De 5 beste voetbaden om te relaxen

810

Het is een soort bad waarin je een ontspannend en rustgevend voetbad kunt nemen. De kuip of bak is steviger dan een plastic kuipje uit de supermarkt. Er zijn verschillende soorten noppen in de bodem verwerkt. Dit varieert van model tot model.

Het is een soort massagebad voor de voeten dat een medisch effect kan hebben en zelfs wordt aanbevolen als medisch voetbad wanneer de voeten ’s avonds zwaar zijn. De medicinale werking hiervan is het bevorderen van de bloedsomloop. Een voetbad kan ook dienen als slaapmiddel. Een goed uitgerust apparaat kan ook worden gebruikt voor voetverzorging, zoals het verwijderen van eelt. De noppen zorgen voor de nodige wrijving, die tegelijkertijd ook de voetzolen stimuleren.

De verschillende functies

Massage van de voetreflexzones

Sommige voetspa’s bieden ook een voetreflexmassagefunctie. Het bad heeft speciale, soms verwijderbare hulpstukken die de reflexzones van de voeten masseren. De toegepaste druk dient zogenaamde acupressuurpunten.

De leer van de reflexologie is gebaseerd op de overtuiging dat deze punten verbonden zijn met je individuele organen en lichaamsdelen. Door deze punten in de voetzolen te stimuleren, kan een positief effect worden uitgeoefend op het hele lichaam. De algemene gezondheid wordt duurzaam bevorderd en het lichaam en geest ontspannen.

Magnetische veld therapie

Een andere voetbadfunctie kan b.v. de magneetveldtherapie zijn. Speciaal voor dit doel zijn er magneten in de bodem van de kuip geplaatst. Magneetveldtherapie richt zich op je cellen. De pulsatie van een magneet brengt ze in trilling.

Temperatuurregeling

De functie voor het regelen van de watertemperatuur van een voetbad is ook populair want wie baadt zijn voeten nu graag in koud water? Als een voetenbad over een dergelijke functie beschikt, kan het water warm worden gehouden en zelfs worden opgewarmd van koud naar warm. Sommige toestellen hebben een praktische temperatuurregelaar waarmee je gemakkelijk je persoonlijke “behaaglijke temperatuur” kunt instellen.

Clatronic FM 3389

Beschrijving van het voetenbad

Dit voetenbad kan gebruikt worden met en zonder water en heeft een verwijderbare spatbescherming

De belangrijkste eigenschappen en technische kenmerken

 • Het voetenbad is voorzien van een gootje om opspattend water op te vangen. De grote rubberen voetjes aan de onderkant dienen als antislipsteun
 • Het vermogen van het voetbad is negentig Watt en het kan ingesteld worden in drie verschillende modi
 • De verschillende modi zijn massage, warmte met werveling en als derde nog extra massage
 • Het bad heeft een snoer van vijftien meter en meet (b x h x d) 30 × 12 × 38 cm
 • Het weegt 1,9 kg

VAIVE Voetenbad Roze - Opvouwbaar

Je kunt na een lange vermoeiende dag je voeten laten weken en masseren in dit comfortabele voetenbad. Je verzorgt en reinigt je voeten tegelijk en laat de spanning in je voeten en benen wegvloeien.

Het voetbad beschikt over vier massagerollersystemen en onderin zit ook nog eens een massagebal.. Dankzij dit ontwerp kun je je voetzolen zachtjes masseren terwijl ze perfect en comfortabel in het water worden ondergedompeld.

Het masseren van uw voeten heeft talloze gezondheidsvoordelen en het is ontspannend!

 • Je bloedsomloop wordt gestimuleerd
 • De cellen worden geactiveerd en vernieuwd
 • Je metabolisme verhoogt
 • Je zult de vermoeidheid uit voeten en benen voelen wegstromen

Het voetenbad is opgevouwen maar 6,5 cm hoog en is eenvoudig overal in huis op te bergen. Door de handgreep op het voetbad is het gemakkelijk te dragen.

Doordat de holle bodem niet in direct contact staat met de grond, kan het voetbad langer warm blijven. De onderkant van het bad is twee cm hoog. Dit zorgt ervoor dat de warmteafvoersnelheid langzamer is. Op deze manier kun je langer genieten!

Technische kenmerken

 • Dit roze voetenbad weegt maar 1,1 kg en wordt geleverd met een Nederlandstalige handleiding
 • Je kunt rekenen op een snelle en kosteloze

Confident Voetenbad met massage

De eigenschappen van het voetbad

Je voeten spelen een ondersteunende rol in je leven en verdienen daarom de nodige rust en verzorging. Warme en koude voetbaden vormen de basis van een belangrijke gezondheidsfilosofie zoals ze ooit door Sebastian Kneipp beschreven werd.

De belangrijkste eigenschappen

Met dit bad pas je eigenlijk voetreflexzonemassage toe. Dit heeft tot doel het hele lichaam te beïnvloeden door de voeten te behandelen.

Dit voetenbad heeft geweldige effecten. Het stimuleert je bloedstroom, bevordert de celvernieuwing en maakt stramme spieren los.

Dit bad is niet geschikt om olie aan het water toe te voegen, maar je kunt er wel kruiden of zeezout aan toevoegen om de bloedsomloop beter op gang te brengen. Tijm en lavendel hebben ook een positieve invloed op vermoeide voeten en benen.

De technische kenmerken

 • Dit grijskleurig bad heeft een snoerlengte van zestien meter
 • Er zijn vijf instelmogelijkheden voor de temperatuur
 • Het voetbad meet 39 × 9,5 × 44 cm en weegt 2,1 kg

Dreaver - XXL Massage Voetenbad

De meeste mensen realiseren zich niet dat hun voeten in contact staan ​​met de inwendige organen van het lichaam. Als je voeten goed worden verzorgd, verzorg je in principe ook je organen. Dit heeft op zijn beurt weer een positief effect op je hele lichaam en komt uiteindelijk de gezondheid ten goede.

De belangrijkste eigenschappen

Dit massagebad voor de voeten geeft je voeten de aandacht die ze verdienen. Je kunt drukpunten stimuleren die van invloed zijn op je gezondheid. Je voeten worden grondig gereinigd en je geniet van diepwerkende infraroodstraling die zorgt voor een detox-effect.

De temperatuur van het water kan eenvoudig en naar eigen behoefte ingesteld worden.

Je kunt aan het water olie, magnesium, zout...toevoegen om je voeten nog meer te ontspannen. Met de gratis bijgeleverde avocado voetcrème kun je je voeten heerlijk zacht maken.

Technische kenmerken

 • Dit voetenbad is gemaakt van ABS en meet 45 × 40 × 38 cm
 • Met een vermogen van achthonderd Watt kun je een watertemperatuur bereiken tussen 35 en 48 gaden.
 • Het toestel heeft een snoerlengte van vijftien meter en weegt 5,1 kg

Calmenta XXL Voetenbad met Massage

Beschrijving van het voetenbad

Ben je in deze drukke periode ook op zoek naar meer mogelijkheden om te ontspannen? Het Calmenta® voetenbad is de perfecte manier om vermoeide voeten weer schoon, zacht en ontspannen te maken. Als je voeten ontspannen, verspreidt de rust zich over je hele lichaam.

De belangrijkste eigenschappen

Dit bad biedt veel verschillende instellingen voor temperatuur en massagestand. Het is voorzien van vier automatisch roterende Tai Chi wielen, infrarood en een massagetechniek zoals een bubbelbad.

Je benen masseren voor je naar bed gaat, kan je vermoeide spieren en zware benen ontspannen en de bloedsomloop in je benen stimuleren. Dit zal je vermoeidheid verlichten en zorgen voor een goed nachtrust. Daarnaast zal dit voetbad je lichaam helemaal ontspannen

De temperatuur van is standaard ingesteld op 35 ° C. Je kunt de temperatuur in stappen een graad verhogen tot maximaal 48 graden.

De bubbelfunctie zorgt voor een prettig gevoel. De luchtbellen verspreiden zich langs de voeten en masseren op die manier de huid om voor extra ontspanning te zorgen.

Daarnaast is het voetbad voorzien van een infrarood systeem. De warmte die wordt gegenereerd door infraroodstralen doodt bacteriën en heeft een positief effect op het herstel van huid en lichaam. Warmte versnelt het hartritme en stimuleert de bloedcirculatie. Hierdoor wordt de stofwisseling versneld en worden afvalstoffen sneller afgevoerd.

Technische kenmerken

 • De inhoud van het voetbad is twaalf liter
 • De massagerollers kunnen op drie standen worden ingesteld
 • Ze zijn voorzien van vijf drukpunten en twee massagerollers
 • Je kunt alles nauwkeurig instellen en aflezen via een led-screen met timer
 • Het voetbad is makkelijk leeg te maken via een afvoerventiel
 • Het bad weeg 4,4 kg en heeft een vermogen van 500 Watt

Het is dertig centimeter diep en is geschik voor voeten met schoenmaten tot 46

Marleen Janssens
Marleen Janssens
Ik ben een 37-jarige spring-in-het-veld die op zelfstandige basis werkt als schoonheidsspecialiste . Naast de dagelijkse huishoudelijke taken speel ik wel eens padel en ga ik regelmatig eens en glaasje drinken met vriendinnen.

Gerelateerde berichten