De 5 beste voetenwarmers om de winter mee door te komen

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

1755

Op koude winterdagen en in huizen zonder vloerverwarming kunnen onze voeten moeite hebben met warm blijven. Dit is vervelend en daarom zijn de voetenwarmers in het leven geroepen. Dit zijn voorwerpen die om je voeten en tenen geplaatst kunnen worden en deze warm houden tijdens het zitten, lopen of wanneer je in een rolstoel of scootmobiel zit. Welke soorten voetenwarmers bestaan er en wat zijn de vijf beste voetenwarmers om op koude dagen je voeten warm te houden?

Wat zijn voetenwarmers en welke soorten zijn er?

Voetenwarmers zijn zoals gezegd voorwerpen om de voeten en tenen warm te houden. Ze kunnen los in schoenen gedragen worden, maar zijn er ook in de vorm van een voetenzak. De meeste verwarmers moeten aangesloten worden op het lichtnet of werken op een accu. Grofweg zijn er drie verschillende soorten voetenwarmers.

1. Draagbare voetenwarmers

Deze categorie omvat inlegzolen, slippers en sokken die warmte afgeven. Ze kunnen los in huis gedragen worden, maar ook in combinatie met schoenen en worden veelal geleverd met oplaadbare batterijen.

2. Verwarmingselementen

Verwarmingselementen, ook wel hot- of heatpacks genoemd, zijn compact en draagbaar buitenshuis. De elementen zijn opgebouwd uit ijzer, koolstof, water en zout en moeten voor gebruik geschud worden. Vervolgens kun je ze in je schoenen plaatsen. Op dit gebied is er een onderscheid te maken tussen teen- en voetwarmers en het is ideaal voor tijdens een wintersport of het betreden van andere koude ondergronden. De elementen zijn echter wel maar één keer te gebruiken.

3. Verwarmingskussens

De laatste categorie voetenwarmers omvat de verwarmingskussens, wat elektrische kussentjes zijn die aangesloten worden op een stopcontact of welke werken op oplaadbare batterijen. Je voeten kun je vaak in de kussens plaatsen of erop leggen. Er zijn vaak verschillende opties van verwarming mogelijk en er zijn ook modellen met een massagefunctie.

Top 5 voetenwarmers

LifeGoods Elektrische Voetenwarmer

Op nummer één staat de LifeGoods elektrische voetenwarmer, wat evenals de Nedis voetenwarmer een voetenkussen is. Met een afstandsbediening kun je zelf je favoriete temperatuur selecteren en na 180 minuten schakelt het apparaat zelf uit om oververhitting te voorkomen. De zachte binnenkant is daarnaast afneembaar en kan gewassen worden voor het behouden van de frisheid. Was hierbij echter wel alleen de binnenvoering. Andere eigenschappen omvatten drie warmtestanden die gaan van 53 tot wel 65 graden, een snelle voorverwarming door het vermogen van 100 Watt en een makkelijke schoonmaak. Binnen vijf tot vijftien minuten is deze elektrische voetenwarmer al klaar voor gebruik.

Koude voeten zijn vaak een teken van een verminderde bloedcirculatie en komen vaak voor bij ouderen en mensen met artrose. Door je voeten dan te verwarmen worden bloedvaten verwijd en komt de circulatie van je bloed beter op gang. Pijngevoelens in gewrichten of spieren worden tevens verlicht en er is een beter herstelvermogen. De elektrische voetenwarmer wordt geleverd met een gewicht van één kilo, waardoor het makkelijk verplaatsbaar is, en heeft een afmeting van 30 bij 30 bij 24 centimeter, wat gelijk staat aan een beschikbaarheid voor een maximale schoenmaat van 47. LifeGoods elektrische voetenwarmer kost rond de 40 euro.

Eventuele nadelen zijn dat de voetenwarmer niet geschikt is voor kinderen onder de drie jaar en dat het niet gestreken kan worden of in de droger kan.

Kilimanjaro Wear® Verwarmde Zool

Zoals zijn naam al zegt, is dit product voor de fanatiekelingen die koude gebergtes beklimmen of andere hobby's beoefenen op koude ondergronden. Echter, als jij vaak last hebt van hele koude voeten kun je deze verwarmde zooltjes ook aanschaffen om jouw schoenen en voeten mee te verwarmen. De zolen zijn voorzien van een ingebouwde, dubbele accu, waardoor kabels overbodig zijn en de capaciteit van de accu erg groot is.

De zolen hebben ook speciale sensoren die de temperatuur bijhouden, waardoor geen energie verloren gaat en het maximale rendement behaald kan worden. Er gaat echter niets verloren aan zijn comfort, aangezien er een maximale demping in de zool zit in de vorm van kussentjes onder de voeten met een ademend, duurzaam karakter. Hierdoor worden zweetluchten voorkomen, zijn de zooltjes dun en kunnen in elke soort schoen geplaatst worden.

Deze manier van voetwarmers is ook aantrekkelijk vanwege zijn bijgeleverde afstandsbediening om op elk moment de zooltjes uit te kunnen schakelen en accuduur te besparen. De zooltjes kunnen in goed geïsoleerde schoenen tot wel acht uur verwarmen en kunnen opgeladen worden via een USB-aansluiting.

Een nadeel van deze voetenwarmer is zijn prijs, aangezien deze minstens 100 euro of meer bedraagt en dus vooral geschikt is voor mensen die de extreme kou bezoeken, zoals wintersporters. Voor de alledaagse bezigheden is het zooltje een wat dure aankoop. Daarnaast kan de verwarmingsduur nogal verschillen en dit ligt mede aan de isolatie van de schoenen die je draagt.

Obbomed elektrische voetverwarming

Zoek je naar verwarmde schoenen? Dan kun je de Obbomed elektrische voetverwarming aanschaffen, wat schoenen in de vorm van laarzen met een zachte binnenkant zijn. Door middel van een USB-kabel kunnen de schoenen verwarmd worden, deze zijn afneembaar, en er zitten Carbo warmte-elementen in om voor een constante en optimale temperatuur voor je voeten te zorgen. Ze zijn draagbaar en dienen als sloffen voor binnen in huis.

Er zijn twee standen beschikbaar op deze elektrische voetenwarmers. De lage stand heeft een vermogen van vijf Watt en de hoge stand heeft een vermogen van 10 Watt. De schoen is er in twee uitvoeringen, waarbij de ene uitvoering geschikt is voor mensen die een schoenmaat hebben van 36 tot en met 39 en de tweede uitvoering is voor schoenmaten van 40 tot en met 44. De schoenen worden verwarmd tot ongeveer 43 graden Celcius.

Voordelen van deze verwarmde schoenen zijn uiteraard zijn draagbare karakter en het aansluiten op iedere voetmaat. Hierdoor gaat weinig warmte verloren en hoef je niet te zeulen met verwarmers die los onder je voeten liggen. Ook is er een automatische timer aanwezig die tot drie uur gaat om oververhitting te voorkomen. Tevens zijn de schoenen na een voorverwarmingsperiode van ongeveer tien minuten al op temperatuur.

Nadelen van het product zijn dat ze niet geschikt zijn voor gebruik buitenshuis en echt alleen als sloffen dienen. Daarnaast zijn de schoenen niet geschikt voor een langdurig achtereenvolgend gebruik.

Nedis Voetenwarmer

De Nedis voetenwarmer is een verwarmingskussen en kent wel zes verschillende verwarmingsstanden. Andere voordelen zijn zijn beveiliging tegen oververhitting, digitale besturing en wasbare karakter. Dit houdt in dat het verwarmingskussen na 90 minuten automatisch uitschakelt, waardoor oververhitting wordt voorkomen. Daarnaast kun je het digitaal besturen via een afstandsbediening en kan het gewassen worden om vieze geurtjes te voorkomen en wat het gebruiksgemak van het voorwerp aanzienlijk vergroot.

De elektrische voetenwarmer heeft een grootte van 31 bij 25 bij 27 centimeter en weegt iets minder dan een kilo, waardoor het eenvoudig te verplaatsen is. Het moet aangesloten worden op het elektriciteitsnet en heeft daarvoor een snoerlengte van anderhalve meter. De regelaar op de verwarmer is afneembaar en er is een digitaal display aanwezig waardoor het gebruiksgemak nog meer wordt vergroot. De kosten bedragen rond de 25 euro.

Eventuele nadelen zijn dat het even duurt voor hoge temperaturen bereikt zijn en dat de warmte alleen van de onderkant vandaan komt. Tot slot kan door de brede, grote opening aan de bovenkant veel warmte ontsnappen.

Heatek ComfortOne

Op de vijfde plaats van beste voetenwarmers staat de Heatek ComfortOne, welke door middel van infrarood je voeten verwarmd. Het product betreft een matje wat je op de grond onder je voeten plaatst en waarop je je voeten kunt leggen. Het dient dus als vloerverwarming voor onder je voeten. Er wordt gebruik gemaakt van een speciale Nano Carbon-techniek, welke ook wordt gebruikt bij infrarood sauna's en werkzaam is tegen reumaklachten. Het verwarmende matje kan overal gebruikt worden, zoals thuis wanneer je op de bank televisie kijkt, maar ook op het werk en bij andere gelegenheden.

De ComfortOne houdt een temperatuur van ongeveer 33 graden Celcius aan en werkt dus ook verzachtend voor mensen die lijden aan reuma. Je kunt de mat zowel zonder als met pantoffels of sokken gebruiken. De verwarmde mat onderscheid zich van andere voetenwarmers door zijn TÜV keurmerk, zijn energiezuinige verbruik, draagbare en lichte karakter, duurzame materiaal en antislip onderkant. Deze eigenschappen maken het gebruik aangenamer en makkelijker. Tot slot is een eigenschap van de ComfortOne dat het aangesloten moet worden op een stopcontact. De mat kost tussen de 40 en 50 euro.

De Heatek ComfortOne heeft dus een aantal handige voordelen, maar kent ook nadelen. Het matje wordt namelijk maar 33 graden, wat onder de lichaamstemperatuur van 37 graden Celcius ligt. Dit zorgt ervoor dat het matje niet heet aanvoelt en kan in prijs-kwaliteitverhouding niet voor iedereen voordelig uitpakken. Daarnaast is het alleen effectief als je ergens voor lange tijd blijft zitten met je voeten op de grond.

Gerelateerde berichten