5 beste vuurtafels: het hele jaar door gezelligheid voor op je terras of in je tuin

53

Het interieur in je woning is vaak iets waar je heel veel tijd aan besteed. Gezelligheid in combinatie met trendy. We doen er alles aan om de keuken, woonkamer of slaapkamer charmant en aangenaam in te richten. In vele gevallen behandelen we de tuin een beetje stiefmoederlijk. Wanneer er een tuinset staat, zijn we al best tevreden. Nochtans kan de tuin al snel worden opgevrolijkt. Al aan gedacht om een vuurtafel te kopen? Enkele tips om gezelligheid in de tuin of op je terras te creëren.

De keuze van een vuurtafel

Het hele jaar door geeft een vuurtafel gezelligheid en sfeer aan een avond op je terras of in je tuin. Van typische winteravonden in de feestmaand december tot nazomerse Indian Summer avonden. Geen enkel seizoen kan je nog weerhouden bij een feestelijke of rustieke afsluiting van de dag in openlucht.

De veiligheid van een vuurtafel

De meeste vuurtafels hebben een gashouder die ingebouwd is. Het is aangesloten op een naburige gasfles die in de meeste gevallen onzichtbaar in een tafel is geïntegreerd. Dit voorkomt dat je geen overlast hebt van rondvliegende vonken, roet of rook. Op dat vlak is de vuurtafel een ideale wisseloplossing voor vuurhaard of tuinhaard, die gestookt wordt met hout.

De grote voordelen van vuurhaarden

Een vuurhaard met hout brengt gezelligheid buitenhuis, maar voorhaarden met gas bieden eveneens heel wat voordelen. Enkele pluspunten op een rijtje zetten:

 • Binnen een fractie van enkele seconden is de vuurhaard aan het functioneren
 • Je ondervindt geen last van as
 • Schoonmaken is niet nodig bij vuurhaarden en neemt heel wat werk uit je handen
 • Vermits er geen rookontwikkeling bij te pas komt, kan je het veilig onder een afdak plaatsen
 • Geen verspreiding van onaangename luchtjes omdat het geurloos is
 • Dankzij de regelknop kan je perfect eigenhandig de vuursterkte bepalen

Kan een vuurtafel buiten staan in de winter?

Het antwoord is volmondig ‘ja’. Het kan probleemloos tijdens de wintermaanden buiten blijven staan wanneer je gebruik maakt van een beschermhoes die je soms apart te koop is. Hou er wel rekening mee dat zonder beschermhoes, de kans bestaat dat het composiet verkleurt. Er kunnen ook beschadigingen optreden door vuil. Een aanrader is dat je altijd een beschermhoes gebruikt zodat je eveneens roest voorkomt.

Een vuurtafel binnenshuis: bestaat dit? Nee. Vuurtafels zijn helemaal niet geschikt voor binnenshuis. Het is aan te raden om alleen maar vuurtafels in openlucht te gebruiken. Wat wel mogelijk is dat je vuurtafels kunt plaatsen onder een overkapping of veranda.

Enjoyfires beschermhoes voor vuurtafel 120x80x55 cm

Met de beschermhoes van fabrikant Enjoyfires, kan je de vuurtafel volledig beschermen. De hoes, die vervaardigd is van PVC, blijft goed op zijn plaats. Daarnaast is het bestendig tegen alle weersomstandigheden en voorkomt slijtage. Het grote voordeel is uiteraard dat de vuurtafel kan blijven staan als het regent of vriest dat het kraakt in 'putteke' winter. De hoes is op een eenvoudige manier schoon te maken. Het is eveneens stofbestendig.

 • Plus- en minpunten


Pluspunten
+ De hoes is van PVC en duurzaam
+ Het grote voordeel dat de vuurtafel kan blijven staan als het regent
+ Eenvoudig schoon te maken

Minpunten
-Hoogstaande kwaliteit en niets op aan te merken

 • Specificaties in een notendop


Merk: Enjoyfires
Categorie: vuurtafels
Materiaal: PVC
Kleur: zwart
Afmetingen: 120 x 80 centimeter

Easyfires keramische boomstammetjes set 3 stuks

Met de set van 3 keramische boomstammetjes maak je de vuurtafel set volledig. De boomstammen hebben een lengte van elk 35 centimeter en bevatten een ijzeren pin wat de duurzaamheid alleen maar ten goede komt. De decoratieve boomstammen passen uitstekend bij vuurzuilen, vuurtafels en inbouwbranders.

 • Plus- en minpunten

Pluspunten
+ De boomstammen bestaan uit keramiek
+ Passen uitstekend bij vuurtafels, inbouwbranders en vuurzuilen.
+ Het product is heel duurzaam en geeft voldoende warmte af

Minpunten
- Boomstammen zijn breekbaar

 • Specificaties in een notendop

Merk:Easyfires
Categorie: vuurtafels
Materiaal bestaat uit: keramiek
Kleur: bruin
Vorm: asymetrisch
Kleur: bruin

Sparkly Fire inbouwbrander 40x40 cm

Deze budget inbouwbrander werd in 2020 tot de beste koop gekozen op vlak van prijs en kwaliteit. Tijdens het gebruik zijn vonken of rook niet te bespeuren. Dankzij een regelknop stel je de hoogte van de vlam op een makkelijke manier in. Bij het product wordt standaard meegeleverd: een 30 mb regelaar met een 90 centimeter slang, RVS deksel en lavastenen. De afmetingen van de vierkante vuurtafel is 40 x 40 centimeter. Het toestel werkt op propaangas dat je zelf zal moeten kopen in naburige winkels. Voor de onhandige Harry die er tegen opziet om een inbouwbrander te monteren, kan je ook een kant en klaar toestel bestellen bij fabrikant Sparkly Fire.

 • Plus- en minpunten

Pluspunten
+ Budget vuurtafel die in 2020 tot beste koop werd verkozen
+ Is voorzien van een CE-keuring. Dit betekent dat het toestel aan alle Europese normen voldoet qua veiligheid
+ Standaard geleverd met lavastenen

Minpunten
- Voor zover je dit een minpunt kunt noemen. Nooit gebruiken binnenshuis zoals dat bij de meeste vuurtafels het geval is

 • Specificaties in een notendop

Merk: Sparkly Fire
Categorie: vuurtafel
Materiaal bestaat uit: roestvrij staal
Kleur: zilver
Afmeting grootte: 40 x 40 centimeter

GoFire SUPERSET inbouwbrander vierkant 40 x 40 cm

Wie op zoek is naar de beste inbouwbrander die momenteel op de markt te vinden is, zit uitstekend bij GoFire. De inbouwbrander straalt een warme en oergezellige sfeer uit op je terras, in de tuin of op het balkon. Geen wonder dat veel mensen beroep doen op deze sfeermaker. De inbouwbrander is in een mum van tijd gemonteerd en geplaatst. Het design past bij elk decor. De GoFire inbouwbrander is verkrijgbaar als rechthoekig model, maar ook in een vierkant modeltype. Een duidelijke handleiding met stappenplan helpt je bij het opzetten van de inbouwbrander.

 • Plus- en minpunten

Pluspunten
+ Voldoet aan de Europese normen en is KIWA en CE gekeurd
+ Betaalbaar prijskaartje waar uitstekende kwaliteit tegenover staat
+ Duurzaamheid staat hoog in het vaandel geschreven

Minpunten
- Nauwelijks iets op aan te merken

 • Specificaties in een notendop

Merk: GoFire
Categorie: vuurtafels
Materiaal bestaat uit: tin
Gewicht aantal: 10 kilogram
Vorm model: rond

Cosi Fires - Cosiscoop Original Gaslantaarn Ivoorwit

Niets zo gezellig om met vrienden of in familiekring met zijn allen rond een gaslantaarn te keuvelen. De handige lantaarn van het merk Cosi Fires is ideaal voor sfeervolle avonden en met volle teugen te genieten van het terras. De vuurtafel werkt op een 190 gram gascartouche en brandt 6 uur lang op een blikje. De hoogte van de lantaarn is 30 centimeter en de breedte is 20 centimeter. Met deze Cosi Fires heb je geen gehannes meer van vloeistoffen. En toch krijg je een prachtige romantische vlam in de plaats.

 • Plus- en minpunten

Pluspunten
+ De gascartouche brandt maar liefst 6 uur
+ Het is heel eenvoudig en makkelijk in gebruik
+ De kleuren zijn verkrijgbaar in olijfgroen, ivoorwit en zwart

Minpunten
- Het flesje voor de gas is niet standaard meegeleverd

 • Specificaties in een notendop

Merk: Cosi Fires
Categorie: vuurtafels
Materiaal bestaat uit: metaal
Kleur: ivoorwit, zwart en olijfgroen

Gerelateerde berichten