De 5 beste wagenspanners bekeken

60

Voor je kind doe je alles en als ouder doe je veel om die kleintjes vaak plezier te bezorgen. Ook als ze nog een baby zijn, is het belangrijk om kinderen te vermaken. Dit is bijvoorbeeld als ze in een kinderwagen zitten of zichzelf moeten vermaken tijdens een autoritje of als ze in de Maxi-Cosi zitten. Je kunt hierbij gebruikmaken van een wagenspanner. Dit zijn hangers die aan de kinderwagen of een ander vervoermiddel voor baby’s wordt gehangen. Op deze manier kan jouw kind tijdens een wandeling of autoreis ergens mee spelen.

Deze wagenspanners zijn te verkrijgen in allerlei vormen en ontwerpen, zodat voor ieder kind iets leuks te vinden is. Welke wagenspanners zijn er en hoe bevestig je deze aan jouw kinderwagen of Maxi-Cosi? En welke vijf hangers zijn het leukste en beste voor jouw baby?

Wat kun je doen met wagenspanners?

Een wagenspanner is speciaal ontworpen voor het amuseren en vermaken van baby’s terwijl zij in een kinderwagen of Maxi-Cosi verblijven. Hierbij worden de hangers opgehangen op een speciale manier, waardoor de baby het ten alle tijden kan bekijken. Zo is jouw baby afgeleid tijdens een wandeling door het park of wanneer je met de auto weggaat. Hierdoor gaat jouw kindje ook minder snel huilen, waardoor jij ook rustiger bent en je fijner voelt. Een win-win situatie dus.

Het is wel verstandig om de wagenspanner alleen te gebruiken onder toezicht van een volwassene. De hanger zit namelijk vol met kralen of steentjes en andere kleine voorwerpen en je wil niet het gevaar lopen dat jouw baby deze kleine objecten in zijn of haar mond stopt. Daarnaast zijn de hangers niet bedoeld om mee te spelen als los speelgoed. Dit is vanwege dezelfde reden. Het is de bedoeling ze enkel als accessoire te gebruiken, waardoor jouw baby afgeleid wordt.

Het bevestigen van een wagenspanner

Een wagenspanner kan bevestigd worden aan een kinderwagen door middel van clips, haken of klemmetjes. Deze worden vastgemaakt aan de kap van het toestel. Wanneer je het wilt gebruiken bij een Maxi-Cosi kun je de hangers met een lus bevestigen. Hierbij vouw je een knoop om de beugel en deze haal je terug door de lus. Echter, ook bij een Maxi-Cosi kun je kiezen voor het gebruiken van clips of klemmen, welke eveneens aan de kap te bevestigen zijn.

Kersen Kinderwagen Hanger

De laatste wagenspanner wordt geleverd door Konges Sløjd en betreft geen hele ketting voor aan een wandelwagen of Maxi-Cosi, maar een enkele hanger. Deze hanger is ontworpen in de vorm van een kers, met een groen steeltje en twee rode kersjes eraan. Het vormt hierdoor een subtiel detail en is gemaakt van een fijne mix van gebreide lamswol. De vulling is zacht je kunt het speeltje gemakkelijk vastspelden aan de kap van een wagen of buggy door de clip die eraan zit.

Dit product is echter ook vast te maken aan het speelkleed in de box van een baby, zodat jouw baby er lekker in kan knijpen of mee kan rammelen. Het hangertje heeft een lengte van tien centimeter en kost ongeveer 27 euro.

Voordelen

Voordelen van deze hanger zijn het sterke materiaal en de subtiele uitvoering. Het kan op meerdere plekken gehangen worden en trekt snel de aandacht van baby's.

Nadelen

Echter, hier moet je wel een vrij hoog bedrag voor betalen, wat niet iedere ouder het waard vindt. Je kunt namelijk ook goedkopere, uitgebreidere varianten vinden.

Snoozebaby wagenspanner van ong 43 c

Voor een prijs van slechts 20 euro kun je deze vierde beste wagenspanner van Snoozebaby aanschaffen, waaraan drie hangertjes zijn geplaatst. De hanger is geschikt voor zowel jongens als meisjes en is gemaakt van 100 procent polyester. Het is vooral geschikt voor het gebruik bij een buggy of kinderwagen, maar past ook op een Maxi-Cosi of autostoel.

De hanger is elegant en eenvoudig, maar ook speels en rustig. Baby's kunnen er heerlijk aan voelen, mee spelen, aan trekken, naar kijken en in knijpen, noem het maar op. Het materiaal is er sterk genoeg voor en jouw baby kan zich op allerlei manieren lekker vermaken tijdens bijvoorbeeld een wandelingetje of autoritje. Het model is 47 centimeter lang, inclusief de strikkoorden. In één van de hangers zit overigens nog een rammelaar voor het stimuleren van de zintuigen.

Voordelen

Allereerst zijn de hangers vrij groot en daardoor is het makkelijk voor baby's om ermee te spelen. Ook is het materiaal sterk genoeg om lekker mee te spelen en wat goedkoper dan eerder genoemde modellen.

Nadelen

Aan de andere kant is het model wat aan de saaie kant met slechts drie hangers. Hierdoor kan jouw baby ook sneller uitgespeeld zijn.

Wagenspanner - Just Cute - meisje

In de kleuren wit, grijs en roze of wit, blauw en grijs kun je deze mooie wagenspanner van het merk Just Cute in huis halen. Het betreft een kralenketting met houten kralen eraan in verschillende kleuren en van verschillende groottes. In het midden zitten ook twee houten ringen aan de ketting. De hanger kan bevestigd worden aan diverse transportmiddelen van baby's door de clips aan beide uiteinden. Aan de uiteinden zijn ook belletjes geplaatst, zodat jouw baby afgeleid is door een subtiel geluidje.

Voor de bevestiging van deze wagenspanner worden ook elastieken lussen meegeleverd. Het materiaal dat is gebruikt is onbehandeld beukenhout en daarnaast zijn een aantal kralen gemaakt van BPA-vrije siliconen. Het gaat overigens om een handgemaakt product dat dient als decoratie. Daardoor is het niet de bedoeling het als speelgoed te gebruiken of zonder toezicht van een volwassene. Schoonmaken kan door een vochtige doek en lauw water te gebruiken. De clips mogen hierbij niet nat worden. De wagenspanner kost rond de 30 euro.

Voordelen

Voordelen van dit model zijn het mooie ontwerp en de duurzame, veilige materialen.

Nadelen

Daarentegen is het product aan de dure kant en vooral geschikt voor meisjes.

Wagenspanner Olifant - Wagenspanner hout

Voor eenzelfde prijs van 25 euro kun je ook deze houten wagenspanner aanschaffen. Deze hanger is voorzien van allemaal houten kralen in lichtbruin hout van verschillende groottes en kleuren. Een aantal van deze kralen hebben een wit of blauw gehaakt omhulsel gekregen, waardoor de kralenketting er kleurrijk uitziet. Door middel van clips is de spanner te bevestigen aan een kap. In het midden van de ketting is nog een hanger geplaatst, welke de vorm van een olifant heeft gekregen. Vandaar de naam van dit model.

Het ontwerp is uniek, mooi en handgemaakt, waarbij onbewerkt hout is gebruikt voor de kralen en ecologisch katoenen wol voor de gehaakte omhulsels. Het product is geschikt voor het ophangen aan de kap van een kinderwagen of Maxi-Cosi, waardoor een baby zich op een makkelijke manier kan vermaken en jij ook een fijn gevoel krijgt.

Voordelen

De wagenspanner is allereerst makkelijk te gebruiken en te bevestigen via de clips. Ook is het een vrolijk ontwerp en door het gebruikte hout gaat het speelgoed voor lange tijd mee. Dit duurzame aspect vormt een ander voordeel.

Nadelen

Een nadeel is echter dat de prijs wat aan de hoge kant is voor het eenvoudige model. Van dezelfde materialen zijn veel goedkopere varianten te verkrijgen.

Baby's Only Wagenspanner

Het merk Baby's Only heeft deze eerste beste wagenspanner uitgebracht, welke voorzien is van klassieke baby roze en witte details. Er zijn echter ook nog drie andere kleurencombinaties mogelijk, namelijk één met grijs, wit en antraciet, één met kaki en zilvergrijs en eentje met groen, wit en mint. De hangers zijn te kopen voor een prijs van ongeveer 25 euro. Het kan bevestigd worden aan een wandelwagen en Maxi-Cosi, maar ook aan een autostoeltje.

Door de wagenspanner kan de baby heerlijk genieten van sterren en een vrolijke beer in het midden. Deze zijn gemaakt van zacht breiwerk, waarbij één van de sterren voorzien is van een rammelaar en de ander een piepgeluidje maakt. Dit stimuleert de zintuigen van jouw baby. Het kan daarbij ook dienen als decoratie en een babykamer en betreft veilig speelgoed. Echter, spelen mag alleen onder toezicht om te voorkomen dat een baby in verstrikking komt.

Voordelen

Het ontwerp is veilig en eenvoudig, maar wel erg speels voor baby's. Dit vormt een eerste voordeel en maakt het een leuke accessoire voor aan een kinderwagen of Maxi-Cosi, maar ook in een babykamer. Ook is het materiaal zacht en sterk.

Nadelen

Daarentegen is de prijs wat hoog voor het eenvoudige ontwerp. Er zitten namelijk niet veel hangers aan de wagenspanner, waardoor een baby wellicht ook sneller is uitgespeeld of uitgekeken.

Gerelateerde berichten