm is en blijft. Dit soort geloop kun je zoveel mogelijk voorkomen, door alle gerechten klaar te maken voordat je met z’n allen aan tafel gaat en deze vervolgens te bewaren in zogenoemde warmhoudbakken.

Dit zijn in de regel stalen bakken, die in een frame hangen dat veelal voorzien is van een elektrische of traditionele vorm van verwarming. De warmtebron geeft in dat geval voldoende warmte af om de etenswaren op een aangename temperatuur te houden. Maar het wordt daarentegen ook weer niet zo warm dat het eten in de bakken blijft koken. Je kunt een warmhoudbak voor eten in allerlei verschillende formaten en designs kopen. In dit artikel stellen we graag de drie beste varianten aan je voor die op dit moment leverbaar zijn.

Nice Cooker warmhoudschaal buffet WP3

Dit product uit de Royalty Line van het merk Nice Cooker voldoet gegarandeerd aan alle hoge verwachtingen die je van warmhoudbakken voor eten hebt. De tray is voorzien van drie separate bakken, die elk een inhoud van 1,3 liter hebben. Dit betekent dus dat je tegelijkertijd drie verschillende soorten gerechten op temperatuur kunt houden. Zowel het onderstel als de bakken zijn gemaakt van roestvrijstaal, waardoor je er zeker van kunt zijn dat je met dit warmhoudschaal buffet een product in huis haalt waar je zonder twijfel jarenlang plezier aan beleeft. Het apparaat heeft een maximaal vermogen van 400 Watt, waardoor je er niet aan hoeft te twijfelen of de etenswaren in de bakken een constante temperatuur van zo’n 65 a 70 graden aan zullen houden. De meegeleverde, goed sluitende deksels voor deze warmhoudbakken voor eten dragen daarnaast in positieve zin bij aan het vasthouden van de warmte. Het apparaat is voorzien van een lichtindicator, zodat je meteen kunt zien of de warmtebron in- of uitgeschakeld is. De WP3 is bij uitstek geschikt om ingezet te worden bij lopende buffetten en grote familiediners.


Voordelen van de Nice Cooker warmhoudschaal buffet WP3

 • Het krachtige verwarmingselement zorgt ervoor dat het eten in de bakken goed op temperatuur blijft.
 • Gemaakt van roestvrijstaal, waardoor een lange levensduur van het apparaat gegarandeerd wordt.
 • Ideaal voor het gebruik bij lopende buffetten en grote familiediners.

Nadelen van de Nice Cooker warmhoudschaal buffet WP3

 • Het maximale vermogen van 400 Watt zorgt weliswaar voor een goede verhitting van de etenswaren in de bakken, maar betekent daarentegen ook dat het apparaat op de warmste instelling een flinke stroomvreter is.
 • De lichtindicator is tamelijk klein, waardoor het lastig te zien kan zijn of het apparaat in- of uitgeschakeld is. Dit geldt eens temeer als je hem overdag buiten gebruikt.
 • De glazen deksels geven het apparaat een ietwat goedkoop uiterlijk

YATO YG-04140 professionele chafing dish warmhoudbak

Ben je op zoek naar een warmhoudbak voor eten van hoge kwaliteit, dan zal deze variant van YATO gegarandeerd bij je in de smaak vallen. Dit is namelijk het type bak dat je ook geregeld in professionele horecaomgevingen tegenkomt. De warmhouder is gemaakt van roestvrijstaal en heeft een elegante chromen uitstraling. Met een aangenaam ruime inhoud van 9 liter biedt deze warmhoudbak voor eten lekker veel plaats voor allerlei verschillende soorten maaltijden. Het roldeksel heeft een draaihoek van 180 graden en zorgt er op eenvoudige wijze voor dat het eten in de bak aangenaam lang warm blijft. Daarnaast is dit topproduct van YATO voorzien van twee brandpastahouders, die onder de bak zijn gemonteerd.

De – niet meegeleverde – brandpasta levert de externe warmte om de etenswaren in de bak op de meest ideale temperatuur te krijgen en te houden. De warmhouder heeft een afmeting van 64 bij 42 bij 44 centimeter en voldoet aan de hoge GN 1/1 eisen van de gastronomische standaard. Het totale gewicht van deze warmhouder bedraagt 3 kilo. Na gebruik kun je deze warmhoudbak voor eten desgewenst eenvoudig in een vaatwasser reinigen.

Voordelen van de YATO YG-04140

 • Een warmhoudbak voor eten, die moeiteloos aan hoge gastronomische eisen voldoet.
 • Gemakkelijk handmatig of in een vaatwasmachine te reinigen.
 • Praktisch roldeksel houdt de warmte in de bak goed vast, zodat het eten lekker lang op temperatuur blijft.

Nadelen van de YATO YG-04140

 • De temperatuur van het eten in de bak is beperkt regelbaar vanwege de aanwezigheid van slechts twee brandpastahouders.
 • Als je eten uit de warmhoudbak voor later gebruik in wilt vriezen, zul je het eerst over moeten hevelen naar een andere bak of zak, want dit product van YATO is niet geschikt om in een vriezer te plaatsen.

Tristar BP-6283 Buffet Serveerder

Deze buffet serveerder van Tristar is multifunctioneel inzetbaar. Het apparaat bevat namelijk een drietal warmhoudbakken voor eten, die je eenvoudig kunt verwijderen, zodat er een warmhoudplaat over blijft. Op deze warmhoudplaat kun je vervolgens zowel borden als pannen plaatsen, die dan vanwege de afgegeven warmte heerlijk op temperatuur blijven. Maak je daarentegen wel gebruik van de warmhoudbakken voor eten, dan profiteer je van een aangenaam ruime inhoud van 1,4 liter per bak. De bakken en de plaat zijn van oersterk roestvrijstaal gemaakt, waardoor je er zeker van kunt zijn dat je vele jaren plezier van deze buffet serveerder van Tristar zult hebben.

Om te voorkomen dat de gerechten te warm of te koud worden, kun je de temperatuur op het apparaat handmatig instellen. Het maximaal instelbare vermogen bedraagt in dat geval 200 Watt. De buffet serveerder is voorzien van geïntegreerde handvaten, waardoor je het apparaat heel gemakkelijk kunt verplaatsen. Een duidelijk indicatielampje op de plaat laat zien dat deze in- of uitgeschakeld is. De warmhoudbakken voor eten worden overigens inclusief bijpassende deksels geleverd, zodat de inhoud extra lang warm blijft. De deksels op de bakken voorkomen ook meteen dat er per ongeluk insecten in je eten komen als je deze buffet serveerder tijdens een gezellig samen zijn buiten in de tuin of op je terras gebruikt.

Voordelen van de Tristar BP-6283 Buffet Serveerder

 • De warmhoudbakken zijn afneembaar, waardoor je het apparaat ook als warmhoudplaat kunt gebruiken.
 • Wordt geleverd met 3 ruim bemeten bakken, elk met een inhoud van 1,4 liter.
 • Voorzien van een handmatige temperatuurregelaar.

Nadelen van de Tristar BP-6283 Buffet Serveerder

 • De warmhoudbakken zijn vooral bedoeld om snacks en bijgerechten warm te houden. Voor het op temperatuur houden van complete maaltijden zijn ze te klein.
 • De bakken zijn niet voorzien van een antiaanbaklaag.
 • De meegeleverde handleiding is uitsluitend in de Engelse taal.
Hilde Debie
Hilde Debie
Ik ben een 46-jarige hobbykok en de mama van 2 fantastische pubers. Naast mijn full-time job als sales manager ben ik een fervente hobbykok met een liefde voor de Italiaanse keuken. Als product tester bij Techgeek krijg ik de kans om de laatste nieuwe kookaccessoires uit te testen en te reviewen.

Gerelateerde berichten