De 5 beste volautomatische koffiemachines

586

Heerlijk, de geur van verse koffie in de morgen. Wat is het fijn als je met één druk op de knop kunt genieten van de lekkerste, versgemalen koffie. Met een volautomatische koffiemachine is dat mogelijk. En vaak kun je niet alleen genieten van een simpel bakje zwarte koffie, maar kun je ook eenvoudig cappuccino of latte macchiato maken. Er zijn veel volautomatische koffiemachines op de markt. Welke zijn hiervan de beste? We zetten de vijf beste volautomatische koffiemachines voor je op een rij.

Saeco Xelsis SM7580/00

Met deze uitgebreide volautomatische koffiemachine van Saeco heb je de keuze uit maar liefst 12 verschillende voorgeprogrammeerde drankjes. Een heerlijke latte macchiato, een sterke espresso of een perfecte americano maak je allemaal met één druk op de knop. Daarnaast kun je ook nog 6 recepten, volledig aangepast naar je eigen voorkeuren, opslaan. Zo wordt het wel heel eenvoudig om iedereen zijn favoriete kopje koffie voor te schotelen.

Om dit multifunctionele apparaat in je keuken te kunnen zetten heb je echter wel flink wat plek nodig. Het melkreservoir staat namelijk los naast het apparaat, dus neemt extra ruimte in beslag. Naar het onderhoud van de machine heb je wel weinig omkijken. Door het speciale Aquaclean systeem kun je tot wel 5000 kopjes koffie zetten voordat je het apparaat hoeft te ontkalken en de Hygie-steam functie stoomt met één druk op de knop het hele melksysteem schoon. Dat scheelt jou veel tijd.

Aan al deze handige functies zit wel een behoorlijk prijskaartje verbonden. De aanschaf van deze machine kan dus als een flinke investering worden gezien. Wel heb je na aankoop lange tijd plezier van het apparaat en kun je de komende jaren genieten van de lekkerste koffie, gewoon op je eigen bank.

Zo maak je de beste keuze


Zoals je ziet heb je voor een volautomatische koffiemachine keuze uit veel verschillende apparaten, die allemaal heerlijke koffie zetten. Voor je een keuze kunt maken is het belangrijk om voor jezelf op een rijtje te zetten welke functies jij in een volautomatische koffiemachine belangrijk vindt en hoeveel je hierin wil investeren. Als jij het liefst meerdere keren per dag geniet van een latte macchiato is een apparaat met ingebouwde melkopschuimer het geld zeker waard.

Houd jij meer van een eenvoudig kopje koffie en ben je al tevreden als je zelf de sterkte in kan stellen, dan kun je waarschijnlijk prima uit de voeten met een wat goedkoper apparaat. Vergeet ook niet om er rekening mee te houden dat de meeste koffiemachines flink wat ruimte nodig hebben. Als je een kleine keuken hebt is het aan te raden om dus ook zeker naar het formaat van het apparaat te kijken. De zoektocht naar de perfecte volautomatische koffiemachine kan even wat tijd in beslag nemen, maar als je vervolgens elke ochtend kunt genieten van jouw perfecte kopje koffie is het de moeite meer dan waard.

Melitta Caffeo Solo Silver Stripes

Heb je niet zo heel veel ruimte in jouw keuken maar wil je toch een volautomatische koffiemachine? Dan is deze Melitta Caffeo Solo Silver Stripes een goede keuze. Het smalle design neemt minder ruimte in beslag dan de meeste andere volautomatische koffiemachines. Toch kun je met deze koffiemachine eenvoudig twee kopjes koffie tegelijkertijd zetten. Een nadeel is wel dat het waterreservoir een inhoud van maar 1,2 liter heeft, waardoor je deze als fervent koffiedrinker behoorlijk vaak zal moeten bijvullen.

Het is met deze Melitta Caffeo niet mogelijk om melkspecialiteiten te maken, maar een normaal kopje koffie maakt het als de beste. Door voorbesprenkeling van de bonen komen de aroma's van de koffie beter vrij, waardoor jij van een kopje koffie met een volle smaak kunt genieten. Je stelt zelf de temperatuur, hoeveelheid en sterkte van de koffie in via een draaiknop en kunt alle instellingen aflezen op het LCD display.

Voor koffiedrinkers die een machine zonder poespas willen is deze Melitta Caffeo erg geschikt. Als je liever ook cappuccino met het apparaat wil kunnen maken, kun je beter verder kijken. Vergeleken met veel andere volautomatische koffiemachines ben je met dit apparaat wel voordelig uit en de smaak van de koffie is heerlijk. Is dat niet waar het uiteindelijk om gaat?

De'Longhi Magnifica S ECAM 20.110.B

Deze volautomatische koffiemachine van De'Longhi valt in een anders prijssegment dan de twee voorgaande machines. Daardoor zal deze voor de meeste mensen wat beter te betalen zijn. Van deze machine kun je dus iets minder uitgebreide functies verwachten, maar toch is het nog steeds een erg degelijke koffiemachine.

Op deze volautomatische koffiemachine kun je eenvoudig de koffiesterkte, maalgraad, waterhoeveelheid en temperatuur instellen. Zo creëer je het voor jou perfecte kopje koffie. Je hebt bij de maalgraad de keuze uit maar liefst 13 standen. Het is dus in het begin even zoeken naar wat jouw voorkeur heeft, maar als je het eenmaal gevonden hebt kun je altijd genieten van de lekkerste koffie. Als je van cappuccino houdt maak je, na het zetten van je kopje espresso of koffie lungo, met het stoompijpje een mooie melkschuimlaag.

De behuizing van de koffiemachine is wel enigszins kwetsbaar. Vooral op het waterreservoir en de opvangbak krassen redelijk snel. Enige voorzichtigheid is bij het gebruik van deze machine dan ook wel gewenst. Maar aangezien het verschil in prijs met vele andere machines heb je voor dit geld met deze De'Longhi Magnifica S ECAM 20.110.B een prima apparaat in huis.

Siemens EQ.6 Plus S800 TE658209RW

Ben jij niet de enige die dol is op een melkspecialiteit, maar drinkt je partner ook graag een kopje cappuccino? Dan is deze Siemens EQ.6 Plus S800 een goede toevoeging aan jullie keuken. Deze volautomatische koffiemachine zet namelijk van iedere koffiespecialiteit twee kopjes tegelijk. Ook kun je via het touchscreen eenvoudig koffierecepten opslaan. Stel de koffiesterkte, de hoeveelheid koffie en melk en de watertemperatuur precies in zoals jij wilt en je hoeft dit niet elke keer weer opnieuw in te stellen.

Ook over het schoonmaken hoef je je geen zorgen te maken. Het melksysteem spoelt zichzelf namelijk na elke zetbeurt. Zo ben je altijd verzekerd van een schoon melksysteem, zonder dat je er zelf over na hoeft te denken. Ook als het koffiezetapparaat toe is aan een ontkalkbeurt geeft het apparaat dit zelf aan én begeleidt het je via het kleurendisplay bij elke stap. De behuizing is van solide materiaal en de maalschijven zijn gemaakt van keramiek waardoor ze niet snel zullen slijten.

Een nadeel is dat het een flinke machine is, die veel ruimte op je aanrecht in zal nemen. Ook het waterreservoir is niet ontzettend groot. Vooral als je op een dag flink wat koffie drinkt zul je dit merken. Ook ligt de prijs van het apparaat behoorlijk hoog. Maar hiervoor krijg je wel een apparaat met een lange levensduur en koffie van goede kwaliteit.

De'Longhi PrimaDonna Elite ECAM650.75.MS

Ben je niet alleen dol op koffie, maar ook op chocolademelk? Dan is deze volautomatische koffiemachine van De'Longhi echt iets voor jou. Deze koffiemachine onderscheidt zich namelijk door een speciale functie voor chocolademelk. Hiermee maak je met blokjes echte chocolade eenvoudig heerlijke chocolademelk in het melkreservoir.

Koffiespecialiteiten zoals cappuccino, latte macchiato of café latte maak je met één druk op de knop. De verdere bediening van het apparaat is ook erg eenvoudig. Via het grote touchscreen stel je alles makkelijk in, maar je kunt hier ook je smartphone of tablet voor gebruiken. Zo kun je zelfs vanuit je bed er voor zorgen dat er beneden alvast een heerlijk kopje koffie op je staat te wachten. Vergeet dan niet om van tevoren alvast een kopje onder het apparaat te zetten. Het apparaat detecteert dit niet, dus als je dit vergeet heb je een flinke knoeiboel in de keuken.

Wel kun je je favoriete recepten opslaan zodat je de volgende keer niks meer in hoeft te stellen. Het dubbele thermoblock zorgt ervoor dat zowel jouw koffie als de melk op de perfecte temperatuur zijn. Ook is deze volautomatische koffiemachine een stukje stiller dan veel andere machines in dit marktsegment. Om deze veelzijdige machine in huis te halen moet je wel even flink sparen.

Gerelateerde berichten